Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 11:55

Nie mam mowy o prowadzeniu zespołu przez asystentów czy piłkarzy bez doświadczenia, wybijcie to sobie w końcu z głowy.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 11:56

wloski pisze:Nie mam mowy o prowadzeniu zespołu przez asystentów czy piłkarzy bez doświadczenia, wybijcie to sobie w końcu z głowy.
W czym allegro jest lepszy :prochno: ?
Conte nigdy z grupy LM nie wyszedł :C

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 11:59

wloski pisze:Nie mam mowy o prowadzeniu zespołu przez asystentów czy piłkarzy bez doświadczenia, wybijcie to sobie w końcu z głowy.
A niby dlaczego? Pierwszy przyklad z brzegu - Seedorf, ktory radzil sobie 2x lepiej od mistrza Allegriego.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
LukaszJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:01

Zdecydowanie to nie miało tak wyglądać... Pirlo niezadowolony, możliwa sprzedaż Arturo/Pogby, w dodatku nie wiadomo jak relacje tego trenera będą wyglądać z Tevezem. Jakby tego było mało to Roma pewnie zaklepie sobie w ciągu paru dni Iturbe..

Fino alla fine.
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:02

mrozzi pisze: Dziad podpisał. To nie będzie mój trener. Ja go nie zaakceptuję.
na szczęście nikogo to nie obchodzi. Twój trener to może być od WFu w ciasnym kantorku i koszulka pumy.

Czy conte umie liczyć na paluszkach, do kiedy obowiązywał go kontrakt z nami? Nie wiem, może Marotta miał duży telewizor i antos chciał oglądać mundial u niego i teraz może się juz wykrecic.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2014, 12:04 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:03

jakku1 pisze:
Kubba pisze:Najgorsze jest termin jaki wybrał Conte na zakończenie współpracy z Juve... Jednym słowem zostaliśmy przez niego udupieni. Gdyby odszedł 2tyg temu to zapewne nie byłoby aż tak wielkiego żalu, bo Prandelli zasiadałby na ławie...
Dokladnie tak.

A on nagle pierwszego dnia zgrupowania stwierdzil, ze sie wypalil i nie ma motywacji aby trenowac te druzyne. Marotta, Agnelli i cala druzyna byli zaskoczeni ta decyzja. Zarzad dowiedzial sie o tym wczoraj po poludniu. Gdyby zrobil to w maju, w czerwcu, jeszcze nawet 2 tygodnie temu, to bylaby szansa zatrudnic jakiegos normalnego trenera, ktory dawalby gwarancje na dobre wystepy w LM i CL. Teraz, mielismy wybor bardzo ograniczony.

Co lepsze, cala nasza strategia na mercato wziela w leb, bo Morata i Iturbe byli negocjowani pod Conte. Hiszpanska prasa wczoraj wrecz pisala, ze transfer Moraty stanal pod znakiem zapytania, poniewaz Juventus zmienia trenera. Dzisiaj wyglada na to, ze jednak chlopaka wezmiemy, ale przeciez jasne jest, ze to byl transfer pod Conte.

Zarzad musial szybko zatrudni kogos, padlo na Allegriego i moim zdaniem to jest kolejny strzal w stope. Nie mozna bylo dac popracowac Alessio i Carrerze? Trzeba bylo brac parodyste Allegriego z lapanki? To nie jest czlowiek, ktory zjedna sobie sympatie szatni, to nie jest czlowiek, ktorego zaakceptuja kibice Juve, to nie jest czlowiek, ktory poprowadzi nas do sukcesow. Jego zatrudnienie ma same minusy, a prawie zadnych plusow.
Też myślę że można dać szansę Carrerze & Alessio albo chociaż samemu Carrerze. Niektórzy tutaj sie pukali w czoło na ten pomysł, ale ja uważam że nie jest taki głupi. Radził sobie pod nieobecność Conte, może i miał jego instrukcje ale na ławce podczas meczu to on był trenerem. Natomiast Allegri może i jest poprawnym trenerem ale nie ma charakteru, nie reaguje odpowiednio na to co się dzieje na boisku, do tego rzucał się na Juve nie raz i co, teraz ma przybić piątke z naszymi zawodnikami i powiedzieć co było to było? W sumie co innego miałby powiedzieć, może jeszcze to że nasze szanse na obrone Scudetto spadły kilkakrotnie zwłaszcza że Roma się wzmacnia.

Jedyna nadzieja w tym że z takim a nie innym nastawieniem kibiców gość może będzie miał mniejszą presję na wyniki? Z drugiej strony, każda porażka czy kiepska gra będzie tylko potwierdzeniem argumentu który jest tu powielany przez niemal każdego kibica: że Allegri jest słaby.
Ciekawe też czy nasz wspaniały zarząd obniży mu trochę wymagania na ten sezon biorąc pod uwagę zaistniałą sytuację? Bo z nastawieniem kibiców i wymaganiami pod Conte może być cienko..

Z Juve na dobre i złe!
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:05

Jakku dziwne porównanie.
Troche wam nerwy siadają.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:08

pan Zambrotta pisze:
mrozzi pisze: Dziad podpisał. To nie będzie mój trener. Ja go nie zaakceptuję.
na szczęście nikogo to nie obchodzi. Twój trener to może być od WFu w ciasnym kantorku i koszulka pumy.
Chamem byłeś, jesteś i pozostaniesz. Frustrat. :smile:
pan Zambrotta pisze:Nie wiem, może Marotta miał duży telewizor i antos chciał oglądać mundial u niego i teraz może się juz wykrecic.
Nie no, błyskotliwe, rzekłbym nawet na poziomie. :whistle:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:08

jakku1 pisze:Nie mozna bylo dac popracowac Alessio i Carrerze?
A kto to jest Alessio i Carrera? Trzeba zda sobie sprawę z tego, że podczas zawieszenia Conte oni grali rolę pionków na naszej trenerskiej ławce, także ewentualnie ich zatrudnienie na takowej niczego (powtarzam - niczego) nie gwarantuje.

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:12

Właśnie po 3 latach znów przed oczami mam jedną wielką tragedię, w głowie nicość i żal po Conte, ponieważ wiem że już nie będzie to samo. Może być tylko gorzej.
Marotta wbija nam wszystkim kibicom i historii klubu nóż w plecy. Jak go broniłem do tej pory, tak teraz oficjalnie jest partaczem.

Jeszcze kilka dni i ten zespół, który miał atakować europę się rozleci, dziękujemy :bravo: :angry:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:14

Conte ostatnio chyba ma jakieś problemy natury emocjonalnej i nie piszę tego żeby go obrazić. Za porażki odpowiadali wszyscy tylko nie on, obrażał grupę swoich piłkarzy, a teraz podejmuje decyzję o odejściu, bo się wypalił. Myślę, że z człowiekiem w takiej kondycji psychicznej nie obronilibyśmy tytułu mistrzowskiego, a europejskie puchary wyglądałyby... tak jak wyglądają one w naszym/jego wykonaniu.

Także sama zmiana trenera nie jest niczym złym. Sęk w tym, że w panice zdecydowaliśmy się na słabego szkoleniowca. Z pewnością jest ona też spowodowana tym, że Conte zrzucił bombę zupełnie niespodziewanie, w niewygodnym momencie oraz deklarując wcześniej, że wypełni swoją umowę. Sorry, jakkolwiek nie byłby zły na transfery to nie jest bez winy w tej sytuacji. Nic go w 100% nie wybiela.

Mam szacunek do Marotty, bo przeprowadził wiele świetnych transakcji, ale to umiłowanie do trenerskich lebiodów już raz wyszło nam bokiem. Oby tym ruchem nie przekreślił tego, co wspólnie z Conte przez trzy lata zbudował.

Allegri dostał kontrakt tylko na dwa lata. Nie spotkałem się jeszcze z sytuacją żeby trener w Serie A podpisywał umowę na rok więc zaoferowali mu chyba pakiet minimum. Najważniejsze żeby utrzymać się w TOP3 żeby po sezonie nie musieć budować wszystkiego od początku.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2014, 12:16 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:14

Mate.G pisze:
W czym allegro jest lepszy :prochno: ?
Conte nigdy z grupy LM nie wyszedł :C
Dobrze wiedzieć :doh:
wloski pisze:
jakku1 pisze:
A niby dlaczego? Pierwszy przyklad z brzegu - Seedorf, ktory radzil sobie 2x lepiej od mistrza Allegriego.
:roll:

Jesteś niepoważny.
Faktycznie zdobyli 3 punkty więcej na wiosnę, jest poprawa i to znaczna :whistle:

Ehh, nie wiem co o tym wszystkim myśleć . Wszystko posypało się w ciągu kilku godzin. Jakąś żałobę trzeba byłoby wprowadzić. Nie przepadam za Allegrim, ale nie ma żadnego sensownego kandydata na stanowisko trenera... NIE MA. Po prostu po takich trzech sezonach żaden fachura nie jest w stanie nam zrekompensować straty Antonio, no chyba, że wypracuje w Lidze Mistrzów więcej niż Conte :)
szczypek pisze:
jakku1 pisze:Nie mozna bylo dac popracowac Alessio i Carrerze?
A kto to jest Alessio i Carrera? Trzeba zda sobie sprawę z tego, że podczas zawieszenia Conte oni grali rolę pionków na naszej trenerskiej ławce, także ewentualnie ich zatrudnienie na takowej niczego (powtarzam - niczego) nie gwarantuje.
A kim był Conte przed objęciem Juventusu? Ja bym dał szansę Di Francesco z Sassuolo :)
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2014, 12:19 przez dr.DeV, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:18

wloski pisze:
jakku1 pisze:
:roll:

Jesteś niepoważny.
To nie jest forum onetu. Jesli masz jakas opinie to nalezaloby ja uzasadnic. Jesli nie jestes w stanie jej uzasadnic to troche glupie jest wypowiadane nieprzymyslanych opinii.

A od Allegriego to w ostatnim sezonie nawet Seedorf byl lepszy, co jest faktem niepodwazalnym, bo Milan zaliczyl najgorszy start w lidze w historii z Maksem na lawie.

Jest pelno przykladow, ze asystenci albo pilkarze zajmujacy sie trenerka od jakiegos czasu (jak Carrera np.) moga byc calkiem godnym materialem na znosnego albo dobrego szkoleniowca. I przykladow nie trzeba szukac daleko.
dr.DeV pisze: A kim był Conte przed objęciem Juventusu? Ja bym dał szansę Di Francesco z Sassuolo :)
:ok: A kim byl Deschamps przed Monaco? A kim Guardiola przed Barcelona? I tak dalej.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2014, 12:21 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:19

Są też plusy zatrudnienia Allegriego:

- liga będzie ciekawsza, bo nie będziemy zdecydowanym faworytem,
- będziemy mieli na kim się wyżywać po każdym meczu,
- zaczniemy cieszyć się z małych rzeczy i wygranych z Sassuolo czy Chievo, a na koniec z 2-3 miejsca,
- zrewiduje się nasza miłość do klubu,
- odejdzie masa sezonowców.

Chłopaki, głowa do góry, zapowiada się epicko! :)

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:21

Arbuzini pisze:Conte ostatnio chyba ma jakieś problemy natury emocjonalnej i nie piszę tego żeby go obrazić.
Za często płakał na meczach.
To jak myślicie? Będzie ogólny bojkot, czy jednak dla grupy - tzw. kibiców piknikowych nie ma znaczenia czy będzie Max, czy może Waldi Fornalik?

Zablokowany