Wszystko o Milanie
- LordRahl
- Juventino

Ok. Cassano mówił, że chciał do Interu bla bla bla, ale zauważ, że facet chciał grać w podst. 11 co mecz, a tymczasem u Maxa A. często był traktowany jako gracz drugiego wyboru. Antonio chce być przywódcą, prowadzić grę, więc jakby nie było zahor ma trochę racji, że trener Milanu poprostu wybrał inną koncepcje formacji ataku.LukaszACM pisze:Bzdury, bzdury, bzdury.. Nie chce być nie uprzejmy ale niektóre tutejsze teorie aż kują w oczy. Proszę się zapoznać z wywiadem Cassano po odejściu do Interu.zahor pisze:Co do pozbycia się dwóch filarów zgoda, ale do odejścia Cassano przyczynił się po części Allegri, który stwierdził że woli oprzeć atak na Pato i Robinho.
- szczypek
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
To się zmienia trenera, który potrafi odpowiednio zmotywować, a nie wyrzuca kolejnych zawodników. Myślę, że Pirlo w Juventusie odpalił nie tylko dlatego, że zmienił otoczenie, odpalił też dzięki Conte, który tak ustawił zespół. Allegri natomiast wprowadził swoją wizję, która Milan zaprowadziła do niczego. To po prostu słaby trener, dobrze, że w Milanie tego nie widzą.LukaszACM pisze:O Pirlo nawet nie chce mi się pisać.. Przede wszystkim to sam Andrea w Milanie się kompletnie wypalił, motywacja już nie ta, kondycja słaba, kontuzje i najzwyczajniej w świecie słaba gra. Uwierzcie mi, że ja byłem jednym z ostatnich, którzy chcieliby go oddać, jednak mecz po meczu obserwując to i ja doszedłem do wniosku, że On w Milanie się wypalił. Nie było sensu dawać 32 latkowi 3-letniego kontraktu po 3,5 mln Euro za sezon(tym bardziej przy planowanych cięciach). Cieszę się, że wypalił w Juve, znalazł nową motywację i gra świetnie, dobrze dla niego ale nie pierdzielcie tutaj, że pozbycie się Pirlo to taki błąd Milanu bo co my byśmy z niego mieli oprócz dużych rachunków do zapłacenia? szkoda tylko, że nie poszedł za granicę ale cóż.. to był jego wybór.
- pumex
- Juventino

Heh, dokładnieOuh_yeah pisze:Galliani już oficjalnie zamknął mercato więc na pewno ma kogoś na oku.
Ogólnie mam dziwne wrażenie, że pulę Borriello-Bendtner solidarnie rozdzielimy między nas a Milan. Pytanie, który gdzie przejdzie

- LukaszACM
- Milanista

Ludzie to jest Cassano i jakby miał problem z Allegrim to by mu to wypomniał, to jest bardzo prostolinijny człowiek, któremu często odbija. Po odejściu do Interu dostało się Gallianiemu.Ok. Cassano mówił, że chciał do Interu bla bla bla, ale zauważ, że facet chciał grać w podst. 11 co mecz, a tymczasem u Maxa A. często był traktowany jako gracz drugiego wyboru. Antonio chce być przywódcą, prowadzić grę, więc jakby nie było zahor ma trochę racji, że trener Milanu poprostu wybrał inną koncepcje formacji ataku
Tak, cofnij się rok wstecz i zastanów się czy zmieniłbyś trenera, który w pierwszym roku pracy zdobył scudetto (chyba niektórzy o tym zapomnieli) czy puściłbyś gracza po trzydziestce, który OD KILKU sezonów gra poniżej oczekiwań, a w Milanie był traktowany jako półbożek. To, że Pirlo gra teraz świetnie w Juve nie znaczy, że tak byłoby w Milanie. Takich przykładów jest cała masa.To się zmienia trenera, który potrafi odpowiednio zmotywować, a nie wyrzuca kolejnych zawodników.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Niektórzy zdecydowanie przeceniają tamto mistrzostwo :roll: Z takim składem to mistrzostwo wygrałaby nawet Barbara B.LukaszACM pisze:czy zmieniłbyś trenera, który w pierwszym roku pracy zdobył scudetto (chyba niektórzy o tym zapomnieli)
- zahor
- Juventino

Oczywiście nie ma gwarancji że jakikolwiek trener w Milanie byłby w stanie odbudować Pirlo, być może faktycznie konieczna była zmiana otoczenia, ale tego się nie dowiemy nigdy więc nie ma co o tym dyskutować. Natomiast chwalenia Allegriego za to scudetto nie rozumiem. Gość miał do dyspozycji taką ekipę, że wobec zawirowań u lokalnego rywala i nieobecności Juventusu w czołówce jego psim obowiązkiem było wygranie scudetto, koniec, kropka. Miał zdecydowanie najlepszy personalnie zespół we Włoszech więc wygrał mistrzostwo. Dobrze że tego nie spieprzył, ale nie ma też go co się specjalnie tym podniecać. Tym bardziej, że w Lidze Mistrzów Milan naprawdę niczego wielkiego nie pokazał. Nikt oczywiście nie twierdzi że należało po tamtym sezonie postawić Allegriemu ultimatum "stawiasz na Pirlo albo wylatujesz" - ale byłem naprawdę zdziwiony tym z jaką łatwością Galliani rozstał się z tym genialnym pomocnikiem jedynie na podstawie opinii tego trenerskiego bądź co bądź żółtodzioba, biorąc pod uwagę jak wcześniej mało szanowane były głosy Ancelottiego.LukaszACM pisze: Tak, cofnij się rok wstecz i zastanów się czy zmieniłbyś trenera, który w pierwszym roku pracy zdobył scudetto (chyba niektórzy o tym zapomnieli) czy puściłbyś gracza po trzydziestce, który OD KILKU sezonów gra poniżej oczekiwań, a w Milanie był traktowany jako półbożek. To, że Pirlo gra teraz świetnie w Juve nie znaczy, że tak byłoby w Milanie. Takich przykładów jest cała masa.
Teraz po sezonie, po którym Allegri powinien w najlepszym razie odbyć poważną rozmowę z Silvio (a w najgorszym - wylecieć na zbity pysk) władze stojąc przed wyborem Allegri czy Cassano wolą sprzedać tego drugiego. Niektórzy piszą że on ma zrytą banię i psuje atmosferę w szatni - ja przypominam że to nie przez niego Gattuso i Nesta postanowili dać sobie spokój, nie na niego Pato skarżył się jeszcze niedawno.
- LukaszACM
- Milanista

Jak można przeceniać mistrzostwo? Scudetto to scudetto. Może Barbara by je zdobyła a może nie, faktem jest że Allegri mając swoją wizję tego dokonał i należy mu się za to szacunek.
Nie rozumiesz chwalenia, hmm.. to może po zdobytym scudetto bardziej pasowałaby fala krytyki? Zgadzam się, że Allegri zrobił po prostu to co miał zrobić ale wbrew pozorom to nie jest taka łatwa sprawa. Ja jestem daleki od wychwalania Allegriego ale przedstawianie go jako trenerskiego patałacha jest nie na miejscu.Natomiast chwalenia Allegriego za to scudetto nie rozumiem. Gość miał do dyspozycji taką ekipę, że wobec zawirowań u lokalnego rywala i nieobecności Juventusu w czołówce jego psim obowiązkiem było wygranie scudetto, koniec, kropka. Miał zdecydowanie najlepszy personalnie zespół we Włoszech więc wygrał mistrzostwo.
Ok, może ja o czymś nie wiem. Skąd Ty masz takie informacje, że Oni przed takim wyborem stali? Ja dosyć sporo wiadomości czytam i żebym napotkał się na takie ultimatum nie mogę powiedzieć. Przypominam, że Cassano odchodząc z Milanu zaatakował Gallianiego.Teraz po sezonie, po którym Allegri powinien w najlepszym razie odbyć poważną rozmowę z Silvio (a w najgorszym - wylecieć na zbity pysk) władze stojąc przed wyborem Allegri czy Cassano wolą sprzedać tego drugiego
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2012, 11:53 przez LukaszACM, łącznie zmieniany 1 raz.
- szczypek
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Mając Pirlo. Nie mając Pirlo nie osiągnął nic, nie mając Pirlo wygląda na to, że i w tym sezonie nic nie osiągnie. To jest jego wizja.LukaszACM pisze:Jak można przeceniać mistrzostwo? Scudetto to scudetto. Może Barbara by je zdobyła a może nie, faktem jest że Allegri mając swoją wizję tego dokonał i należy mu się za to szacunek.
- zahor
- Juventino

Ano można. Jak jesteś dyrektorem sportowym i trener domaga się jakichś dziwnych transferów, to lepiej jest mieć pewność że ten człowiek naprawdę zna się na rzeczy i wszystko to zatrybi, bo w przeciwnym razie trenera się wywali i zostanie się z toną szrotu, z którym nie wiadomo co zrobić. O ile np. po tym sezonie można Conte uznać za naprawdę dobrego trenera, bo wygrał scudetto mając na papierze słabszy skład niż rywale, o tyle rok temu nie można było stwierdzić jakim trenerem jest Allegri - genialnym, bardzo dobrym, niezłym czy przeciętnym. Można było co najwyżej powiedzieć że nie jest nędzny bo nie przegrał scudetto, które miał obowiązek wygrać.LukaszACM pisze:Jak można przeceniać mistrzostwo? Scudetto to scudetto. Może Barbara by je zdobyła a może nie, faktem jest że Allegri mając swoją wizję tego dokonał i należy mu się za to szacunek.
Nie za bardzo rozumiem natomiast o jakiej "wizji" mówisz - chyba że jego wizją jest to żeby mieć zespół dwa razy lepszy personalnie niż rywale, bo już jak w tym roku miał tylko trochę lepszy to mistrzostwa nie obronił. Bo chyba nie jesteś zwolennikiem jego projektu pod tytułem "trzy drewna w środku pola i długie piłki spod własnego pola karnego na Zlatana"?
Gdybym był piłkarzem klasy Cassano i dyrektor sportowy wypchnąłby mnie z klubu na polecenie trenera-klauna, który sam nie wie jaki ma pomysł na drużynę, to też bym takiego DS zaatakował. Nie twierdzę że było wprost postawione ultimatum Cassano albo Allegri. Uważam jedynie że jeżeli wielu zawodników jest w nie najlepszych relacjach z trenerem, który właśnie pokazał że nie jest orłem, to prędzej niż odpalenie piłkarzy należy wziąć pod uwagę zmianę trenera.LukaszACM pisze: Ok, może ja o czymś nie wiem. Skąd Ty masz takie informacje, że Oni przed takim wyborem stali? Ja dosyć sporo wiadomości czytam i żebym napotkał się na takie ultimatum nie mogę powiedzieć. Przypominam, że Cassano odchodząc z Milanu zaatakował Gallianiego.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2012, 11:59 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.
- LukaszACM
- Milanista

Mając Pirlo? weź mnie nie osłabiaj. Pirlo zagrał w 12. meczach w pierwszym składzie, z czego większość w pierwszej części sezonu kiedy Milan cieniował a sam Pirlo grał słabiutko. Uczepiłeś się tego Pirlo a widać, że pojęcia o tej sytuacji większego za bardzo nie masz.Mając Pirlo. Nie mając Pirlo nie osiągnął nic, nie mając Pirlo wygląda na to, że i w tym sezonie nic nie osiągnie. To jest jego wizja.
- strong return
- Juventino

Pirlo w sezonie mistrzowskim Milanu był w końcówce i na początku sezonu i za bardzo się wtedy nie przydał, co wiadomo, chyba, że to jakaś wysublimowany trolling.
Bez przesady nie jest winą Allegriego, że Silva i Ibra zostali sprzedani z klubu. I że Berlusconi ma do zapłacenia kupę kasy.
Nie czaję tego gadania, że robią jak Allegri chce, podobno akurat z Galianim już 2 razy się pożarli, w tym raz ostatnio o tego całego Ze Eduardo, czy jak mu tam. Bojan może został ściągnięty dla świętego spokoju, bo i tak inni(lepsi) trenerzy od Maxa do tego burdelu nie zawitają. I chcieliby więcej kasy z klubu.
Gdyby Milan był w czołowej trójce w tym sezonie, ostro bym się zdziwił. Jak na razie to tam jest cała banda średniaków.
Bez przesady nie jest winą Allegriego, że Silva i Ibra zostali sprzedani z klubu. I że Berlusconi ma do zapłacenia kupę kasy.
Nie czaję tego gadania, że robią jak Allegri chce, podobno akurat z Galianim już 2 razy się pożarli, w tym raz ostatnio o tego całego Ze Eduardo, czy jak mu tam. Bojan może został ściągnięty dla świętego spokoju, bo i tak inni(lepsi) trenerzy od Maxa do tego burdelu nie zawitają. I chcieliby więcej kasy z klubu.
Gdyby Milan był w czołowej trójce w tym sezonie, ostro bym się zdziwił. Jak na razie to tam jest cała banda średniaków.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2012, 12:07 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.
- zoff
- Qualità Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Wtrącając się w dyskusję tutaj akurat trzeba się zgodzić. Wypalenie to normalny objaw po kilku latach kopania w jednym miejscu. Tym bardziej, jeśli przychodzi nowy trener, z pewnym pomysłem, a Ty łapiesz długą kontuzję.LukaszACM pisze: Tak, cofnij się rok wstecz i zastanów się czy zmieniłbyś trenera, który w pierwszym roku pracy zdobył scudetto (chyba niektórzy o tym zapomnieli) czy puściłbyś gracza po trzydziestce, który OD KILKU sezonów gra poniżej oczekiwań, a w Milanie był traktowany jako półbożek. To, że Pirlo gra teraz świetnie w Juve nie znaczy, że tak byłoby w Milanie. Takich przykładów jest cała masa.
Pirlo to zawodnik naprawdę charakterystyczny, kiedy odchodził z Milanu nie wielu za nim płakało, bo w oczach mieli Boatenga, który tańczył do piosenki Micheala Jacksona podczas ceremonii wręczenia medali. Takie są fakty.Przegrana batalia o Scudetto, pozbycie się legend, masowe sprzedaże, kontrowersyjne wzmocnienia - to sprawia, że Allegri, a nawet już sam Boateng nie są już tacy cukierkowi. Rozumiem, że można mieć kłopoty finansowe, sprzedaż zarabiającego krocie Ibry czy galaktyczna oferta za Silvę, ok. Ale kupno ludzi pokroju Bojana, Zapaty czy Pazziniego? To jest porażające.
- LukaszACM
- Milanista

Uff.. To jest mój ostatni post w tym temacie, za dużo was jest żeby z każdym dyskutować, tym bardziej że co chwila posługujecie się tu sci-fi którego nie chce mi się prostować.Ano można. Jak jesteś dyrektorem sportowym i trener domaga się jakichś dziwnych transferów, to lepiej jest mieć pewność że ten człowiek naprawdę zna się na rzeczy i wszystko to zatrybi, bo w przeciwnym razie trenera się wywali i zostanie się z toną szrotu, z którym nie wiadomo co zrobić. O ile np. po tym sezonie można Conte uznać za naprawdę dobrego trenera, bo wygrał scudetto mając na papierze słabszy skład niż rywale, o tyle rok temu nie można było stwierdzić jakim trenerem jest Allegri - genialnym, bardzo dobrym, niezłym czy przeciętnym. Można było co najwyżej powiedzieć że nie jest nędzny bo nie przegrał scudetto, które miał obowiązek wygrać.
Nie za bardzo rozumiem natomiast o jakiej "wizji" mówisz - chyba że jego wizją jest to żeby mieć zespół dwa razy lepszy personalnie niż rywale, bo już jak w tym roku miał tylko trochę lepszy to mistrzostwa nie obronił. Bo chyba nie jesteś zwolennikiem jego projektu pod tytułem "trzy drewna w środku pola i długie piłki spod własnego pola karnego na Zlatana"?
Trener domaga się jakichś dziwnych transferów? Uwierzyłeś w tą bajeczkę, że Allegri chce Bojana? Wiesz dla kogo jest to alternatywa? To jest wszystko dobra mina pana Gallianiego do złej gry. Łysy chciał szybko sprowadzić do ataku tego całego Ze Eduardo, Allegri się mu postawił, krótko mówiąc sytuacja zrobiła się nie ciekawa, próbując jakoś wyjść z sytuacji Łysy na prędkości wymyślił Bojana i skomentował to, że podoba się Allegriemu (zaakceptował transfer) dając sygnał mediom, że między nimi się polepszyło. Allegriemu podobają się piłkarze jak Asamoah czy Witsel, czyli i mogący zagrać coś w przodzie i z tyłu a dostaje kogo dostaje więc nie gadajcie, że On jakieś transfery dyktuje w Milanie.
Wizja gry Allegriego opiera się na graczach, którzy mają być bardziej uniwersalni i więcej biegać, tak sobie chłop wymyślił i cóż, na rozliczenie tego przyjdzie pewnie czas po tym sezonie. Co do zeszłorocznego przegranego boju to nie mały wpływ na taki a nie inny wynik miało też sporo innych czynników. Kontuzje, ilość spotkań w sezonie, itp... Juventus walczył w idealnych, komfortowych warunkach o scudetto, Milan miał chyba wszędzie po grudzie. Nie chce go teraz tłumaczyć ale jednak jak się okazuje to tak słabszego składu chyba nie mieliście? Wiadomo, że ławke Juve miało wtedy krótką ale co z tego skoro kontuzji nie było a i o 10 spotkań w sezonie mniej.
NIKT CASSANO Z KLUBU NIE WYPYCHAŁ! Dlaczego Ci to tak ciężko pojąć?Gdybym był piłkarzem klasy Cassano i dyrektor sportowy wypchnąłby mnie z klubu na polecenie trenera-klauna, który sam nie wie jaki ma pomysł na drużynę, to też bym takiego DS zaatakował.
- Buffalo
- Juventino

z SL:
Milan oficjalnie potwierdził pozyskanie Nigela de Jonga z Manchesteru City, kwoty transferu nie podano. Według niepotwierdzonych informacji, Holender będzie zarabiał na San Siro ok. 150 tys. funtów tygodniowo (!).
Milan oficjalnie potwierdził pozyskanie Nigela de Jonga z Manchesteru City, kwoty transferu nie podano. Według niepotwierdzonych informacji, Holender będzie zarabiał na San Siro ok. 150 tys. funtów tygodniowo (!).
Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.