Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2015, 22:52

Kamex22 pisze:Czy tam w 94 minucie rzeczywiście był spalony? Brawo dla Palermo i trzymamy kciuki jutro za 5 pkt :)
Też mi ciężko to zrozumieć. Aż się za głowę złapałem, taka sytuacja.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2015, 22:54

Mamy przed sobą dwa mecze z Veroną.
Jutro Hellas potem Chievo.
Roma jest w dołku, bardzo słabo wyglądają, my mamy wykonać swoje czyli zgarnąć 6 punktów a oni? hmm w takiej formie jadą do Florencji.
Szkoda że Fiora gra tak w kratkę, piłkę grają dobrą i spokojnie mogą Romę pocisnąć tyle że po nich nigdy nic nie wiadomo...

Tak na marginesie przypomnijcie sobie lamenty nad Iturbe, jak Roma go naszym kosztem zabrała, teraz oni przeklinają ten transfer, prawie 30 mln euro za typa który nic nie wnosi do tej drużyny, chcieli skrzydłowego jak to piszą i przeklinają go bardzo często;)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2015, 23:02

Też mam wątpliwości, czy Palermo nie powinno było wygrać 2-1... Plus te doliczone 5 minut. :whistle:

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2015, 23:10

sebatiaen pisze:Tak na marginesie przypomnijcie sobie lamenty nad Iturbe, jak Roma go naszym kosztem zabrała, teraz oni przeklinają ten transfer, prawie 30 mln euro za typa który nic nie wnosi do tej drużyny, chcieli skrzydłowego jak to piszą i przeklinają go bardzo często;)
Po pierwsze dali za niego 22 mln. Ewentualne bonusy mogą wynieść max 2,5 mln i zależą od osiągnięć sportowych Romy.

Po drugie Iturbe gra średnio, może nawet trochę słabo, ale ma 21 lat i talent. Myślałem, że od początku będzie wymiatał, ale może jeszcze spokojnie odpalić. Poczekajmy chociaż do końca tego sezonu.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2015, 23:16

Crunny pisze: Po pierwsze dali za niego 22 mln. Ewentualne bonusy mogą wynieść max 2,5 mln i zależą od osiągnięć sportowych Romy.
Też wyraźnie przypominam sobie kwotę ok. 30 mln. Dawaliśmy niecałe 30 i Roma nas przebiła (mowa o bonusach).

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2015, 23:21

10% praw do Iturbe miał jakiś działacz. To ponoć przez niego nie wyciągnęliśmy Argentyńczyka. 22 mln to suma bez pieniędzy dla pana agenta.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2015, 23:21

Wszystkie źródła podawały 22,5+mały bonus.
http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... 24536.html

Mrozzi źle sobie przypominasz ;) Było wręcz odwrotnie, pojawiła się informacja, że 30mln to dla nas za dużo i odpuszczamy Iturbe, po czym nagle transfer za mniejszą kwotę do Romy.

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2015, 23:22

Crunny pisze:
sebatiaen pisze:Tak na marginesie przypomnijcie sobie lamenty nad Iturbe, jak Roma go naszym kosztem zabrała, teraz oni przeklinają ten transfer, prawie 30 mln euro za typa który nic nie wnosi do tej drużyny, chcieli skrzydłowego jak to piszą i przeklinają go bardzo często;)
Po pierwsze dali za niego 22 mln. Ewentualne bonusy mogą wynieść max 2,5 mln i zależą od osiągnięć sportowych Romy.
22 to dali Hellasowi. Musieli jeszcze zapłacić funduszowi inwestycyjnemu.

Wcale się nie zdziwię jak młody odpali, ale w przyszłym sezonie... po zakończeniu którego odejdzie do Anglii/Hiszpanii itd :)

onliforpipul
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2015, 23:32

Zawidowianin ale przecież ten fundusz zachował jakieś prawa.
Juventus chciał mieć go na własność, Roma zgodziła się, żeby nadal posiadał prawa.
Coś pomieszałem?

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2015, 23:39

Dużo źródeł podawało, że łączna kwota transferu Iturbe wyniosła 30 mln €. Tak jak piszecie, 10% jego karty miał agent Mascardi.

Wydaje się, że żadna kamera nie była na tyle dobrze ustawiona, by ocenić sytuację z ostatniej minuty meczu. Sky Sport przeprowadziło komputerową symulację i sytuacja wygląda na naprawdę trudną do oceny. Niby sędzia nie powinien podnosić chorągiewki, gdy nie jest w 100% pewny, ale trudno się go tutaj specjalnie czepiać. SportMediaset podaje, że obie decyzje sędziego (gol Destro i spalony Belottiego) prawidłowe. Zobaczymy, co jutro napiszą w La Gazzetta dello Sport.
Obrazek
Szikit pisze:Zawidowianin ale przecież ten fundusz zachował jakieś prawa.
Juventus chciał mieć go na własność, Roma zgodziła się, żeby nadal posiadał prawa.
Coś pomieszałem?
Pomieszałeś, bo przecież we Włoszech, podobnie jak w Anglii czy w Niemczech, zabronione są Third Party Ownership. Gdyby chłopak poszedł np. do Hiszpanii (pisało się o Atletico Madryt), część jego karty mogłaby zostać w rękach Mascardiego.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2015, 23:43

Muszę zdjąć czapkę z głowy przed Marottą za to, że odpuścił za taką kasę Iturbe i nie dał się wydoić. Ten typ jest masakrycznie słaby i lepsze wrażenie sprawia mimo wszystko Morata. Tak bardzo chcieliśmy Iturbe, a teraz możemy się cieszyć, że do nas nie trafił. Być może jeszcze nie wypalił ale ja myślę, że jest słaby. Miał swoje 5 minut w Hellas i to wszystko...to ile on kosztował ? :smile:

Obrazek
Wojttek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2015, 01:40

alessandro1977 pisze:Muszę zdjąć czapkę z głowy przed Marottą za to, że odpuścił za taką kasę Iturbe i nie dał się wydoić. Ten typ jest masakrycznie słaby i lepsze wrażenie sprawia mimo wszystko Morata. Tak bardzo chcieliśmy Iturbe, a teraz możemy się cieszyć, że do nas nie trafił. Być może jeszcze nie wypalił ale ja myślę, że jest słaby. Miał swoje 5 minut w Hellas i to wszystko...to ile on kosztował ? :smile:
Ale jednak trzeba go wywalić, c'nie?
Edit: tzn Marottę, piszę żeby niedomówień nie było.

delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2015, 10:10

Aż strach pomyśleć, co by się działo, jakby sędzia puścił grę w tej 94 minucie a Roma przegrałaby 1:2. Już widzę te komentarze Garcii, że Juventus maczał w tym palce :prochno:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2015, 10:32

Kibice Romy, z tego co czytam, mają już serdecznie dosyć gadania Garcii o mistrzostwie. Praktycznie każdy ogarnięty kibic rzymian (gimbazę pomijam celowo) dostrzega, że ani trener, ani jego piłkarze nie koncentrują się (wbrew temu, co mówią) na murawie, a na albo płaczach związanych z decyzjami sędziowskimi, albo gadaniu o Scudetto. Część z nich miała po wczorajszym meczu nadzieję, że to gadanie o detronizacji Juve i zdobyciu majstra w końcu się skończy, ale nic takiego nie ma miejsca. Garcia nadal gada o tym, że do końca wiele spotkań, że można zdobyć lidera itd. To samo Pjanić. Z tego gadania nic nie wynika, bo w ostatnim czasie Roma gra kiepsko.

Ja rozumiem, że im bardzo zależy na tytule itd., ale ile można wałkować ten temat? Lepiej by zrobili, gdyby skupili się na swojej pracy. My, mimo że jesteśmy faworytami i obrońcami mistrzostwa, skupiamy się na działaniu.
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2015, 10:58 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2015, 10:48

Styczeń zawsze w naszym wykonaniu był ciut słabszy, praktycznie co sezon tak jest.
Przy takiej Romie myślę że spokojnie zaczniemy powiększać przewagę.
Roma bez Gerwaza to chyba drużyna która nie potrafi akcji ofensywnych konstruować.
Grają strasznie słabo.

ODPOWIEDZ