Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 16:36

Ouh_yeah pisze:No akurat oceny na whoscored.com mocno kuleją. Wystarczy tylko rzucić okiem na poprzedni mecz z Cagliari :D Kto najlepsza ocena u Nas? Pirlo 7.9 . Buffon najsłabszy w zespole - 5.8 chociaż nie wiem co on takiego źle zrobił w tym meczu. W Cagliari Ekdal druga nota w zespole, wyższa od Cossu nawet :think:
No moze i tak, ale zeby zawyzali mu noty w kazdym meczu?

Ja jestem daleko od sugerowania sie tymi ocenami, bo - jak to wczesniej juz pisalem - nic specjalnego w grze pilkarza Cagliari nie widzialem. Moze ktos ma pod reka podobna statystyke, ale na jakiejs innej stronie? Jesli i tam Nainggolan mialby wysokie noty, to moze cos w tych zachwytach nad jego gra faktycznie jest.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 16:40

alina pisze:Kompilacja Belga z meczu z Juve:
0:25 - beznadziejny, nie grający wślizgami Bonucci kapitalnie przerywa bardzo groźną kontrę Cagliari...

Nainggolan? Nie przyglądałem mu się nigdy, więc się nie wypowiadam.

Ten filmik raczej pokazuje, że jest przeciętny. :roll:
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2012, 16:47 przez wojczech7, łącznie zmieniany 1 raz.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Szwambrania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 16:45

Szczerze- wolałbym, żeby teraz sprowadzono Guarina, który wspomoże trochę naszą trójkę w pomocy, bo widac, że chłopaki zaczynają być z lekka pod formą... i wypożyczyłbym jakiegoś uniwersalnego bocznego defa chociażby klasy Zeiglera (nie wiem po co oddanego), żeby jakby co łatał boki...
Caceresa sprowdziłbym latem, bo to dobry obrońca na boki jest :).

Także w lato widziałbym to tak:

-------Wucinić----Matri----Suarez/Rossi (?:_D; 25m€)

------Vidal----Pirlo/Guarin (12m€)----Marchisio

Caceres (10m€)-Kielon-Barzagli-Liechsteiner

---------------------Buffon

W obwodzie Maninger, De Ceglie, Bonucci, Sorensen, Ziegler, Pazienza, Marrone, Appelt, Giovinco (6m€), Quag, Elia.

Za 12 mln zimą i w sumie za 41 mln latem co daje w sumie 53 mln mielibyśmy już naprawdę fajną drużynę :).

Co do Matriego to mam nadzieje, że nie złapał syndromu Amauriego i będzie grał na dobrym poziomie. W sumie to z Wuciniciem na lewym boku i z np. Suarezem czy Rossim na drugim boku to chyba i ja bym strzelił z 15 bramek w sezonie xD.

Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 16:52

Szwambrania pisze:Szczerze- wolałbym, żeby teraz sprowadzono Guarina, który wspomoże trochę naszą trójkę w pomocy, bo widac, że chłopaki zaczynają być z lekka pod formą...
Nie zgodzę się. Ja, w tym okienku widziałbym u nas Cecaresa. Dlaczego ? Głównie ze względu na Bonucciego - większość bramek, które straciliśmy w tym sezonie to była jego wina (ok, może troche przesadziłem). Guarin miałby nas wspomóc w ofensywie, a to raczej mniejszy problem.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 17:09

Giovani pisze:
Szwambrania pisze:Szczerze- wolałbym, żeby teraz sprowadzono Guarina, który wspomoże trochę naszą trójkę w pomocy, bo widac, że chłopaki zaczynają być z lekka pod formą...
Nie zgodzę się. Ja, w tym okienku widziałbym u nas Cecaresa. Dlaczego ? Głównie ze względu na Bonucciego - większość bramek, które straciliśmy w tym sezonie to była jego wina (ok, może troche przesadziłem). Guarin miałby nas wspomóc w ofensywie, a to raczej mniejszy problem.
Omawialiśmy to ostatnio i raczej większość (ja też) uważa, że to atak kuleje (wystarczy zresztą popatrzeć na ilość strzelanych/traconych goli). Było też podsumowanie win po bramkach i Bonnucciego tam dziwnie mało...

Podobno Pazienza od poniedziałku w Udine

http://www.gianlucadimarzio.com/calciom ... lludinese/
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2012, 17:19 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 17:09

Szwambrania pisze:Także w lato widziałbym to tak:

W obwodzie Maninger, De Ceglie, Bonucci, Sorensen, Ziegler, Pazienza, Marrone, Appelt, Giovinco (6m€), Quag, Elia.
1. Vucinić
2. Lichtsteiner
3. Guarin to nie gracz o charakterystyce Pirlo.
4. Sorensen nie wróci po półrocznym wypożyczeniu.
5. Zieglera nie widzi Conte.
6. Pazienza też nie przekonał do siebie trenera.
7. Elia przegrywa kolejno z Vuciniciem, Pepe, Giacchierinim, Chelo, a nawet Krasiciem więc...
8. Giovinco za 6 baniek? Parma raczej więcej zawoła za swoją połówke.

Obrazek
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 17:23

meda11 pisze:

1. Vucinić
2. Lichtsteiner
6. Pazienza też nie przekonał do siebie trenera.
7. Elia przegrywa kolejno z Vuciniciem, Pepe, Giacchierinim, Chelo, a nawet Krasiciem więc...
Do tego mam nadzieje na sprowadzenie kogos lepszego od Matriego. Jesli strzelilby on okolo 15 bramek to pewnie daloby sie odzyskac za niego okolo 15 baniek. Lecz nie sadze, zeby Beppe go sprzedal.

Oprocz Caceresa przydalby sie jeszcze jakis porzadny stoper. Nie sadze, zeby Chiellini odzyskal swoja najlepsza dyspozycje.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 19:00

Up@ Róbmy rewolucje :ok: :doh:
Ja to bym chciał Hummelsa, kieliniego sprzedać, matreigo wypożyczyć do serie b i kupić Benzeme. A i na skrzydło naniego. :whistle:
Szwambrania pisze:-------Wucinić----Matri----Suarez/Rossi (?:_D; 25m€)

Widze to praktycznie dokładnie tak samo :smile:
Tylko standardowo - na papierze zamiast Vucninicia, Giovinco.

Szwambrania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 19:11

meda11 pisze:

1. Vucinić
Zgodnie z zasadami transliteracji jako Polacy powinniśmy używać w piśmie wersji Wucinić, (podobnie Pandew, Ibrahimowicz, Szewczenko, Rudniew, czy chociażby mój pseudonim- szwambrania), ale jak ktoś woli zangielszczoną formę to ok, w każdym bądź razie nie popełniłem tutaj błędu.
2. Lichtsteiner
Literówka.
A czy ja napisałem, że to jest gracz o charakterystyce Pirlo?
Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.
6. Pazienza też nie przekonał do siebie trenera.[
Tu masz racje.
Wołać sobie mogą, jak dojdzie do konkursu kopert to zobaczysz, ze spokojnie za 6 mln odkupimy ;).

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 19:33

Podobno Pazienze tylko... WYPOZYCZAMY do Udinese.

Jesli to prawda i oni nie maja obligacji do zakupu Michele po sezonie za 4 - 5m, to ten transfer to tragedia. Po cholere wzmacniac rywala, w dodatku tuz przed samym meczem? Oprocz tego, czesc graczy Udine wyjezdza na PNA, wiec... Zupelnie tego nie rozumiem.

Ogarnia ktos?

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 19:36

Szwambrania pisze:
Zgodnie z zasadami transliteracji jako Polacy powinniśmy używać w piśmie wersji Wucinić, (podobnie Pandew, Ibrahimowicz, Szewczenko, Rudniew, czy chociażby mój pseudonim- szwambrania), ale jak ktoś woli zangielszczoną formę to ok, w każdym bądź razie nie popełniłem tutaj błędu.
Zaprawdę, zaprawdę powiadam ci, że dzięki tym informacjom nie będziemy już żyli w nieświadomości. Niech żyje Wucinić, Jowetić, Nedwed, Markizjo.

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 19:38

Jakku ja ogarniam.
Chodzi o to ze Marotta go odda do Udine liczac na to ze oni nam sprzedadza po sezonie kogos typu Isla czy Benatia , Udine znami wygra za tydzien a w lecie nas wytucha bo sprzeda ich zagranice za lacznie jakie 40 mln.
Juz raz nas wyruchali z Motta.

Nie rozumiem dzialan ze sprowadzeniem Marco Motty,wydalismy 5 mln i teraz nie mozemy go sprzedac,przeciez poprzedni sezon koles mial fatalny.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 19:44

Szwambrania pisze:
2. Lichtsteiner
Literówka.
Nawet dwie.
Szwambrania pisze:
A czy ja napisałem, że to jest gracz o charakterystyce Pirlo?
Zasugerowałeś to ustawieniem. Jeśli przyjdzie, będzie zmiennikiem Vidala/Marchisio.
Szwambrania pisze:
meda11 pisze: 1. Vucinić
Z tym powinniśmy w przypadku nazw własnych i nazwisk to bym się nie rozpędzał - językoznawcy są trochę w kłopocie i zazwyczaj doradzają kierowanie się ususem w przypadku wyboru między transkrypcją a transliteracją dla nazw własnych.

Wucinić wygląda bardzo egzotycznie, podobnie jak Ibrahimowicz.

PS. Zgodnie z zasadami transliteracji to Vucinić. Wucinić - transkrypcja.
jakku1 pisze:Podobno Pazienze tylko... WYPOZYCZAMY do Udinese.
[...]
Ogarnia ktos?
Ja ani trochę. Pazienza naprawdę fajnie prezentował się w tych meczach, w których grał i dawał radę jako zmiennik Pirlo, a to trudna rola. Czemu Conte pozbywa się go lekką ręką, skoro mamy taki niedobór na środku? No i czemu w takim wypadku wypożyczenie? To nonsens. I - mam nadzieję - plota.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Wesoł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 19:54

Szwambrania pisze:
Transliteracja: 5
Frazeologia: 2

Mam nadzieję, że na poprawkę lepiej się Pan przygotuje.

EDIT:
Łukasz pisze:
PS. Zgodnie z zasadami transliteracji to Vucinić. Wucinić - transkrypcja.
Zepsułeś mi ripostę :( No ale słusznie.

Chcę Martina, bo to dobry wojownik, będzie świetnym uzupełnieniem składu. Guarin? Kompletnie ignoruję ligę portugalską, ledwo docierają do mnie wieści o strzelckich wyczynach Hulka, tak więc ten koleś dla mnie jest bardzo zagadkowy. Wolałbym Montolivo, jeżeli jest coś jeszcze na rzeczy.

"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 20:11

Jesli nikogo nie pozyskamy do srodka pomocy to wypozyczenie Pazienzy trzeba traktowac jako zart Marotty, tym bardziej jesli wypozyczymy go do Udinese.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Zablokowany