Premier League
- pablo1503
- Juventino
Wiem, wiem. Oglądam bardzo regularnie (B)PL, więc jak najbardziej jestem zaznajomiony z tamtym stylem.jackop pisze:Co do Arsenalu i innych drużyn z TOPu, nie spodziewaj się tam odpowiedzialnej gry w defensywie. Tam od zawsze (z wyjątkami) odbywa się klaun fiesta

Na 3:4.jackop pisze:Którą bramkę, bo trochę ich dzisiaj padło. I <3 DrewnoLiga

- notquitemytempo
- Juventino
Też oglądałem. Stwierdziłem ostatnio, że w tym sezonie bardziej zainteresuję się tą podobno najlepszą ligą świata. Naprawdę mnie ciekawi, kto wyjdzie zwycięsko z tego pojedynku trenerskich gwiazd.
Co do dzisiejszego meczu- fajnie się to oglądało. Rzeczywiście, spora nonszalancja w obronie z obu stron, ale właściwie czego innego mogłem się spodziewać. Nieodpowiedzialne zachowanie Moreno, niewykorzystany karny Walcotta i jego szybka rehabilitacja, nawałnica Liverpoolu i łabędzi śpiew londyńczyków. Oj, działo się sporo i naprawdę łatwo można było przegapić jakąś bramkę. Bardzo podoba mi się potencjał ofensywny drużyny Kloppa- Coutinho, Firmino, Origi i ten niesamowity dzisiaj Mane. Może być chleb z tej mąki, naprawdę śmiało sobie te młode chłopaki poczynają pod bramką przeciwnika. Co do Arsenalu, to naszła mnie taka refleksja- czy ci kibice ni mają dość Wengera? Ile czasu można być czwartym, ewentualnie-przy dobrych wiatrach- drugim? A Francuz twardo upiera się przy swoim, kupuje jakichś młodych no-name'ów i unika drogich transferów. Owszem, można się szczycić, że "jesteśmy wyjątkowi i nie psujemy rynku transferowego", ale myślę, że fani zamiast tej wyjątkowości woleliby w końcu coś wygrać. Skoro ogórki z PL stać na transfery za 20-30 mln, Arsenal tym bardziej. No, ale to nie mój problem :roll:
Co do dzisiejszego meczu- fajnie się to oglądało. Rzeczywiście, spora nonszalancja w obronie z obu stron, ale właściwie czego innego mogłem się spodziewać. Nieodpowiedzialne zachowanie Moreno, niewykorzystany karny Walcotta i jego szybka rehabilitacja, nawałnica Liverpoolu i łabędzi śpiew londyńczyków. Oj, działo się sporo i naprawdę łatwo można było przegapić jakąś bramkę. Bardzo podoba mi się potencjał ofensywny drużyny Kloppa- Coutinho, Firmino, Origi i ten niesamowity dzisiaj Mane. Może być chleb z tej mąki, naprawdę śmiało sobie te młode chłopaki poczynają pod bramką przeciwnika. Co do Arsenalu, to naszła mnie taka refleksja- czy ci kibice ni mają dość Wengera? Ile czasu można być czwartym, ewentualnie-przy dobrych wiatrach- drugim? A Francuz twardo upiera się przy swoim, kupuje jakichś młodych no-name'ów i unika drogich transferów. Owszem, można się szczycić, że "jesteśmy wyjątkowi i nie psujemy rynku transferowego", ale myślę, że fani zamiast tej wyjątkowości woleliby w końcu coś wygrać. Skoro ogórki z PL stać na transfery za 20-30 mln, Arsenal tym bardziej. No, ale to nie mój problem :roll:
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
taki tam filmik 
ps. a miałem obstawić porażkę mistrza w 1. kolejce...

ps. a miałem obstawić porażkę mistrza w 1. kolejce...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- notquitemytempo
- Juventino
Nie za ciekawie to wygląda, w porównaniu do wczorajszego widowiska, to jak niebo a ziemia- pod względem atrakcyjności meczu. West Ham na początku coś próbował, ale teraz gospodarze przejęli całkowitą kontrolę nad meczem- i nic konkretnego z tego nie wynika. Śmiać mi się chciało, widząc osamotnionego Costę szarżującego z piłką wprost na kilku obrońców, całkiem bez pomysłu.jackop pisze:Ktoś jeszcze ogląda debiut Conte?
E: Nie jestem pewien, czy Chelsea zasłużyła dzisiaj na 3 punkty. Ale trudno, stało się. Udany debiut Antonio. Swoją drogą, to, ile miejsca i czasu miał Costa na oddanie strzału na 2-1, to jest jakiś żart. Ogólnie po wejściu Payeta West Ham trochę odżył, później przydarzyła się ta stracona bramka i jeszcze w doliczonym czasie gry: najpierw niewykorzystana przez Chelsea dobra okazja na kontrę, a później wielkie zamieszanie pod bramką Courtoisa. Cóż, bardzo ciekaw jestem, jak sobie Conte w tej Anglii poradzi...
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Gra niby jest ok, bo mam wrażenie, że to piłkarze indywidualnie zawalają. Ostatecznie wygrali i chyba zasłużenie.
Z tego co czytam wpisy polskich fanów Chelsea to są zachwyceni tym jak Conte się cieszy.
Z tego co czytam wpisy polskich fanów Chelsea to są zachwyceni tym jak Conte się cieszy.
Ekhm, tu powinna być z miejsca czerwień.joy pisze:Ten bandyta Costa powinien wylecieć za ten faul na bramkarzu, bo miał już żóltko
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- jpjp5
- Juventino
Ktoś może opisać mecz Chelsea w kilku słowach. Głównie chodzi o to czy bronią się tak jak Juve czyli dwie szczelne linie blisko siebie, czy Conte dalej krzyczy z ławki ( w sumie głupie pytanie ), ale na kogo najbardziej. Czy zauważył ktoś pewne schematy taktyczne? Oraz czy West Ham miał jakieś klarowne sytuacje nieprzypadkowe?
- Eric6666
- Juventino
Debiut debiutem. Według komentatorów Chelsea wygląda świetnie w grze pozycyjnej. Ogólnie bardzo dobry mecz Kante i Hazarda (szalał). Mecz był raczej słaby, nawet nie dałem rady doogądać go do końca. Trzeba dać im czas.
Co do Conte? Wie jak zjednać sobie kibiców
Co do Conte? Wie jak zjednać sobie kibiców

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Patrząc na wyjściową 11stkę United stwierdzam, że nie istnieje coś takiego jak "zbyt ofensywne ustawienie"
Goli raczej nie zabraknie.
---
Pewne zwycięstwo Diabłów. Jestem ciekawy na jaką optymalną "podstawę" postawi Mou (o ile w ogóle). Moje pierwsze obserwacje:
Myślę, że Fellaini wykorzystał swoją szansę jako zabezpieczenie tyłów i od pierwszych minut zagra w następnym spotkaniu. Były odbiory, asekuracja i przeniesienie piłki 'wyżej'.
Zastanawiałem się kogo ewentualnie mógłby wygryźć ze składu Miki. Po pierwszej połowie stawiałem na Matę, ale po przerwie Martial odwalił lekki kryminał - podejmował bardzo złe decyzje, grając dość egoistycznie. Szybkiego biegu z piłką można oczekiwać od Valencii. Młody Francuz musi pokazać coś więcej. Jeśli Ibra będzie odpoczywał, to wysuniętego napastnika być może grał będzie Rooney (dość anonimowy występ, ale z asystą), wtedy jego może zająć Ormianin.
Zlatan (2 mecze, 3 gole
) zaimponował. Kiedy trzeba było to zastawił i uspokoił, prawie zawsze pokazywał się przy kontrach, w linii z obrońcami So'ton, jeśli kolega był w dogodniejszej pozycji, to dograł, dobrze wychodził na pozycję. Zasłużył na hattricka.
Na potwierdzenie powyższych; był taki fragment gry, w którym Czerwone Diabły, w krótkim odstępie czasu, miały 3 dogodne sytuacje:
- Martial sprintem wyprzedza obrońców i zamiast posłać piłkę wzdłuż bramki na niepilnowanego Ibrę, podpala się i oddaje słaby strzał
- po akcji lewą flanką piłkę dostaje Shaw, ale próbuje cofać na 5tkę, zamiast próbować dograć w poprzek do niepilnowanego Zlatana
- GoodGuy Pogba wypatruje Szweda w 16stce i uruchamia go ładnym crossem. Mimo zirytowania dwoma poprzednimi akcjami napastnik MU, zamiast uderzać (byłem przekonany w 100%, że huknie) śle genialną górną piłkę na centymetry do Martiala, ale ten źle ją opanowuje i zostaje przyblokowany.
Na koniec zostawiłem sobie Pogbę (nie miałem siły skomentować jego odejścia). Tak jak chłopaki pisali w innym temacie - cały Paul. Były straty, były nieudane akcje i dryblingi. Mimo to:
- to wejście z końca pierwszej połowy... balansem ciała majdnął chyba ze 3 graczy Świętych. Aż mi się przypomniało --->
- odbiór piłki pół-Ruletą
- obrót z piłką w kole środkowym i ucieczka na szybkości
- wspomniany wyżej pass do Ibry
+ kilka innych fajnych trików, rajdów i crossów przez prawie całą szerokość boiska: szczególnie w pierwszej połowie, gdzie takie zagrania Rooneyowi i Macie wychodziły średnio. Zabrakło jakiegoś kosmicznego strzału z dystansu nie licząc tego w doliczonym czasie gry (chyba, że coś przegapiłem). Miał okazję, ale po odejściu od zwodem "na zamach" celnie dograł do Ronneya w pole kare. Przypominam, że od Euro Francuz nie rozegrał żadnego sparingu w sezonie przygotowawczym, niewiele trenował spędzając wakacje w USA.
Na razie tyle

---
Pewne zwycięstwo Diabłów. Jestem ciekawy na jaką optymalną "podstawę" postawi Mou (o ile w ogóle). Moje pierwsze obserwacje:
Myślę, że Fellaini wykorzystał swoją szansę jako zabezpieczenie tyłów i od pierwszych minut zagra w następnym spotkaniu. Były odbiory, asekuracja i przeniesienie piłki 'wyżej'.
Zastanawiałem się kogo ewentualnie mógłby wygryźć ze składu Miki. Po pierwszej połowie stawiałem na Matę, ale po przerwie Martial odwalił lekki kryminał - podejmował bardzo złe decyzje, grając dość egoistycznie. Szybkiego biegu z piłką można oczekiwać od Valencii. Młody Francuz musi pokazać coś więcej. Jeśli Ibra będzie odpoczywał, to wysuniętego napastnika być może grał będzie Rooney (dość anonimowy występ, ale z asystą), wtedy jego może zająć Ormianin.
Zlatan (2 mecze, 3 gole

Na potwierdzenie powyższych; był taki fragment gry, w którym Czerwone Diabły, w krótkim odstępie czasu, miały 3 dogodne sytuacje:
- Martial sprintem wyprzedza obrońców i zamiast posłać piłkę wzdłuż bramki na niepilnowanego Ibrę, podpala się i oddaje słaby strzał
- po akcji lewą flanką piłkę dostaje Shaw, ale próbuje cofać na 5tkę, zamiast próbować dograć w poprzek do niepilnowanego Zlatana
- GoodGuy Pogba wypatruje Szweda w 16stce i uruchamia go ładnym crossem. Mimo zirytowania dwoma poprzednimi akcjami napastnik MU, zamiast uderzać (byłem przekonany w 100%, że huknie) śle genialną górną piłkę na centymetry do Martiala, ale ten źle ją opanowuje i zostaje przyblokowany.
Na koniec zostawiłem sobie Pogbę (nie miałem siły skomentować jego odejścia). Tak jak chłopaki pisali w innym temacie - cały Paul. Były straty, były nieudane akcje i dryblingi. Mimo to:
- to wejście z końca pierwszej połowy... balansem ciała majdnął chyba ze 3 graczy Świętych. Aż mi się przypomniało --->
- odbiór piłki pół-Ruletą
- obrót z piłką w kole środkowym i ucieczka na szybkości
- wspomniany wyżej pass do Ibry
+ kilka innych fajnych trików, rajdów i crossów przez prawie całą szerokość boiska: szczególnie w pierwszej połowie, gdzie takie zagrania Rooneyowi i Macie wychodziły średnio. Zabrakło jakiegoś kosmicznego strzału z dystansu nie licząc tego w doliczonym czasie gry (chyba, że coś przegapiłem). Miał okazję, ale po odejściu od zwodem "na zamach" celnie dograł do Ronneya w pole kare. Przypominam, że od Euro Francuz nie rozegrał żadnego sparingu w sezonie przygotowawczym, niewiele trenował spędzając wakacje w USA.
Na razie tyle

Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2016, 17:54 przez jackop, łącznie zmieniany 3 razy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- notquitemytempo
- Juventino
Ale ten bramkarz Watfordu (Gomes) to jest parodysta...
jak na razie Conte ma baardzo dużo szczęścia. Swoją drogą, asysta Fabregasa przy drugiej bramce- majstersztyk.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Się nachwaliłem The Reds to dostali 2 do jaja od Burnley
Muszę ogarnąć skróty, żeby pojąć jak im się to udało. Biedę w obronie mają, ale nic nie usprawiedliwia zerowego konta bramkowego. / edit / Burnley oddało 3 strzały, 2 celne przy 18 LFC (6 celnych). Posiadanie piłki 25% do 75%. Nie wiem czy to życzenie Kloppa, ale ten Ragnar Klavan (ex Augsburg) to 30letnia estońska parodia środkowego obrońcy. Niezły debiut :facepalm2:
City wysoko, po dobrej końcówce i patelniach zamienionych na gole przez rezerwowego Nolito. Sterling w pierwszej kolejce na prawej, dzisiaj na lewej. Gra wciąż bez szału, ale przynajmniej zaznaczył swoją obecność - sprokurowany (dziwaczny) karny i asysta. Ciekawe czy Hart zdecyduje się na transfer last minute, bo przy Guardioli może nie po bronić w tym sezonie.
Premierowe trafienie Batshuayi dla Chelsea i szczęśliwy komplet po dwóch seriach spotkań. Przednie trafienie z woleja Capoue. "Ełreljo":facepalm:
Czas na pojedynek Mistrza z Vice Mistrzem PL

City wysoko, po dobrej końcówce i patelniach zamienionych na gole przez rezerwowego Nolito. Sterling w pierwszej kolejce na prawej, dzisiaj na lewej. Gra wciąż bez szału, ale przynajmniej zaznaczył swoją obecność - sprokurowany (dziwaczny) karny i asysta. Ciekawe czy Hart zdecyduje się na transfer last minute, bo przy Guardioli może nie po bronić w tym sezonie.
Premierowe trafienie Batshuayi dla Chelsea i szczęśliwy komplet po dwóch seriach spotkań. Przednie trafienie z woleja Capoue. "Ełreljo":facepalm:
Czas na pojedynek Mistrza z Vice Mistrzem PL

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- joy
- Katalończyk
Już dzisiaj wielki mecz w PL. Wszystkie oczy zwrócone na Manchester. Ja jakimś wielkim fanem obu drużyn nie jestem. Ze względu na Pepa i Mou moja sympatia w tych derbach po stronie MC. Ale nie wiem czego się spodziewać tak naprawdę. Szkoda że Aguero nie wystąpi. Jakie jest wasze zdanie i nastawienie do tego spotkania?
- pumex
- Juventino
Jestem za City, głównie przez wszędobylską butę kibiców United. Tak butnych, aroganckich, obłudnych, pozerskich fanów, od których bije hipokryzją przy każdej możliwej okazji, w świecie futbolu nie ma.joy pisze:Jakie jest wasze zdanie i nastawienie do tego spotkania?