Wszystko o AS Roma
- annihilator1988
- Juventino
Wrócą do środka tabeli, to przestaną. Wtedy będą mieli kisiel w porach na myśl o 5 miejscu i prawie gry w LE. Jak dotychczas ich nazwiska są łączone ze Scudetto jedynie w gazetach, gdzie cytują ich chwalebne wypociny i niech tak zostanie.mrozzi pisze:Ja rozumiem, że im bardzo zależy na tytule itd., ale ile można wałkować ten temat?
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- wojczech7
- Juventino
Niewykluczone, że ten sezon będzie dla Romy ostatnim, w którym mają tylko jednego rywala w wyścigu po majstra. Z biegiem czasu sprawy będą się komplikować, bo Inter, Milan czy Napoli w końcu się ogarną. Być może środowisko Romy czuje, że "jak nie teraz, to kiedy" i stąd to bicie piany...mrozzi pisze: Ja rozumiem, że im bardzo zależy na tytule itd., ale ile można wałkować ten temat? Lepiej by zrobili, gdyby skupili się na swojej pracy. My, mimo że jesteśmy faworytami i obrońcami mistrzostwa, skupiamy się na działaniu.
Tak czy inaczej nam to wychodzi na dobre, więc niech sobie gadają ile chcą
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Knursen
- Romanista
Samym wyjazdem Gervinho i Keity tego syfu nie można wytłumaczyć, jest przecież na papierze i tak całkiem mocny skład, a przynajmniej na tyle żeby wywieźć komplet z Palermo.
Jak patrzę na takiego Pjanica, to nóż się w kieszenie otwiera. Dla mnie to jest po prostu osiedlowy grajek z dobrą techniką. Pożytku z niego nie ma żadnego, tylko przy wolnych jest groźny. Zero ambicji, woli walki, zamiast dawać impuls drużynie i przyśpieszać grę, człapie sobie po boisku. Jakby ode mnie to zależało, sprzedałbym go z miejsca, póki jeszcze ma jakąś renomę. Ścisły top przereklamowanych graczy.
Jeden zawodnik nie powoduje tak słabej gry, ale myślę że od tak kluczowej pozycji należałoby zacząć zmiany.
Ogólnie tej drużynie brakuje wiary, byli na ogonie Juventusu i zamiast cisnąć w każdym meczu na 100% to biegają jak na treningu. Chyba to drugie miejsce jest już w DNA i zbliżenie się do lidera spowodowało u nich lęk.
Sam mecz był żałosny, szczerze mówiąc spodziewałem się remisu, bo na wyspach Roma niemal zawsze traci punkty, a Palermo całkowitym ogórem nie jest. O ile stratę punktów można jakoś przełknąć, to sam styl jest nieakceptowalny.
Jak patrzę na takiego Pjanica, to nóż się w kieszenie otwiera. Dla mnie to jest po prostu osiedlowy grajek z dobrą techniką. Pożytku z niego nie ma żadnego, tylko przy wolnych jest groźny. Zero ambicji, woli walki, zamiast dawać impuls drużynie i przyśpieszać grę, człapie sobie po boisku. Jakby ode mnie to zależało, sprzedałbym go z miejsca, póki jeszcze ma jakąś renomę. Ścisły top przereklamowanych graczy.
Jeden zawodnik nie powoduje tak słabej gry, ale myślę że od tak kluczowej pozycji należałoby zacząć zmiany.
Ogólnie tej drużynie brakuje wiary, byli na ogonie Juventusu i zamiast cisnąć w każdym meczu na 100% to biegają jak na treningu. Chyba to drugie miejsce jest już w DNA i zbliżenie się do lidera spowodowało u nich lęk.
Sam mecz był żałosny, szczerze mówiąc spodziewałem się remisu, bo na wyspach Roma niemal zawsze traci punkty, a Palermo całkowitym ogórem nie jest. O ile stratę punktów można jakoś przełknąć, to sam styl jest nieakceptowalny.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Prawda. Jakości Romie nie można odmówić. Problem nazwałeś w dalszej części posta. Temu zespołowi brakuje odpowiedniego nastawienia. W ostatnim czasie nieco się męczyliśmy i różnie to wyglądało, jeśli mowa o podejściu zespołu. Generalnie jednak widać u nas ten głód wygrywania, cynizm, przekonanie o własnych umiejętnościach. Doświadczenie też robi swoje. Tego brakuje u rzymian. Garcia powinien przyznać - nie idzie nam ostatnio zbyt dobrze, będziemy ciężko pracować. A nie tylko pieprzenie o Scudetto, które zaczyna się robić śmieszne i zaczyna przypominać farmazony Mazzarriego. Coś mi się wydaje, że po tych wszystkich latach posuchy środowisko w Rzymie za bardzo pompuje ten balon oczekiwań. Presja na piłkarzach jest pewnie spora.Knursen pisze:Samym wyjazdem Gervinho i Keity tego syfu nie można wytłumaczyć, jest przecież na papierze i tak całkiem mocny skład,
Od razu mi się przypomina mecz Romy z Bayernem. Mecz w plecy (i to w jakim stylu) przede wszystkim przez strach w głowie piłkarzy. Kupa w gaciach nie pomaga postawić się najlepszemu obok Realu zespołowi w Europie.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Zabawne jest to że wy nadal wymagacie od waszych zawodników gry przez cały sezon na takim samym poziomie.Knursen pisze:... techniką. Pożytku z niego nie ma żadnego, tylko przy wolnych jest groźny. Zero ambicji, woli walki, zamiast dawać impuls drużynie i przyśpieszać grę, człapie sobie po boisku. Jakby ode mni....
Roma pokazała w zeszłym sezonie że ma dobry początek po czym puchnie gdyż graja szybko co mecz.
Mozemy narzekać ze nasi człapia po boisku przy 2:0 zamiast łomotac do 5, ale jak przychodzi najważniejszy okres sezonu to jakos CUDEM mamy najwiecej sił.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Zabawne to jest to, że czytając powyższy opis pomyślałem o Vuciniciu.Adrian27th pisze:Zabawne jest to że wy nadal wymagacie od waszych zawodników gry przez cały sezon na takim samym poziomie.Knursen pisze:... techniką. Pożytku z niego nie ma żadnego, tylko przy wolnych jest groźny. Zero ambicji, woli walki, zamiast dawać impuls drużynie i przyśpieszać grę, człapie sobie po boisku. Jakby ode mni....

- Szilgu
- Juventino
Ok, możliwe, że pokręciłem.bendzamin pisze:Pomieszałeś, bo przecież we Włoszech, podobnie jak w Anglii czy w Niemczech, zabronione są Third Party Ownership. Gdyby chłopak poszedł np. do Hiszpanii (pisało się o Atletico Madryt), część jego karty mogłaby zostać w rękach Mascardiego.Szikit pisze:Zawidowianin ale przecież ten fundusz zachował jakieś prawa.
Juventus chciał mieć go na własność, Roma zgodziła się, żeby nadal posiadał prawa.
Coś pomieszałem?
Ale prośba o wyjaśnienie. Hellas wykupiło Iturbe z Porto i... no właśnie. Wykupiła część Porto i Mascardi ciągle posiadał swoją? To zabronione. Jak to rozwiązali? Federacja dała im czas i to Roma negocjowała z Mascardim?
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Nom, Hellas nie miał już zamiaru wystawiać Iturbe, więc nie kupowali reszty karty bo było im to zbędne, Roma zaś musiała kupić resztę, bo inaczej Iturbe grać by nie mógłSzikit pisze:Ok, możliwe, że pokręciłem.bendzamin pisze:Pomieszałeś, bo przecież we Włoszech, podobnie jak w Anglii czy w Niemczech, zabronione są Third Party Ownership. Gdyby chłopak poszedł np. do Hiszpanii (pisało się o Atletico Madryt), część jego karty mogłaby zostać w rękach Mascardiego.Szikit pisze:Zawidowianin ale przecież ten fundusz zachował jakieś prawa.
Juventus chciał mieć go na własność, Roma zgodziła się, żeby nadal posiadał prawa.
Coś pomieszałem?
Ale prośba o wyjaśnienie. Hellas wykupiło Iturbe z Porto i... no właśnie. Wykupiła część Porto i Mascardi ciągle posiadał swoją? To zabronione. Jak to rozwiązali? Federacja dała im czas i to Roma negocjowała z Mascardim?

- Morgesztern
- Juventino
Oglądam mecz Roma - Empoli 1:0 (gol Iturbe).
Ten Destro to takie drewno, że klękajcie narody...
Ten Destro to takie drewno, że klękajcie narody...

- albertcamus
- Juventino
Skorupski + Astori = Roma męczy się w dogrywce Pucharu Włoch z Empoli : D
- Wojtek
- Juventino
Meczu nie widziałem, ale włączyłem na ostatnie 3 minuty, Iturbe miał setkę, na szczęście bramkarz Empoli stanął na wysokości zadania
Czekam na karne i porażkę Rzymian
To by nam jeszcze bardziej ułatwiło drogę do finału CI.

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Roma płaci za minimalizm i muszę się męczyć jeszcze 30minut, a Empoli zadziwia. Dodam tylko,ze Roma praktycznie cała wyjściowa 11 poza De Sanctisem,Manolase i chyba Holebasem wszyscy, którzy są dostępni grają. Jak wiadomo i tak największe osłabienie to brak Gerwazego, ale Empoli też w niepełnym składzie, ba nawet bardziej rezerwowym niż Roma.
Mapou nie wyleciał za faul na Zielińskim gdzie Empoli miałoby 2 na 1 ze Skorupskim,ale to Juve jest faworyzowane:D
Nie rozumiem jak za takie coś można dać tylko żółtą?
Mapou nie wyleciał za faul na Zielińskim gdzie Empoli miałoby 2 na 1 ze Skorupskim,ale to Juve jest faworyzowane:D
Nie rozumiem jak za takie coś można dać tylko żółtą?
- albertcamus
- Juventino
Sędziowie muszą ciągnąć za uszy Romę nawet w Pucharze Włoch z Empoli u siebie :rotfl: