9 Piłkarzy Juventusu nominowanych do Złotej Piłki
- Martin
- Juventino
Czyli uwazasz ze przyznanie Golden Ball Nedvedowi to była pomyłka?mumekk pisze:Zaloze sie, ze przyznane pierwsze 5 miejsc to bedzie, jak w wiekszosci w ubieglych latach, jedna wielka pomylka.
Tyle.
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- Wojtom
- Juventino
Po co piszesz dużymi literami? Chcesz krzyknąć? Czy chcesz być widoczny? :doh:Carer pisze:I JESCZE JEDNO DLA CZEGO NA LISCIE NIE MA DUDKA SKORO TACY PIŁKAŻE JAK WW SIĘ NA NIEJ ZNALEŹLI TO NIE ROZUMIEM CZEMU TAK OLALI NASZEGO BRAMKARZA
Nagroda przydzielana jest za cały sezon, nie za jeden czy dwa mecze zagrane świetnie. Dudek zagrał świetnie w finale, ale w poprzednich meczach i w lidze grał miernie.
W poprzedniej edycji Ronaldinho był dopiero trzeci, przegrywając z kolegą z drużyny Deco i Shevą, który zgarnął nagrodę. W tym sezonie to brazylijczykowi należy się Złota Piłka. Prowadzi on Barcelone, od jego gry uzależniony jest zespół. Jest w dobrej formie przez cały czas, nie ma kilku dobrych meczy i przerwa. Gra na stałym-świetnym poziomie, wspaniały technik, egzekutor. Jego pozytywne cechy można by wymieniać przez długi czas. Może nie zdobywa tak wielu bramek jak inni zawodnicy, ale roboty, którą on wykonuje na boisku, można mu tylko pozazdrościć. Według mnie jeden z najlepszych, jeśli nie najlepszy napastnik na świecie.
Co do samych piłkarzy Juventusu, to według mnie spore szanse mogą mieć Camoranesi, Ibrahimovic i Trezeguet. Mam nadzieję, że kilku znajdzie się w pierwszej dziesiątce.

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- malas
- Juventino
Konkurs rozstrzygnie się miedzy Ronaldinho, a Lampardem, bo to tych dwóch zawodników najbardziej zasłużyło swoją grom. Napewno w pierwszej dwójce będzie Ronaldinho z Lampardem. A o kolejności sie przekonamy.
OD KOŁYSKI PO SAM GRÓB W MOIM SERCU JEDEN KLUB FORZA JUVE
- 2MAN
- Juventino
Moich 3 faworytow w tym sezonie :
1.Lampard ( zdecydowanie najlepiej grajacy pomocnik na swiecie w tym momencie . Robie cala gre , podaje ,strzela bramki)
2.Vieria (defensywny czysciciel , robi to samo co w Arsenalu - czyli rzadzi w srodku pola i strzela bramki)
3.Cisse ( ktory strzela bramki na zawolanie i praktycznie tylko On ratuje zawsze Liverpool`owi 3 pkt.
Pewnie w trakcie sezonu to sie jeszcze zmieni , ale narazie glosuje tak .
PS. Sorki za "literowki" , brak czcionki polskiej w kafejce
. Pzdr.
1.Lampard ( zdecydowanie najlepiej grajacy pomocnik na swiecie w tym momencie . Robie cala gre , podaje ,strzela bramki)
2.Vieria (defensywny czysciciel , robi to samo co w Arsenalu - czyli rzadzi w srodku pola i strzela bramki)
3.Cisse ( ktory strzela bramki na zawolanie i praktycznie tylko On ratuje zawsze Liverpool`owi 3 pkt.

Pewnie w trakcie sezonu to sie jeszcze zmieni , ale narazie glosuje tak .
PS. Sorki za "literowki" , brak czcionki polskiej w kafejce

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
- deszczowy
- Juventino
...a złotą piłkę sprzątnie pewnie i tak któryś z Brazylijczyków. Np. Roaldinho. Cała jedenastka Brazylii jest chyba nominowan do nagrody France Football. Ja osobiście wytypowałbym do nagrodypodobnie jak 2MAN: Cisse i Lamparda. Zasatnowiłbym sie natomiast nad kandydaturą Vieiry. Może raczej postawiłbym na tym miejscu Hleba, lub Jurka Dudka? Ale Vieira? No nie wiem...
- nailman86
- Juventino
Dziwi mnie troche brak Alexa i Zambrotty. Ale jak ktoś słusznie nie chcieli pewnie żeby 1/5 zawodniów była z jednej drużyny...
Dla mnie faworytami do zdobycia Złotej Piłki są:
1.Ronaldinho
2.Lampard
3.Zlatan
Dla mnie faworytami do zdobycia Złotej Piłki są:
1.Ronaldinho
2.Lampard
3.Zlatan
FORZA JUVE, FORZA ALEX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- stefan590
- Juventino
Mimo, że naszych jest nominawanych tak wielu to szczerze wątpię, aby któryś z nich miał realne szanse na zdobycie tej nagrody. Ibrahimovic na pewno nie grał na tyle dobrze, aby zdobyć tą nagrodę i śmiać mi się chce jak ktoś wypowiada się o nim w samych superlatywach :rotfl: . Myślę, że złotą piłkę zdobędzie Ronaldinho. Nie przepadam za nim ale obecnie każdy 10-latek na świecie "lubi" Ronaldinho. Nagrodę powinien zdobyc Paolo Maldini, ale on też realnych szans raczej nie ma.
- *MaTeK*
- Juventino
Moim znaniem pomimo tego, że mamy aż 9 nominowanych, nikt z Juve nie dostanie złotej
:?
Dostanie ją Ronaldinho lub Lampard, chociaż nie zdziwiłbym się gdyby dostał ją ktoś, ktogo się nikt się nie spodziewa, np. Henry
Jeśli już ktoś z Juve, to duże szanse ma Zlatan.. Gdyby dostał ją Gigi, to też nikt by się chyba nie zdziwił.

Dostanie ją Ronaldinho lub Lampard, chociaż nie zdziwiłbym się gdyby dostał ją ktoś, ktogo się nikt się nie spodziewa, np. Henry

Jeśli już ktoś z Juve, to duże szanse ma Zlatan.. Gdyby dostał ją Gigi, to też nikt by się chyba nie zdziwił.
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Weźmy może pod uwagę naszych głównych kandydatów:
- Gigi Buffon: raczej nie za duże szanse, wiele straci przez tą kontuzję, nie, on raczej na Złotą Piłkę szans nie ma
- Patrick Vieira - szansa większa niż u Gigiego, ale rzadko kto docenia grę defensywnych pomocników, Złotą Piłkę dostają zazwyczaj piłkarze ofensywni, choć nie można Patricka od razu przekreślić
- Fabio Cannavaro - a może on?? Gra bardzo równo przez cały sezon, nie schodzi ponizej pewnego etapu, jest zaporą nie do przejścia - ma szansę tylko czy go docenią??
- Mauro Camoranesi - bardzo duże szanse. Gra równo i cały sezon gra bardzo dobrze, świetnie drybluje, wnosi do druzyny bardzo dużo. Jednym słowem - chyba nasz największy kandydat do Złotej Piłki
- Zlatan Ibrahimovic - też duże szanse. W poprzednim sezonie czarował dryblingami i zwodami. Taka efektowna gra może mieć bardzo duże znaczenie - za poprzedni sezon moze zbierać pochwały, ale teraz osiadł na laurach :?
- Gigi Buffon: raczej nie za duże szanse, wiele straci przez tą kontuzję, nie, on raczej na Złotą Piłkę szans nie ma
- Patrick Vieira - szansa większa niż u Gigiego, ale rzadko kto docenia grę defensywnych pomocników, Złotą Piłkę dostają zazwyczaj piłkarze ofensywni, choć nie można Patricka od razu przekreślić
- Fabio Cannavaro - a może on?? Gra bardzo równo przez cały sezon, nie schodzi ponizej pewnego etapu, jest zaporą nie do przejścia - ma szansę tylko czy go docenią??
- Mauro Camoranesi - bardzo duże szanse. Gra równo i cały sezon gra bardzo dobrze, świetnie drybluje, wnosi do druzyny bardzo dużo. Jednym słowem - chyba nasz największy kandydat do Złotej Piłki
- Zlatan Ibrahimovic - też duże szanse. W poprzednim sezonie czarował dryblingami i zwodami. Taka efektowna gra może mieć bardzo duże znaczenie - za poprzedni sezon moze zbierać pochwały, ale teraz osiadł na laurach :?
- mumekk
- Juventino
Gigi - zgadzam sie, ze zasluzyl na najwyzsza lokate, ale raczej nie da rady - bo to po pierwsze Włoch, po drugie bramkarz.
Patrick - on ma wieksze szanse, ale jednak za malo, transfer do juve byl niewystarczajaco glosny.
. Akurat docenia obronce (!) z Włoch...
Mauro - z tak malo znanym jednak nazwiskiem? Nie ma szans, poza tym nie bylo jakis specjalnie glosnych meczow wygranych za jego sprawa. Przykro mi.
Zlatan - najwieksze szanse, prawdopodobnie bedzie najwyzej z zawodnikow Juve. Glosne mecze, zwracajacy uwage, wykazywal sie nie tylklo w juveale i w reprezentacji, fajne gole.
Zobaczycie, Ibra bedzie najwyzej. Ake czy zasluzenie? Coz, taka nagroda...
Patrick - on ma wieksze szanse, ale jednak za malo, transfer do juve byl niewystarczajaco glosny.
Lubie tego zawodnika, wiec bez takich zartowFabio Cannavaro - a może on?? Gra bardzo równo przez cały sezon, nie schodzi ponizej pewnego etapu, jest zaporą nie do przejścia - ma szansę tylko czy go docenią??

Mauro - z tak malo znanym jednak nazwiskiem? Nie ma szans, poza tym nie bylo jakis specjalnie glosnych meczow wygranych za jego sprawa. Przykro mi.
Zlatan - najwieksze szanse, prawdopodobnie bedzie najwyzej z zawodnikow Juve. Glosne mecze, zwracajacy uwage, wykazywal sie nie tylklo w juveale i w reprezentacji, fajne gole.
Zobaczycie, Ibra bedzie najwyzej. Ake czy zasluzenie? Coz, taka nagroda...
- wloski
- Juventino
jesli mial by wskazać zwyciesce to bedzie nim zapewne Ronaldinho albo Frank Lampard ale ze wskazaniem na tego pierwszego zaś widze wysoką pozycja naszego Zlatana a to dlatego ze mial swietny debiut,gral na wysokim poziomie ,strzelal piekne bramki i wogule w tym roku nie ma takiego faworyta jak za czasów Nedved czy nawet Zidane...
- kosiorekk
- Juventino
Równiez uważam że Ronnie i Frank mają największe szanse ale wydaje mi się że Lampard jednak wygra gdyż On grał przez cały seozn równo.wloski pisze:jesli mial by wskazać zwyciesce to bedzie nim zapewne Ronaldinho albo Frank Lampard ale ze wskazaniem na tego pierwszego
W sumie to masz racje, to zaczęło się rok temu kiedy to wygrął Szewczenko, we wczesniejszych czasach był zawsze jeden, mocy faworyt.wogule w tym roku nie ma takiego faworyta jak za czasów Nedved czy nawet Zidane...
- wloski
- Juventino
i tu sie z toba nie zgodze po część bo obaj spisywali sie bardzo równo i ja wiem dlaczego mowisz ze Frank jest u ciebie lepszy bo Barca przegrala w LM z Chelsea a takze ze Chelsea dalej zaszla niz BarcaIbrah pisze:Równiez uważam że Ronnie i Frank mają największe szanse ale wydaje mi się że Lampard jednak wygra gdyż On grał przez cały seozn równo.wloski pisze:jesli mial by wskazać zwyciesce to bedzie nim zapewne Ronaldinho albo Frank Lampard ale ze wskazaniem na tego pierwszego
- kosiorekk
- Juventino
Skąd to możesz wiedzieć, przecież masz tylko TVP a ja oglądałem te zespoły przez niemal cały seozn i widziałem pare meczy w słabszym wykonaniu Ronaldinho natomiast Lampard zawsze grał na poziomie.i tu sie z toba nie zgodze po część bo obaj spisywali sie bardzo równo
Czy ja kiedys cos takiego powiedziałem? Akurat o to mi nie chodzilo...a wiem dlaczego mowisz ze Frank jest u ciebie lepszy bo Barca przegrala w LM z Chelsea a takze ze Chelsea dalej zaszla niz Barca