Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
yamakasi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 20:50

szycha21 pisze:Kurde...nie wiem czy to to na serio mówisz, czy sobie jaja robisz. Jeżeli naprawde tak uważasz to.....
ps. to pewnie sporo kasy wyciągasz u buków, skoro po 1 kolejce znasz mistrza.
Naucz się czytac ze zrozumieniem! Nie napisałem zże znam mistrza tylko że odpadł jeden kandydat do mistrzostwa!!! a jeśli chodzi o zakłady to nie narzekam, głownie dzieki serie a

To My Jesteśmy JUVENTUSEM :)
Montezuma11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 20:54

nie pamiętam w którym sezonie i jak to dokładnie było, ale zdaje mi się ze za Spalettiego, bo chodzi mi o Romę, która cieniowała a pod koniec spięła się i prawie wyprzedziła inter. Lepsza strona mediolanu cieniuje, ale mercato trwa, a Galliani moim zdaniem weźmie kogos na ostatnią chwilę. Z resztą milan to milan, nie wyszedł im dopiero jeden mecz, więc Yamakasi nie rób z siebie drugiego myśliciela na poziomie giovinco jako b2b

FORZA JUVENTUS !!!
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 21:05

Milan nie zaczal zbyt ciekawie sezonu ale jeszcze ich nie mozna skreslac, chociaz dobrze im ten wynik nie wrozy. Widac bylo brak Ibrahimovica.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
yamakasi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 21:12

deszczowy pisze:
yamakasi pisze:Milan już dzisiaj przegrał mistrzostwo...
Ty już ferujesz mistrzostwo a ja rozstrzygam konkurs na imbecyla sezonu. Dobry jesteś, jeszcze na dobre nie zacząłeś nas gwałcić mentalnie swoimi bzdurami a już dokonałeś autoaborcji.
A jak Milan nie wygra scudetto w tym sezonie to tytuł imbecyla trafi do Ciebie trepie

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 21:32

yamakasi pisze:Naucz się czytac ze zrozumieniem! Nie napisałem zże znam mistrza tylko że odpadł jeden kandydat do mistrzostwa!!! a jeśli chodzi o zakłady to nie narzekam, głownie dzieki serie a
Tak czy siak wyrokowanie po jednym meczu jest śmieszne. Nie pamiętam jaki pierwszy mecz mieli, ale napewno początek sezonu słaby w 2010/11 a ostatecznie wygrali.
Montezuma11 pisze:nie pamiętam w którym sezonie i jak to dokładnie było, ale zdaje mi się ze za Spalettiego, bo chodzi mi o Romę, która cieniowała a pod koniec spięła się i prawie wyprzedziła inter.
Spaletti przegrał 2 pierwsze mecze, odszedł i potem Ranieri prawie wygrał ligę.

Cieszy wygrana Sampy, ale to nie znaczy, że trzeba Milan skreślać. Tak czy siak druga część Mediolanu prowadzi już 2:0 a Cassano zdążył załapać się na asystę.
Swoją drogą ciekawe, że bardziej jest znienawidzony Cassano w Milanie czy Pazzini w Interze :think:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 21:35

yamakasi pisze:
deszczowy pisze:
yamakasi pisze:Milan już dzisiaj przegrał mistrzostwo...
Ty już ferujesz mistrzostwo a ja rozstrzygam konkurs na imbecyla sezonu. Dobry jesteś, jeszcze na dobre nie zacząłeś nas gwałcić mentalnie swoimi bzdurami a już dokonałeś autoaborcji.
A jak Milan nie wygra scudetto w tym sezonie to tytuł imbecyla trafi do Ciebie trepie
Jak Milan nie wygra mistrzostwa, to raczej nie przez porażkę w pierwszym ligowym meczu.

Sorry, ale wyciąganie wniosku po pierwszej kolejce, że Milan przegrał już mistrzostwo i w zasadzie nie mają po co wychodzić na boisko, jest wyjątkowo niefajne

Obrazek
bianconeristy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 21:52

pumex pisze:
yamakasi pisze:
deszczowy pisze:Ty już ferujesz mistrzostwo a ja rozstrzygam konkurs na imbecyla sezonu. Dobry jesteś, jeszcze na dobre nie zacząłeś nas gwałcić mentalnie swoimi bzdurami a już dokonałeś autoaborcji.
Jak Milan nie wygra mistrzostwa, to raczej nie przez porażkę w pierwszym ligowym meczu.

Sorry, ale wyciąganie wniosku po pierwszej kolejce, że Milan przegrał już mistrzostwo i w zasadzie nie mają po co wychodzić na boisko, jest wyjątkowo niefajne
To jednak na serio, czy mamy trolla ;)?

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 21:57

Sezon temu też Milan źle zaczął , a potem widzieliście jakie były problemy. Tylko z drugiej strony w tym sezonie nie mają Ibry ;)

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 23:17

Patrząc jedynie na skrót to pierwsza połowa się odbyła, a w 2 Milan stworzył sobie z 6 sytuacji z czego 2 słupki i jedno wybicie prawie z linii bramkowej. Czyli nie jest tak tragicznie jak poprawią skuteczność to zaczną punktować. My mieliśmy podobnie w niektórych meczach z ogórkami jak całą ekipą się bronili też brakowało skuteczności bo jakieś akcje mieliśmy.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 23:45

Oczywiście, że macie racje. Jeden mecz to niewiele znaczy w stosunku do całego sezonu. Ale jak patrzę na kadrę Milanu na ten mecz to naprawdę mam wrażenie, że to Milan z tego sezonu, a 2011/12 to dwie kompletnie inne galaktyki. Przerażające.

Obrazek
LukaszACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 12:30

Mecz słaby w naszym wykonaniu nie mniej jednak można było spokojnie wygrać, okazji do chociaż remisu było sporo i to dosyć klarownych. Szkoda, szkoda bo w tym sezonie o łatwiejsze mecze będzie ciężko.

Pozostaje trochę żal do Allegriego, który przez cały okres przygotowawczy sprawdzał nowych graczy, przychodzi mecz o punkty a On wystawia oprócz Montolivo (z przymusu) zawodników z zeszłego sezonu. Ja jestem zdania, że warto dawać szansę zawodnikom jak Acerbi, Zapata czy Constant od początku sezonu bo co mamy do stracenia? Wszyscy wiemy co daje Flamini, Bonera czy Yepes i tutaj nie ma mowy żeby Ci piłkarze wskoczyli na jakiś wyższy poziom. Trzeba sobie uświadomić, że to sezon przejściowy i trzeba w nim jak najlepiej wyselekcjonować trzon drużyny na najbliższy sezon.

Wczoraj fajnie zagrał De Sciglio, wrzutki jakich w Milanie nie widziano od dawna. Jak dla mnie to może grac kosztem Abate bo widać, że potencjał ma a potrzebuje nabyć doświadczenia. Faraon niewidoczny, dużo mówi przed kamerami a na boisku coś ostatnio nie błyszczy. <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i ławka powinna go ostudzić żeby sobie przypomniał, że najpierw praca a póxniej z tego korzyści. Odnośnie taktyki to naprawdę ciężko się gra mając w ataku dwóch mikrusów, potrzebny od następnej kolejki jest Pazzini w pierwszym składzie.

Co do szans na scudetto... Nie takie cuda się zdarzały ale realia są takie, że będzie bardzo ciężko skończyć w pierwszej trójce. Inter w tym sezonie będzie bardzo mocny, zrobili bardzo dobre transfery i sądzę, że są obok Juve głównym kandydatem do mistrza. Napoli standardowo bardzo silne a dochodzą drużyny takie jak Lazio, Roma, Udinese, Fiorentina, co najmniej jedna z nich rozegra świetny sezon jak to co roku bywa.

Czekamy do piątku co Łysy jeszcze sprowadzi, w zasadzie to tyle nam pozostaje.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 17:06

Zmieniłem zdanie - w obecnej sytuacji Milanu nawet 30letni Kaka szukający formy od 3 lat może być olbrzymim wzmocnieniem.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2012, 02:42

Obrazek

:smile:

Mam nadzieję, że nie dubel. Nie mam serca o 3 rano sprawdzać więcej niż 3 strony tematu w tył :)

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2012, 17:21

Oficjalnie: Bojan Krkić w Milanie

W myśl przysłowia: Zamienił stryjek siekierkę na kijek.

Nam brakuje klasowego napastnika, ale chociaż nie sprzedajemy gwiazd zespoły by zamienić ich na zawodników sporo słabszych. To okienko w wykonaniu Milanu jest bardzo ciekawe :whistle:

yamakasi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2012, 18:00

Oficjalnie: Robinho kontuzjowany, wyleci z gry na miesiąc

http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... +settimane

ODPOWIEDZ