Blamaż Wisły

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2005, 19:34

Tak, ogromną szansę. Legia dostająca w ... , że aż się kurzy od drużyny, której nikt nie zna, Wisła nie lepiej... Oby tylko Groclin nie przyniósł wstydu. :angry: A nawet jeśli nie są ostatni, to w ogonie tabeli. Tyle.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2005, 22:52

No i po przygodzie z Pucharem UEFA.Powiem wprost : Wisła jest baaardzo słaba.Oczywiście mogę tą opinie wyciągnąć po meczach oglądanych w TV ale to co pokazała z Victorią to jest dno.

Nie ma pomysłu na grę.Pierwszy celny strzał na bramke po 30 minutach w sytuacji gdzie trzeba odrobić 3 bramki...Gdy do końca zostało 20 minut to rzeczywiście było widać po Wiśle że gra lepiej i że wkońcu może strzeli bramkę ale obawiam się że to poprostu Victoria opadła z sił i dlatego tak to wyglądało...

Moim zdaniem jeden zawodnik zasługuje na pochwały a mianowicie Cantoro.Bardzo dobry mecz w jego wykonaniu, włożył całe serce w grę i było to widać :bravo:

Szkoda że Groclin też odpadł i teraz zapewne stracimy jedno miejsce w Pucharze UEFA i nie będzie rozstawienia w LM czyli same negatywy z dzisiejszego wieczoru.Może przyszłość będzie lepsza :roll:

Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2005, 22:57

Baaaardzo słaba to jest as merda, zremisowali 0-0 z jakimś tam arisem saloniki :rotfl: :rotfl: Oj Boże kochany i postaw na takich amatorów w STS :angry:

Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 września 2005, 23:09

To co pokazała dzisiaj Wisła to dno :!: :!: :!: . Ten dwumecz pokazał, ze po odejściu wielu dobrych zawodników ( np. Franka) jaka jest teraz krakowska drużyna i nie wiem jak to sie dzieje ze w lidze gdzie Wisła pokonuje 5:1 Lecha :!: nie może sobie poradzic z ostatnią drużyną ligi portugalskiej :angry: . Ale tak to jest jak się sprzedaje dobrych zawodników, zamiast na nich robić drużyne to się robi drużyne z niczego i efekt jest taki ze nie ma niczego.
A co do meczu Groclinu z Rc Lens to gra piłkarzy z grodziska była naprawde imponująca ( może nie w pierwszej połowie gdzie zawodnicy Radolskiego spali na boisku) ale w drugiej cześci gry Groclin pokazał że można powalczyć tak dobrą drużyną. Szkoda że wynik był wynik 2:4 ale piłkarze Groclinu sami sobie w I części uządzili spotkanie, ale i tak gratulacje za walke do końca.

Ale ogólnie to co pokazały dziś polskie drużyny w Pucharze Uefa, świadczy o jednym polska piłka jest coraz słabsza... i przez najbliższych klika lat chyba nie zobaczymy Wisły która potrafiła pokonać owiele lepszych przeciwników i to wysoko.
Więc trzeba pozostać przy oglądaniu Ligi Mistrzów i kibicowaniu Juventusowi :!: :-D

2 post
Paolo_Rossi_1982 pisze:Baaaardzo słaba to jest as ###, zremisowali 0-0 z jakimś tam arisem saloniki :rotfl: :rotfl: Oj Boże kochany i postaw na takich amatorów w STS :angry:
A po co mieli się wysilać jak pierwszy mecz wygrali 5:1. Zagrali na remis i przeszli dalej :whistle:

Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 września 2005, 06:41

W sumie to to Wisła grała jakby w pierwszym meczu zremisowała....mieli w całym meczu chyba 2 sytuacje po których mozna było strzelic...niemam statystyka ale w 2 połowie oddali chyba tylko 1 strzał na bramke...wiec niema sie co czarować, polska piłka klubowa spada na dno :!: :!: :!: Najlepszym podsumowaniem bedzie:
"Tyskie - trudno dostepne w eurpoejskich pucharach" :rotfl: :rotfl: :rotfl:

sebekq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2005, 07:00

Nie ma się co za wiele roczulać. To jest po prostu obraz upadającej polskiej piłki. Taką silną ligę mamy :evil: A co do meczu Wisły to każdy widział, że to już nie ta sama Wisła, ale to zespół w przebudowie. Mam nadzieję, że po "remoncie" znowu będzie można oglądać ładny football :?

JUVE... aż po zycia kres!!!
gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2005, 09:27

Polskie kluby fatalnie spisały się w europejskich pucharach. W rankingu UEFA liczonym tylko za obecny sezon rozgrywek, Polska zajmuje 36. miejsce w Europie!
Nasz kraj reprezentowały cztery zespoły (Wisła Kraków. Groclin Godzisk Wlkp., Legia Warszawa i Wisła Płock), które łącznie rozegrały 12 spotkań (3 wygrane, 2 remisy i 7 porażek). Współczynnik Polski za ten sezon wyniósł 1.125 punktu (suma punktów wszystkich drużyn reprezentujących dany kraj, podzielony przez liczbę drużyn, w przypadku Polski – cztery).

Polskę wyprzedziły między innymi taki „potęgi” europejskiej piłki klubowej jak: Azerbejdżan (33. miejsce), Bośnia i Hercegowina (30.), Mołdawia (28.), Finlandia (23.) i Cypr (16.).

Pierwsze miejsce w tej klasyfikacji zajmuje Anglia, drugie są Włochy, a na kolejnych pozycjach znajdują się Szwajcaria i Rumunia, które wyprzedzają Hiszpanię (5.)!

Wysoko jest także Norwegia (7.), Bułgaria (8.), Słowacja (13.), Austria (14.).
http://sport.onet.pl/1172325,wiadomosci.html

No to poprostu pięknie jest. Gdy zespoły Groclinu i Wisły poznały rywali to kibice 1-ej drużyny obawiali się tego spotkania i można było jeszcze przed meczem pokusić się o stwierdzenie że Groclin nie ma szans w starciu z Lens. Natomiast kibice 2-ej drużyny uważali że Wisła przejdzie Vitorię. Tymczasem rzeczywistość okazała się okrutna. Groclin nie przestraszył się Lens dość niespodziewanie remisując na wyjeździe 1:1 i mieli szanse na awans. Niestety Lens okazał się jednak za silny i po ładnym spotkaniu skończyło się na 2:4. A co do Wisły co tu dużo mówić obecnie ta drużyna jest rozmontowana-nie ma pomysłu na grę a w rewanżowym spotkaniu grali tak jakby myśleli że mają bardzo dużo czasu na zdobycie tych trzech bramek bądź będzie jeszcze jedno spotkanie. Ockneli się pod koniec meczu kiedy to było już za późno o czym przekonał Wisłe gol Sagana. Reasumując jesteśmy poprostu super a p.Cupiał niech dalej wywala kojenych trenerów i sprzedaje najlepszych zawodników to może kiedyś awansuje tylko nie wiem gdzie-bo do LM ba nawet jak widać do p.UEFA nie mamy się po co pchać.

Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2005, 10:16

No niestety... Co tu dużo mówić, najlepiej nie jest. Wszyscy najlepsi Polscy piłkarze wyjechali za zagranicę i niestety Polska Liga prezentuje poziom bardzo słaby. Wisełkę pokonała bardzo słaba Victoria. :angry: Nie dosyć, że atakowali przez cały mecz Wiślacy, to jeszcze przegrali. :| Groclinowi należą się brawa za walkę z takim klubem jak Lens no i oczywiście za remis we Francji. Groclin nie miał dużych szans w tym meczu i niestety przegrał, ale za to po walce.

Zamiast fazy grupowej ligi mistrzów, nie mamy nawet fazy grupowej pucharu UEFA... :doh:

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 września 2005, 10:30

gosciu pisze: a p.Cupiał niech dalej wywala kojenych trenerów i sprzedaje najlepszych zawodników to może kiedyś awansuje tylko nie wiem gdzie-bo do LM ba nawet jak widać do p.UEFA nie mamy się po co pchać.
Zapewniam Cie, ze jeżeli by nie chcieli odejsc do innych klubów to Cupiał by ich nie sprzedawał, a co do trenerów to fakt, największym błedem było wg mnie zwolnienie H.Kasperczaka. Wisła zagrała bez przekonania że uda sie strzelić 3 bramki, gdyby ta piłka chodziła szybciej, tak jak w niektórych momentach gdzie zagrali "klepą" i Brożek wychodzil sam na sam z bramkarzem. Wisła zbyt szybko się pozbywała piłki, Wisła nie grała pressingiem, Wisle duzo brakowało do strzelenia bramek, Cóż zostaje walka o kolejne Mistrzostwo Polski, które da ponowne nadzieje na LM, a skończy sie tak jak zawsze :angry:

Ps. Najlepszy zawodnik na stadionie ? KIBICE !
Ps2. Ciekawa sytuacja z czerwoną kartką ;) Troche sie pośmiałem jak zobaczyłem mine tego zawodnika
Ps3. PZPN Sprzedał prawa do transmisji firmie SportFive do ...2014 r ! :angry: Dość szybko nie zobaczymy Orange Ekstraklasy :lol: w publicznej Tv... :doh:

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2005, 15:21

Nie chciałem się tutaj wypowiadać po pierwszym meczu, gdyż miałem nadzieję, że Wisła odrobi straty u siebie i awansuje do fazy grupowej. Jednak znowu sprawdziło się przysłowie o nadziei... szkoda, że znowu tymi głupcami okazali się fani Wisły :roll:
Historia polskiej piłki klubowej skończyła się w Atenach, podczas 3 rundy eliminacyjnej do LM. Wczorajsza Wisła kompletnie nie przypominała tamtej drużyny z eliminacji Champions League. Wczoraj brakowało szybkości, umiejętności, a przede wszystkim - nadziei. Vitoria grała bardzo twardo i defensywnie, Biała Gwiazda czasami przypominała człowieka, który bije głową w mur, który ani drgnie. Nie próbowaliśmy nawet grać skrzydłami, gdyż nie mieliśmy odpowiednich wykonawców do tej roboty. Na "jako takie" słowa pochwały zasługuje Mauro Cantoro. Więcej natomiast spodziewałem się bo Baszczyńskim, Kryszałowiczu i Zieńczuku. Jednak największym antybohaterem meczu był Paulista :? . Grał tak beznadziejnie samolubnie, że po tym meczu powinien być odsunięty do rezerw...

Polska piłka leży. Jednak najgorsze jest to, że nikomu się nie chce jej podnieść. Gdyby PZPN miał choć trochę oleju w głowie, wyciągnął by z wczorajszych meczów wnioski i postawił na szkolenie młodzieży, trenerów, organizacji zapleczy sportowych i stabilizacji finansowych klubów. Jednak nasze miśki wolą (za przeproszeniem) "grzać tyłek" na swoich krzesłach i użalać się, jak to nie mają pieniędzy.

Paolo_Rossi_1982 pisze:Baaaardzo słaba to jest as ###
trochę kultury...
Paolo_Rossi_1982 pisze:zremisowali 0-0 z jakimś tam arisem saloniki :rotfl: :rotfl:
...i trochę szacunku dla innego klubu.
Paolo_Rossi_1982 pisze:Oj Boże kochany i postaw na takich amatorów w STS :angry:

Gratuluję dobrej żyłki hazardowej... AS Roma wygrała u siebie 5:1 i nie musiała się nadwyrężać w Grecji...

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2005, 15:28

No Coz Znowu Nie MA Zadnego Polskiego Zespołu w Pucharach... CHodzby Faza Grupowa... Ale co sie Dziwic Jak Najlepsza Polska Druzyna Przegrywa z Najgorsza Portugalska w Dwumeczu 4-0 Kp!na. Trudno poczekamy Za rok i znowu zrobimy Sobie Nadzieje :| Tak To juz Bywa w Nszym Pieknym Kraju.. !

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2005, 15:59

Niestetypo sprawie nie chce mi sie wypowiadac na temat Wisły bo gra naprawdę Słabo ona miał mieć własnie takiego przeciwnika jakim jest lens. A Groclin zagrał ładnie teraz mogę powiedzieć , że to dobry klub , a co do bramki Saganowski strzelił ładną bramkę. Należy się zdeycdowanie pochwała dla groclinu strzelili 2 bramki wymagającemu przeciwnikowi :-D

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2005, 16:35

Wiecie co, nawet nie ogladalem tego meczu. Moze wlasnie z tego powodu nie powinienem sie wypowiadac, ale szczerze mowiac, nie interesowal mnie ten mecz. Przepraszam wszystkich fanow Wisly i tych, ktorzy uwazaja obejrzenie takiego meczu za patriotyczno-pilkarski obowiazek Polaka-kibica, ale mowie Wam szczerze- nie myslalem, ze cokolwiek z tego bedzie, dlatego w ogole o tym nie myslalem. Na pewno inaczej by bylo, gdybym byl kibicem Wisly, tu nie ma watpliwosci, ale faktem jest, ze po prostu Wisla zniechecila mnie do siebie..
..co roku walczy, co roku wielkie cele.. i co z tego? :roll: Podobno stawiane cele powinny byc realistyczne, zeby potem nie popasc w zniechecenie, jesli przydazy sie porazka. Czy wiec Liga Mistrzow, a nawet Puchar UEFA, jest nierealistycznym celem dla zandej z polskich druzyn?? Czasem zastanawiam sie, czy w takich rozgrywkach nie zdzialalyby wiecej druzyny, ktorym nie dane jest w nich wystepowac- np. Cracovia itp.. (nie chce byc subiektywny w ocenie druzyn), ktore- jak nieraz sie wydaje- maja moze mniej umiejetnosci, ale wiecej determinacji i woli walki, niz te "wielkie" druzyny.
Przykladem na to moze byc fakt udzialu w rozgrywkach LM takich druzyn jak Thun czy Petrżalka. Ja nawet nie slyszalem wczesniej o takich druzynach. Traktowane byly/sa one jako uzupelnienie grupy, przeciwnik, na ktorym nabija sie punkty.. a okazuje sie, ze i one potrafia zabrac punkty przeciwnikowi.. mimo ze umiejetnosciami pilkarskimi moga odstawac od innych konkretnie.
Dlatego tak sie ostatnio zastanawialem.. co z tego, ze Wisla czy Legia gra dobrze (powiedzmy ze dobrze, w sumie zwykle sa w czolowce tabeli), ze sa jednymi z najlepszych druzyn, skoro nie potrafia jak na razie reprezentowac polska pilke w pucharach?...
...mimo wszystko chyba kazdy kibic polskiej pilki bedzie mial nadzieje w przyszlym roku..
Co tu duzo mowic. Ladnie to podsumowal jeden z nas:
pan Zambrotta pisze:Polska piłka leży.
.. i kwiczy..
Jednak najgorsze jest to, że nikomu się nie chce jej podnieść. Gdyby PZPN miał choć trochę oleju w głowie, wyciągnął by z wczorajszych meczów wnioski i postawił na szkolenie młodzieży, trenerów, organizacji zapleczy sportowych i stabilizacji finansowych klubów. Jednak nasze miśki wolą (za przeproszeniem) "grzać tyłek" na swoich krzesłach i użalać się, jak to nie mają pieniędzy.
"To jest Polska wlasnie".. :|
Coz, czekamy na przyszly rok. Moze ten rok walki w Ekstraklasie przyniesie cos nowego, swiezszego na koniec. W sumie zastanawiam sie, co by bylo, gdyby to np. nie Wisla Plock, a Cracovia dostala sie do Pucharu UEFA w tym roku.. ale po co gdybac. Trzeba skupic sie na rzeczywistosci.

kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2005, 16:51

mnowomiejsky pisze:Wiecie co, nawet nie ogladalem tego meczu.
Postąpiłem identycznie...
Na pewno inaczej by bylo, gdybym byl kibicem Wisly, tu nie ma watpliwosci, ale faktem jest, ze po prostu Wisla zniechecila mnie do siebie..
..co roku walczy, co roku wielkie cele.. i co z tego?
Właśnie... tylko walczy... Polacy pięknie umieją wygrywać mecze o honor, mecze o stawkę częściej kończą się naszymi porażkami...
Przykladem na to moze byc fakt udzialu w rozgrywkach LM takich druzyn jak Thun czy Petrżalka. Ja nawet nie slyszalem wczesniej o takich druzynach.
Budżet Słowaków wynosi wynosi 1 milion euro. Jak widać można, trzeba tylko chcieć... Problem nie leży tutaj w kwestii budżetów, że nasze kluby są za biedne na LM... Jakoś gdzie indziej się udało, Wiśle nadal nie :?
...mimo wszystko chyba kazdy kibic polskiej pilki bedzie mial nadzieje w przyszlym roku..
Ciekawe kiedy zostanie wyczerpany ten "kibicowski" kredyt zaufania :|
W sumie zastanawiam sie, co by bylo, gdyby to np. nie Wisla Plock, a Cracovia dostala sie do Pucharu UEFA w tym roku.. ale po co gdybac.
Już prędzej powinieneś się zastanowić nad Legią, która wypadła znacznie gorzej od Nafciarzy. Akurat Wisła odpadła z powodu sędziego, ale fakt faktem... odpadła. Wiem bo byłem i widziałem :wink:
Trzeba skupic sie na rzeczywistosci.
Która powoli już przestaje być nawet szara, ehh :(
RuTeK pisze:Jak Najlepsza Polska Druzyna Przegrywa z Najgorsza Portugalska w Dwumeczu 4-0
Wielu z was twierdzi, że Vitoria to najsłabszy zespól portugalskiej ligi. Ale jak to świadczy o naszej ekstraklasie skoro zdecydował się przenieść tam jeden z lepszych zawodników medalisty Mistrzostw Polski...

Obrazek
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2005, 17:00

kedzier pisze:
mnowomiejsky pisze:W sumie zastanawiam sie, co by bylo, gdyby to np. nie Wisla Plock, a Cracovia dostala sie do Pucharu UEFA w tym roku.. ale po co gdybac.
Już prędzej powinieneś się zastanowić nad Legią, która wypadła znacznie gorzej od Nafciarzy. Akurat Wisła odpadła z powodu sędziego, ale fakt faktem... odpadła. Wiem bo byłem i widziałem :wink:
Aghh.. troche dziwnie sie wyrazilem, rzeczywiscie. Absolutnie nie chodzilo mi o fakt uczestnictwa Wisly Plock w pucharach i nie czuje zadnej antypatii do tej druzyny. Chodzilo mi raczej o to, ze ciekawy jestem, co by bylo, gdyby wlasnie jedna z takich "nieprzewidywalnych" (unpredictable) druzyn polskich dostalaby szanse gry w europejskich pucharach.
A o Wisle wspomnialem tylko dlatego, ze jak pamietamy to wlasnie miedzy nia a Cracovia do konca toczyla sie bitwa o gre w UEFA...
Trzeba skupic sie na rzeczywistosci.
Która powoli już przestaje być nawet szara, ehh :(
Zebys wiedzial... :?

ODPOWIEDZ