Milan 3:2 Schalke

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Radidam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 14:53

Szkoda ze niebyło 3-3 wtedy rossoneri by nie awansowali a tak kolejny zespol z Serie A jest w nastepnej fazie. Moze to i dobrze ze zawodnicy Ac milan awansowali zmusi ich to do podwojnego wysilku w tygodniu . Liga mistrzo i serie a. Szkoda ze Schalke niepotrafilo strzelic na 3-3 , po raz kolejny widac ze obrona milaanu to niejest monolit

Obrazek
wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 15:16

Wojczech7 pisze:
wojti-s pisze:
Wojczech7 pisze:
Tobie mylą się pojęcia człowieku! Wypracować sobie awans, a zasłużyć to dwie inne kwestie. I tym tokiem myślenia wytłumacze Ci krok, po kroczku dlaczego moim zdaniem Milan, mimo iż wypracował sobie, nie zasłużył na awans do kolejnej fazy LM. W ubiegłym sezonie Milan dostał sie do finału tylko dzięki wielkiemu szczęściu (stąd nazwałem ich farciarzami; nie brałem pod uwagę dzisiejszego meczu) i moim skromnym zdaniem swoją postawą nie specjalnie zasłużył sobie na tegoroczny awans. Wypracował go sobie - owszem, ale nie zasłużył. Może jest to napisane nieco na wyrost i z mojej niechęci do Milanu, ale chyba mogę mieć własne zdanie. Podobna sytuacja tyczy się chociażby Realu. Odpadli by tak czasem i może wyciągneli jakieś wnioski, takie jak na przykład pozbycie się Gatuso czy innego Beckhama...

uważaj kogo nazywasz idiotą...

Pozdro dla normalnych fanów Juve, nie starających się ukryć swoich emocji pod płaszczem pseudo-mądrego i przemyślanego komentarza. Filozof się znalazł... :lol:
Dziwne , bo wiesz...moim zdaniem jeśli ktoś zdobył ptk w meczu tzn, że je sobie wypracował( z nieba to bramki nie spadają a ptk tym bardziej). A jeśli ktoś sobie wypracował, czyli włożył wkład w zdobycie ptk no to dla mnie jest to jednoznaczne, że zasłużył na awans. Czym można sobie zasłużyć na awans jeśli nie pracą, zaangażowaniem,lepszą taktyką i skutecznością :?:
zasłużyć - stać się godnym czegoś,pracując,postępując w pewien sposób zdobyć prawo do czegoś ( źródło: Słownik języka polskiego).
Wypracować sobie awans to co innego niż na niego zasłużyć :?: Hm... to jezeli piłkarze zrobią pokorne minki, będą spoglądać w niebo szukając znaku od Boga, wywołaja u Ciebie pozytywne emocje tzn, że sobie tym zasłużą :?: To jest piłka nożna i jesli ktoś ciężko pracuje, ma lepszą skuteczność, przewyższa rywala to pewne rzeczy mu się należą ( w tym awans oczywiscie).
Sam jesteś filozofem. Przykład?? Proszę bardzo; zdanie : wypracować sobie coś a zasłużyć to dwie inne sprawy - no tutaj widać prawdziwą filozofie. Nawet słownik nie potrafi wytłumaczyć takiego sformułowania. Czyżby nowy Arystoteles albo Platon nam się narodził :?: :D
Stary, a nie słyszałeś o czymś takim jak "niezasłużone zwycięstwo"? Nie obił Ci się o uszy tekst typu: "bardziej zasłużony w tym meczu byłby remis"? Takie komentarze przewijają sie nieraz w różnych transmisjachsportowych i nie tylko. Podam Ci przykład: Walczą dwaj bokserzy, jeden naparza drugiego i gołym okiem widać, że jest lepszy. Przychodzi czas werdyktu i co się dzieje? Sędziowie uznają, że jednak nie... Czy w tym wypadku bokser, który wygrał nie wypracował sobie zwycięstwa? - Owszem wypracował, ciężko trenował, dostał po mordzie etc. Jednak czy na nie zasłużył? Tu już pojawia się problem mój drogi... Nie porównuję tego absolutnie do dzisiejszego meczu, bo musiałbym być ślepy, żeby nie widzieć przewagi Milanu. Napisałem jednak ten przykład, aby Ci uzmysłowić, że chyba jakaś tam drobna różnica istnieje i raczej słabiej rozgarnięty gościu (oczywiście za takiego Cię nie uważam) ją wychwyci... To by było na tyle Talesie z Miletu... pzdr
Moim zdaniem porównanie piłki nożnej do pojedynku bokserskiego zupełnie sie nie nadaje :wink: Walka bokserska to jedna walka, a żeby awansować dalej w Lidze Mistrzów ( w tym przypadku z fazy grupowej) trzeba się zaprezentować dobrze więcej niż jednym meczu. A prawda jest taka, iż Milan wcale sie źle nie prezentował. Jak wogóle można mówić, że coś jest niezasłużone jeśli zostało wywalczone według zasad Fair Play :?: Jeżeli jest się lepszym w kilku meczach ( a takowym Milan był, wczoraj również choć w końcówce moze i odpuścili ale Juve zrobiłoby podobnie).Natomiast przykład bokserski zupelnie tutaj niepasuje, bowiem to sędziowie skrzywdzili tego boksera a mecze Milanu nie wyglądały na ustawiane :wink: Więc sam jesteś filozof bo nawet nie chce Ci sie zajrzeć do słownika i przeczytać definicji słowa :"zasłużyć".
I przestań w kółko powtarzać, że Milan nie zasłużył bo po fazie grupowej nie ma zespołów które na awans by nie zasłużyly. Wkońcu swą wyższość pokazały rozgrywajac 6 spotkań a nie tylko 1 :D

PS. Jestem ciekaw co mówiłeś po meczu Real vs Juve ( 2-1) kiedy to Bianconeri nie grali nic a wynik tego nie odzwierciedlał. Pewnie nawet nie szepnąłes słówka, ze Real zasłużył aby nam wiecej bramek strzelić. Tak wiec jeśli już łaskawie zabierasz głos to staraj się pisać obiektywnie albo mniej obiektywnie ale nie w sposób dobitnie subiektywny. Ponadto zastanów się nad własnymi argumentami bo sam się już powoli zaczynasz motać. Poprzez takie bardzo subiektywne wypowiedzi można odnieść wrażenie, że masz pewien kompleks wobec Milanistów i dlatego takie rzeczy wypisujesz. Zresztą nie Ty jedyny... :?

Wojczejkch

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 15:45

Chłopie czy Ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem?? Napisałem tego posta wcześniej, żeby pokaza Ci, iż jest jakaś różnica pomiędzy wyrazem "zasłużyć", a "wypracować". Zaznaczyłem też, że abstrachuje od meczu Milanu, więc nie wiem o co Tobie... Zresztą skończmy temat Milanu. Oby odpadli w ćwierćfinale :twisted:

Wojczech 7
tomkoz11

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 16:06

Co wy chcecie od AC Milanu? Mimo iż jestem kibicem Juventusu to bardzo cenię ten klub za styl gry,który niekiedy jest o wiele wyżej niż moich ukochanych biało-czarnych.Oczywiścię chcę aby scudetto i puchar mistrzów w tym roku zdobył Juve,jednakże trzeba przyznać iż Milan zagrał bardzo dobry mecz i zasłużył na tę wygraną.
Uderzenie Pirlo z rzutu wolnego-genialne,choć według mnie przy tej bramce
zawinił także troche "zaspany" bramkarz.

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 16:12

A ja się cieszę, że Milan wygrał, bo jakby nie było to włoska drużyna i w Lidze Mistrzów zawsze idę za Włochami :wink: Nie wnikam w to czy zasłużenie czy nie. To spotkanie pokazało wyższość Serie A nad Bundesligą. I całe szczęście, bo wiele osób się z tym nie zgadza... :doh:

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 16:55

Moim zdaniem Milan nie zachwycil i widac ze nie sa obecnie w najwyzszej formie :!: Bylo naprawde blisko sensacji 8) Schalke zagralo naprawde solidnie... jedynie brakowalo im wykonczenia akcji, w przeciwienstwie do Milanu :wink:
A tak na marginesie: ten Gattuso to ma temperament :lol:

x_men_1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 20:41

Jak dla mnie to Milan zasłużył zarówno na wyjście z grupy , jak i na wczorajsze zwycięstwo z Schalke . Nie rozumiem wypowiedzi , typu "Milan farciarze" itd . , wy ogladaliscie wczorajszy mecz ? widizeliście mecz z PSV ? ludzie to ze to jest nasz przeciwnik , nie oznacza że mamy ich odrazu zjechać , bo zapewnili sobie awans dopiero w ostatniej kolejce . We wczorajszym meczu mieli kilka znakomitych sytyuacji i to Schalke może się cieszyc że nie wkopało 2-3 bramkami .
Milan zagrał chyba tylko jedno paprawde złe spotkanie , z PSV na wyjeździe , znaczy oglądałem tylko końcówkę , więc nie wiem jaki byl przebieg calego spotkania , ale sam wynik , mówi o tym że to nie byl najlepszy dzień Milanu . Remis z Schalke na wyjeździe , nie był takim tragicznym wynikiem , trudno się gra u niemców . Tyle na temat tego czy mieli farta czy nie , zanim cos napiszecie , poszukajcie jakiś argumentów , a nie tylko rzucacie hasła , nie mając pojęcia jak było .

Co do wojti-s i Wojczech7 , po pierwsze zasłużyć a wypracować to co innego , jakiś zespół może awansować powiedzmy dzięki jeden błędnej deyzji sędziego , czy wtedy powiemy że awansował on zasłużenie ? Chyba raczej nie .
Po drugie twój argument (Wojczech7 ) jest poprostu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> , Milan fartem awansował w sezonie 05/06 do fazy pucharowej , bo fartem awansowali do finalu sezon wcześniej - bravo :prochno: :prochno: . Chyba tylko tak żeby było dopisałeś : "moim skromnym zdaniem swoją postawą nie specjalnie zasłużył sobie na tegoroczny awans" , ale nie wytłumaczyłes dlaczego , znaczy wytłumaczyłeś - bo przeciez sezon wcześniej Milan miał farta wchodząc do finału :) .

wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 20:47

Wojczech7 pisze:Chłopie czy Ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem?? Napisałem tego posta wcześniej, żeby pokaza Ci, iż jest jakaś różnica pomiędzy wyrazem "zasłużyć", a "wypracować". Zaznaczyłem też, że abstrachuje od meczu Milanu, więc nie wiem o co Tobie... Zresztą skończmy temat Milanu. Oby odpadli w ćwierćfinale :twisted:
To chyba Ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Zapoznaj się z definicją słownikową słowa "zasłużyć". Znajdziesz tam przypis, że zasłużyć można sobie pracą a wiec zapracować. A skoro Milan czy PSV zdobyły tyle ptk ile zdobyły to zasłużyły sobie na awans, poniewaz go sobie wypracowały. Schalke nie mogło sobie zasłużyć na awans jednym meczem z Milanem bo mieli oni swoje wpadki w LM. A przykład boksera totalnie nie pasuje gdyż jest to odmienna sytuacja. Bardziej obrazuje proces kupienia meczu a niżeli wypracowania awansu.

Widocznie nie zrozumiesz. Ja wypowiadając się na dany temat używam zawsze wyrazów, których znaczenie znam. Tobie jednak znaczenie słownikowe pojęcia "zasłużyć" wydaje się być obce. Cóż moze kilka chwil nad słownikiem przydałoby Ci się na coś. A może poprostu źle dobrałeś słowa :?: Może poprostu tak bardzo nie chciałeś widzieć Milanu lub PSV w dalszych rozgrywkach, że twierdzisz, iż nie zasłużyli sobie. Troche wiecej obiektywizmu :wink: Nie awansowało Schalke bo było słabsze i zdobyło mniej ptk. Jeśli sobie nie wypracowało awansu tzn. że na niego poprostu niezasłużylo.

A ten temat tak jak i inne z cyklu Milan vs xXx to bym od razu out zrobił :roll:

ODPOWIEDZ