Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2012, 13:47

Luk mamy dużo to fakt. Bo nie ma zastępców. Ławka jest krótka. Mamy bardzo krótki skład w pomocy. Nie potrzebujemy w mojej opinii lewego obrońcy(na tej pozycji może zagrać trzech piłkarzy, a Conte i tak uparł się na De Ceglie. Ewentualnie za transfer można tu uznać Caceresa. Tylko środkowego nam trzeba, silnego taniego, murzyna :think: )
Asamoah skoro jest jak rozumiem B2B to spoko, bo mógłby grać i za Markiza i za Vidala, jednak problem z Pirlo pozostaje(Padoin w LM?). Lepiej niż teraz, to on może nie grać, może doznać dłuższej kontuzji, a łączenie gry w SerieA i LM, to całkiem inne granie. Najważniejsze to śkuteczny napastnik Inne uzupełnienia na skrzydłach-może też są ważne, ale na wszystkie może nam nie starczyć kasy. Jakby się Giovince odwidziało z tym "ja muszę grać", to byłoby dobrze. Wszystko zależy od budżetu.
Ostatnio zmieniony 28 kwietnia 2012, 14:25 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.

nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2012, 14:09

Juventus złożył ofertę za Astoriego, któremu kończy się kontrakt :smile:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html

Podobno Farfan chce przejść do Juventusu (wiem, że Onet, ale podaję).
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-n ... omosc.html

Heliogabal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2012, 14:24

Co do Gio. On do nas najprowdopodobniej nie przyjdzie. Na jego pozycji jest Vucinic. Co Conte powie Mirko? "Sorry, ale mlody przychodzi - wlaz na lawe, grzać krzeselka"? Jedyne co mogą Sebastianowi zagwarantować to lawa i walka o 1 sklad. Co na to Atmowa Mrówka? No wlaśnie. On chce grać, ale niekoniecznie walczyć o sklad. Czy się na to zgodzi? A może się polasi na grę w LM? Równie dobrze może pójść do innej ligi (podobno Wolfsburg już się pytal. Barca to raczej plota). Poza tym on nie gra dobrze w obronie :P

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2012, 14:30

nynek pisze:Juventus złożył ofertę za Astoriego, któremu kończy się kontrakt :smile:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html
Onet to zawsze Onet, ale Astoriemu się kontrakt nie kończy.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2012, 14:46

Mietson pisze:

Żeby nie spamować za bardzo, z serii "okazje" - David Hoilett:
22 letni Kanadyjczyk, kończy mu się kontrakt z Blackburn, ktoś może coś więcej o nim powiedzieć?
Z tego co się orientuję, to jest na tyle dobry, że poważnie zainteresował się nim Wenger. Zresztą nawet jeśli nie trafi do Arsenalu, to z pewnością zostanie w Anglii. Raczej nie ma co sobie nim zaprzątać głowy.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2012, 14:56

Mietson pisze: Żeby nie spamować za bardzo, z serii "okazje" - David Hoilett:
22 letni Kanadyjczyk, kończy mu się kontrakt z Blackburn, ktoś może coś więcej o nim powiedzieć?
Szybki skrzydłowy, zdecydowanie w Blackburn się wyróżnia. Ma potencjał co potwierdzało już zainteresowanie np. Liverpoolu tym piłkarzem. Jeśli za darmo - zdecydowanie bym go sprawdził.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2012, 15:10

11 mln + Ekdal i Pasquato za Nainggolana i Astoriego? To byłby świetny interes, dlatego pewnie Cagliari na coś takiego nie pójdzie.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2012, 15:13

Ouh_yeah pisze:11 mln + Ekdal i Pasquato za Nainggolana i Astoriego? To byłby świetny interes, dlatego pewnie Cagliari na coś takiego nie pójdzie.
Fakt...za dobrze to wygląda z naszej perspektywy. 11 mln + Ekdal + Pasquato + Motta/Martinez i może by przeszło. Aczkolwiek uważam, że Nainggolan nie jest tyle wart, ale co poradzić.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2012, 15:20

Ouh_yeah pisze:11 mln + Ekdal i Pasquato za Nainggolana i Astoriego? To byłby świetny interes, dlatego pewnie Cagliari na coś takiego nie pójdzie.
Taa... Dwojka z Cagliari jest warta ~25 mln. Ekdal może 5 (a Cagliari ma już połowę karty). Pasquato to już w ogóle może z milion. Prędzej AE+CP+ 21 mln, niż 11 mln.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2012, 16:39

W czym Naingollan jest lepszy od Ekdala? Bo szczerze to po obejrzeniu xx spotkań Cagliari w tym sezonie nadal nie wiem.

nynek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2012, 16:51

Dante93 pisze:W czym Naingollan jest lepszy od Ekdala? Bo szczerze to po obejrzeniu xx spotkań Cagliari w tym sezonie nadal nie wiem.
Różnią się trochę charakterystyką, więc nie ma co porównywać.

Oby Marotta nie wpadł na pomysł opchnięcia Vidala i sprowadzenia w jego miejsce Nainggolana. Diego niby też był nie na sprzedaż...
Mam nadzieję, że Conte na prawdę będzie miał wpływ na letnie działania.
Ostatnio zmieniony 28 kwietnia 2012, 17:32 przez nynek, łącznie zmieniany 1 raz.

Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2012, 16:52

Dante93 pisze:W czym Naingollan jest lepszy od Ekdala? Bo szczerze to po obejrzeniu xx spotkań Cagliari w tym sezonie nadal nie wiem.
Podbijam. Co wszyscy widzą w tym Naingollanie? Widziałem go w paru meczach w tym sezonie i gość nie wyróżnia się niczym, no może łysą pałą w słoneczny dzień. Statystyki też chyba nie powalają. Ktoś wyjaśni mi fenomen tego piłkarza?

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2012, 17:00

nynek pisze: Mam nadzieję, że Conte na prawdę będzie miał wpływ na letnie działania.
Na pewno będzie miał, jeśli wywalczy scudetto. Wtedy-powiem więcej- nikt mu już na pewno w klubie nie podskoczy.(w sensie nic bez jego aprobaty) Ale to i tak nieco trudny temat- patrz kwestia Boriello i ogólna upartość Antka.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2012, 17:08

nynek pisze:Mam nadzieję, że Conte na prawdę będzie miał wpływ na letnie działania.
A to właśnie Conte chciał w zimie Nainggolana. Nie udało się, więc stanęło na Padoinie.

nynek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2012, 17:33

alina pisze:
nynek pisze:Mam nadzieję, że Conte na prawdę będzie miał wpływ na letnie działania.
A to właśnie Conte chciał w zimie Nainggolana. Nie udało się, więc stanęło na Padoinie.
Wiem o tym. Chodziło mi bardziej o sprzedaż Vidala. Niech Nainggolan przychodzi, ale nie kosztem Vidala.

Zablokowany