Mercato (Lato 2015)
Po prostu zarząd chce "zrobić dobrze" Conte, ( upatrują zapewne tym szansy na przedłużenie kontraktu, a nie tylko wypełnienie obecnego ) bo to on ponoć jest wielkim zwolenniekiem Moraty.sebatiaen pisze:Ta sprawa Moraty tragiczna.
Sprowadzamy 20 latka nie z myślą o przyszłości, żeby coś na lata zniego mieć tylko po to żeby.... no właśnie po co? przecież napad można było Berardim i Gabbiadinim uzupełnić , ogranymi w seriea. Nie kumam
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Mate.G
- Juventino
fazzi pisze:Ja też lecz nie na takich durnych warunkach :shock:sebatiaen pisze: bo to on ponoć jest wielkim zwolenniekiem Moraty.
Może dzisiaj coś się wyjaśni
- Asus3
- Juventino
Co do transferu Evry pojawiły się nieścisłości, już czytałem, że sam sam transfer będzie na kwotę 3,5 mln a pensja jednak niższa, teraz pojawiają się donosy, że będzie odwrotnie.
Jeśli to prawda to kontrakt bardzo wysoki.
Jeśli to prawda to kontrakt bardzo wysoki.
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Wygląda na to, że najbliższe nasze transfery to:
Evra - Dobry, solidny zawodnik, 2 lata jeszcze przed nim. Warto dodać, że Asamoah zimą jedzie na puchar Afryki, zresztą wielkiego wyboru na lewą stronę tanim kosztem i tak nie ma.
Morata - Nie wiem co o nim powiedzieć. Na wikipedii jako takie te statystyki ma, ale mam dziwne wrażenie, że się nie sprawdzi ( chociaż Llorente też miał się nie sprawdzić). Zobaczymy co pokaże podczas okresu przygotowawczego.
Iturbe - W nim pokładam wielką nadzieję. Liczę na to, że pójdzie drogą Camoranesiego 8) Młody, perspektywy ma, ale wiadomo... nigdy nie mów nigdy.
Tak swoją drogą czytam komentarze niektórych kibiców na stronie i nie rozumiem po co te spiny odnośnie kontraktów? Przecież to nie wy płacicie, widocznie dany zawodnik zasługuje na daną sumę w kontrakcie i już. Tak ustalili ludzie odpowiedzialni za to i nic tego nie zmieni, to oni się znają na tym lepiej i wiedzą jaka jest sytuacja. Basta.
Evra - Dobry, solidny zawodnik, 2 lata jeszcze przed nim. Warto dodać, że Asamoah zimą jedzie na puchar Afryki, zresztą wielkiego wyboru na lewą stronę tanim kosztem i tak nie ma.
Morata - Nie wiem co o nim powiedzieć. Na wikipedii jako takie te statystyki ma, ale mam dziwne wrażenie, że się nie sprawdzi ( chociaż Llorente też miał się nie sprawdzić). Zobaczymy co pokaże podczas okresu przygotowawczego.
Iturbe - W nim pokładam wielką nadzieję. Liczę na to, że pójdzie drogą Camoranesiego 8) Młody, perspektywy ma, ale wiadomo... nigdy nie mów nigdy.
Tak swoją drogą czytam komentarze niektórych kibiców na stronie i nie rozumiem po co te spiny odnośnie kontraktów? Przecież to nie wy płacicie, widocznie dany zawodnik zasługuje na daną sumę w kontrakcie i już. Tak ustalili ludzie odpowiedzialni za to i nic tego nie zmieni, to oni się znają na tym lepiej i wiedzą jaka jest sytuacja. Basta.
- Asus3
- Juventino
2-2,5 mln na sezon, czyli de facto z podatkiem razem 5, a 3-3,5 mln czyli 7 to jednak różnica, pamiętajmy że wszystkie wydatki na pensje klub musi mnożyć razy dwa. Na Evrę pójdzie więc zamiast ~10mln pensji około 15.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
- Marca informuje, że Morata jest praktycznie nasz. Dziennik ten można uznać jako wiarygodny, jeśli chodzi o doniesienia dotyczące Realu (jest bardzo blisko środowiska madryckiego klubu).
Gazeta przytacza słowa piłkarza, który wcześniej zdążył już odrzucić oferty takich klubów jak Arsenal, Tottenham, Monaco, Inter, Wolfsburg, Villareal: "Jestem bardzo szczęśliwy, mam przed sobą osobiste wyzwanie"
Piłkarz ma się pojawić jeszcze w tym tygodniu w Turynie, by podpisać kontrakt i przejść testy medyczne. Następnie, 14.07 (poniedziałek), ma się udać z pierwszą turą piłkarzy na obóz przygotowawczy. Będzie zapewne kosztował 22 mln €, podpisze kontrakt na 4 lata, z możliwością przedłużenia o kolejny rok (Corsport). Real zachowa opcję odkupienia gracza - niektóre źródła podają kwoty rzędu 30-33 mln. Pojawiają się też informacje, że w kontrakcie będzie zapis, według którego to sam piłkarz zdecyduje o tym, czy zostanie u nas, czy wróci do Madrytu. To mi się bardzo podoba i ma sens.
- Pojawił się niesmaczny żart w wykonaniu Daily Mail (szmatławiec z Anglii). Zdaniem Anglików zgodziliśmy się oddać Vidala do ManU za kwotę 32 mln funtów. Transfer ten negocjujemy rzekomo przy okazji transakcji z udziałem Evry. Nikt sobie nie powinien zaprzątać tym głowy - podaję jedynie jako ciekawostkę.
Gazeta przytacza słowa piłkarza, który wcześniej zdążył już odrzucić oferty takich klubów jak Arsenal, Tottenham, Monaco, Inter, Wolfsburg, Villareal: "Jestem bardzo szczęśliwy, mam przed sobą osobiste wyzwanie"
Piłkarz ma się pojawić jeszcze w tym tygodniu w Turynie, by podpisać kontrakt i przejść testy medyczne. Następnie, 14.07 (poniedziałek), ma się udać z pierwszą turą piłkarzy na obóz przygotowawczy. Będzie zapewne kosztował 22 mln €, podpisze kontrakt na 4 lata, z możliwością przedłużenia o kolejny rok (Corsport). Real zachowa opcję odkupienia gracza - niektóre źródła podają kwoty rzędu 30-33 mln. Pojawiają się też informacje, że w kontrakcie będzie zapis, według którego to sam piłkarz zdecyduje o tym, czy zostanie u nas, czy wróci do Madrytu. To mi się bardzo podoba i ma sens.
- Pojawił się niesmaczny żart w wykonaniu Daily Mail (szmatławiec z Anglii). Zdaniem Anglików zgodziliśmy się oddać Vidala do ManU za kwotę 32 mln funtów. Transfer ten negocjujemy rzekomo przy okazji transakcji z udziałem Evry. Nikt sobie nie powinien zaprzątać tym głowy - podaję jedynie jako ciekawostkę.
- Marian.
- Juventino
Po prostu nie moge uwierzyć, że dajemy 22 milion za pilkarza, któremu za rok kończy się kontrakt. Takie pieniądze mogłyby zostać zdecydowanie lepiej spożytkowane. Do tego jeszcze ta klauzula odkupu
Od kilku dni czytam - "Evra od jutra w Juve". Zobaczymy czy dziś dopną ten transfer...

Od kilku dni czytam - "Evra od jutra w Juve". Zobaczymy czy dziś dopną ten transfer...

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Niebawem sytuacja się zmieni. Bo przed przejściem do nas Morata ma podpisać z Realem nowy kontrakt. Chodzi oczywiście o to, by samego piłkarza potem nie stracić. Tą klauzulą odstępnego nie ma się raczej co przejmować, o ile potwierdzą się doniesienia, o których piszę wyżej (piłkarz ma sam podjąć decyzję o swojej przyszłości).Marian. pisze:Po prostu nie moge uwierzyć, że dajemy 22 milion za pilkarza, któremu za rok kończy się kontrakt. Takie pieniądze mogłyby zostać zdecydowanie lepiej spożytkowane. Do tego jeszcze ta klauzula odkupu![]()
- Marian.
- Juventino
To sie w ogóle kupy nie trzyma. Jesli sprawdzi się scenariusz jaki przedstawiles to zostaniemy wydymani dwukrotnie przez Real. Co to ma w ogóle znaczyc? Przedluzamy kontrakt z pilkarzem przed samą sprzedaża, żeby wiecej zarobic?mrozzi pisze:Niebawem sytuacja się zmieni. Bo przed przejściem do nas Morata ma podpisać z Realem nowy kontrakt. Chodzi oczywiście o to, by samego piłkarza potem nie stracić. Tą klauzulą odstępnego nie ma się raczej co przejmować, o ile potwierdzą się doniesienia, o których piszę wyżej (piłkarz ma sam podjąć decyzję o swojej przyszłości).Marian. pisze:Po prostu nie moge uwierzyć, że dajemy 22 milion za pilkarza, któremu za rok kończy się kontrakt. Takie pieniądze mogłyby zostać zdecydowanie lepiej spożytkowane. Do tego jeszcze ta klauzula odkupu![]()
Mandzukic do Atletico za 22 bańki, Kroos ma przyjść do Realu za 25, Shaqiri do wyjęcia za 20, a my dajemy 22 za Morate. Tym bardziej to absurdalne, że od kilku lat dziadujemy i oglądamy każdego eurocenta przed jego wydaniem....

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Wywalić lekką ręką 22mln na rezerwowego napastnika a na skrzydłowego nie ma. Sorry ale akurat napastnik jest na mniej potrzebny niż lewy obrońca i skrzydłowy, ba nawet bardziej wzmocnień potrzebujemy w obronie czy w ataku. Niestety Conte ma większy wpływ na transfery i się właśnie tak to skończy, jak coś nie pójdzie tak Conte odejdzie a Morata zostanie;/
Po raz kolejny pokazujemy jak marnować kasę na graczy niepotrzebnych;/
Tutaj 22mln, teraz potrzeba jeszcze skrzydłowego najlepiej dwóch, kogoś do środka/lewą stronę w zależności od pozycji Asamoaha, oraz następcę dla Barzagliego, bo po 3-5-2 zostaje nam 4 obrońców.
Sturar lekką ręką 5,5mln wzrośnie do 11mln, Morata 22mln. Hm za niewiele większą kasę Arsenal ma Sanchez, nie byłem wielkim zwolennikiem Alexisa, ale to pokazuje,ze kasa jest tylko trzeba ją roztrwonić na w tej chwili nie do końca niezbędnych graczy;/
Po raz kolejny pokazujemy jak marnować kasę na graczy niepotrzebnych;/
Tutaj 22mln, teraz potrzeba jeszcze skrzydłowego najlepiej dwóch, kogoś do środka/lewą stronę w zależności od pozycji Asamoaha, oraz następcę dla Barzagliego, bo po 3-5-2 zostaje nam 4 obrońców.
Sturar lekką ręką 5,5mln wzrośnie do 11mln, Morata 22mln. Hm za niewiele większą kasę Arsenal ma Sanchez, nie byłem wielkim zwolennikiem Alexisa, ale to pokazuje,ze kasa jest tylko trzeba ją roztrwonić na w tej chwili nie do końca niezbędnych graczy;/
- sebatiaen
- Juventino
Jeszcze będzie tak że nie kupimy Iturbe bo siana zabraknie przez transfery Sturaro i Moraty, Morate sprzedamy realowi za rok bo młody zaliczy dobry sezon u nas.
idiotyzm. To jest parodia.
Nawet jeżeli Będzie klauzula mówiąca o tym że to Morata sam ma zadecydować gdzie będzie grał za rok to wcale nie powiedziane że będzie chciał zostać u nas.
Real nie będzie miał problemów z namową hiszpana do powrotu do rodzimego kraju jeżeli ten naprawde dobry sezon zaliczy.
idiotyzm. To jest parodia.
Nawet jeżeli Będzie klauzula mówiąca o tym że to Morata sam ma zadecydować gdzie będzie grał za rok to wcale nie powiedziane że będzie chciał zostać u nas.
Real nie będzie miał problemów z namową hiszpana do powrotu do rodzimego kraju jeżeli ten naprawde dobry sezon zaliczy.
- Robaku
- Juventino
Agresti donosi iż, Ventura robi push na Fabio i sytuacja ma się wyjaśnić niebawem. Nie wiem czy co my czekamy. tzn. nie wiem czy negocjujemy wyższą kwotę, czy po prostu nie mamy czasu sie zając nim bo walczymy o Evre Itrube i Morate, Jedno jest pewne Fabio odejdzie tam gdzie będzie chciał, wiec kurde nie denerwujmy Ventury tylko pogadajmy jeszcze o Darmianie i szybko pozbądźmy się FabioQ.