Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
tom_gru

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 16 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 00:49

RICTOR pisze: To info ze Sky o PO było takie, że Stefan nie chce odchodzić a jeśli go nie sprzedamy to nie kupimy już kolejnego PO po De Sciglio (super wiadomość swoją drogą :facepalm:).
Być może, ale nie byłbym taki pewny. Zawsze można sprzedać Asamoaha (lub przesunąć go do pomocy i sprzedać kogoś innego) i wtedy znajdzie się miejsce dla bocznego obrońcy

"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 00:53

W sumie sytuacja w iluś tam procentach na pewno prawdopodobna, ale ja miałem na myśli to, że doniesienia z programu GDM na Sky były trochę inne niż podał kolega Bulentus, tj. jeśli nie sprzedamy Stefana, który nie chce odchodzić, to nie pozyskamy kolejnego prawego obrońcy i zostaniemy z Lichym i De Sciglio.

Bulentus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 01:11

@RICTOR - bardzo możliwe. Samego programu nie oglądałem i informacja u mnie raczej niepełna. Ale jestem skłonny uwierzyć w tę wersję, że Lichy nie chce odchodzić i zostaniemy z nim i MDS na prawej obronie.
I czy ja wiem, czy takie bezpodstawne te dywagacje o topie - w kilku zródłach się takie plotki pojawiały (wiarygodność i clickbait to inna kwestia), kasa przez te manewry w skarbnicy raczej jest, Marotta jest bardzo cichy (jak rok temu) kiedy praktycznie nikt się nie spodziewał Higuaina czy Pjanica (wiem wiem, klauzule), na rynku pachnie grubymi roszadami (Neymar, Veratti, Real ma przesyt w środku pola i na skrzydłach, ManU dalej miesza itd). Nie zdziwiłbym się, gdyby faktycznie ktoś grubszy zawitał do pomocy.
W ofensywną bombę poza Federico nie wierzę. Aczkolwiek... *fantamercato mode on* jeśli PSG wezmie Neymara, Barca wyskoczy z grubej kasy za Dybalę a my zgarniemy Mbappe... :think: *fantamercato mode off*.

Dobra, pózno już, jutro też jest mercato ;)

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 01:25

Ja tego bynajmniej nie piszę złośliwie żeby komuś humor popsuć, ale wycofanie się z transferu Schicka mające niby znaczyć zbieranie kasy na jakiegoś topa to zwyczajny argument "z dupy" za przeproszeniem, wymyślony w celu uwierzytelnienia swojego chciejstwa na taką gwiazdę. Naprawdę się zawiedziecie jeśli tak myślicie. Juventus to poważna firma i tu nikt by sobie nie pozwolił na takie dziecinne akcje. Widocznie Schick ma jakąś dolegliwość medyczną, która naszych odstraszyła. I tyle. Zobaczcie, że media z każdej strony bombardują nas taką wersją a jedynym który twierdzi, że Schick jest kompletnie zdrowy jest Ferrero. Myślę, że pierwszymi, którzy zaprzeczaliby w prasie i telewizji i domagali się sprostowania tych informacji byliby Schick, jego rodzina i agenci. Te doniesienia uderzają w niego i potencjalnie mogą mieć wpływ na jego dalszą karierę (bo teraz każdy będzie w pierwszej kolejności patrzył na to, że coś z jego zdrowiem nie tak) tymczasem z jego strony cisza. Tu raczej nie ma żadnego spisku. Bynajmniej nie oznacza to jednak, że żaden inny klub nie zaryzykuje jego transferu.

P.S. Nie twierdzę jednocześnie, że żadne grubsze nazwisko do nas nie trafi, żeby mnie nikt źle nie zrozumiał. Być może trafi, cieszyłbym się gdyby trafiło. Ale odpuszczenie Schicka nie ma tu nic do tego.

realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 03:54

Ehh, ale posucha. Rok temu mieliśmy już o tej porze klepniętego Pjanica, Alvesa a w drodze był Higuain. Trochę słabo to wygląda, bo o ile kandydaturę Matica rozumiem i bardzo za niego w naszej koszulce trzymam kciuki, tak plotki łączące nas z Emre Canem czy Matuidim przyprawiają mnie o ból głowy. Przypominam, że od trzech tygodni Bernardeschi jest wg. mediów na "100%" naszym zawodnikiem, i dogrywamy jedynie szczegóły. Serio, prawie miesiąc się targujemy o śmieszne bonusy. Liczę na przyspieszenie działań, bo zrobiło się ciut nerwowo.

Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 42 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 07:42

Orientuje się ktoś może kiedy oficjalna prezentacja Szczęsnego, dzisiaj czy może czekamy, bo połączymy ją razem z De Sciglio?

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 08:26

Ppogrzalo ich tymi cenami za Nzonziego, Maticia i Cana. Odpowiednio 40 mln ,45 mln i 35 mln.

Obrazek
Przemo90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 08:36

Podobno odpuscilismy Schicka z uwagi na Keana. Ma byc w I skladzie do stycznia i zastepowac Igłe. Łysy zbiera kase na kogos. Moze byc grubo.

Obrazek

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 42 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 08:50

Przemo90 pisze:Podobno odpuscilismy Schicka z uwagi na Keana. Ma byc w I skladzie do stycznia i zastepowac Igłe. Łysy zbiera kase na kogos. Moze byc grubo.
Jeśli nie wyszło z Schickiem to pomysł, aby zastąpił go Kean jest bardzo dobry :hellyes: . Młody dostanie więcej okazji do gry, a jako zmiennik Igły wystarczy, zawsze przecież Mandzukic może też tam zagrać gdyby była taka potrzeba. Bez sensu byłoby teraz szukanie kogoś innego, zresztą zakładając, że przyjdzie jeszcze Berna to w ataku i tak będziemy mieli w kim wybierać.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 09:12

Poza tym od biedy zawsze na szpicy zagra Dybala, grał tak przecież w Palermo jako wysunięta jedynka. Wtedy na jego pozycje wskakuje Bernardeski albo Marchisio i przechodzimy na 4-3-3.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 09:25

Młody Włoch już na testach medycznych.

Obrazek
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 09:27

Nicram_93 pisze:
Przemo90 pisze:Podobno odpuscilismy Schicka z uwagi na Keana. Ma byc w I skladzie do stycznia i zastepowac Igłe. Łysy zbiera kase na kogos. Moze byc grubo.
Jeśli nie wyszło z Schickiem to pomysł, aby zastąpił go Kean jest bardzo dobry :hellyes: . Młody dostanie więcej okazji do gry, a jako zmiennik Igły wystarczy, zawsze przecież Mandzukic może też tam zagrać gdyby była taka potrzeba. Bez sensu byłoby teraz szukanie kogoś innego, zresztą zakładając, że przyjdzie jeszcze Berna to w ataku i tak będziemy mieli w kim wybierać.
Z Keana to będzie taka sama alternatywa dla Igły jak Romagna dla Kielona. Zresztą już na wejściu brzmi to dziwnie, ma być w drużynie do stycznia, a potem? Z założenia wypożyczenie? Jeśli tak, to powinien na nie pójść już teraz i pewnie na tym się skończy i kto wie czy nie dłuższym niż na jeden rok.

aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 09:28

Jak na razie mercato jest cieniutkie a już pomału lipiec się kończy. Na wielkie transfery w sierpniu bym nie liczył, patrząc na poprzednie okienko.

Obecnie zaliczyliśmy regres jakościowy a De sciglio czy Can tego nie zmienią. Boję się że prawa obrona na przyszły sezon będzie to Lichy i Matia DS.
Jak zawsze łatamy dziury a nie realnie wzmacniamy drużynę. W Kroosy żadne nie wierzę, ani w żaden inny wielki transfer. Już jest zbyt późno. Juve chyba spoczęło na laurach.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 09:37

Bart W styczniu wróci już Pjaca, który będzie alternatywą na skrzydło, a Mandzu wróci do bycia zmieniłem Igły. Jakby przyszedł Schick to ktoś z obecnej kadry musiałby polecieć - jedyną opcją jest tutaj Cuadrado, bo Pjacy nikt teraz nie weźmie.

PS. Mam cichą nadzieję, że z Sampą porozumieluśmy się, że ten transfer odłożymy do przyszłego roku, a w tym czasie Schicka będziemy bacznie obserwować.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 10:00

Cabrini_idol pisze:Juventus are willing to close the deal for Bernardeschi today & they started the contacts. The next few hours could be decisive. (Sky)

Chcemy dzisiaj zamknąć temat.
I tak od dwóch tygodni :rotfl:

Zablokowany