Test/poradnik: Allegro vs Oryginał [!dużo zdjęć!]

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2005, 21:38

Par00wa pisze:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52137202

To zaczynamy docierać do innych. :)
Wszystko fajnie ;) Tylko odpowiedz nam łaskawie na nasze pytania ;)

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Kombinat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2005, 21:56

Par00wa pisze:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52137202

To zaczynamy docierać do innych. :)
To wszystko pięknie, tylko nie rozumiem dlaczego żerujesz na Twoich potencjalnych przyszłych klientach? ~8zł za poradnik, który wyślesz drogą elektroniczną? :naughty: A miałeś przecież wyznaczać nowy standard na allegro...
Czy nie lepiej byłoby umieścić aukcje z koszulką i w niej podać link do poradnika?
Ostatnio zmieniony 24 maja 2005, 15:05 przez Kombinat, łącznie zmieniany 1 raz.

Kuba Napierski

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2005, 18:17

No to kiedy będziesz te koszulki sprzedawał? aha i jeszcze jedno: z jakich sezonów będą??

Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2005, 18:36

To wszystko pięknie, tylko nie rozumiem dlaczego żerujesz na Twoich potencjalnych przyszłych klientach? ~8zł za poradnik, który wyślesz drogą elektroniczną? Naughty A miałeś przecież wyznaczać nowy standard na allegro...
Czy nie lepiej byłoby umieścić aukcje z koszulką i w niej podać link do poradnika?
Niestety nie jesteśmy fundacją charytatywną, a na start nie posiadamy wielkiego kapitału, więc na stratę nie możemy sobie pozwolić. Prowizja dla Allegro od tej aukcji wynosi 23 zł + 4% ze sprzedanych przedmiotów. Pięniądze zdobyte z tej aukcji chcieliśmy przeznaczyć na promocję kolejnych, lecz najwyraźniej ta sztuka nam się nie uda. Poradnik w chwili wejścia naszej oferty będzie ogólnodostępny.

Zresztą sformułowanie "żerowanie" przy kwocie 8 zł jest chyba nie na miejscu. Informacje zawarte w tekście ratują Ci 7 razy tyle pięniędzy, a całodniowa intelektualna praca też chyba jest nieco więcej warta.

Allegro jest forma dotarcia do większej ilości ludzi. Mieliśmy nadzieję, że coś ruszy, że jedna osoba kupi i opublikuje na swoim forum, lecz póki co na to się nie zanosi. Sam fakt, że ludzie czytają chociaż opis aukcji nas cieszy, gdyż już zasiewa ziarno niepewności wśród biernych kupców Tajlandzkich produktów.

Poradnik poza tym nabiera powoli nowej formy. Będzie on systematycznie rozbudowywany, szykuje się kolejny test - tym razem koszulka z sezonu 03/04. Jest plan, aby przekształcić ten tekst w pewną akcję, która będzie całkowicie niezależna od qKOSZULEK.
który wyślesz drogą elektroniczną?
A czy forma wysyłki zmienia wartość merytoryczną tekstu. Jeśli chcesz, dla Ciebie tekst specajlnie wydrukuję i wyślę drogą pocztową, zwiększając TWOJE koszty.
A miałeś przecież wyznaczać nowy standard na allegro...
Żyję nadzieją, że solidną pracą do tego dojdziemy. Poza tym my chyba nie będziemy się zajmować sprzedażą poradników?

Mrówcia-kibicka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2005, 19:00

Zaczne zbierać na koszulke :-D

PAVEL NEDVED WE ARE PROUD OF BEING YOUR FAN. THANK YOU PAVEL. WE LOVE YOU...
Kuba Napierski

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2005, 20:04

a do koszulek dołączasz spodenki??(oczywiście za dopłatą :wink: )

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2005, 20:13

Par00wa gratulacje :bravo: :bravo: :bravo: .Wspaniały poradnik.Teraz już wiem jakie koszulki kupywać :D .Masz u mnie potencjalnego klienta...małe pytanko kiedy otworzysz swój sklepik :?: :?: .I jakiego sezonu bendą :?: Bo chciałbym kupić sezonu 95/96 (domowy oczywiście 8) )i 05/06.

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2005, 20:25

Pytania na temat sklepu może kierujcie jednak na PW, par0wa@wp.pl albo GG:1482282. Tutaj starajmy się dyskutować na temat "oryginał vs allegro".

El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2005, 11:07

Dzieki za info. Uświadomiłeś ludziom jak użytkownicy Allegro robią w balona swoich klientów. Najgorsze jest to żę Allegrowicze-sprzedawcy robią tak zdjęcia koszulko że trudno jest się domyślić autentyczności produktu po obejrzeniu zdjęć. Można to dopiero wyczaić w obejrzeniu koszulki "na żywo"
Precz z Oszustami na polskim rynku internetowym !!!

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2005, 11:41

Ja dokońca nie wiem czy Paroowa mówi prawdę i ma rzeczywiście szczere intencje. Napewno niektórzy na allego mają podróbki ale też napewno nie wszyscy. Może Paroowa próbuje odebrać innym klientów i przekabacić ich na swoją stronę.... Ja kupiłem koszulkę na allegro i muszę przyznać że jest identyczna jak ta co była w sklepie. Specjalnie porównywałem.

Wpadł mi tez do głowy pewien pomysł wynikający z lekkich różnic. Doskonale wiecie że korki jakie ma np. Del Piero kosztują około 1000 zł, tymczasem w fimowych sklepach w naszych miastach można zakupić zupełnie takie same za około 250 zł. Wynika to z tego że materiał jest trochę gorszy (napewno nie nieoryginalny) ! Mówisz ze podrobki bo z Tajlandii, zobacz sobie na buty w jakich chodzisz .... Czy nie są z Wietnamu, Indonezjii lub innej Malezji ?

Kombinat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2005, 13:42

Par00wa pisze:
To wszystko pięknie, tylko nie rozumiem dlaczego żerujesz na Twoich potencjalnych przyszłych klientach? ~8zł za poradnik, który wyślesz drogą elektroniczną? Naughty A miałeś przecież wyznaczać nowy standard na allegro...
Niestety nie jesteśmy fundacją charytatywną, a na start nie posiadamy wielkiego kapitału, więc na stratę nie możemy sobie pozwolić. Prowizja dla Allegro od tej aukcji wynosi 23 zł + 4% ze sprzedanych przedmiotów. Pięniądze zdobyte z tej aukcji chcieliśmy przeznaczyć na promocję kolejnych, lecz najwyraźniej ta sztuka nam się nie uda. Poradnik w chwili wejścia naszej oferty będzie ogólnodostępny.

Zresztą sformułowanie "żerowanie" przy kwocie 8 zł jest chyba nie na miejscu. Informacje zawarte w tekście ratują Ci 7 razy tyle pięniędzy, a całodniowa intelektualna praca też chyba jest nieco więcej warta.

Allegro jest forma dotarcia do większej ilości ludzi. Mieliśmy nadzieję, że coś ruszy, że jedna osoba kupi i opublikuje na swoim forum, lecz póki co na to się nie zanosi. Sam fakt, że ludzie czytają chociaż opis aukcji nas cieszy, gdyż już zasiewa ziarno niepewności wśród biernych kupców Tajlandzkich produktów.

Poradnik poza tym nabiera powoli nowej formy. Będzie on systematycznie rozbudowywany, szykuje się kolejny test - tym razem koszulka z sezonu 03/04. Jest plan, aby przekształcić ten tekst w pewną akcję, która będzie całkowicie niezależna od qKOSZULEK.
który wyślesz drogą elektroniczną?
A czy forma wysyłki zmienia wartość merytoryczną tekstu. Jeśli chcesz, dla Ciebie tekst specajlnie wydrukuję i wyślę drogą pocztową, zwiększając TWOJE koszty.
A miałeś przecież wyznaczać nowy standard na allegro...
Żyję nadzieją, że solidną pracą do tego dojdziemy. Poza tym my chyba nie będziemy się zajmować sprzedażą poradników?
Tak, ale równie dobrze mogłeś dać cenę 3zł 2zł czy 1zł. W takim układzie sprzedałbyś już 20 poradników a nie 2... Na to samo by wyszło jeśli chodzi o pieniądze, bo przecież Ty nie płacisz za każdy egzemplarz tylko po prostu wysyłasz jego kopię.
Mów co chcesz ale czasem nawet trudno jest wysupłać te 10 zł (wliczając przelew) na taki poradnik czy inny duperel... I co z tego nawet jak kupi ktoś poradnik że wie o tym że na allegro są podróbki? Gdzie ma kupić oryginał? Przecież gdybyś opublikował ten poradnik dopiero przy sprzedaży koszulek to i tak byś miał kupców! Dołączał byś go do aukcji lub podawał linka czy nawet wysyłał mailem. I to by wystarczająco przekonało nabywcę. I tak większość przed kupnem przegląda wszystkie aukcje z koszulkami i wybiera najlepszą ofertę...
Mówisz że nie uda się takie coś że ktoś opublikuje poradnik na forum. Zaznacz w aukcji, że pozwalasz na taką publikacje na stronce czy forum, to ktoś opublikuje. Bo narazie to tylko jest odstraszający tekst o prawie autorskim :)
Co do tej wysyłki to chodziło mi raczej o to że za wiele się nie napracujesz a kasa leci.

Moje wypowiedzi nie są atakowaniem Ciebie. Chciałem jedynie zwrócić na to uwagę i poradzić Ci, co mi niespecjalnie wychodzi :) ale piszę po prostu co myślę. Może na marketingu się nie znam :)
Ostatnio zmieniony 24 maja 2005, 15:05 przez Kombinat, łącznie zmieniany 1 raz.

Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2005, 20:44

Wynika to z tego że materiał jest trochę gorszy (napewno nie nieoryginalny) ! Mówisz ze podrobki bo z Tajlandii, zobacz sobie na buty w jakich chodzisz .... Czy nie są z Wietnamu, Indonezjii lub innej Malezji ?
Tak, ale żadna nie podpisuje się pod inną fabrykę, jak to ma miejsce w przypadku koszulek! Koszulki mają dwa rozróznienia: meczowe i official replica. To coś, co sprowadza się masowo z Tajlandii nie jest ani jednym, ani drugim, co udowodniłem w poradniku. Zresztą istnieje w Tajlandii prawdziwa fabryka Nike i oni podpisują trykoty "Made in Thailand" i ich produkty są wolne od wad wypisanych w tekście. Miejsce produkcji na prawdę mało się liczy, przypadkiem jest, że akurat na Tajlandii robią te podróby i poprzez eBay je rozprowadzają.
Ja kupiłem koszulkę na allegro i muszę przyznać że jest identyczna jak ta co była w sklepie.
A czytałeś mój tekst? Sprawdziłeś wszystko?
Napewno niektórzy na allego mają podróbki ale też napewno nie wszyscy.
Daj mi nick, a ja Ci wskaże wady na samych zdjęciach, lub zdefiniuje prawdziwe pochodzenie tej aukcji na ebayu.

sbartnicki: Już wcześniej pisałem, że wraz z wejściem pierwszej aukcji, poradnik stanie się ogólnodostępny. Niespodziankową promocją miałbyć rabat dla wszystkich tych, którzy wcześniej zamówili poradnik, aby być wobec nich fair, aby wynagrodzić tych, którzy jako pierwsi postanowili zapłacić za jakość. Celowo był on wystawiony wcześniej od ofert koszulek, chcieliśmy być już lekko rozpoznawani przed zasadniczym startem. Te wszystkie działania to niejako nasza kampanie reklamowa. Owszem mogliśmy postąpić inaczej, lecz jest już na to za późno - wybraliśmy taką formę, która niestety się nie sprawdza, więc zaczynamy myśleć nad nowymi rozwiązanami.

UPDATE:
Ja dokońca nie wiem czy Paroowa mówi prawdę i ma rzeczywiście szczere intencje.
Ja mam nadzieję, że już niedługo nasze produkty same swoją jakością będą sie bronić przed takowymi niepewnościami czy niedomówieniami. Byłbym zadowolony, gdybyś osobiście miał okazję się o tym przekonać. :)

Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2005, 19:43

Uwaga! Nieuczciwi sprzedawcy wyczuli niebezpieczeństwo! Oto jaki dziś dostałem mejl:
Nazwa aukcji: qKoszulki: Poznaj prawdę o koszulkach z Allegro! (numer 52137202)
Cena Kup Teraz: 7,90 zł

Liczba sprzedanych przedmiotów: 97
Łączna cena: 766,30 zł

Aby dokończyć transakcję, skontaktuj się z Kupującym poprzez e-mail bądź telefonicznie.
Dane kontaktowe Kupującego: lazio_fan79 (0):
Pococito dajsespokoj
Brezniewa 12
00-723 Maciagowo
603 213 546
gierka_1@vp.pl
Jak widać ktoś celowo wykupił wszystkie przedmioty, żeby aukcja już nie trafiała do ludzi. O ile wcześniej mnie tylko irytowali, to teraz mnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Przekonałem się tylko, że cały interes opiera się na jednym wielkim oszustwie i propagandzie.

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2005, 20:02

Par00wa pisze:Uwaga! Nieuczciwi sprzedawcy wyczuli niebezpieczeństwo! Oto jaki dziś dostałem mejl:
Nazwa aukcji: qKoszulki: Poznaj prawdę o koszulkach z Allegro! (numer 52137202)
Cena Kup Teraz: 7,90 zł

Liczba sprzedanych przedmiotów: 97
Łączna cena: 766,30 zł

Aby dokończyć transakcję, skontaktuj się z Kupującym poprzez e-mail bądź telefonicznie.
Dane kontaktowe Kupującego: lazio_fan79 (0):
Pococito dajsespokoj
Brezniewa 12
00-723 Maciagowo
603 213 546
gierka_1@vp.pl
Jak widać ktoś celowo wykupił wszystkie przedmioty, żeby aukcja już nie trafiała do ludzi. O ile wcześniej mnie tylko irytowali, to teraz mnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Przekonałem się tylko, że cały interes opiera się na jednym wielkim oszustwie i propagandzie.
Co za .... yyy nie powiem co :evil:

Nie wypowiadałem się w tym temacie bo mam skromne fundusze więc koszulki raczej nie kupie(może kiedyś najwyżej) ale pogratuluje Ci za świetny poradnik i napewno polece go moim znajomym którzy kupują na allegro.

Oczywiście nie ma wątpliwości kto zablokował tę aukcje. Aukcję zablokował lazio_fan, który jakimś dziwnym trafem zarejestrował się dziś!! o godzinie 18.08 i zaraz po tym o 18.10 kupił 97 sztuk. Brak słów :evil:

EDIT. BRAWO !! nie poddawaj się, działaj dalej :bravo:
Ostatnio zmieniony 24 maja 2005, 21:05 przez leniup, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2005, 21:02

leniup: więcej już nie trzeba płacić za poradnik.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52529251

Może ta aukcja zaskutkuje.

ODPOWIEDZ