Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2012, 10:11

iltalismano pisze:Pamietaj że Conte doprowadził nas na szczyt Serie A.
Pamiętam i dlatego możemy tutaj dyskutować o słuszności niektórych decyzji, ale nie możemy odbierać Conte prawa do ich podejmowania. To jego autorski projekt, który rozpoczyna się świetnie i jak dla mnie może sobie nawet kupić jeszcze dziesięciu z Sieny, Atalanty i Romy, jeśli to mu pomoże w wygrywaniu.

Czasem tylko się martwię, że sam sobie utrudnia sprawę.
Vucinic gra minimum 70 minut w każdym meczu, kompletnie niezależnie od tego co robi na boisku. Pirlo lekceważąco strzela dwa karne a Conte nic sobie z tego nie robi. Teraz będziemy mieli trzecią świętą krowę Borriello, który strzeli może jeszcze jednego gola i będzie mocnym kandydatem do pierwszego składu w przyszłym sezonie.

Kubas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2012, 10:23

@Ouh_yeah, po części masz rację, ale nie zapominaj, że informacje, które teraz podałeś są tylko szczątkowe. Nie od dziś wiadomo, że w wielkich drużynach co innego mówi się w mediach, a co innego na treningu. Przykład? Mourinho, który w życiu nie przyznał się do tego, że powiedział swoim podopiecznym do przerwy przegrywającym z Atalantą 3-0, że są mocni tylko dzięki degradacji Juve.

Idąc dalej tym tropem, uważam że Conte nigdy nie skrytykowałby w mediach Pirlo za te 2 karne, a Mirka za jego częstą niechlujność. Tak samo wydaje mi się, że stawanie w obronie zawodników w mediach i podkreślanie zasług Boriello w ostatnim meczu nie jest bezcelowe. Nasz trener po prostu próbuje jeszcze bardziej zmotywować zawodników i wycisnąć z nich to co najlepsze. A perspektywa możliwego pozostania w Juve jest dla Marco chyba najlepszą ,,marchewką na kiju"

Mały offtop się zrobił, więc też dołożę swoje 3 grosze do dyskusji o Giovinco i Jo-jo. Lubię obu tych zawodników, ale uważam że porównywanie ich raczej nie ma sensu. Charakterystyka jest zupełnie inna. Mam wątpliwości co do możliwości gry Jo-jo na boku w 4-3-3...Chyba jego przyjście oznaczałoby budowanie teamu pod 3-5-2. Z kolei Gio moim zdaniem pasowałby na obie te pozycje. Ja osobiście sięgnąłbym po Sebę - mimo ostatnich zawirowań to nadal Juventino, jest mega-dynamiczny i łatwo stwarza przewagę dryblingiem. Jednakże, Giovinco tylko jako zawodnik walczący o pierwszy skład, nie jako gwiazda obiecana przez Marottę :smile:

W temacie snajpera - tylko Edinson. Dla mnie o wiele lepsza opcja niż Igła i Dzeko

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2012, 10:40

Ouh_yeah pisze:Teraz najwięcej wskazuje na to, że naszym największym crackiem będzie Borriello :prochno: Skoro już piszą o tym w gazetach, to znaczy że jego wykupienie jest praktycznie pewne.
A co to w ogóle za argument? Wczoraj pisali że Van Persie dostanie 10 mln kontraktu też jest to pewne? No chyba że sobie ironizujesz...
iltalismano pisze:Też średnio mi sie widzi Marco, ale może gdyby trenował z drużyną od poczatku to grał by naprawde niezle? Przecież on nie jest ogórkiem, potrafił strzelać bramki, nawet sporo (więcej niż Matri!). Byle by nie za 8 milionow.
Niedługo się dowiem że co drugi steward jest lepszym napastnikiem niż Matri. Póki co Matri zjada Borriello na śniadanie w tym sezonie i nie zmienia tego jeden mecz z Ceseną. Nie powiem, Marco też taki ostatni nie był, ale ten sezon ma do bani, jest bez formy (może ten gol go przełamie), jedyny jego plus w porównaniu do Alessandro to cena.
Ouh_yeah pisze: Pirlo lekceważąco strzela dwa karne a Conte nic sobie z tego nie robi. Teraz będziemy mieli trzecią świętą krowę Borriello, który strzeli może jeszcze jednego gola i będzie mocnym kandydatem do pierwszego składu w przyszłym sezonie.
A co ma zrobić, odsunąć Andreę od składu za dwa karne? Krystyna i Messi też nie strzelili, myślisz że Guardiola i Mourinho coś sobie z tego robią?
Nie siejmy paniki, bardzo wątpie, że Borriello będzie wykupiony.
Mirko ma 7 goli i 8 asyst, tę drugą statystykę ma najlepszą w zespole po Pirlo. Poza tym jak gra w pierwszym składzie, to nie dziwota, że gra do 70. minuty, Conte ogólnie rzadko robi szybkie zmiany i nie raz się to opłacało (nie mówię tylko o Vuciniciu). Pierwszy mecz z Milanem, pamiętam jak krzyczałem (i pewnie spora część forumowiczów też), czemu ten Conte nie robi zmian a on wytrzymał i wygraliśmy (rezerwowych wpuścił dopiero w 90 minucie). Kiedyś po odpadnięciu...Wisły z el. LM (za Engela) pamiętam jak Smuda ostro wypowiadał się że nie trzeba było robić zmian przy 0:0 (rewanż z Panathinaikosem) i taki Zieńczuk powinien biegać do końca "aż padnie". Przykład z kosmosu, ale widać Conte miał podobne podejście, przynajmniej w pierwszej części sezonu, wychodził z założenie, że grają najlepsi możliwi w danym meczu. Teraz w sumie i tak sporo się zmieniło, czasem ktoś w 60/70 minuecie wejdzie, wcześniej raz wpuścił Pepe za Elię w 45. minucie i było na tyle...

Real chce Vidala. Eh stare dobre czasy, że czołówka europy pyta o naszych zawodników, takiego wała...

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2012, 10:50

Adasku, a gdzie Ja napisalem że Boriello jest lepszy od Matriego?

Podkreśliłem, co jest prawda, że Boriello praktycznie w każdym sezonie miał dwucyfrową liczbe bramek + rekordowe 19b/8a w Genoi.

Lubie Matriego w formie - nie lubie go gdy nie ma formy i pecha - patrz 40 letni Antonioli wyciagajacy pilke z linii.

Chcialbym z przodu miec Cavaniego. Gwarancje 20 bramek na sezon.
Przeciez gdyby CAvani gral u nas w tym sezonie to byśmy Milan odjechali na 8-10 pkt liczac sytuacje w kazdym meczu ktory zremisowalismy.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
maati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2012, 10:52

Mam do was następujące pytanie drodzy użytkownicy, czy macie jakieś typy lub obawy, że któryś z kluczowych zawodników pierwszego składu może odejśc do innego klubu? Ja oczywiście jestem przeciwny pozbywania się czołowych grajków nawet za duże pieniądze.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2012, 11:02

Vidal. Za rok będzie pytać o niego cała Europa. Oby nie połasił się na kasę.

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2012, 11:06

Vidalowi można dać podwyżkę w trakcie następnego sezonu, jak będzie grał świetnie do zimy to nie ma co się zastanawiać. I jakaś klauzula w okolicach 40 mln byłaby przydatna, bo już Real sie zaczyna pytać. Takiego wała, wara od Vidala!

Z Juve na dobre i złe!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2012, 11:11

Klauzula nie jest potrzebna bo:

1) Jeśli Vidal będzie chciał zostać w Juventusie, to Real/Shity może sobie pytać i płacić klauzule, a sam gracz nie odejdzie.

2) Jeśli Vidal będzie chciał odejść, to nawet klauzula 200mln € niewiele pomoże, bo pewnie dostanie zielone światło na transfer. Przynajmniej ja jestem tego zdania - z niewolnika nie ma pracownika. Zobaczcie transfer Fabregasa.

Wszystko zależy od tego jak Vidal pokocha Turyn, jaką pensję dostaje/nie no i jak sobie za rok będzie radziło Juve.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2012, 11:13

W tej chwili, tak jak powiedział stahoo, to Vidal jest naszym najbardziej łakomym kąskiem. Może jeszcze Marchisio. Jakoś nie czuję tego, by potencjalni klienci zabijali się o DC, Pepe, Matriego czy Estigarribię.

W ogóle to dziwne. Juve idzie po tytuł mistrzowski, a zainteresować innych może praktycznie tylko jeden zawodnik.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2012, 11:20

Czemu dziwne? Conte wydusił z Juve 150% możliwości. Piłkarzy klasy "LM" mamy w drużynie... hmmm... 4-6? Vidal, Pirlo, Buffon, Chiellini, może Vucinić, może Barzagli. Połowa z nich ma juz ponad 30 lat.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2012, 11:38

WojtinhoFCJ pisze:Vidalowi można dać podwyżkę w trakcie następnego sezonu, jak będzie grał świetnie do zimy to nie ma co się zastanawiać. I jakaś klauzula w okolicach 40 mln byłaby przydatna, bo już Real sie zaczyna pytać. Takiego wała, wara od Vidala!
hmmm chyba bezpieczniej jednak bez zadnej klauzuli. bo taki real czy city wyklada kase z klauzuli i nic nie mamy do powiedzenia, a bez mozemy wszystko odrzucac.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2012, 11:42

^FAZZI^ pisze:
WojtinhoFCJ pisze:Vidalowi można dać podwyżkę w trakcie następnego sezonu, jak będzie grał świetnie do zimy to nie ma co się zastanawiać. I jakaś klauzula w okolicach 40 mln byłaby przydatna, bo już Real sie zaczyna pytać. Takiego wała, wara od Vidala!
hmmm chyba bezpieczniej jednak bez zadnej klauzuli. bo taki real czy city wyklada kase z klauzuli i nic nie mamy do powiedzenia, a bez mozemy wszystko odrzucac.
Klauzula moze wynosic zatem 150 milionów ; ) Jednak uwazam ze jest zbyteczna. Sam Arturo mysle ze pokochal Turyn i bedzie chcial Tu zdobyc wszystko.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2012, 12:04

deszczowy pisze:W tej chwili, tak jak powiedział stahoo, to Vidal jest naszym najbardziej łakomym kąskiem. Może jeszcze Marchisio.
Kurna, świat się kończy. Deszczu powiedział, że Marchisio może być łakomym kąskiem. :o

dalej podtrzymuję, że van Persie będzie nieopłacalny.

Szczery respekt za wypowiedz Marotty o Vidalu :ok:

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2012, 12:05

deszczowy pisze:W tej chwili, tak jak powiedział stahoo, to Vidal jest naszym najbardziej łakomym kąskiem. Może jeszcze Marchisio. Jakoś nie czuję tego, by potencjalni klienci zabijali się o DC, Pepe, Matriego czy Estigarribię. .
Generalnie to sie zgadzam, nikt sie nie bedzie o Paolo zabijal. Dodam jedynie, ze kraza sluchy, ze Napoli sobie w zamian za karte Cavaniego zazyczylo pieniadze oraz wlasnie Matriego i De Ceglie. Ale to sie szybko zmienia, wiec roznie jeszcze moze byc. Zreszta, o ile Matri faktycznie moze odejsc, bo te plotki laczace go z Napoli sa dosc regularne, tak De Ceglie raczej nie bedziemy chcieli sie pozbyc.

Na chwile obecna wydaje mi sie, ze nie kupimy Van Persiego, Robbena, Drogby, a Naszym celem numer 1 jest Cavani. Pewnie po czesci dlatego, ze Napoli wydaje sie sklonne do zaakceptowania oferty skladajacej sie z hajsu i pilkarzy. Np. z Liverpoolem w sprawie Suareza nie bedziemy mogli tak negocjowac.

Swoja droga, niedawno sie takze mowilo o Giovinco jako o tym pilkarzu, ktory moze powedrowac do Neapolu. Teraz troche te plotki przycichy, a ja z kolei mam takie wrazenie, ze do konca nie zdecydowalismy co zrobic z Seba. To znaczy, jest on byc moze ktoras tam awaryjna opcja, jesli nie udaloby sie odpowiednio wzmocnic Naszej ofensywnej formacji.

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2012, 12:09

iltalismano pisze:
^FAZZI^ pisze:
Klauzula moze wynosic zatem 150 milionów ; ) Jednak uwazam ze jest zbyteczna. Sam Arturo mysle ze pokochal Turyn i bedzie chcial Tu zdobyc wszystko.

A ja bym chciał żeby stał się jedną z naszych legend, żeby kiedyś na jeszcze nowszym stadionie (albo i na tym, kto wie) dostał swoją gwiazdę. Nie chcę żeby po jakichś sukcesach nasi piłkarze odchodzili po 2-3 latach.

Z Juve na dobre i złe!
Zablokowany