Wszystko o Milanie
- bendzamin
- Redaktor

DM milan pozyskal kolejnego DM'a
A tak na powaznie, to Allegri chyba prosil o kogos, kto bedzie gral przed obroncami. Holender jest rzeznikiem, oby nikogo od nas nie polamal.
Nie ogladalem zbyt czesto City w tamtym sezonie, ale poprzedni sezon nie byl chyba dla niego zbyt udany - pewnie stad niska kwota odstepnego. Na Euro Nigel nie imponowal forma, razem z Van Bommelem grali slabiutko. W Premier League zagral tylko 14 spotkan.
A tak na powaznie, to Allegri chyba prosil o kogos, kto bedzie gral przed obroncami. Holender jest rzeznikiem, oby nikogo od nas nie polamal.
Nie ogladalem zbyt czesto City w tamtym sezonie, ale poprzedni sezon nie byl chyba dla niego zbyt udany - pewnie stad niska kwota odstepnego. Na Euro Nigel nie imponowal forma, razem z Van Bommelem grali slabiutko. W Premier League zagral tylko 14 spotkan.
- ewerthon
- Juventino

De Jong to świetny zawodnik, zawsze chciałem go w Juve. Wbrew pozorom nie jest to kopia Felipe Melo.
Milan będzie miał z niego wiele pożytku, ich pomoc wygląda coraz lepiej, aczkolwiek do nas trochę im jeszcze brakuję.
Milan będzie miał z niego wiele pożytku, ich pomoc wygląda coraz lepiej, aczkolwiek do nas trochę im jeszcze brakuję.
- strong return
- Juventino

Uważam, że i tak ten nowy Milan jest mało przekonujący.
Wszystko zależy od chimerycznego Montolivo i tego jak się sprawdzi nigdzie niechciany Bojan oraz wymieniony za lepszego od siebie Pazzini. Potrzebują jego drugiej młodości, no bo Pato, to jest w tym klubie z racji dobrego "ustawienia się". Boateng z kolei podobno nie zawsze się przykłada. A ławka mocno średnia.
W konstruowaniu akcji, to im De Jong za wiele nie pomoże. Miejsce Milanu poza trójką mnie nie zdziwi.
Wszystko zależy od chimerycznego Montolivo i tego jak się sprawdzi nigdzie niechciany Bojan oraz wymieniony za lepszego od siebie Pazzini. Potrzebują jego drugiej młodości, no bo Pato, to jest w tym klubie z racji dobrego "ustawienia się". Boateng z kolei podobno nie zawsze się przykłada. A ławka mocno średnia.
W konstruowaniu akcji, to im De Jong za wiele nie pomoże. Miejsce Milanu poza trójką mnie nie zdziwi.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
I believe in Fernando GoLLente!
- francois
- Juventino

Stan rzeźników po odejściu Gattuso musiał zostać wyrównany 
Ale fakt - szczegóły tej transakcji robią wrazenie.
Ale fakt - szczegóły tej transakcji robią wrazenie.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- @D@$
- Juventino

Raczej zastępca Van Bommela :]pumex pisze:Gattuso może i był rzeźnikiem, ale takim z głową i zasadami. Tymczasem de Jong sprawia czasem wrażenie, jakby pomylił sporty.francois pisze:Stan rzeźników po odejściu Gattuso musiał zostać wyrównany
- annihilator1988
- Juventino

Mam właśnie złe przeczucie, że De Jong zrobi "kuku" Vidalowi. Przecież to jest bezmyślny rzeźnik, a porównywanie Holendra do Gattuso jest zwykłą obrazą dla Włocha, który był nieszkodliwym wariatem
- Tharp
tjaaa...annihilator1988 pisze:(...)Gattuso (...) był nieszkodliwym wariatem
Nie robia na mnie zadnego wrazenia transfery milanu. De Jong to cos pomiedzy gorsza (nawet od 3X letniego) wersja Gattuso i Van Bommela, od ponad roku nie widzial u siebie formy, poza xboxem. Montolivo ma jeden srednio udany mecz na 4-5, a milanisci pewnie beda oczekiwac od niego pilek a la Pirlo. Bojan to niewypal, przewiduje mu los a la Zarate w zeszlym sezonie. Pato i jego 'kontuzji' chyba nikt juz nie bierze powaznie pod uwage, a Pazzini to dla milanu conajwyzej drugi Gilardino. Zamiast szukac wynalazkow, powinni bardziej sie oprzec na Robinho, on z odpowiednim trenerem moglby robic naprawde wielkie rzeczy, a tu taki allegri. Ichnia obrone wystarczy skomentowac tym, ze poza Cristianem "kiedys bylem talentem" Zapata nie maja nikogo.
- Castiel
- Juventino

Trzeba się zgodzić. W tej drużynie najlepsi są Robinho i Boateng. Robinho chyba właśnie wypadł bo ma kontuzje. Bez nich na boisku Milanowi będzie bardzo ciężko o punkty. Pato pewnie znowu się będzie łamał. Rozegra jak dobrze pójdzie nieco ponad 20 spotkan w których będzie szukał formy.Tharp pisze:tjaaa...annihilator1988 pisze:(...)Gattuso (...) był nieszkodliwym wariatem
Nie robia na mnie zadnego wrazenia transfery milanu. De Jong to cos pomiedzy gorsza (nawet od 3X letniego) wersja Gattuso i Van Bommela, od ponad roku nie widzial u siebie formy, poza xboxem. Montolivo ma jeden srednio udany mecz na 4-5, a milanisci pewnie beda oczekiwac od niego pilek a la Pirlo. Bojan to niewypal, przewiduje mu los a la Zarate w zeszlym sezonie. Pato i jego 'kontuzji' chyba nikt juz nie bierze powaznie pod uwage, a Pazzini to dla milanu conajwyzej drugi Gilardino. Zamiast szukac wynalazkow, powinni bardziej sie oprzec na Robinho, on z odpowiednim trenerem moglby robic naprawde wielkie rzeczy, a tu taki allegri. Ichnia obrone wystarczy skomentowac tym, ze poza Cristianem "kiedys bylem talentem" Zapata nie maja nikogo.
- Virgil
- Juventino

Ja nadal nie rozumiem czemu tego Pato nie wysłali do PSG kiedy była okazja na nim grube miliony przyciąć. Za rok pewnie 20mln nie będzie wart.
Milan w mistrzowski sposób rozmontował sobie team. Jak tak patrzę na ich skład kontuzje, trenera, wizję i organizację gry to oni są poza Top5 w lidze (Juve, Napoli, Inter, Viola,Roma)
żadnego pomyślunku przy transferach, wręcz ludzie z łapanki. Okienko Milanu wyglądało tak jakby Galliani w jakimś obłędzie z wywieszonym językiem latał po Europie i zbierał co się dało zebrać. Byle za drobne niekoniecznie dobre.
Dobrze, że chociaż z LM powinni wyjść na 1 miejscu może potem wygrają jeszcze jedną rundę czego im życzę bo trzeba robić te punkty dla Italii.
Milan w mistrzowski sposób rozmontował sobie team. Jak tak patrzę na ich skład kontuzje, trenera, wizję i organizację gry to oni są poza Top5 w lidze (Juve, Napoli, Inter, Viola,Roma)
żadnego pomyślunku przy transferach, wręcz ludzie z łapanki. Okienko Milanu wyglądało tak jakby Galliani w jakimś obłędzie z wywieszonym językiem latał po Europie i zbierał co się dało zebrać. Byle za drobne niekoniecznie dobre.
Dobrze, że chociaż z LM powinni wyjść na 1 miejscu może potem wygrają jeszcze jedną rundę czego im życzę bo trzeba robić te punkty dla Italii.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Czytałem wypowiedź Gallianiego, że po transferach Pazziniego, Bojana i De Jonga teraz Allegri już nie ma wymówek a Milan walczy o scudetto :lol: Bo bez rzeźnika z Holandii i napastnika, którego w Romie nie chcieli to mierzyli w pierwszą trójkę.
- @D@$
- Juventino

Nie lubię Milanu i nigdy specjalnie nie przepadałem, ale bez przesady z tym stawianiem nagle Violi wyżej. Ci drudzy z resztą od jakiegoś czasu mieli dużo niższe miejsce niż potencjał zawodników (pzrynajmniej w optymalnym pierwszym skłądzie), jakiś problem wewnątrz mają? Nie wiem, ale faktycznie rewelocuja u nich była wskazana, bo coś sie tam wyczerpało, więc może odbiją się w końcu od dna, ale Milan to zawsze Milan. A Allegri nie jest taki zły jak wypisujecie, aczkolwiek też nie mam powodu by go bronić, po prostu...
I w sumie mam mieszne uczucia, z jednej strony dalej im życzę jak anjgorzej, z drugiej nie chcę by spadli za nisko, bo to by znaczyłoże ich siłą był tylko Zlatan, czego wolałbym uniknąć. W sumie to czeka ich ciężki sezon, z drugiej strony zmiana pokoleniowa musiała się kiedyś u nich odbyć.
Kupili tego Kakę w końcu?
I w sumie mam mieszne uczucia, z jednej strony dalej im życzę jak anjgorzej, z drugiej nie chcę by spadli za nisko, bo to by znaczyłoże ich siłą był tylko Zlatan, czego wolałbym uniknąć. W sumie to czeka ich ciężki sezon, z drugiej strony zmiana pokoleniowa musiała się kiedyś u nich odbyć.
Kupili tego Kakę w końcu?
Ostatnio zmieniony 01 września 2012, 17:52 przez @D@$, łącznie zmieniany 2 razy.
- Dybala 4ever
- Juventino

Dokładnie. Dopóki Pato będzie chodzić z Baśką Berlusconi, dopóty będzie grał w ACM.De Rossi pisze:Virgil pisze:Ja nadal nie rozumiem czemu tego Pato nie wysłali do PSG kiedy była okazja na nim grube miliony przyciąć.