PW: (1/8) JUVENTUS 4-1 Fiorentina

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Gość

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2006, 23:08

I niech mi ktos powie ze obecnie DP nie zasluguje na pierwszy sklad ( podkreslam obecnie, bo nie jestem jednym z tych ktorzy uwazaja ze Alex zawsze powinien grac w pierwszym bez wzgledu na wszystko ). Mecz raczej bez histori, dominacja Juve nie podlegala dyskusji az sie dzwilem ze tak gladko szlo ;) Zwyciestwo ani przez chwile nie bylo zagrozone. Czekalem na ten mecz aby zobaczyc co zaprezentuje Gigi ale niestety ( moze na szczescie :) ) numero uno nie mial zbyt wiele pracy. Przy bramce Bojinova ktora padla po rzucie roznym nie mial raczej nic do powiedzenia, obroncy nieprzypilnowali bulgara w polu karnym. Szkoda ze dopiero w 90min szanse dostal Gladstone.

Forza ALEX
Forza Mutu ( jak dla mnie najlepszy transfer 2005r )
FORZA JUVE

Tasak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2006, 23:10

Chciałęm powiedzieć na wstępie, że bardzo cieszsy mnie wygrana 4-1 ALE
Ten wynik można było jeszcze poprawić i skompromitować Viole całkowicie... Zawiodłem sie na Zalayecie który miał 2 100% sytuacje... Za to Alex pokazał naprawde klase, walka o każdą piłkę, ambitnie... Mam nadzieję że Pan Fabio da Mu szansę w meczu z Reggina... Co do Gigiego muślę że powrót udany, mimo puszczonej bramki, w której nie było Jego winy, ale przyznajmy szczerze duzo to On roboty dziś nie miał... :lol:

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2006, 23:12

Koncert w wykonaniu Juventusu. Tak świetnie grających Bianconerich dawno nie widziałem :). Perfekcyjnie w ataku , pomocy i obronie. Fiorentina praktycznie nie istniała , stworzyliśmy sobie bardzo dużo okazji do zdobycia bramek , wpadły 4 , jest pięknie , jesteśmy w następnej rundzie Pucharu Włoch.
Z przyjemnością ocenie naszych pupili :

Buffon - 6 - praktycznie bezrobotny , raz obronił dosyć łatwy strzał Bojinova i ładnie wypiąstkował piłkę po dośrodkowaniu , przy bramce bez szans. Dobrze ,,ubezpieczał" kolegów .

Zambrotta - 6.5 - dziś zdecydowanie nastawiony defensywnie , spisywał sie bez zarzutu , kilka razy ładnie szarżował w swoim stylu .

Thuram i Cannavaro - 6.5 - bezbłędni , Cannavaro nawet powinienem ocenić na 7 bo dwa razy genialnie interweniował , zapobiegając wyjściu sam na sam napastnikom Violi .

Balzaretti - 7 - coraz bardziej podoba mi się jego gra . Szybki , całkiem dobnry technicznie i co ważne dokładny , prawie zawsze włączał się do akcji ofensywnych drużyny .

Mutu - 7 - Kilka świetnych dryblingów i gol , świetna współpraca z Del Piero , nie sądziłem , że zmiana pozycji z lewej na prawą nie będzie robić dla niego żadnej różnicy. Bardzo dobry występ.

Vieira - 7.5 - król środka pola , dzielił i rządził , to przeważnie na nim zatrzymywały się ataki Fiorentiny , świetny w odbiorze , widać , że odzyskał formę , gdyż w grudniu szło mu średnio .

Blasi - 5.5 - mało widoczny , zawalił gola , nie upilnował Bojinova .
Nedved - 6.5 - Niedźwiadek na początku meczu zaczął z ,,grubej rury" :) , potem troszkę ,,przycichł" , ale i tak bardzo dobry występ , świetnie rozgrywał , bardzo dynamiczny , jak za dawnych lat.

Zalayeta - 6 - wypracował karnego ,ładnie sie ustawiał , ale zmarnował 3 sety ;/ . Szkoda , liczyłem , że coś ustrzeli ;/.

Del Piero 9.5 ! - absolutnie genialny występ. Zaliczył klasycznego hat tricka ( +3 do oceny ) , brylował gdy tylko dostał piłkę , to po jego strzale piłke dobijał Mutu , to po jego podaniu Zalayeta wpadł w pole karne i był faulowany. Del Piero był dzisiaj największym bohaterem , te zagrania piętą , te zwody , coś pięknego , odjąłem pół punktu za ... 2 nieudane podania i żeby co niektóre osoby się nie czepiały , że nie jestem obiektywny :smile:

Grazie Alex !

PS: jak to powiedział komentator , ,, Del Piero superstar " :).
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2006, 23:45 przez Yari, łącznie zmieniany 3 razy.

Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2006, 23:16

Nie wiem jak Wy, ale ja po tym spotkanie doszedłem do kilku wniosków, otóż:
a) Toni jest wysoki
b) Blasi, jednak potrafi grać w piłkę!
c) Balzaretti jest podobny do Nedveda
d) W Juventusie gra jednak Gladstone!
e) Del Piero nie ma techniki. I tu potwierdzają się słowa nijakiego Kramnika ...
kramnik pisze:ze z Aleksa super technik nigdy nie byl.
... nie licząc mijania po dwóch, czy trzech graczy Violi jednocześnie, podczas dzisiejszego spotkania mozna śmiało przyznać mu rację!

Co wiecej - wynik mógłbyć znacznie wyższy, mecz wyglądał jak to się mówi: "Gra do jednej bramki". Siedząc przed telewizorem i dłubiąc w nosie (relax) czekałem na kolejne bramki. Dzisiaj poprostu bombardowaliśmy bramkę Freya. Gdyby sam Del Piero wykorzystał wszystkie swoje sytuacje (a miał kilka dosłownie 99%) mogłby ustrzelić podwojnego hattricka ;p To samo tyczy się Zalayety, szkoda, że nie strzelił dzisiaj bramki chociaz jak wspomnialem mial ku temu nie jedna okazje. Pod koniec spotkania udało mi się po raz pierwszy ujrzeć tatuaż Blasiego za lewym uchem oraz wspomnianego wyżej Gladstone`a :dance:

Oby więcej takich spotkań! Dzisiejszy Juventus oglądało sie naprawdę miło i przyjemnie. Mimo kilku rezerwowych w pierwszej jedenastce rozgromiliśmy Fiorentinę. W niedzielę powrót do realiów, czyli oglądanie Trezegueta i Ibrahimovica w linii ataku ...

Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2006, 23:16

Chciałem podsumować troszke dzisiejszą wygraną 4-1 nad Fiorentiną :D

Buffon: Nie miał zzbyt wiele do roboty i przy bramce tez nie zawinił.

Cannavaro: Jak zwykle wspaniale wygrywane pojedynki głowkowe, spokojna i odwarzna gra.
Thuram: Dobrze się spisał heh :P
Zambrotta: Parę udanych wyjść ofensywnych dobra gra w defensywie.
Balzaretti: Ten młody piłkarz może być przyszłością dla JUVE. Grał dobrze nie popełniając błedów, mysle ze po nabraniu doświadczenia będzie solidnym obrońcą.
Gladsone: Zagrał dokładnie 2min. 34sek. ... nie miał nawet kontaktu z piłką :prochno: Moim zdaniem Capello powinien go wczesniej wpuścić. Po co marnować mu rok na wypożyczeniu....

Vieira: Czyścił wszystko...brał piłkarzy Fiorentiny jak chciał ... poprostu perfect :)
Blasi:Agresywna gra jak przystało na Blasiego...ale uważam że powinien lepiej się spisać.
Nedved: Po kontuzji ani śladu! Wspaniała gra, podania, zwody jak przystało na naszego najlepszego Czecha w zespole :D
Mutu: Bardzo dobrze spełnia się w roli pomocnika!! Uważam, że Capello częsciej powinien po niego sięgać i wystawiać go na tej pozycji. Kolejna zdobyta bramka i doskonałe podania.
Oliviera: Wszedł pod koniec 2 połowy...nic nie zmienił w grze zespołu.. nie miał na to czasu.

Zalayeta: On był faulowany przy rzucie karnym także przy po faulu na nim padła bramka z rzutu wolnego, lecz dzięki niemu NIE zdobyliśmy 2 bramek... niezbyt dobre opanowanie piłki i decyzje ktore podejmował też beznadziejne. Poprostu ..... nie wykorzystał swojej szansy
Del Piero: Bez wątpienia bohater spotkania ! Jest w wyśmienitej formie. Ustrzelił sobie Hattricka ( tak jak ktoś wczesniej to przewidywał na forum :-D ) Umiał stworzyć sobie sytuacje i je wykorzystać....GRANDE ALEX ! I możemy mieć za złe trenerowi jeżeli nie da mu szansy gry od pierwszych minut w meczy z Regginą !

Wspaniała gra JuVentusu i pewny awans do ćwierćfinału :dance:

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2006, 23:17

z tego co widziałem po bramkach, to Juve przeważało nad Fiorentiną. potwierdz to również wynik, bądź co bądź w rezerwowym składzie. ale czy Juve np. z Mutu, DP i Zalayetą można nazwać rezerwowym składem? w sumie Alex nie dostaje ostatnio zbyt wielu okazji do grania, ale po dzisiejszym meczu Capello powinien mocno się zastanowic nad wyjściową jedenastką w kolejnym meczu.

cieszy również, że w końcu zagrał Balzaretti. nie bez powodu został ściągięty do Juve, ale do tej pory nie miał okazji zaprezentować swoich umiejętności. to dobrze, że Fabio sięgnął po graczy z głębszej rezerwy, bo to może jedynie wyjść drużynie na dobre.

Juve w tym sezonie gra wyśmienicie i to potwierdzają wyniki na wszystkich frontach. ten sezon może skończyć się niezwykle ciekawie, bo z 3 tytułami. ale do tego jeszcze długa droga. w PW posuwamy się do przodu i mam nadzieję, że będzie tak nadal.

PS. sędziego pewnie było widać z kosmosu :D
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2006, 23:19 przez białas, łącznie zmieniany 1 raz.

kamyk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2006, 23:19

pora abym sie zamknal
do tej pory nalezalem do grupy licznych krytykow del piero ale dzisiejszy mecz zmienil to wszystko zaimponowal mi i nie chodzi tu tylko o bramki chodzi tu o jego zaangazowanie i wysoka forme po prostu robil co chcial z obrancami teraz uwazam ze powinien dostac troche wiecej szans na pokazanie sie
znowu dobry mecz zanotowal balzaretti ,swietny vieira, mutu ktory tak zostawial w tyle pancaro ze smiac mi sie chcialo kogo viola wystawila przeciwko niemu no wogle wsyscy swietny mecz rozegrali ( no moze troche zalayeta odstawal)
no i wkoncu zadebiutowal gladstone co prawda w 90 minucie i gral tylko 3 i nawet pilki nie dotknal ale to zawsze cos kiedys nadejdzie mecz ze dotknie tej pilki ( moze w nastepnej rundzie coppa italia)
teraz z reggina tak pojechac i liczyc ze milan zgubi punkty na trudnym terenie w rzymie

pozdro

mateusz017

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2006, 23:22

piekne kolejne zwyciestwo nad ciezkim rywalem!! i awans bez rzadnych problemow do kolejnej rundy. Cieszy bardzo dobra postawa Alexa i kolejna bramka Mutu . Forza JUVE!!!

Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2006, 23:26

Miałem wprawdzie odpuścić sobie na jakiś czas komentowanie meczów i gry Juve, ale to by było grzechem po takim meczu.

Kompletna dominacja Juventusu przez pełne 90 minut wzdłuż boiska i jego szerz. Kontrola nad rozwojem wypadków, spokój w każdej akcji. Naprawdę taki Juventus to jest po prostu sama przyjemność i satysfakcja. Viola dzisiaj nie istniała, brak ogrania, jakiejkolwiek odpowiedzi na popisy Juventusu. My (kibice) chcemy taki Juventus, szybki, dynamiczny, efektowny i efektywny.

Jednak zdecydowanie w tym meczu na pierwszy plan wysuwa się jedna postać, jak mówił transparent wywieszony przez Tifosich
"una leggenda, nella leggenda Grazie Capitano" ale to podziękowanie to nie jest pożegnanie, to wyraz szacunku do tego co Del Piero dzisiaj zrobił i absolutnie nikt nie podważy w dniu dzisiejszym tego, że jest genialny i miał swój wielki dzień, że to on był dzisiaj najlepszym z najlepszych. Jak pisałem w komentarzach mam nadzieję, że krew zalewała Ibrę który patrzył na dokonania Alexa, efektowność i efektywność, ale mam też oczekiwania co do Ibrahimovica, że zrozumie gdzie jeszcze popełnia błąd i nauczy się od mistrza jak być wielkim, że stworzy z Alexem duet którego będzie się bała cała piłkarska europa, że ich połączone geniusze dadzą mieszankę wybuchowa. To co dzisiaj robił DP to maestria, piętka, ruletka, 3 gole i udział właściwie przy każdym golu, bo karny to jego zasługa, a przy bramce Mutu to on pierwszy celnie strzelił i zmusił do błędu Freya. Moja ocena dla niego to dzisiaj 9, za spokój, za opanowanie, za skuteczność i popisy. Nie powiem, bo zmarnował dwie dobre sytuacje, ale reszta wyszła perfekcyjnie. Patrząc na wywiad Moggiego, to wydawało mi się, że nie wiedział co się dzieje, ale z drugiej strony chyba czuł, że tak będzie. Capello, trzeba było zobaczyć jak głęboko przełykał ślinę w gardle po pytaniu o Del Piero - superstaro jak to powiedział reporter. Mam nadzieję, że presja wywierana przez dziennikarzy będzie tak wielka, że w końcu Don Fabio się ugnie i zacznie wystawiać swoją "ciężką armatę" na boisko zdecydowanie częściej. I nie traktujmy tego jako słabości naszego coacha. W najbliżyszch dniach chyba otrzymamy definitywną odpowiedź na to jak Capello traktuje ludzi. Choćby był najlepszym trenerem na świecie...nie dokończę tego zdania.

Podsumowując - super show Del Piero i świetna gra, gramy dalej w Pucharze i mam nadzieję, że nie odpuścimy do finału. Tak na marginesie, mamy dylemat na skrzydłach Mutu, Camoranesi i Nedved, wszyscy są w bardzo dobrej a nawet wyśmienitej formie, ale oby więcej takich problemów :D

FORZA JUVE i Ave Grande Alex !!!
e) Del Piero nie ma techniki. I tu potwierdzają się słowa nijakiego Kramnika ...kramnik napisał:
ze z Aleksa super technik nigdy nie byl.
... nie licząc mijania po dwóch, czy trzech graczy Violi jednocześnie, podczas dzisiejszego spotkania mozna śmiało przyznać mu rację!
Wiesz co, albo tobie się nudzi w domu, albo naprawdę uwielbiasz zaśmiecać to forum tymi dziecinnymi prowokacjami. Jakby Del Piero nie miał techinki, to ty chyba nie miałbyś czy myśleć, więc dokończ sobie sam co mam na myśli. Gdzie ty się w ogóle takich bredni nasłuchałeś? Oglądałeś chociaż jeden mecz Juventusu w życiu, bo z tygodnia na tydzień obserwując twoje wypowiedzi, utwierdzam się w fakcie, że ich nie oglądasz a piszesz jakies swoje wymysły i schizy tutaj.
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2006, 23:41 przez Paulo, łącznie zmieniany 3 razy.

romaneq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2006, 23:28

Teraz niecierpliwie czekam na ogłoszenie składu na następną kolejkę. 8)

AdP pokazał dziś WIELKĄ KLASĘ. :bravo:

:bravo:

Obrazek
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2006, 23:36

Dawno nie pisałem ale teraz musze :wink:

Meczu nie oglądałem, bo niestety nie mam rai. Ale niezmiernie ciesze sie z tego co pokazał Alex (i ogolnie zespół), cudna brama po zwodzie i z wolnego :!: Ehh on jest jednak niesamowity 8)
W koncu zagral Gigi i mam nadzieje ze to koniec jego kontuzji.Dosc tego pecha :wink:
Takze viola rozbita w pył i awans do 1/4.
Ciekawe jaki teraz Capello skład wystawi na mecz ligowy :twisted:
Forza Juve, Forza ALEX

29

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2006, 23:40

Alex pewnie zasiądzie na ławie już w następnym meczu... :płaczę: , ale coś czuje, że Fabio C. ma taki plan... Alex gra wyśmienicie.. i sprawdza się bardzo dobrze jako "As z rękawa"... a jeśli gramy na trzy fronty, to może lepiej Capello nie krytykować ?! FORZA JUVE !! :ok:

Capitan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2006, 23:41

Oczywiście wygrana bardzo cieszy. Tym bardziej świetny mecz w wykonaniu Alexa no i kolejna bramka Mutu, potwierdzająca jego wysoką formę. :bravo:
Jednak troche nie bardzo rozumiem decyzje Capello. W końcu po 4 bramce mecz był juz całkowicie rozstrzygnięty dlatego mógł wcześniej wpuscić i Olivere i Gladstona. Niestety obaj zagrali jedynie parę minut a z pewnością zasługują na więcej. Tym bardziej, że dzis była ku temu wyjątkowo korzystna sytuacja.
PS.
Paolo_Rossi_1982 :rotfl: z takimi tekstami to do piwnicy pod baranami, a własciwie nad piwnice obok baranów :smile: dawno tak zabawnej wypowiedzi nie czytałem. Dzięki za poprawienie humoru.
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2006, 23:51 przez Capitan, łącznie zmieniany 1 raz.

matej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2006, 23:42

0k0m4N pisze:
Mr Cezary pisze:Do przerwy 3:0! Pierwsze 20 minut poprostu bomba! Wielki Alex! Ładne bramki, mógł strzelić trzęcia, ale Frey obronił, piłka jednak trafiła do Mutu, który wykończył na 3:0, więc nie narzekam :lol: Niech Alex strzeli hat trick i wtedy Capello nie będzie miał wyboru 8)
I tak bedzie siedział na ławeczcce :))
Forza Ibra :)
I właśnei to jest w tym najgorsze. Wcześniej Capello mówił że będzie grać ten zawodnik który jest w danej chwili w najlepszej formie. Del Piero na chwilę obecną jestw lepszej formie niż Zlatan (zaraz się pewnie posypią na mnie gromy za te słowa). Ale Capello widzi to inaczej :/

A co do meczu wspaniały mecz w naszym wykonaniu. Hat-trick Del Piero :bravo: Alex wraca do wysokiej formy niestety w przeciwieństwie do Zalayety któremu ten mecz zupełnie nie wyszedł. Jak chodzi o pomoc to kolejny świetny mecz Mutu. Vieira wg mnie na swoim wysokim poziomie za to Blasi troche się tak miotał za bardzo nie wiedział co ze sobą zrobić. Nedved super mecz- nic dodac nic ująć. Obrona ogólnie dobrze. Cieszy mnie dobra forma Balzarettiego - pewna gra bez głupich błędów. Buffon - wraca nasz mistrz :!: :happy:

rezerwowi
Olivera - nic wielkiego nie wniósł do gry. Wszedł za słabego Zalayete i grał równie słabo. Grał krótko ale zdążył zaliczyc sporo złych podań.

Gladstone - wspaniały wystep tego chłopaka :prochno: A tak na serio to nie wiem czy przez te niecałe 3 minuty udało mu się dotknąć chociaż piłki. :prochno:
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2006, 23:57 przez matej, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
LukaS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2006, 23:45

Nie zauważyliście, że Alex dziś jakiś był nie w humorze, nie usmiechnięty.

Zablokowany