Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Zgoda, natomiast ja nadal jestem zdania, że Kean nie będzie żadną realną alternatywą dla Igły i jestem przekonany, że nikt w Juve takiej opcji w ogóle nie bierze pod uwagę. Na ten moment najbardziej prawdopodobny scenariusz jest chyba taki, że Mandżur będzie w miarę potrzeby obsługiwał dwie pozycje.Yaro417 pisze:Bart W styczniu wróci już Pjaca, który będzie alternatywą na skrzydło, a Mandzu wróci do bycia zmieniłem Igły. Jakby przyszedł Schick to ktoś z obecnej kadry musiałby polecieć - jedyną opcją jest tutaj Cuadrado, bo Pjacy nikt teraz nie weźmie.
- Cabrini_idol
- Juventino
http://www.football-italia.net/106002/d ... ve-signing
Alex też czyta forum JP i czeka na niespodziewanego TOPA
Alex też czyta forum JP i czeka na niespodziewanego TOPA

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
No ale akurat Igła to jest gracz,który jakoś bardzo potrzebuje odpoczynku, jak go Kean zmieni 5-6x na 20min przy ustalonym wyniku czy wyjdzie w pierwszym składzie na jakiś mecz PW czy z outsiderem w lidze to wystarczy. Igła to absolutny to i on nie potrzebuje jakiegoś super zmiennika bo najzwyczajniej w świecie by sobie taki gracz nie pograł no i przecież mamy jeszcze jak wspomniałeś Mandżura a i Dybala spokojnie może zagrać na szpicy. Akurat ja tutaj nie widzę żadnego problemu.B@rt pisze:Zgoda, natomiast ja nadal jestem zdania, że Kean nie będzie żadną realną alternatywą dla Igły i jestem przekonany, że nikt w Juve takiej opcji w ogóle nie bierze pod uwagę. Na ten moment najbardziej prawdopodobny scenariusz jest chyba taki, że Mandżur będzie w miarę potrzeby obsługiwał dwie pozycje.Yaro417 pisze:Bart W styczniu wróci już Pjaca, który będzie alternatywą na skrzydło, a Mandzu wróci do bycia zmieniłem Igły. Jakby przyszedł Schick to ktoś z obecnej kadry musiałby polecieć - jedyną opcją jest tutaj Cuadrado, bo Pjacy nikt teraz nie weźmie.
- Cabrini_idol
- Juventino
W sobotę gramy z Barcą ale w nocypitrek pisze:Wojtek kiedy się ustawiamy na jakiś meczyk i % ? Trzeba będzie opić tego TOPa

Zgadamy się na spuerpuchar Włoch. Ale w sumie możemy bez okazji napić się w piątek, co Ty na to

Podobno Liverpool złożył ofertę 75 mln za Naby Keïte z Lipska. Potwierdził to prezes Lipska Dietrich Mateschitz. TO pozycja środkowego pomocnika. Emre Can byłby na wylocie.
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2017, 10:48 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- Vincitore
- Juventino
Wydaje mi się, że jeżeli Schick nie odejdzie z Sampdorii, przezwycięży na dobre swoje problemy ze zdrowiem i utrzyma formę, to za rok możemy po niego wrócić. Czy Sampdoria będzie chciała z nami rozmawiać - nie wiem, ale jeśli Czech się uprze, to chyba będzie musiała.
- wloski
- Juventino
Narazie to Shick jest na rybach i nie myśli o tymVincitore pisze:Wydaje mi się, że jeżeli Schick nie odejdzie z Sampdorii, przezwycięży na dobre swoje problemy ze zdrowiem i utrzyma formę, to za rok możemy po niego wrócić. Czy Sampdoria będzie chciała z nami rozmawiać - nie wiem, ale jeśli Czech się uprze, to chyba będzie musiała.

- arturjuve
- Juventino
Swoją drogą skoro transfer Schicka odwołany i miałby zostać w Sampdorii to Kownacki nie powącha w tym sezonie zbyt wiele razy murawy 

Olek1987 pisze: Wam do reszty odbiło z Pogbą. Jak odejdzie to możecie mnie obrażać i nazywać katolikiem....
- Poulinho
- Juventino
Powącha jeśli problemy zdrowotne okażą się prawdziwearturjuve pisze:Swoją drogą skoro transfer Schicka odwołany i miałby zostać w Sampdorii to Kownacki nie powącha w tym sezonie zbyt wiele razy murawy

Wygląda na to, że mocno przyspieszamy w temacie transferów. Szczęsny wczoraj, De Sciglio dzisiaj, Berna może jutro. Gdyby tak to wyglądało to będę tymczasowo kontent. Mimo wszystko oczekuję czegoś jeszcze. Jakiejś truskawki na torcie, bo na razie jej nie ma. Te transfery niestety gruntują tylko nasz poziom, ale nie wybijają nas wyżej. Nie zrobi tego ani Berna, ani Costa, ani Can. Każdy z nich według mnie (na razie w przypadku Berny i Cana) to fajny dodatek, mogący zadecydować o wygranej w Serie A czy PW, ale raczej nie w LM. Chyba, że się mylę i Costa wskoczy na kosmiczny poziom

Jako, że przyszły rok to prawdziwy exodus mistrzów (Buffon, Barzagli, może Khedira, Mandzur, Lichtsteiner i Cuadrado) to trzeba już teraz o tym myśleć i w sumie zarząd to robi:
Buffon - Szczęsny
Barzagli - Caldara
Khedira - Bentancur
Mandzukić - miał być Schick
Lichtsteiner - De Sciglio
Cuadrado - Berna.
Na papierze wygląda w porządku, nie ma jakiegoś zjazdu umiejętności piłkarskich (może po za Khedira - Bentancur, ale nie wiemy jak się Urus zaprezentuje), jednak jest inna rzecz, którą trzeba zastąpić. Mentalność i potrzebujemy TOPa, zarówno w to okienko jak i w przyszłe. Bez tego ani rusz przez następne 2-3 sezony.
- Gandalf8
- Juventino
Przeczytałem wywiad z Betancurem i mam wrażenie, że chłopak jest przekonany, że nie pójdzie na żadne wypożyczenie, tylko zostanie w Juve i powalczy nie o kilkadziesiąt, ale o kilkaset minut. On ma 20 lat a już wypowiada się bardzo dojrzale, do tego jest pewny swoich umiejętności i mimo, że jest młody wskazuje, że ma doświadczenie.
De Sciglio już na testach i dobrze. Nie jest topem, ale coś czuję, że Max pomoże mu odnaleźć formę z czasów, gdy obaj byli w Milanie. I tak, MDS będzie naszym podstawowym PO a Lichy zmiennikiem a za rok za Szwajcara przyjdzie Lirola i z MDS powalczą o pierwszy skład.
Dogadać się wreszcie w sprawie Berny. Kean będzie zastępcą Igły po wycofaniu się z transferu Schicka. No i już tylko top - będzie Saul.
De Sciglio już na testach i dobrze. Nie jest topem, ale coś czuję, że Max pomoże mu odnaleźć formę z czasów, gdy obaj byli w Milanie. I tak, MDS będzie naszym podstawowym PO a Lichy zmiennikiem a za rok za Szwajcara przyjdzie Lirola i z MDS powalczą o pierwszy skład.
Dogadać się wreszcie w sprawie Berny. Kean będzie zastępcą Igły po wycofaniu się z transferu Schicka. No i już tylko top - będzie Saul.
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- Cabrini_idol
- Juventino
Marotta has met Bernardeschi's agent yesterday in Rome. The deal is expected to be closed at €40m + bonus. (Tmw)
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że Marotta robi ten transfer nawet nie spotykając się z właścicielami Fiorentiny ani żadnym ludźmi z zarządu. Wszystko idzie przez agenta Włocha.
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że Marotta robi ten transfer nawet nie spotykając się z właścicielami Fiorentiny ani żadnym ludźmi z zarządu. Wszystko idzie przez agenta Włocha.

- Dybala 4ever
- Juventino
Cabrini_idol pisze:Marotta has met Bernardeschi's agent yesterday in Rome. The deal is expected to be closed at €40m + bonus. (Tmw)
To nie jest dziwnego, Lucci agent Leo także rozmawiał z zarządami Juve i Milanu przy transferze, a nasi włodarze nie spotkali się z działaczami rossonerich ani razu.
Nie ma bo przyszedł Costa. Nie mamy już miejsca dla piłkarza non UE.Push3k pisze:Słuchajcie, a jak się ma sprawa z Danilo? Chelsea podobno spasowała. Rozumiem, że w Juve już nie ma tematu?
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Znakomity news na glownej ws. obroncow! Oby sie sprawdzilo.
Agent Schicka twierdzi, ze sprawa jeszcze nie jest przesadzona. Niech kombinuja, te 30 baniek to tak czy inaczej troche za duzo.
To co, pozostaje czekac na kogos do srodka. Nainggolan bylby idealny, ale wiadomo. Vidal bylby idealny. Albo Pogba
. W Saula nie wierze. Koke niby niedawno przedluzyl, ale tutaj juz predzej.
Agent Schicka twierdzi, ze sprawa jeszcze nie jest przesadzona. Niech kombinuja, te 30 baniek to tak czy inaczej troche za duzo.
To co, pozostaje czekac na kogos do srodka. Nainggolan bylby idealny, ale wiadomo. Vidal bylby idealny. Albo Pogba