Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:22

Ten Allegri zawsze mi się wydawał taki trochę nijaki.
Nam potrzebna jest osobowość w szatni, Agnelli pokazał amatorke reagując z impulsem.
Dał się podejść Marotcie.
Wielu pisze o tym że Allegri wygrał majstra czy potem 2 miejsce miał, ale panowie ile oni karnych dostawali?
Milan przez te dwa lata naprawde był faworyzowany, do tego jaka konkurencja wtedy była?.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:23

Już sobie wyobrażam tą euforię piłkarzy w szatni :| Dla samej psychy zawodników jednym z członków nowego trenera powinien być ktoś, kto współpracował z Conte. Chociażby Massimo :cry:

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:24

Konferencja prasowa o 15 czasu wloskiego.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:26

Allegri prerefruje 4-3-1-2

---Tevez----Llorente----
----------Pogba/Marchisio-------
---Marchisio/Pogba-Pirlo-Vidal---

Tak mialoby to niby wyglądać?

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:26

jakku1 pisze:
dr.DeV pisze:A kim był Conte przed objęciem Juventusu? Ja bym dał szansę Di Francesco z Sassuolo :)
:ok: A kim byl Deschamps przed Monaco? A kim Guardiola przed Barcelona? I tak dalej.
Dlatego wydaje mi się, że warto czasem zaryzykować i tak chyba gorzej być nie może.
jakku1 pisze:Konferencja prasowa o 15 czasu wloskiego.
Jednak może... Czyli Allegri?

Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:27

annihilator1988 pisze:Już sobie wyobrażam tą euforię piłkarzy w szatni :| Dla samej psychy zawodników jednym z członków nowego trenera powinien być ktoś, kto współpracował z Conte. Chociażby Massimo :cry:
Dokładnie! Pirlo z pewnością nie będzie zadowolony, a przecież ma on poważanie wśród zawodników.

Czy Allegri poradzi sobie z Apaczem, Pogbą, Vidalem? Dwaj pierwsi maja silną osobowość, a Arturo to prawdziwe serce naszej drużyny. Wszyscy, wraz z Pirlo i Buffonem (o którego się akurat nie martwię, bo jemu nigdy nie schodzi uśmiech z gęby i jest typem raczej ciepłej kluchy) stanowią o jakości naszego zespołu i wszyscy mieli bardzo dobre kontakty z Conte.

Ja już wiem, dlaczego Zezowaty tak bardzo naciskał na Maksia, wydaje się, że mają coś wspólnego:
Obrazek

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:30

Chyba jeszcze nikt o tym nie wspomniał, a w mojej opinii fakt ten świadczy też o tym jak niedojrzałym człowiekiem jest Conte. Żeby taki Buffon, kolega z czasów boiska i kapitan jego zespołu dowiadywał się o odejściu z lakonicznego komunikatu? Nawet nastolatek zrywający z dziewczyną przez SMS jest bardziej fair. Popieprzyło się w głowie od tych sukcesów na włoskich boiskach. Ja rozumiem, że w krytycznych sytuacjach można wypiąć się na zarząd i pokazać mu fucka za pięć dwunasta ale nie robi się takich rzeczy zawodnikom. Pal licho kibiców. Z piłkarzami taki trener spędza w roku niekiedy więcej czasu niż ze swoimi krewnymi, zżywa się, zaprzyjaźnia, a on w pierwszym dniu zgrupowania jak grom z jasnego nieba mówi basta. Niepoważny facet z tego Antosia. Niepoważny...

Obrazek
mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:31

o 15 prezentacja nowego trenera Dai dai dai...
Ciekawe co na to Pirlo, bo Allegri juz ma przygotowany speach - Pirlo i expect you to dai :D
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2014, 12:33 przez mibor, łącznie zmieniany 1 raz.

Juve, storia di un grande amore
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:31

Vidal ma odejść do United.
Takie ploty się pojawiają.
Jeżeli sprzedamy kogoś z kluczowych zawodników to będzie oznaczało to to że my naprawdę nie mamy ambicji.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:32

Bazyliszek pisze:Allegri prerefruje 4-3-1-2

---Tevez----Llorente----
----------Pogba/Marchisio-------
---Marchisio/Pogba-Pirlo-Vidal---

Tak mialoby to niby wyglądać?
Wywal Pirlo i Vidala lub Pogbe. Jestem pewien ze ktorys z nich nas opusci, Boze, oby tylko nie 2. Pirlo tez out, wiadomo - Allegro.
Mysle, ze moze wygladac podobnie, ale ja obstawiam cos w podobę

---Tevez----Llorente----
----------Marchisio-------
---Romulo-Pogba-Asamoah---

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:32

Przy całej tragedii która się właśnie rozgrywa, przynajmniej przekonamy się, komu bardziej można przypisać niedawne sukcesy - Marottcie czy Conte? Wiadomo, że o wysokiej klasie piłkarskiej niektórych zawodników trudno dyskutować, ale przekonamy na ile niektórzy są dobrzy niezależnie od trenera, a ile z niektórych Conte wycisnął ponad miarę :think:

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:34

@dr.DeV
W mojej opinii dla tej druzyny lepiej by bylo gdyby w szatni byl ktos, kto zna realia, kto pracowal z tymi pilkarzami, do kogo nie maja uprzedzen. A Allegri kojarzy sie w naszym srodowisku fatalnie. Oddanie paleczki Alessio i Carrerze to byloby mniejsze ryzyko niz oddanie tej druzyny Allegriemu. Podobny manewr zastosowala Barcelona po odejsciu Guardioli. Powierzyli druzyne asystentowi Pepa - Tito, ktory poradzil sobie bardzo dobrze. Dlatego ja bym po prostu zaryzykowal z Alessio/Carrera, jednoczesnie szykujac grunt pod jakies znane nazwisko za rok i odmladzajac druzyne.

P.S. To juz pewne, ze Allegri. Konferencja o 15.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:36

Dokładnie! Pirlo z pewnością nie będzie zadowolony, a przecież ma on poważanie wśród zawodników.
Przecież to chyba jedyny pozytyw przyjścia Allegriego, bo może dzięki niemu klub pozbędzie się starego i blokującego miejsce w klubie Pirlo.

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:37

Wstaję, czytam. Zamykam oczy. Otwieram, czytam jeszcze raz i widzę papę Maxa na głównej stronie JP, w tym temacie, na gazecie.pl ... czy to oznacza, że moja kandydatura została odrzucona ? :cry:

Czyli jednak poszło o transfery i władzę w klubie. Nie ustąpił Agnelli to musiał odejść Conte. Za to Max tyle wytrzymał w Milanie Berlusconiego, że na 100% wytrzyma z 2-3 lata u nas.

I ironia losu- wyjdzie na to, że Milan z Pippo odpali i będą jechali jak My w pierwszym sezonie Conte, a My skończymy jak Inter. Tutaj jeszcze brakuje zakończenia kariery przez Buffona i byłby komplet :prochno:

btw. Max Allegri - najszybszy transfer szalonookiego w historii :wink:

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:38

Zawsze nieomylny onet, - wrzeszczy o tym, iż to Zidane nas POprowadzi :!:

Zablokowany