Ultimatum Del Piero

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2005, 17:28

wErOn pisze: Zobaczymy, dla mnie Il Capitano jest nietykalny do konca kariery! :whistle:
To dobrze ze tlyko dla Ciebie...Lippi myslal tak samo i pamietamy jak sie skonczyl ostatni sezon...jesli mialbym wybierac miedzy wystawianiem slabego DP a zdejmowaniem go w wiekszosci meczow to wybralbym to drugie bo byloby to dla dobra druzyny...Capello mial prawo go zdejmowac bo jest trenerem..a poza tym stoja za nim wyniki..mistrzostwo Włoch w pierwszym sezonie to nie byle co...i pokazuje to tez, ze mial racje przy swoich decyzjach...Del Piero jesli chce grac to niech pracuje a nie domaga sie tego poprzez prase..albo po prostu niech pojdzie do Capello i mu to powie...wciaganie w ta sprawe mediów nie najlepiej zrobi atmosferze wokół klubu..

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2005, 17:45

Diego pisze:Zawsze akceptować decyzje trenera?
Trener decyduje wiec nalezy sie go sluchac, tymbardziej jezeli jest tak doskonalym taktykiem jak Capello.
Diego pisze:Według mnie Alex zachował się dobrze, stawiając klubowi ultimatum.
Robienie z siebie wielkiej gwiazdy nikomu nie wyjdzie na dobre.
Diego pisze:Po co ma siedzieć na ławce skoro może grać.
Z takim podejsciem nie byloby lawki rezerwowych.
Diego pisze:Za rok jest Mundial, który prawdopodobnie będzie ostatnią wielką imprezą, na którą Del Piero pojedzie.Jednak powołania nie wywalczy siedząc na ławce :roll: .
I ze wzgledu na mundial trzeba go wystawiac, nawet gdy nie blyszczy?
Diego pisze:Myślisz, że jeden z najlepszych piłkarzy w historii Juventusu zadowoli się siedzieniem na ławce :roll: ?

Kiedys byl jednym z najlepszych dzis pozostal tylko mit.
Jezeli zawodnik jest w slabej formie to sie go nie wystawia badz jest zmieniany, a za zaslugi dostaje sie medale.
Diego pisze:Nikt mi nie wmówi, że Alex był najsłabszym zawodnkiem Juve w tym sezonie i zasługiwał na to, aby ciągle go zmieniać.
Pilkarz jest zeby grac a nie komentowac decyzje trenera. DP otrzymywal sporo szans mimo nie najlepszej formy na poczatku sezonu.
Wojtom pisze:Miał prawo tak powiedziec, bo Capello sciagał go czasami nawet w takich meczach, kiedy grał najlepiej z druzyny, albo chociaz lepiej od swoich kolegow w ataku. A biedny Capello tlumaczyl sie, ze "potrzebowal kogos kto dobrze gra głową" przez kilka kolejek tak samo. :doh:
Jezeli bedziesz cos umial a nauczycielka postawi ci pale czy poslesz w jej kierunku jakies k. badz s. ?
Zawodnik nie ma prawa zwracac sie w ten sposob do trenera.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2005, 17:55

DjJuve pisze:Jezeli bedziesz cos umial a nauczycielka postawi ci pale czy poslesz w jej kierunku jakies k. badz s. ?
Zawodnik nie ma prawa zwracac sie w ten sposob do trenera.
Jesli bede cos umial to mi nie postawi pały, a jesli tak zrobi to cos sobie ode mnie uslyszy.
Kazdy moze podchodzi do sprawy inaczej, ale jesli ktos chce grac, stara sie, a tu cie trener sciaga to cos jest nie tak. Moze DP przesadzil, ale cos w koncu powiedziec musial...

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2005, 18:39

Dobra, dobra. Kazdy wie swoje. Ciekawe jakbys ty zareagowal, jakby cie trener sciagnal w trakcie meczu, w ktorym grasz najlepiej? Chyba bys mu nie podziekowal, a przynajmniej nie wierze ze bys to zrobil...
Bym zamknal gebe na klodke, szczegolnie jakbym zarabial najlepiej ze wszystkich pilkarzy. Pozatym z taka forma jaka prezentowal wtedy gdy byl zmieniany, to naprawde nie wiem o co moze miec Alex pretensje. Jesli ta wypowiedz to prawda, to DP ma chyba cos z glowa, bo jeszcze niedawno mowil ze nie ma problemu miedzy nim a Capello.
Swoja droga ostatnio krazy plotka ze Pippo w Milanie powiedzial ze zostanie albo on albo Ancelotti... ciekaw jestem czy bedzie taka wypowiedz DP.
A koncepcja Capello jest zawsze taka sama, przy sciaganiu DP "potrzebowalem kogos kto dobrze gra glową" Laughing
Widocznie potrzebowal, a Ty widzisz w tym cos zlego? Wystaw sobie, ze trener decyduje o tym kto ile gra, gdzie gra i co robi, a obowiazkiem pilkarza jest wykonywanie jego polecen, bo za to mu placa a nie za bycie gwiazdorem.
P.S moglbys sie troche wysilic i napisac kogo wypowiedz cytujesz, bo nie wszyscy lubia sie domyslac, czy to ich wypowiedz zacytowales czy nie.
Jesli bedzie mi sie chcialo napisac autora to bede to robil, jest poki co goraco i mi sie nie chce. Chyba poznasz swoja wypowiedz?
Byc może Del Piero przypomniał sobie sytuację Montelli podczas pracy Capello w Romie i chce się ubezpieczyć przed siedzeniem na ławie ? Think
To chyba wybral zly sposob. Tak nie zabezpieczy swojej przyszlosci tylko predzej ja pogorszy. Jego zreszta biznes co mowi, watpie aby na Capello dzialalo to ile lat gral Alex dla druzyny i nazwisko pilkarza. Po prostu gra ten kto prezentuje najlepsza forme i kto pasuje do zalozen trenera.
wciaganie w ta sprawe mediów nie najlepiej zrobi atmosferze wokół klubu..
Otoz to, nie wiem czemu ma sluzyc wyciaganie takiej sprawy na swiatlo dzienne. Nie sadze aby Capello ugial sie pod naciskiem czyimkolwiek i zmienial decyzje (wg niego sluszne). Chcialbym aby dalej tak ustawial druzyne i dbal o miejsce w tabeli jak do tej pory.
Kazdy moze podchodzi do sprawy inaczej, ale jesli ktos chce grac, stara sie, a tu cie trener sciaga to cos jest nie tak. Moze DP przesadzil, ale cos w koncu powiedziec musial...
Jesli ktos chce grac ale nie ma wystarczajacych mozliwosci do skutecznej gry to nie wystarcza, to nie jest klubik ligi okregowej i troche wiecej wymaga sie od pilkarzy niz chodzenie na treningi i chec do gry. Kazdy ma chec grac w podstawowym skladzie a Alex jak widac nie potrafil sie przez wiekszosc sezonu skutecznie przebic.
A co do tego czy przesadzil to moim zdaniem tak bylo wlasnie, nie w ten sposob sie to zalatwia. To jest profesjonalista a nie 17 latek w klubie mlodziezowym i takie sprawy zalatwia sie z trenerem a nie z prasa.
Jesli bede cos umial to mi nie postawi pały, a jesli tak zrobi to cos sobie ode mnie uslyszy.
Tylko wiesz, jesli uzywajac takich porownan mowisz o polskiej zawodowce to owszem nie dostaniesz paly jesli bedziesz "cos umial", tylko ze Juventus to nie jest w takich porownaniach kiepska zawodowa tylko ekskluzywne liceum w ktorym trzeba miec nieprzecietne umiejetnosci i na dane miejsce jest "n" kandydatow. W takiej szkole trzeba byc zawsze przygotowanym albo liczyc sie z "plotkiem" w dzienniku, ktory wystawi wymagajaca nauczycielka.

pozdr

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2005, 19:12

DjJuve pisze:
Diego pisze:Zawsze akceptować decyzje trenera?
Trener decyduje wiec nalezy sie go sluchac
Albo odejść.
DjJuve pisze:
Diego pisze:Według mnie Alex zachował się dobrze, stawiając klubowi ultimatum.
Robienie z siebie wielkiej gwiazdy nikomu nie wyjdzie na dobre.
A kto mówi o robieniu z siebie gwiazdy? Dobrze, że Del Piero powiedział co leży mu na żołądku, co należy wg. niego zmienić. Przynajmniej nie będzie żadnych niedomówień.
DjJuve pisze:
Diego pisze:Po co ma siedzieć na ławce skoro może grać.
Z takim podejsciem nie byloby lawki rezerwowych.
Są piłkarze, dla których siedzienie na ławce w Juventusie jest szczytem ambicji. Wątpie, żeby Del Piero należał do nich :roll: .

DjJuve pisze:Jezeli zawodnik jest w slabej formie to sie go nie wystawia badz jest zmieniany
Szkoda, że Capello nie stosował tej zasady :roll: .
DjJuve pisze:[ezeli bedziesz cos umial a nauczycielka postawi ci pale czy poslesz w jej kierunku jakies k. badz s. ?
Widać, że nie chodziłeś do mojego gimnazjum :roll: .
Wojtom pisze:Jesli bede cos umial to mi nie postawi pały
Widać, że nie chodzisz do mojego liceum :roll: .
DjJuve pisze:Zawodnik nie ma prawa zwracac sie w ten sposob do trenera.
Też prawda.
tomcatmi6 pisze:
Dobra, dobra. Kazdy wie swoje. Ciekawe jakbys ty zareagowal, jakby cie trener sciagnal w trakcie meczu, w ktorym grasz najlepiej? Chyba bys mu nie podziekowal, a przynajmniej nie wierze ze bys to zrobil...
Bym zamknal gebe na klodke, szczegolnie jakbym zarabial najlepiej ze wszystkich pilkarzy.
Gdybym uważał, że nie gram dlatego, że jestem w słabszej formie od innych, ale dlatego, że trener faworyzuje kogoś innego, zrobiłbym coś, aby grać, nie patrzałbym bezczynnie na tą sytuację :roll: .
tomcatmi6 pisze:Wystaw sobie, ze trener decyduje o tym kto ile gra, gdzie gra i co robi, a obowiazkiem pilkarza jest wykonywanie jego polecen, bo za to mu placa a nie za bycie gwiazdorem.
Gdybyś zarabiał 6 mln Euro rocznie, był w dobrej formie, a trener nie wystawiałby Cię do drużyny tylko i wyłącznie przez jego fanaberie, siedziałbyś cicho? Bo ja nie :roll: .

:roll:
Pavon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2005, 19:15

Z takimi rzeczami nie zwraca sie do prasy, nie tedy droga... To trzeba osobiscie zalatwic z trenerem. Jezeli Del Piero boi sie walki o pierwsza jedenastke to chyba pora pozegnac sie z klubem, powinien miec troche samokrytycyzmu wobec sobie i zauwazyc, ze nie prezentowal jakiejs szczegolnie wysokiej i rownej formy przez caly sezon. Do Capello nie mozna miec zadnych pretensji, zmiany ktorych dokonywal pokazaly, ze byly sluszne i wyszly w ostatecznym rozrachunku druzynie na dobre.

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2005, 19:23

Gdybym uważał, że nie gram dlatego, że jestem w słabszej formie od innych, ale dlatego, że trener faworyzuje kogoś innego, zrobiłbym coś, aby grać, nie patrzałbym bezczynnie na tą sytuację Rolling Eyes .
To co DP sadzi o swojej formie to akurat jego wlasna sprawa. Forme ocenia trener, zarowno na treningach jak i na meczu a nie pilkarz. Trener nie faworyzowal nikogo, po prostu DP gral przez czesc sezonu "piach" i dlatego byl zmieniany. Pozatym taka wypowiedz nie sprawi ze bedzie wybierany do podstawowej 11 za to ze powie conieco prasie, jaki jest biedny i pokrzywdzony. Cale szczescie w Juve nie graja nazwiska tak jak na przyklad sytuacja Raula w Madrycie.
Gdybyś zarabiał 6 mln Euro rocznie, był w dobrej formie, a trener nie wystawiałby Cię do drużyny tylko i wyłącznie przez jego fanaberie, siedziałbyś cicho? Bo ja nie Rolling Eyes
Gdybym zarabial 9,5 milionow euro (bo tyle wg ostatnich doniesien zarabia Alex) to bym chyba inaczej patrzyl na to. Co do formy, to chyba nie wmowisz mi ze DP byl w boskiej formie w tym sezonie? Pozatym jakie fanaberie? Jest nei w formie - schodzi, nie przyklada sie na 100% do treningow - siedzi na lawce, nie wyleczyl sie z kontuzji - siedzi na lawce, tak bylo w tym sezonie. A plakanie w rekaw dziennikarzy nie jest zachowaniem profesjonalisty, tylko rozkapryszonej gwiazdy.
pozdr

M.E.H.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2005, 19:41

Nie POwinien odchodzic jest symbolem mam nadziueje ze to plota

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2005, 19:58

Diego pisze: Nieprawda :roll: . Zawsze akceptować decyzje trenera? Według mnie Alex zachował się dobrze, stawiając klubowi ultimatum. Po co ma siedzieć na ławce skoro może grać..
Uwazasz za sluszne stawianie ultimatum: bede protagonista albo odejde?
Chyba zartujesz?? Jesli chce byc za wszelka cene protagonista i grac zawsze bez wzgledu na to czy ma forme czy nie to bardzo mi przykro ale nie w takim klubie jak Juventus.
Diego pisze:Za rok jest Mundial, który prawdopodobnie będzie ostatnią wielką imprezą, na którą Del Piero pojedzie...
Poki co Lippi go nie powola na mecz z Norwegia, wiec nie wiadomo czy pojedzie na Mundial.
Diego pisze: Jednak powołania nie wywalczy siedząc na ławce :roll:
Jesli dobrze grasz powolanie mozesz wywalczyc rownie dobrze w ciagu 45 minut, wcale nie musisz grac caly mecz.
Diego pisze: Myślisz, że jeden z najlepszych piłkarzy w historii Juventusu zadowoli się siedzieniem na ławce :roll: ? Mi się wydaje, że nie. Liczy się dobro klubu? Nie zawsze. Kariera piłkarska trwa ok. 15 lat, to mało. W tym czasie trzeba osiągnąć jak najwięcej, później nie będzie już na to szansy. I myślisz, że szczytem ambicji Del Piero jest siedzienie na ławce :roll: ?:
Nie obchodzi mnie ambicja DP, obchodzi mnie klub Juventus i jego dobro, jesli DP jest bez formy siedzi na lawie, koniec kropka, nawet jesli kariera pilkarska trwalaby tylko rok. DP osiagnal bardzo duzo, stal sie symbolem Juve ale nie upowaznia go to do stawiania tego typu ultimatum.
Diego pisze: Nikt mi nie wmówi, że Alex był najsłabszym zawodnkiem Juve w tym sezonie i zasługiwał na to, aby ciągle go zmieniać.
Nie twierdze, ze Alex jest slaby ani tym bardziej najslabszym zawodnikiem w Juve, caly czas mowie o formie a nie umiejetnosciach techniczych Alexa, ktorych nikt nie moze podwazyc.
Diego pisze: Widziałem wiele meczów Juventusu w tym sezonie i z całą pewnością mogę stwierdzić, że Alex opuszczał boisko nawet wtedy, gdy był wyróżniającą się postacią. Teraz gdy dojdzie Mutu, wzrośnie konkurencja i Capello może dawać Alexowi coraz mniej szans, dzięki czemu może stracić szansę pojechania na mundial. Warto? Według mnie nie :roll: .
A ja widzialam wszystkie mecze i zapominasz o tym, ze nie zmienia sie zawodnika tylko wtedy kiedy zle gra ale rowniez po to zeby go oszczedzic. Juz za ery Lippiego widac bylo, ze DP nie ma 90' w nogach tylko , ze Lippi i tak zawsze go wystawial doprowadzajac do tego, ze pod koniec zeszlego sezonu wszyscy twierdzili, ze DP jest skonczony. Teraz te same osoby ktore wtedy go krytykowaly rozplywaja sie w zachwytach, przypadek? Nie sadze. To dzieki Capello, ktory go oszczedzal caly sezon powoli zaczal powracac do optymalnej formy, swiadczy o tym fakt, ze najlepsze mecze rozegral w drugiej polowie sezonu.
azzurra pisze:
Medi pisze:
azzurra pisze:Nie rozumiem, co Was tak bulwersuje... Del Piero chce grać, bo w końcu jest piłakrzem! A nie tylko brać kasę za "bycie symbolem". Jak nie może grać w Juve, to gdzieś indziej. I ja to rozumiem. Wybaczcie... Ale skończmy może z tym idealistycznym podejściem. Dla niego gra w Juve jest pracą. Jeżeli nie może się realizować w Turynie, to chce w jakimś innym zespole. I ja to popieram. Uważam, że to dobrze o nim świadczy. A że krytykuje Capello? Ma prawo. To nie jest władca absolutny, o którym się źle nie mówi.

Reasumując, Del Piero postąpił bardzo uczciwie tak stawiając sprawę. To naturalne, że mysli o swojej karierze, a nie kibicach... Bo piłka nożna to jego praca.
Obowiazkiem kazdego pilkarza jest wykonywanie polecen trenera, jesli trener zadecyduje , ze masz grac to grasz , jesli zadecyduje, ze masz siedziec na lawie to siedzisz na lawie, jesli nie powola Cie na mecz to ladujesz na trybunach....tak wyglada praca pilkarza.
Jesli kazdy pilkarz mialby takie podejscie do sprawy jak Ty przedstawilas to nikt nie chcialby grzac lawy i w kazdym klubie bylyby nieporozumienia pomiedzy trenerem i pilkarzami. Liczy sie dobro klubu, dlatego kazdy powinien akceptowac decyzje trenera.
Nie mogę się z tym zgodzić. Taki bałagan nie jest możliwy, bo nie każdy piłkarz ma tak silne argumenty po swojej stronie. Jestem pewna, że gdyby Del Piero zdecydował się odejść, to znalazło by się kilka klubów, który przyjęłyby go i dały gwarancje gry. Nie wszyscy piłkarze mają taką pewność, a więc nie bardzo mają możliwość wybrzydzać... Może też nie wszyscy celują w udział na mundialu.
Nie ma zawodnika w Juve ktory nie mialby propozycji od innych klubow, Tudor jest podstawowym w Sienie, a Kapo ktory zagral jeden mecz i pol ma propozycje od przynajmniej 4 klubow. Jesli DP odszedlby do jakiegos klubu ze srodka tabeli to z pewnoscia bylby protagonista ale jesli wzialby go jakikolwiek klub walczacy o mistrzostwo mialby taka sama sytuacje jak w Juve: ma forme gra, nie ma formy grzeje lawe...

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2005, 20:43

Jesli bedzie mi sie chcialo napisac autora to bede to robil, jest poki co goraco i mi sie nie chce.
Jak juz powiedziales, jest gorąco i tez nie chce mi sie szukac w twoich "Cytat"ach, ktora z wypowiedzi jest moją.
Diego pisze:
Widać, że nie chodzisz do mojego liceum :roll:
To chyba nie chodzisz do szkoly tylko do jakiegos obozu :doh:
Jak cos umiesz, z czego nauczyciel cie pyta, nie ma prawa postawic ci 1. Jesli tak zrobi idziesz sobie legalnie do dyrektora, w koncu od tego jest, nie musi tylko siedziec na tylku i oglaszac komunikaty co przerwe, tak jak w mojej szkole... :roll:

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2005, 20:55

nookie pisze:
wErOn pisze: Zobaczymy, dla mnie Il Capitano jest nietykalny do konca kariery! :whistle:
To dobrze ze tlyko dla Ciebie...Lippi myslal tak samo i pamietamy jak sie skonczyl ostatni sezon...jesli mialbym wybierac miedzy wystawianiem slabego DP a zdejmowaniem go w wiekszosci meczow to wybralbym to drugie bo byloby to dla dobra druzyny...Capello mial prawo go zdejmowac bo jest trenerem..a poza tym stoja za nim wyniki..mistrzostwo Włoch w pierwszym sezonie to nie byle co...i pokazuje to tez, ze mial racje przy swoich decyzjach...Del Piero jesli chce grac to niech pracuje a nie domaga sie tego poprzez prase..albo po prostu niech pojdzie do Capello i mu to powie...wciaganie w ta sprawe mediów nie najlepiej zrobi atmosferze wokół klubu..
Źle mnie zrozumiałeś. Nie chodziło mi o wystawianie go nonstop, nawet gdy jest w słabej formie. Miałem na myśli jego nietykalność w sensie "związku" z klubem do końca kariery.

W reszcie połowicznie sie z Tobą zgadzam, ale nie chce mi się wybierac zdanie po zdaniu. Jeśli Alex zasługuje na grę w pierwszym składzie i to całe spotkanie to niech Capello daje mu szansę występów, bo w tym sezonie niekiedy przesadzał. A za rok MŚ ... :think:

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2005, 22:42

Medi pisze:
Diego pisze: Nieprawda :roll: . Zawsze akceptować decyzje trenera? Według mnie Alex zachował się dobrze, stawiając klubowi ultimatum. Po co ma siedzieć na ławce skoro może grać..
Uwazasz za sluszne stawianie ultimatum: bede protagonista albo odejde?
Chyba zartujesz?? Jesli chce byc za wszelka cene protagonista i grac zawsze bez wzgledu na to czy ma forme czy nie to bardzo mi przykro ale nie w takim klubie jak Juventus.
Źle to nazwałem. Nie chodzi mi o ultimatum (mimo że wcześniej tak napisałem), a raczej o zapewnienie, żeby Del Piero będzie grał w miarę regularnie. Chyba lepiej, że teraz ktoś mu powiedział, że będzie napastnikiem numer 4 i może liczyć na grę przez 15 minut w co trzecim meczu, to wydaje mi się, że lepiej był było, gdyby Alex opuścić Turyn - lepiej dla Del Piero i Juventusu :roll: .
Medi pisze:
Diego pisze:Za rok jest Mundial, który prawdopodobnie będzie ostatnią wielką imprezą, na którą Del Piero pojedzie...
Poki co Lippi go nie powola na mecz z Norwegia, wiec nie wiadomo czy pojedzie na Mundial.
Zdziwiłbym się, gdyby Lippi nie zabrał zdrowego i w miarę regularnie grającego w klubie Alexa na Mistrzostwa Świata :roll: .
Medi pisze:
Diego pisze: Jednak powołania nie wywalczy siedząc na ławce :roll:
Jesli dobrze grasz powolanie mozesz wywalczyc rownie dobrze w ciagu 45 minut, wcale nie musisz grac caly mecz.
Tylko po co ktoś, kto jest w dobrej formie w meczu o punkty ma grać 45 minut :roll: :doh: ?
Medi pisze:
Diego pisze: Myślisz, że jeden z najlepszych piłkarzy w historii Juventusu zadowoli się siedzieniem na ławce :roll: ? Mi się wydaje, że nie. Liczy się dobro klubu? Nie zawsze. Kariera piłkarska trwa ok. 15 lat, to mało. W tym czasie trzeba osiągnąć jak najwięcej, później nie będzie już na to szansy. I myślisz, że szczytem ambicji Del Piero jest siedzienie na ławce :roll: ?:
Nie obchodzi mnie ambicja DP, obchodzi mnie klub Juventus i jego dobro, jesli DP jest bez formy siedzi na lawie, koniec kropka, nawet jesli kariera pilkarska trwalaby tylko rok. DP osiagnal bardzo duzo, stal sie symbolem Juve ale nie upowaznia go to do stawiania tego typu ultimatum.
W całej tej sytuacji starałem się wczuć w rolę Alexa :roll: .
Medi pisze:
Diego pisze: Nikt mi nie wmówi, że Alex był najsłabszym zawodnkiem Juve w tym sezonie i zasługiwał na to, aby ciągle go zmieniać.
Nie twierdze, ze Alex jest slaby ani tym bardziej najslabszym zawodnikiem w Juve, caly czas mowie o formie a nie umiejetnosciach techniczych Alexa, ktorych nikt nie moze podwazyc.
OK. Nikt mi nie wmówi, że Alex był ciągle w najsłabszej formie w tym sezonie i zasługiwał na to, aby go ciągle zmieniać.
Medi pisze:
Diego pisze: Widziałem wiele meczów Juventusu w tym sezonie i z całą pewnością mogę stwierdzić, że Alex opuszczał boisko nawet wtedy, gdy był wyróżniającą się postacią. Teraz gdy dojdzie Mutu, wzrośnie konkurencja i Capello może dawać Alexowi coraz mniej szans, dzięki czemu może stracić szansę pojechania na mundial. Warto? Według mnie nie :roll: .
A ja widzialam wszystkie mecze i zapominasz o tym, ze nie zmienia sie zawodnika tylko wtedy kiedy zle gra ale rowniez po to zeby go oszczedzic.
Masz rację. Ale wydaje mi się, że lepiej aby zawodnik dał w ważnym mecz z siebie wszystko, a nie zagrał od początku w następnym. Zdarzało się tak, że gdy Juventus nie miał korzystnego rezultatu (np. przy stanie 0:0) Capello zmieniał Alexa pomocnikiem. Mi taka zmiana wydaje się bezsensowna. Chyba lepiej, żeby Alex dał z siebie wszystko, nawet gdyby nie zdążył się przygotować do następnego meczu :roll: .
Wojtom pisze:
Diego pisze:
Widać, że nie chodzisz do mojego liceum :roll:
To chyba nie chodzisz do szkoly tylko do jakiegos obozu :doh:
Doszedłem do tego samego wniosku :roll: .
Wojtom pisze:Jak cos umiesz, z czego nauczyciel cie pyta, nie ma prawa postawic ci 1.
Też tak myślałem :roll: .
Wojtom pisze:Jesli tak zrobi idziesz sobie legalnie do dyrektora, w koncu od tego jest, nie musi tylko siedziec na tylku i oglaszac komunikaty co przerwe, tak jak w mojej szkole... :roll:
Tak. I od razu mógłbym się zacząć przygotowywać do egzaminu komisyjnego w sierpniu. Naprawdę, nie warto :roll: .

:roll:
Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2005, 23:20

Alex zawsze będzie z nami jak nawet zmieni klub to wszyscy i tak bedą go uwielbiac. Co do formy to mysle ze bedzie sezon dla niego bardzo podobny do tego a co dopiero jak przyjda nowi.. chyba ze bedzie mial regularną dobrą formę :think:

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2005, 23:39

Jak juz powiedziales, jest gorąco i tez nie chce mi sie szukac w twoich "Cytat"ach, ktora z wypowiedzi jest moją.
Sadze ze widziales swoje cytaty i moje odpowiedzi, a po prostu zabraklo Ci argumentow aby odpowiedziec.
Zdarzało się tak, że gdy Juventus nie miał korzystnego rezultatu (np. przy stanie 0:0) Capello zmieniał Alexa pomocnikiem. Mi taka zmiana wydaje się bezsensowna.
Dlatego tez nie pracujesz w Juventusie na stanowisku trenera. Nikt z nas nie jest czlonkiem zespolu, nie zna wewnetrznego ukladu w nim i zasad nim rzadzacych. Watpie aby Capello byl polmozgiem robiacym zmiany na zasadzie wyliczanki, jesli zrobil taka zmiane to znaczy ze w zalozeniu miaal przyniesc ona jakis efekt. Jak widac Fabio spisal sie w roli trenera bardzo dobrze o czym swiadczy 28 Scudetto wywalczone w pierwszym roku pobytu na Delle Alpi.
Chyba lepiej, żeby Alex dał z siebie wszystko, nawet gdyby nie zdążył się przygotować do następnego meczu Rolling Eyes
Niekoniecznie, widocznie nie tak uwazal Capello, ja nie wiem wogole co za pomysl wsrod uzytkownikow podwazac jego decyzje, sadze ze wiekszosc z nas(userow) pojecie o prawdziwej taktyce ma praktycznie zerowe a napewno tysiac razy mniejsze od Fabio.
OK. Nikt mi nie wmówi, że Alex był ciągle w najsłabszej formie w tym sezonie i zasługiwał na to, aby go ciągle zmieniać.
Byl zmieniany kiedy jego gra nie przynosila rzadanych rezultatow. Po prostu dlatego ze nei spelnial oczekiwan, albo nie byl w stanie fizycznie wyrobic przez caly mecz... o tym decyduje sztab szkoleniowy a nie pilkarz. Dla przykladu idz do jakiejkolwiek druzyny i zobacz na zawodnika po kontuzji majacego duze ambicje. Ciekaw jestem czy kiedykolwiek przyzna ze jest zmeczony, czty bedzie "biegal na rzesach" przez 90' aby tylko byc na boisku. Po prostu kazdy chce grac, ale to trener ma nad tym panowac aby zawodnik nie wyczerpal sie w jednym spotkaniu a pozniej umieral w nastepnym.
Tylko po co ktoś, kto jest w dobrej formie w meczu o punkty ma grać 45 minut Rolling Eyes Doh ?
Alex nie byl w dobrej formie przez caly sezon zauwaz. Dostawal szanse to ich nie wykorzystywal, pozniej za to gral juz w prawie kazdym spotkaniu.
Zdziwiłbym się, gdyby Lippi nie zabrał zdrowego i w miarę regularnie grającego w klubie Alexa na Mistrzostwa Świata Rolling Eyes .
A mnie by to nie zdziwilo. Ciekaw jestem ile jeszcze lat, kibice DP beda wmawiac sobie ze to jest "ten DP sprzed kilku lat" i ze "on jeszcze zablysnie". Powoli czas szykowac sie na zmiane warty.
Chyba lepiej, że teraz ktoś mu powiedział, że będzie napastnikiem numer 4 i może liczyć na grę przez 15 minut w co trzecim meczu, to wydaje mi się, że lepiej był było, gdyby Alex opuścić Turyn - lepiej dla Del Piero i Juventusu Rolling Eyes .
Owszem tez tak uwazam, tylko ciekaw jestem o ilu ludzi zmniejszy sie populacja kibicow Juve po odejsciu Alexa.

Po prostu, mam andzieje ze to co czytalem to byla plotka, bo ciezko mi uwierzyc patrzac na poprzednie wypowiedzi Del Piero, ze to on powiedzial te jakze nieprofesjonalne slowa.
pozdr

Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2005, 00:03

Kłócicie się, jak dzieci. Jakbyście nie mieli ciekawszych zajęć. Dziennikarzom oto właśnie chodziło. Chcieli zamieszania to i je mają. Nawet kibice jednego klubu zaczynają się sprzeczać. Argumenty argumentami, każdy ma w sobie trochę racji, ale większość w znacznej części mija się z prawdą. Szkoda mi naprawdę. Nie sądze, aby DP tak powiedział, a także wy tego nie wiecie, więc po co to rozwlekać.
Kiedyś ktoś napisał na tym forum, coś co dokładnie opsiuje dyskusje w tym temacie:'Suma sumarum wyszły z tego niezłe kredki' :rotfl:

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
ODPOWIEDZ