Policjant skatował kibica?
- Juve The Best
- Juventino
Sory ale herbraun chyba jest panem policjantem. Ja widziałem też film z tej akcji w wiadomościach nakręcony amatorską kamerą i centralnie widać jak psy podlatują do typa i zczynają gho pałować. Typas sobie spokojnie stał.
PS. ŁAPY ŁAPY 4 ŁAPY A NA ŁAPACH PIES KUDŁATY

- Johnny777
- Juventino
Hmmm...Herr_braun... Trochę Cię nie rozumiem...herr_braun pisze:Nie znam dokładnie tej sprawy, ale znam życie. Zapewne pobity kibol nie był bez winy, być może był agresywny. Prawdopodobnie gdyby policjant zostal pobity to nic by nikt nie mówił, a tak to wielka burza.
I wogóle wkurza mnie sytuacja zpolicją w tym kraju! Teksty typu HWDP, określanie policji psami jest przejawem kretynizmu i albo uleganiu większości 'mądrych' albo poprostu bycie na bakier z prawem.
Dla mnie przykłady podawane przez niektórych z was świadczą tylko o tym że jak w każdym zawodzie trafią się ludzie głupi i bezwzględni, a może nawet niewyżyci. Ale wyjątek potwierdza regułę.
Bywasz na meczach? Z Twoich wypowiedzi wynika że nie...
Widzisz - podam przykłady:
Zeszły sezon mecz Górnika Zabrze z Wisłą Płock - każdy średnio znający się w tematach "kibicowskich" wie że jest zgoda między kibicami tych klubów (Pozdro Panowie przy okazji

Przykład drugi:
Mecz również w Zabrzu -bodaj z Polkowicami - krótko po ekscesach na łódzkich juvenaliach. Mecz przebiegał spokojnie i nie działo się NIC co by mogło zagrażać komukolwiek, a co się dzieje na stadionie? Policja obstawia nasz sektor (tzw. Torcidę) szczelniutkim kordonem jakbyśmy co najmniej zaczęli demolować ławki :? I te bezczelne obnoszenie się z bronią gładkolufową...Ciekawe jakie mieli naboje.... "Niestety" nie dane nam było sprawdzić :?
Więc nie mów że Policja taka święta jest - i przpadki tego typu zdarzają się "trochę" zbyt często by były traktowane jako wyjątki :?
CHowaj Wino Do Plecaka!!!

- Mejgus
- Juventino
az dziwne ze dopiero teraz cos takiego trafilo do prokuratury... na ostatnim meczy zdroju z elana dzialy sie podobne rzeczy. psy wbily sie do pociagu w ktorym byly kobiety i dzieci wywaliali wszystkoch na zewnatrz i albo palowali na miejscu albo wywozili gdzies. kumpel mi opowiadal ze psy ustawily sie do okola niego i kilku innych i poprotsu kibice biegali w kolko a psy ich palowali :evil: :evil: :evil: :evil:
- herr_braun
- Juventino
I. nie mówie że policja jest świętaJohny777 pisze:Więc nie mów że Policja taka święta jest - i przpadki tego typu zdarzają się "trochę" zbyt często by były traktowane jako wyjątki
II. Trochę przyznam Ci racji, tylkodo tego trzeba może podejść jak do problemu i pomyśleć jak go rozwiązać a jak słucham albo czytam takich gości :
to sorry ale poraża mnie płytkośc tego komentarza i przestaje być obiektywnyJuve The Best pisze:Sory ale herbraun chyba jest panem policjantem.
- Andryk
- Juventino
wczoraj oglądałem o tym reportaż na tvn i jestem po prostu zły... jak to jest możliwe i dlaczego nie którzy policjanci nadużywają swoich praw... Jestem pewien, że gdyby nie jeden z troche poszkodowanych kibiców wniósł sprawe do sądu o pobicie za siedzenie, miałby duża szanse. Prawo karne nie przewiduje karania za siedzenie sobie spokojnie na trawniku :evil: porządek publiczny nie był w żaden sposób naruszony, a policijanci weszli i spałowali... odjechać z tamtąd maja prawo o każdej porze i nikt nie może ich zmuszać... kara pozbawienia wolnośći dla tego policiajanta, wobec któego i tak tocza sie postępowania dyscyplinarne...
- gregor_g4
- Juventino
Wreszcie znalazlem czas, zeby przeczytac caly ten temat. Wielu z Was wypowiada sie nie majac pojecia o sprawie, na dodatek cechuje Was stereotypowe myslenie wykreowane przez media: zly kibic, dobry
policjant. Ludzie przejedzcie sie na mecz wyjazdowy swojej druzyny, wtedy moze z innej perspektywy spojrzycie na cala sprawe.
Tu sie zgadzam, policja ma na celu ochraniac imprezy sportowe i uspokajac kibicow. Jednak kibic to tez czlowiek i po to sa paragrafy, aby je stosowac. Policja ochraniajac mecze traktuje je jako okazje do wyzycia sie na kibicach i naduzywa swoich przywilejow, bezkarnie katujac nie winnych ludzi.
policje, podobnie jak niewinny Adrian, zapewno to co pare postow wyzej :
Zwroc tez uwage, ze nie wszyscy kibice to chuligani i nie wszyscy jezdza na mecze aby lac sie z policja, jednak oklep od policji zbieraja wszyscy po kolei... czy to nie jest krzywdzace?
orzekniety nie winnym... sedzia uznal ze to byl rykoszet :roll: :roll: Oto Polska wlasnie.
policjant. Ludzie przejedzcie sie na mecz wyjazdowy swojej druzyny, wtedy moze z innej perspektywy spojrzycie na cala sprawe.
To moze lepiej sie nie wypowiadaj...herr_braun pisze:Nie znam dokładnie tej sprawy
smiem watpicherr_braun pisze:ale znam życie
Faktycznie, nie znasz tej sprawy. Pobity kibic byl niewinny, na dodatek byl to jego pierwszy wyjazd.herr_braun pisze:Zapewne pobity kibol nie był bez winy, być może był agresywny
Gdyby pobity zostal policjant, to sprawca tego pobicia odpowiadalby przed sadem, za napasc na funkcjonariusza na sluzbie i skonczyloby sie to dla sprawcy kilkoma wyrokiem.herr_braun pisze:Prawdopodobnie gdyby policjant zostal pobity to nic by nikt nie mówił, a tak to wielka burza.
herr_braun pisze:Ale jeśli tacy kibice są agresywni to ja nie uktywam że policja ma prawo i pałować
Tu sie zgadzam, policja ma na celu ochraniac imprezy sportowe i uspokajac kibicow. Jednak kibic to tez czlowiek i po to sa paragrafy, aby je stosowac. Policja ochraniajac mecze traktuje je jako okazje do wyzycia sie na kibicach i naduzywa swoich przywilejow, bezkarnie katujac nie winnych ludzi.
Ciekawy jestem co bys powiedzial, gdybys puscil syna na mecz, na ktorym zostal on skatowany przezherr_braun pisze:Wolę żeby poturbowali jakiegoś drecha(co wywnioskować można z filmiku ) niż np. za
parę lat ci goście mieliby pobić np.mojego syna, który uprosił mnie żebym pozwolił mu pojechać na mecz. A ty??
policje, podobnie jak niewinny Adrian, zapewno to co pare postow wyzej :
herr_braun pisze:Zapewne pobity kibol nie był bez winy, być może był agresywny
herr_braun pisze:No ale zwróć uwagę że nie wszyscy policjanci są agresywni i popełniają wykroczenia (powiedziałbym bym że znacząca większość sprawuje swoją pracę tak jak powinna). A skrót HWDP, którego
nie trzeba chyba rozwijać, nie odnosi się do złych policjantów, tlyko do Policji. A takie uogólnienia są bardzo krzywdzące.
Zwroc tez uwage, ze nie wszyscy kibice to chuligani i nie wszyscy jezdza na mecze aby lac sie z policja, jednak oklep od policji zbieraja wszyscy po kolei... czy to nie jest krzywdzace?
To jestes w bledzie. Pare lat temu kibic stracil oko, gdyz postrzelil go policjant gumowa kula. Wszystko zostalo nagrane, wszczeto postepowanie, nagranie VHS posluzylo jako dowod, jednak policjant zostalAndrewtbg pisze: Jestem pewien, że gdyby nie jeden z troche poszkodowanych kibiców wniósł sprawe do sądu o pobicie za siedzenie, miałby duża szanse.
orzekniety nie winnym... sedzia uznal ze to byl rykoszet :roll: :roll: Oto Polska wlasnie.
- herr_braun
- Juventino
To może nie wyrywaj moich zdań z kontekstugregor_g4 pisze:To moze lepiej sie nie wypowiadaj...herr_braun pisze:Nie znam dokładnie tej sprawy
Więc jak już pisałem gdzieś wyżej wycofuje się po części z tego co napisałem. Mówie szerzej o problemie.gregor_g4 pisze:Faktycznie, nie znasz tej sprawy. Pobity kibic byl niewinny, na dodatek byl to jego pierwszy wyjazd.herr_braun pisze:Zapewne pobity kibol nie był bez winy, być może był agresywny
A tak na marginesie to skąd wiadomo że był niewinny. Nie pokazuj mi tego filmiku bo równie dobrze może być to tylko fragment. Świadczy on o agresywności policji a nie niewinności chłopaka. Jeśli taki dowód podasz to przyznaje że za takie coś policjant powinien siedzieć.
Nie potrzebnie zacząłem gdybanie - to do niczego nie doprowadzi.gregor_g4 pisze:Gdyby pobity zostal policjant, to sprawca tego pobicia odpowiadalby przed sadem, za napasc na funkcjonariusza na sluzbie i skonczyloby sie to dla sprawcy kilkoma wyrokiem.herr_braun pisze:Prawdopodobnie gdyby policjant zostal pobity to nic by nikt nie mówił, a tak to wielka burza.
No troche przesadziłeś. W wypowiedziach w tym temacie chodziło mi glównie o uogólnienia w stosunku do policji. Właśnie zaprezentowałeś przykład.gregor_g4 pisze: Policja ochraniajac mecze traktuje je jako okazje do wyzycia sie bezkarnie katujac nie winnych ludzi.
Kolejne, jeszcze bardziej krzywdzące uogólnienie. Mam nadzieje że nie uważasz naprawdę że wszyscy kibice dostają pokolei oklep na meczachgregor_g4 pisze:
To już mój ostatni post w tym temacie gdyż widze że nikogo nie przekonam, jeśli nawet nikt się do tego nie przyzna. A z moich wypowiedzi wnioskujecie że nie dostrzegam nadużyć policji na meczach. Dostrzegam, tylko uważam to jednak za mniejszy problem niż problem burd na stadionach spowodowanych przez kibiców.
- gregor_g4
- Juventino
W obliczu wydarzen tego weekendu postanawiam odswiezyc ten temat.
W sobote po meczu Siarki Tarnobrzeg - Stal Mielec, doszlo do kolejnego tragicznego wydarzenia, w skutek ktorego zginal kibic z Mielca, a duzy w tym udzial miala policja.
W skrocie tak wygladal przebieg tego wydarzenia. Po meczu policja eskortowala autobusy z kibicami Stali. Z przeciwnego kierunku nadjezdzal motocyklista sigany przez policje. Widzac to, jeden z eskortujacych autobus radiowozow zjechal na przeciwny pas aby zagrodzic droge motocykliscie, dodatkowo policjant otworzyl drzwi radiowozu. Motocyklista odbil sie od nich i wpadl pod kola jadacego autokaru. Poniosl smierc na miejscu ...
Co najgorsze w medach pojawily sie informacje ( podawane przez rzecznika prasowego policji ) ktore mowia o tym iz policja nie miala zadnego udzialu w tym tragicznym zdarzeniu. A burdy jakie zostaly wywolane pozniej przez kibicow spowodwane byly tym iz musieli pieszo dojsc do miasta. W rzeczywistosci bylo zupelnie inaczej, gdyz kibice wyrazali swoja dezaprobate co do postepowania policji.
Jesli policja wpada na sektor to paluje wszystkich po kolei i nie pyta sie czy byles spokojny czy tez nie... Taka jest rzeczywistosc, jednak ktos kto tego nie widzial nie jest tego swiadomy. A najlepszy przyklad... na wczorajszym emczu moj znajomyu, zupelnie niewinny zostal wyciagniety z busa pod zarzutem napasci na policje i czeka go dolek bedac ok 500 km od domu.
Uwazasz tak, gdyz nadurzycia policji nie sa tak naglasniane jak burdy na stadionach. Media z najmniejszej szarpaniny, potrafia zrobic wielkie starcie w ktorym to znowu zawinila banda chuiganow. A wg mnie od czasow awantury na meczu Ruch - LKS nie zdarzyla sie zadna wielka zadyma, mimo ze media podawaly o wielu rzekomych wielkich burdach. Chcialbym zeby tak konsekwentnie zaczeto naglasniac nadurzycia policj, ktora obecnie jest wg mnie ponad prawem ...
W sobote po meczu Siarki Tarnobrzeg - Stal Mielec, doszlo do kolejnego tragicznego wydarzenia, w skutek ktorego zginal kibic z Mielca, a duzy w tym udzial miala policja.
W skrocie tak wygladal przebieg tego wydarzenia. Po meczu policja eskortowala autobusy z kibicami Stali. Z przeciwnego kierunku nadjezdzal motocyklista sigany przez policje. Widzac to, jeden z eskortujacych autobus radiowozow zjechal na przeciwny pas aby zagrodzic droge motocykliscie, dodatkowo policjant otworzyl drzwi radiowozu. Motocyklista odbil sie od nich i wpadl pod kola jadacego autokaru. Poniosl smierc na miejscu ...
Co najgorsze w medach pojawily sie informacje ( podawane przez rzecznika prasowego policji ) ktore mowia o tym iz policja nie miala zadnego udzialu w tym tragicznym zdarzeniu. A burdy jakie zostaly wywolane pozniej przez kibicow spowodwane byly tym iz musieli pieszo dojsc do miasta. W rzeczywistosci bylo zupelnie inaczej, gdyz kibice wyrazali swoja dezaprobate co do postepowania policji.
Wcale nie przesadzilem, przejedz sie na kilka wyjazdow to sam to zrozumiesz...herr_braun pisze:No troche przesadziłeś. W wypowiedziach w tym temacie chodziło mi glównie o uogólnienia w stosunku do policji. Właśnie zaprezentowałeś przykład.gregor_g4 pisze: Policja ochraniajac mecze traktuje je jako okazje do wyzycia sie bezkarnie katujac nie winnych ludzi.
Coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, ze nie znasz sprawy a sie wypowiadasz i na dodatek wypisujesz bzdury.herr_braun pisze:Kolejne, jeszcze bardziej krzywdzące uogólnienie. Mam nadzieje że nie uważasz naprawdę że wszyscy kibice dostają pokolei oklep na meczachgregor_g4 pisze:
Jesli policja wpada na sektor to paluje wszystkich po kolei i nie pyta sie czy byles spokojny czy tez nie... Taka jest rzeczywistosc, jednak ktos kto tego nie widzial nie jest tego swiadomy. A najlepszy przyklad... na wczorajszym emczu moj znajomyu, zupelnie niewinny zostal wyciagniety z busa pod zarzutem napasci na policje i czeka go dolek bedac ok 500 km od domu.
herr_braun pisze:A z moich wypowiedzi wnioskujecie że nie dostrzegam nadużyć policji na meczach. Dostrzegam, tylko uważam to jednak za mniejszy problem niż problem burd na stadionach spowodowanych przez kibiców.
Uwazasz tak, gdyz nadurzycia policji nie sa tak naglasniane jak burdy na stadionach. Media z najmniejszej szarpaniny, potrafia zrobic wielkie starcie w ktorym to znowu zawinila banda chuiganow. A wg mnie od czasow awantury na meczu Ruch - LKS nie zdarzyla sie zadna wielka zadyma, mimo ze media podawaly o wielu rzekomych wielkich burdach. Chcialbym zeby tak konsekwentnie zaczeto naglasniac nadurzycia policj, ktora obecnie jest wg mnie ponad prawem ...
- steru
- Qualità Juventino
Na forum kibice.net jest szerzej opisana sprawa śmierci tego człowieka...
Jest to kolejny przypadek idiotyzmu policjantów.Oni myślą że wszystko mogą i proszę co się znów wydarzyło.W tym kraju nigdy nie będzie dobrze jeśli chodzi o te sprawy...
Jest to kolejny przypadek idiotyzmu policjantów.Oni myślą że wszystko mogą i proszę co się znów wydarzyło.W tym kraju nigdy nie będzie dobrze jeśli chodzi o te sprawy...