Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2017, 11:09

Cabrini_idol pisze: I podobno Arsenal zadwoli się 14-15 mln euro za Szczęsnego. Juve podobno chce go za 4-5mln. Ma umowę z Wojtkiem na 4,5 mln euro za 4 lata gry. Wg mnie mamy ich w garści tak samo jak Lazio. - Marotta STYLEZ
wypisz wymaluj Matuidi i Witsel :prochno:

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2017, 11:20

Też nie rozumiem ludzi, którzy na siłę chcą jakichś młodzików. Średnia wieku Realu (nie wliczając bramkarzy) podczas finału to 28 lat, Juve 30. Gdyby zamiast Barzagliego dać Cuadrado, byłoby już 29. Wiek na prawdę niewiele ma tutaj do rzeczy. Wiem, że wszyscy chcieliby samych Neymarów i Dybale, ale to tak nie działa. Czasy, gdy dzieciaki wygrywają puchary minęły bezpowrotnie (patrz finał LE...).

Tym N'zonzim pamiętam interesowaliśmy się bodaj w zimie. Wtedy większość była na tak. Co się zmieniło?

Obrazek
mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2017, 11:22

Cabrini_idol pisze:
Dla mnie wiek nie ma większego znaczenia jeśli będzie to zawodnik do 30 roku życia. Jeśli ma zagrać 3-4 sezony na maxa to czemu nie. Nigdy nie rozumiałem ludzi, którzy ustalając dreamskład patrzą również na wiek piłkarza.

Oczywiście musimy mieć młodych zdolnych piłkarzy w składzie no ale to nie jest priorytet. Priorytetem w Juve powinny być umiejętności i forma zawodnika. 90% piłkarzy kupuje się do klubu z myślą o 3-4 letnim cyklu. Tak robi większość drużyn z TOPU.
Tylko 3-4 letni cykl w przypadku kupna 25-latka kończy się odsprzedażą z zyskiem bądź przynajmniej po cenie nabycia, natomiast w przypadku kupna niemal 30 latka kończy się oddaniem go po tych kilku sezonach na śmietnik za jakieś grosze.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2017, 11:55

Milan skierował się w stronę Sansone po tym jak Keita ich ciągle odrzuca. FI

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2017, 12:07

Jak dla mnie ok, szukamy ŚPD ale potrzebujemy takiego odkurzacza jak Kante. Gościu warunków nie ma, ale zamiata strasznie w środku pola, a na rynku nie widać niestety podobnego zawodnika.

Transfery N'zonziego czy Fabinho są ok, czekam z niecierpliwością co wymyśli Marotta z Paraticim. Ciekawi mnie tylko ten Bernardeschi, kręci się koło niego mocno Inter i oby tam nie trafił.
Poprostu pisze:Milan skierował się w stronę Sansone po tym jak Keita ich ciągle odrzuca. FI
Czyli z Biglii również nici? :D

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2017, 12:12

DonPatch pisze:Też nie rozumiem ludzi, którzy na siłę chcą jakichś młodzików.
O odmładzaniu "na siłę" raczej nikt nie mówi. Natomiast wysoka średnia wieku w drużynie to jest problem i nie wolno go ignorować, nawet jeśli zawyża ją Buffon. Pamiętam takie zestawienie z zimy, z którego wynikało, że spośród wszystkich meczów fazy grupowej LM pięć wyjściowych jedenastek Juventusu znalazło się w dziesiątce najstarszych wyjściowych składów tej edycji, w tym na miejscu 1, 2 i 4, to zestawienie było na transfermarkt. Zgaduję w ciemno, że po fazie pucharowej nadal okupujemy czołowe lokaty w tej klasyfikacji, bo w decydujących meczach Allegri wystawiał najmocniejszy, czyli najstarszy skład. Dość powiedzieć, że patrząc rocznikowo w Cardiff wybiegło tylko trzech zawodników Juve, którzy mają dwójkę z przodu. Co więcej, doskonale wiadomo, że ci, którzy mogliby średnią wieku obniżyć, czyli Sturaro i Lemina, są najbardziej bezużyteczni i pierwsi do odstrzału.

Nikt o zdrowych zmysłach nie oczekuje, że zbudujemy drużynę z dwudziestolatków, ale stopniowo odmładzać drużynę trzeba już teraz, bo z czasem problem stanie się znacznie poważniejszy.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2017, 12:13

Simi pisze:
Poprostu pisze:Milan skierował się w stronę Sansone po tym jak Keita ich ciągle odrzuca. FI
Lazio chce 25 mln i ani grosza mniej więc na razie nici :) FI Krychowiak niby alternatywą.

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2017, 12:19

Tylko 3-4 letni cykl w przypadku kupna 25-latka kończy się odsprzedażą z zyskiem bądź przynajmniej po cenie nabycia, natomiast w przypadku kupna niemal 30 latka kończy się oddaniem go po tych kilku sezonach na śmietnik za jakieś grosze.
Tylko w dużych klubach, kupuje się głównie piłkarzy nastawionych na sukces, którzy dzięki swojej jakości, mają dać sukces od razu - tu i teraz. W związku z tym, pieniądze do klubu, napływają z sukcesów, a nie z jego ewentualnej odsprzedaży. Higuain, Dani Alves, Khedira, Pjanić, Benatia i tak można jeszcze paru wymienić. Przecież nie kupiliśmy ich, aby sprzedać z zyskiem. Dlatego w dużej mierze, wiek piłkarza jest gówno wart dla ludzi od transferów. Oczywiście - jeżeli pojawiają się młodzi o określonej jakości, to wiek z pewnością jest atutem przy późniejszej sprzedaży.

RoyM

Bawarczyk
Bawarczyk

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2017, 12:20

Jeśli uda wam się poskładać Coste jak Teveza to wiadomo super transfer, ale jest to mega ryzyko. Gdyby on naprawdę był taki dobry to zrozumcie, że Bayern by go nie sprzedał. Miał super pierwszą rundę jesienną, a potem bardzo duży zjazd. Dodatkowo nie pamiętam jego dobrego występu z mocnym przeciwnikiem, gość znika w takich meczach. Z Juve tyle co raz dorzucił a tak to słabo grał, z Atletico gościa nie było, w tym sezonie gościa nie było.

A cena będzie pewnie 3x większa niż za Teveza. Szczerzę ja bym wolał trochę dopłacić i wziąć kogoś sprawdzonego we Włoszech bo tam jakieś ploty o innych zawodnikach są. Chyba że stać was i na Coste, i na kogoś jeszcze na skrzydło za >40 mln.

Costa to jest dużo lepszy transfer dla Liverpoolu, który może sobie pozwolić na takie ryzyko, niż dla Juve, które aspiruje trochę wyżej.

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2017, 12:22

Poprostu pisze:
Simi pisze:
Lazio chce 25 mln i ani grosza mniej więc na razie nici :) FI Krychowiak niby alternatywą.
Też jeszcze słyszałem że miała być to transakcja wiązana, jeżeli Biglia to i Keita, ah ten Lotito :D.

To co najważniejsze dla mnie podczas tego okienka to utrzymanie liderów w każdej formacji. Bonucci, Sandro, Pjanic, Dybala to piłkarze których musimy utrzymać, pomimo dużych ofert z Anglii.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2017, 12:22

Dokładnie, duże firmy ( Real,Barca,Bayern) finansują sobie wszystko z powtarzalnych dużych sukcesów, które nadają takiej medialności, że kasa spływa z każdej szczeliny.

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2017, 12:31

Vincenzo Morabito za Keita dajemy 12 mln + Sturaro, do tego nie jesteśmy zainteresowani de Vrijem. Tutto

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2017, 12:32

RoyM pisze: Jeśli uda wam się poskładać Coste jak Teveza to wiadomo super transfer, ale jest to mega ryzyko. Gdyby on naprawdę był taki dobry to zrozumcie, że Bayern by go nie sprzedał. Miał super pierwszą rundę jesienną, a potem bardzo duży zjazd. Dodatkowo nie pamiętam jego dobrego występu z mocnym przeciwnikiem, gość znika w takich meczach. Z Juve tyle co raz dorzucił a tak to słabo grał, z Atletico gościa nie było, w tym sezonie gościa nie było.
To samo można napisać w odniesieniu do Kingsleya Comana, którego kupiliście za niemałe pieniądze. Costa to piłkarz o określonej jakości. Potwierdzał to u Guardioli i w Szachtarze. Nie wiesz i ja również, co może być problemem u chłopa. Możemy jedynie gdybać, że nie odpowiadają mu metody treningowe Carlo, nie czuje jego zaufania, albo milion innych rzeczy. Ludzie często oceniają piłkarzy na podstawie kilku spotkań, wyrabiają opinię na podstawie nieudanych zagrań :) To tak niestety nie działa, ale dużo by o tym pisać.
Poprostu pisze:Vincenzo Morabito za Keita dajemy 12 mln + Sturaro, do tego nie jesteśmy zainteresowani de Vrijem. Tutto
Ohh, majn god! Sturaro jako karta przetargowa do wyciągnięcia jakiegoś piłkarza Serie A typu: Bernardeschi, Keita albo Anderson. Przeraża mnie nijakość tego faceta.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2017, 12:37

gucio_juve pisze:
Alexinhio-10 pisze:Ja mówię że gdybyśmy wygrali, to okienko mogłoby wyglądać inaczej i nie byłoby takiego parcia "na juz".
Parcie "na już" to ma co najwyżej kilka osób na forum.
Zwłaszcza jak na początku sezonu Marotta i reszta mówili cały czas o LM. Cała akcja it's time itd. To nie było parcie ? Po co przeinaczanie fakty ? Wystarczy poczytać i sobie przypomnieć, to wszystko. Po przegraniu 7miu finałów, na pewno nie ma parcia, a skąd.
RoyM pisze:Jeśli uda wam się poskładać Coste jak Teveza to wiadomo super transfer, ale jest to mega ryzyko. Gdyby on naprawdę był taki dobry to zrozumcie, że Bayern by go nie sprzedał. Miał super pierwszą rundę jesienną, a potem bardzo duży zjazd. Dodatkowo nie pamiętam jego dobrego występu z mocnym przeciwnikiem, gość znika w takich meczach. Z Juve tyle co raz dorzucił a tak to słabo grał, z Atletico gościa nie było, w tym sezonie gościa nie było.

A cena będzie pewnie 3x większa niż za Teveza. Szczerzę ja bym wolał trochę dopłacić i wziąć kogoś sprawdzonego we Włoszech bo tam jakieś ploty o innych zawodnikach są. Chyba że stać was i na Coste, i na kogoś jeszcze na skrzydło za >40 mln.

Costa to jest dużo lepszy transfer dla Liverpoolu, który może sobie pozwolić na takie ryzyko, niż dla Juve, które aspiruje trochę wyżej.
I o to właśnie chodzi. My potrzebujemy zawodnika, który unosi ciężar gry w ważnych meczach i potrafi zrobić coś z niczego. Dla mnie Costacto mimo wszystko jedno wymiarów piłkarz. Gdzie mu do Di Marii w formie, czy Sancheza. Costa to nie jest TOP, więc wolę już Berne i Keite, którzy mają większy talent od brazola.

gucio Roy Ci napisał, że miał dobrą pierwsza rundę jesienną, potem był zjazd. Więc już u Guardioli się to zaczęło. Aż tak ogladaleś Szachtar żeby stwierdzić że tam wymiatal ? Keita ma 22lata i ten sezon miał lepszy jeśli chodzi o statystyki, niż każdy Costy.
Ostatnio zmieniony 10 czerwca 2017, 12:50 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 2 razy.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 197 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2017, 12:48

Roy, owszem ale podobnie było z Vidalem w Waszą stronę. Średni sezon za nim, ekscesy pozaboiskowe aż do skrajnej głupoty czym była jazda po pijaku. Zmienił się jego status i doszło do tego, że zarząd sam go wypychał póki ktoś go jeszcze chciał. W finale w 2015 zawiódł całkowicie, to jeden z tych na których oparta była nadzieja, z Realem w tym roku zagotował się czyli kolejny raz potwierdził, że gra pod presją to dla niego problem.

Przestańcie narzekać tylko na tego czy tamtego. Czy 50% z Was widziała Tolisso przynajmniej w dwóch meczach ? Widać nie jest dla nas niezbędny, bawi mnie narzekanie na N'Zonziego bo też chyba przynajmniej dwóch meczów z jego udziałem nie widzieliście. A co do wieku to racja - kupcie samych 20 latków i zobaczymy dokąd zajdziemy. Jak nie urok to sraczka a potem pitolicie, że biadolę w wątku meczowym. Biadolę bo mam podstawy, Wy tych podstaw nie macie bo żaden zawodnik jeszcze do nas nie trafił i nie zdąży niczego pokazać. Piazon, Iturbe, Gerson - mówi Sam to coś ? Gdzie oni są? Ile było biadolenia, że ich odpuściliśmy ?

Obrazek
Zablokowany