Juventus kontaktował się z arbitrami?
- mesju
- Qualità Juventino
ach... nie ma jak to kochany Inter... po meczu, który z nimi wygraliśmy Figo wypowiadał się, że widział Lucka wychodzącego od arbitrów. Gdy mu zagrożono sądem, to jakoś szybko zmienił zdanie
Widzę, że wybuchła ładna afera. Nie we Włoszech, ale na linii JP - pilka.pl Jeśli mogę wtrącić (a czemu nie 8) ) to moje zdanie jest takie, że jesteśmy świadkami kolejnej afery z udziałem Juventusu (która to już...). Niestety do tej pory nic nie udało się nam udowodnić (pewnie przekupujemy też sędziego w sądzie, nie tylko na boisku) i tak jak zawsze, również ta afera okaże się zwykłą plotką, która ma zaszkodzić naszemu klubowi. Ale czy to nie przesada już? Co roku coś nowego. Jak nie Cannavaro to doping, albo odsuną najlepszego zawodnika drużyny przed najważniejszym meczem sezonu... nudno się robi - serio :doh:
To wszystko przy założeniu, że Moggi i spółka są niewinni. Jeśli jednak okaże się, że mecze były kupowane (czy raczej sędziowie), to kara się należy (jaka? to już nie ode mnie zależy, ale jako kibic Juve mam nadzieję, że możliwie najmniejsza).
Co do wojny: nie wiem dlaczego news pojawił się tak późno. Jednak kto lubi chwalić się aferami? Póki co w zespole trwa cisza prasowa (i bardzo dobrze). Sam przyznam, że wolałbym przeczytać o tej całej sprawie z JP niż z pilka.pl (na przykład). Ale z drugiej strony: jeśli ktoś powołuje się na zagraniczne media (jak Agnieszka z pilka.pl), to powinno zachować się obiektywizm w całej sprawie (nawet będąc kibicem wrogiej druzyny). Tak chyba po prostu wypada... I nie ma tutaj rozstrzygać: kibice której drużyny mają więcej kompleksów. Juventini nauczyli się już czytać plotki i ploteczki o aferach naszego klubu, a fani Interu do perfekcji opanowali podsycanie tych bzdur (do tej pory wszystkie sprawy można nazwać bzdurami)
Ciekawy też jestem skąd dziennikarze otrzymali nagrania rozmów, które posiada/ła prokuratura, mimo że nie rozpoczęła jeszcze śledztwa (i mam nadzieję, że nie rozpocznie)
Pozdro
koniec bajki

Widzę, że wybuchła ładna afera. Nie we Włoszech, ale na linii JP - pilka.pl Jeśli mogę wtrącić (a czemu nie 8) ) to moje zdanie jest takie, że jesteśmy świadkami kolejnej afery z udziałem Juventusu (która to już...). Niestety do tej pory nic nie udało się nam udowodnić (pewnie przekupujemy też sędziego w sądzie, nie tylko na boisku) i tak jak zawsze, również ta afera okaże się zwykłą plotką, która ma zaszkodzić naszemu klubowi. Ale czy to nie przesada już? Co roku coś nowego. Jak nie Cannavaro to doping, albo odsuną najlepszego zawodnika drużyny przed najważniejszym meczem sezonu... nudno się robi - serio :doh:
To wszystko przy założeniu, że Moggi i spółka są niewinni. Jeśli jednak okaże się, że mecze były kupowane (czy raczej sędziowie), to kara się należy (jaka? to już nie ode mnie zależy, ale jako kibic Juve mam nadzieję, że możliwie najmniejsza).
Co do wojny: nie wiem dlaczego news pojawił się tak późno. Jednak kto lubi chwalić się aferami? Póki co w zespole trwa cisza prasowa (i bardzo dobrze). Sam przyznam, że wolałbym przeczytać o tej całej sprawie z JP niż z pilka.pl (na przykład). Ale z drugiej strony: jeśli ktoś powołuje się na zagraniczne media (jak Agnieszka z pilka.pl), to powinno zachować się obiektywizm w całej sprawie (nawet będąc kibicem wrogiej druzyny). Tak chyba po prostu wypada... I nie ma tutaj rozstrzygać: kibice której drużyny mają więcej kompleksów. Juventini nauczyli się już czytać plotki i ploteczki o aferach naszego klubu, a fani Interu do perfekcji opanowali podsycanie tych bzdur (do tej pory wszystkie sprawy można nazwać bzdurami)

Ciekawy też jestem skąd dziennikarze otrzymali nagrania rozmów, które posiada/ła prokuratura, mimo że nie rozpoczęła jeszcze śledztwa (i mam nadzieję, że nie rozpocznie)
Pozdro
koniec bajki
- Jack
- Juventino
ciekawe tylko czemu sie wszyscy odzywaja na koniec sezonu gdy Milan i Juventus sa blisko i maja szanse na mistrzostwo..... :roll: tak samo bylo sezon temu...ale oczywiscie Juventus jest zawsze wszystkiemu winny i wszystkich przekupuja...zalosne :? jakbym sie zachowywal jak milanisci badź interisci to bym sie w tym doszukiwal machlojek dzilaczy Milanu ale sie nie bede tak znizal 
- MaxACM
- Milanista
Ale piękne słowa..aż płakać sie chce.. :rotfl: Poczytaj newsa...to sprawka Milanu czy co? Martin nawołujesz do oiektywizmu...to niech robią to wszyscy. Mnie mało interesuje teraz ta sprawa..ważne są ostatnie 2 mecze. Przecież nie zostane ewentualnie ukarane Juve tylko Moggi.Enzo_Maresca pisze:ciekawe tylko czemu sie wszyscy odzywaja na koniec sezonu gdy Milan i Juventus sa blisko i maja szanse na mistrzostwo..... :roll: tak samo bylo sezon temu...ale oczywiscie Juventus jest zawsze wszystkiemu winny i wszystkich przekupuja...zalosne :? jakbym sie zachowywal jak milanisci badź interisci to bym sie w tym doszukiwal machlojek dzilaczy Milanu ale sie nie bede tak znizal
- KINIEK
- Juventino
Powiem tak, martwi mnie trochę ta sprawa i na pewno nie wszystko jest zgodnie z prawem. Moggi co trochę jest podejrzewany o jakieś przekręty. Niestety taki już jest i dopóki on będzie w Juve to pewnie będą się ciągle jakieś afery mnożyć. Teraz wiadomo przynajmniej, że ustalał „tylko” arbitra na mecze, a nie jakieś przekupstwa. Ale dzięki jednemu słowu dodanemu przez newsmana taki news może być odebrany zupełnie inaczej niż powinien i tak chyba (sądząc z wypowiedzi Medi) robi Agnieszka ku uciesze dwóch błaznów (Milanisty i Interisty) tamtej stronki. Ogólnie rzecz biorąc to ten sezon jest strasznie męczący i chyba wszyscy czekamy aż się skończy by móc sobie odpocząć od całej tej klubowej piłki.
dokładnie tak jak napisałeś, na chłopski...to na chlopski rozum powinnismy byc teraz swiadkami atakow na Milan
Ostatnio zmieniony 04 maja 2006, 15:56 przez KINIEK, łącznie zmieniany 2 razy.
- klsmkr
- Interista
Przeciez dziala to tez w druga strone. Co sie stalo po zamieszczeniu przez Agnieszke artykulu na pilka.pl? Kibice Juve napisali, ze to na pewno nieprawda, bo napisala to fanka Interu. Ot, koniec dyskusji. Ale skoro Wy z gory stawiacie Juve w roli niewinnego, to czemu innym zabraniacie robic na odwrot?
I jeszcze jedna rzecz, o ktora chcialem zapytac, a do tej pory brakowalo okazji. Juventus ma we Wloszech najwiecej kibicow, a wiec statystycznie jest tez ich najwiecej w prokuraturach, gazetach, etc. Zatem jezeli mowimy o walce o Scudetto, to na chlopski rozum powinnismy byc teraz swiadkami atakow na Milan, tym bardziej, ze za tym klubem stoi Berlusconi, ktory tez ma sporo wrogow. Kto wiec chce zniszczyc Wasz klub? Opus Dei?
I jeszcze jedna rzecz, o ktora chcialem zapytac, a do tej pory brakowalo okazji. Juventus ma we Wloszech najwiecej kibicow, a wiec statystycznie jest tez ich najwiecej w prokuraturach, gazetach, etc. Zatem jezeli mowimy o walce o Scudetto, to na chlopski rozum powinnismy byc teraz swiadkami atakow na Milan, tym bardziej, ze za tym klubem stoi Berlusconi, ktory tez ma sporo wrogow. Kto wiec chce zniszczyc Wasz klub? Opus Dei?
- herr_braun
- Juventino
Nie wiem czy dobrze rozumiem. Zastanawia Cię to, że mimo iż Juve jest na półwyspie najpopularniejsze to na nie jest najwięcej ataków, a nie np. na Milan? I że tu nie ma przypadku?Jeśli dobrze Cię zrozumiałem to powiem tak: oczywiście nie jest to przypadkowe. Juve jest od lat najlepsze we Włoszech i ma więcej przeciwników niż fanów. To jest naturalne, nieco podobnie jest w Polsce z Legią. Zazdrość przyjacielu, zazdrość i zawiść...klsmkr pisze:I jeszcze jedna rzecz, o ktora chcialem zapytac, a do tej pory brakowalo okazji. Juventus ma we Wloszech najwiecej kibicow, a wiec statystycznie jest tez ich najwiecej w prokuraturach, gazetach, etc. Zatem jezeli mowimy o walce o Scudetto, to na chlopski rozum powinnismy byc teraz swiadkami atakow na Milan, tym bardziej, ze za tym klubem stoi Berlusconi, ktory tez ma sporo wrogow. Kto wiec chce zniszczyc Wasz klub? Opus Dei?
- grandejuve
- Juventino
Nic nowego :-D Wiecznie mówi się o przekrętach Moggiego i Juventusu. Nie chce mi się wierzyć we wszystko z tego newsa, choć troche sie niepokoje. Mam jednak nadzieje, że to totalne bzdury, ale jeśli nie, to jest się czego wstydzić. W takim wypadku kara bedzie nieunikniona. Myśle, że jest jeszcze za wczesnie, aby kogokolwiek oskarżać. Podobnie jak wielu z was dziwi mnie to, że te informacje pojawiły się dopiero teraz (w okresie, kiedy Juve jest w dołku, a Milan depcze nam po piętach).
Cała pilka.pl zyje tym zdarzeniem. Już nawet ustalają kary, któe powinny spotkać Juventus. Degradacja do Serie B, wyelminowanie z rozgrywek LM. Aż głowa boli :-D
Cała pilka.pl zyje tym zdarzeniem. Już nawet ustalają kary, któe powinny spotkać Juventus. Degradacja do Serie B, wyelminowanie z rozgrywek LM. Aż głowa boli :-D
- Medi
- Qualità Juventino
Widzisz my, w przeciwniństwie do Was, przygotowujemy newsy, tak by były tłumaczone poprawnie (może i z błędami czasami ale przynajmniej prawdziwe :lol: ), i tłumaczymy je całe (przynajmniej ja i Martin) nic od siebie nie dodając, nie robimy to w pięć sekund jak Ty, w dodatku "na odwal się", aby tylko były na stronie jak najszybciej i to jeszcze z własnym komentarzem.Agnieszka pisze:Tak się złożyło, że Juventus to mój ulubiony temat. A tak na poważnie to wiesz w Interze nie ma takich przekrętów, a ja uwielbiam afery :lol:
Tak, tak Medi wie co pisze wielki :lol: Zwłaszcza to o obgadywaniu arbitrów :lol: Złote usta roku.....
Pomijam już, że my mamy też nasze życie prywatne i inne zajęcia, ty widocznie (jak to sie mówi po włosku): non hai nella vita un cazzo da fare* :lol: .. i klepiesz tylko non stop newsy na pilka.pl.
Przygotowanie dobrego newsa w tak delikatnej sprawie jak ta zajmuje sporo czasu, dlatego też news pojawi sie dopiero za chwile.
Dwie uwagi co do Twoich wypocin i krytyk pod moim adresem.
1. Wczorajszy news zatytułowałaś:
Skandal w Serie A: Moggi kontaktował się z arbitrami
Możesz mi powiedzieć w którym newsie jest napisane , że Moggi kontaktował się z arbitrami? :lol: Szkoda, że nie z Bin Ladenem :lol:
...złote usta na pilka.pl :lol: :lol: ...kupa śmiechu :lol:
2. co do "obgadywania" - to sprawdz sobie w słowniku co znaczy: tesserato che sparla di altro tesserato - tekst wzięty z innego newsa, Czemu go dałam? dlatego żeby wyjaśnić o czym mniej więcej gadali, jako, że wczoraj nie znana była jeszcze treść rozmów.
- Pawel_GL
- Juventino
Co z tego, że prezesem Milanu jest Berlusconi? Oskarżą go o posiadanie klubu? Boże, wina straszna.klsmkr pisze:I jeszcze jedna rzecz, o ktora chcialem zapytac, a do tej pory brakowalo okazji. Juventus ma we Wloszech najwiecej kibicow, a wiec statystycznie jest tez ich najwiecej w prokuraturach, gazetach, etc. Zatem jezeli mowimy o walce o Scudetto, to na chlopski rozum powinnismy byc teraz swiadkami atakow na Milan, tym bardziej, ze za tym klubem stoi Berlusconi, ktory tez ma sporo wrogow. Kto wiec chce zniszczyc Wasz klub? Opus Dei?
Co do ataku na Juve, jest pierwszy w tabeli, prowadzi, zatem zmierza po kolejne scudetto. Więc atak na klub/dyrektora jest po to, żeby obniżyć morale zespołu. Juventus jest najbardziej utytułowanym klubem włoskim, więc autor tych plotek (albo osoba która źle przetłumaczyła.. Nie oskarżam Agnieszki, nie znam włoskiego, więc nie mogę powiedzieć z całą pewnością... Ale wierzę, że osoba mieszkająca we włoszech, jaką jest Medi (przeczytałem w obcojęzycznej części forum) zna ten jężyk bardzo dobrze. Więc wierzę w prawdziwość tego tłumaczenia) chce zniszczyć dobre imię klubu. O kim są ciekawsze plotki? O wielkim Juve czy choćby o maleńkim Cagliari?
A druga sprawa to cisza prasowa... Jest pewność, że wszelkie ploty nie zostaną skomentowane. Przynajmniej przez jakiś czas.
- juveman7
- Juventino
Widocznie media we Włoszech nie mają co do roboty i takie głupstwa wypisują. Bo przecież to że Juve dominuje w Italii to normalna sprawa, bo są najlepsi , i na przekór temu dziennikarze chcą zrobić wiele szumu koło wielkiego klubu.
Śmieszą mnie takie newsy :rotfl:
Śmieszą mnie takie newsy :rotfl:
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
- peste
- Juventino
- _Jah
- Juventino
Agnieszka pisze: Tak, tak Medi wie co pisze wielki :lol: :lol: Złote usta roku.....
Wam dziewczyny chyba naprawdę brakuje złotych ust :lol: .Medi pisze: :lol:
...złote usta na pilka.pl :lol: :lol: ...kupa śmiechu :lol:
Nikt tu Wam niczego nie zabrania. Skoro lubicie stać pod trzepakiem i bawić się w śmietniku, to Wasza sprawa.klsmkr pisze:Przeciez dziala to tez w druga strone. Co sie stalo po zamieszczeniu przez Agnieszke artykulu na pilka.pl? Kibice Juve napisali, ze to na pewno nieprawda, bo napisala to fanka Interu. Ot, koniec dyskusji. Ale skoro Wy z gory stawiacie Juve w roli niewinnego, to czemu innym zabraniacie robic na odwrot?
Najwiecej kibiców = Najwięcej wrogów. Czysta matematyka.
Berlusconi to polityk, z kolei Moggi to mafiozo
:lol: .
- klsmkr
- Interista
My nie mowimy tylko o przypadku jednego ataku, tak jak w przypadku Legii (bo rozumiem, ze chodzi Ci glownie o 1993 rok, innych wydumanych afer nie znam), ale, tak jak to ktos napisal w tym watku, to sie dzieje co rok, nie liczac nawet ile razy ktos ze swiata futbolu powiedzial cos krytycznego o Juve. Jezeli ten klub jest rzeczywiscie krystalicznie czysty, to ja naprawde bije uklony przed tymi, ktorzy z takim rozmachem, determinacja i regularnoscia sieja zamet w szeregach Starej Damy.herr_braun pisze:Nie wiem czy dobrze rozumiem. Zastanawia Cię to, że mimo iż Juve jest na półwyspie najpopularniejsze to na nie jest najwięcej ataków, a nie np. na Milan? I że tu nie ma przypadku?Jeśli dobrze Cię zrozumiałem to powiem tak: oczywiście nie jest to przypadkowe. Juve jest od lat najlepsze we Włoszech i ma więcej przeciwników niż fanów. To jest naturalne, nieco podobnie jest w Polsce z Legią. Zazdrość przyjacielu, zazdrość i zawiść...
PS. Wracajac jeszcze na chwile do Legii, ktora przeciez lideruje naszej Ekstraklasie: pomimo tylku przeciwnikow, ba, pomimo tego, ze PZPN-em rzadzi kibic Polonii, jakos szczesliwie unika ona takich atakow.
EDIT:
Cha cha, ale zabawne! Zrob jeszcze pajacyka, od razu zrobi sie nastroj biesiadno - weselny i bedziesz mogl raczyc swoimi dowcipami wszystkich, ktorych nie odstrasza zejscie do Twojego poziomu.ktostam pisze:Nikt tu Wam niczego nie zabrania. Skoro lubicie stać pod trzepakiem i bawić się w śmietniku, to Wasza sprawa.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2006, 16:17 przez klsmkr, łącznie zmieniany 1 raz.