HipHopowa strona Forum.

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2005, 17:04

MIKI_900 pisze:Wreszcie dobry temat.
Ja zaproponowałbym przesłuchanie zespołu Ascetoholix (to mój ulubiony zespół)
A ja zaproponowałbym kartke za nie ten pokój. Bo czy Ascetoholix to naprawde hip-hop? Jeżeli to twój ulubiony zespół to ci współczuje. Kiedyś słyszałem ze ktoś Mandaryne zaliczył do hip-hopu. Przykłąd troche inny, bo Asceci niby rapują, ale o czym? Przecież to czysta komercja. A hip-hop z założenia ma byc muzyką ambitną i raczej podziemną. Napewno muzyka Ascetów jest dla ludzi słuchających innego rodzaju muzyki bardziej przyswajalna niz np. Paktofonika, chyba dlatego że podkłady sa bardziej melodyjne i wesołe.
Ale ja nie potrafie znieść luidzi twierdzących że słuchają hh, a których ulubionym squadem jest np. Ascetoholix :?

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
qba86

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2005, 17:25

Nienawidze hip-hopu za:

-nieśpierawnie tylko gadanie szybkie
-brak melodii
-obrazanie kobiet mowiac na nie "suczki"
-nierealistyczne letedyski typu- wysiada facet z mercedesa, z dwoma kobietami u boku, macha rekami i cos tam mowi
-ludzie obwieszeni w jakiest wielkie łąncuchy na szyji, czy jakieś smycze,
za duże spodnie i biale adidaski czy cos w tym stylu
-zabranie punk rockowcom deskorolki

hip-hop wywodzi się z ameryki od murzynow ktorzy kradli mordowali na ulicach i na oczach wszystkich przechodniów :angry: . rowniez mtv nie mowi calej prawdy poniewaz w ameryce nie slucha się hip-hopu ja to sie pokazuje w telewizji.

Na koniec powiem niech żyje dobry metal i rock :dance:

KOPEĆ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2005, 17:50

a ja nienawidze takich typów jak Ty, którzy się bez powodu wypowiadają na temat muzyki o której nie mają pojęcia. Idz lepiej pomachaj w pokoju włosami, może Ci wszystko wskoczy w głowie z powrotem.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 września 2005, 18:49

JA może nie na temat, nie chce zakładać nowego tematu więc pisze to tu...
Nie rozumiem ludzi słuchających hip hopu i rapu! Ten rodzja muzyki wg mnie jest beznadziejny! Piosenkarze spiewający często nie mają żadnych umiejetności wokalnych - bi i po co? Aby śpiewac hip hop nie trzeba miec ładnego głosu wystarczy "mówić" tekast - hip hop nie wymaga umiejętności od śpiewających i wg mnie może go śpiewać każdy!
Do tego często słaba melodia i durny WULGARNY tekst czynią z hip hopu marny rodzaj muzyki... :snooty:
To co napisałem w tym poście to tylko moje odczucia względem hip hopu - rozumiem są gusta i guściki...

Juve storia di un grande amore...

Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2005, 20:01

qba86 pisze:Nienawidze hip-hopu za:

-nieśpierawnie tylko gadanie szybkie
-brak melodii
-obrazanie kobiet mowiac na nie "suczki"
-nierealistyczne letedyski typu- wysiada facet z mercedesa, z dwoma kobietami u boku, macha rekami i cos tam mowi
-ludzie obwieszeni w jakiest wielkie łąncuchy na szyji, czy jakieś smycze,
za duże spodnie i biale adidaski czy cos w tym stylu
-zabranie punk rockowcom deskorolki

hip-hop wywodzi się z ameryki od murzynow ktorzy kradli mordowali na ulicach i na oczach wszystkich przechodniów :angry: . rowniez mtv nie mowi calej prawdy poniewaz w ameryce nie slucha się hip-hopu ja to sie pokazuje w telewizji.

Na koniec powiem niech żyje dobry metal i rock :dance:
Czyli nie znasz po prostu tematu. To o czym mówisz znasz z telewizji czy radia.
-"nieśpierawnie tylko gadanie szybkie" - to sprawa gustu chyba, ja na przykład nie lubie takiego metalowego wokalu jak np. Vader
-"brak melodii" - w hh to sie nazywa bity i choć melodia moze to nie jest to jednak często jest ciekawe
-"nierealistyczne letedyski typu- wysiada facet z mercedesa, z dwoma kobietami u boku, macha rekami i cos tam mowi " - Kto robi takie teledyski? Ludzie związani np. z poznańskim hh czyli np Asteholoix
-"ludzie obwieszeni w jakiest wielkie łąncuchy na szyji, czy jakieś smycze,
za duże spodnie i biale adidaski czy cos w tym stylu " - nie wszyscy hiphopowcy tak sie noszą, ale to też sprawa gustu, nie sądze że setki kolczyków na twarzy, koszulki slayera, cały czarny ubiór, czy pieszczochy na rękach są lepsze
-"zabranie punk rockowcom deskorolki" - o tym akurat nic nie wiem, ale czy ktoś zabrania komuś jeździc na deskach? a może to deskarze wybrali muzyke, jakiej wolą słuchać?

A co do murzynów, to jest to raczej głupi stereotyp, taki jak ten że metale są satanistami, odprawiają czarne msze i jedzą koty.
Naprawde aż głowa mnie boli od tłumaczenia wszystkim sensu i istoty hip-hopu. Pewni ludzie po prostu zepsuli reputacje tej muzyce i obawiam sie że tak na długo jeszcze pozostanie, przynajmniej jeżeli będę sam prowadził swoją "krucjatę", no iz O.S.T.Rem oczywiście ;)
Ostatnio zmieniony 12 września 2005, 20:30 przez Reggie, łącznie zmieniany 1 raz.

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
rocko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2005, 20:26

KOPEĆ pisze:a ja nienawidze takich typów jak Ty, którzy się bez powodu wypowiadają na temat muzyki o której nie mają pojęcia. Idz lepiej pomachaj w pokoju włosami, może Ci wszystko wskoczy w głowie z powrotem.
haha to było dobre +100 punktów

Lord_ Juve pisze:JA może nie na temat, nie chce zakładać nowego tematu więc pisze to tu...
Nie rozumiem ludzi słuchających hip hopu i rapu! Ten rodzja muzyki wg mnie jest beznadziejny! Piosenkarze spiewający często nie mają żadnych umiejetności wokalnych - bi i po co? Aby śpiewac hip hop nie trzeba miec ładnego głosu wystarczy "mówić" tekast - hip hop nie wymaga umiejętności od śpiewających i wg mnie może go śpiewać każdy!
Do tego często słaba melodia i durny WULGARNY tekst czynią z hip hopu marny rodzaj muzyki... :snooty:
To co napisałem w tym poście to tylko moje odczucia względem hip hopu - rozumiem są gusta i guściki...
Chciałbym zaznaczyć że w hip hopie i w rapie własnie o to chodzi aby nie spiewać tylko mówić.A jak to mówisz "melodia" jest obecnie najciekawszą na muzycznym rynku.W dzisiejszych czasach powstaje naprawde niesamowita liczba wspaniałych bitów, jeżeli tego nie rozumiesz to bardzo ci współczuje że jesteś tak ograniczonym człowiekiem.
Wulgarny tekst nie jest regułą.Istnieje ogromna liczba raperów nie używających zbytnio wulgaryzmów i wychodzi im to całkiem nieżle.
Reggie pisze:Pewni ludzie po prostu zepsuli reputacje tej muzyce i obawiam sie że tak na długo jeszcze pozostanie, przynajmniej jeżeli będę sam prowadził swoją "krucjatę", no iz O.S.T.Rem oczywiście ;)
Jestem tego samego zdania.Oczywiscie rozumiem że ta muzyka może sie komuś niepodobać ale ine rozumiem niedorozwiniętych ludzi którzy komentują hip hop a nie mają o nim zielonego pojęcia.
Pozdro dla wszytkich PRAWDZIWYCH fanów hip hopu!!!(tych co nie słuchają Ascetoholix) :smile:

FORZA ITALIA
qba86

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2005, 21:30

skoro tak jakbyście przekonali potencjalnego kandydata na skate'a(nie wiem jak się mowi na ludzi słuchających rapu) do słuchania hip-hopu.

KOPEĆ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2005, 22:00

do tej muzyki sie nikogo nie przekonuje, ją sie czuje. Każdy ma swój gust i wybiera to, co mu odpowiada. Wiadomo że na wybór muzyki wpływa wiele czynników zewnętrznych ale nie w tym rzecz.

Czasami zastanawiam się z czego wynikają te głupie i bezcelowe dyskusje z reprezentantami ciemnej strony mocy. My sie nie wtrącamy do Was, Wy uszanujcie nas i nie piszcie tutaj głupot typu - "nie lubie hiphopu bo mezo robi kampanie SDPLowi"
Załóżcie sobie temat o metalu i tam wymieniajcie poglądy, bo wiadomo od zarania dziejów, że dyskusje RAP-METAL nie mają sensu.

ech.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 września 2005, 22:32

rocko pisze: Chciałbym zaznaczyć że w hip hopie i w rapie własnie o to chodzi aby nie spiewać tylko mówić.A jak to mówisz "melodia" jest obecnie najciekawszą na muzycznym rynku.W dzisiejszych czasach powstaje naprawde niesamowita liczba wspaniałych bitów, jeżeli tego nie rozumiesz to bardzo ci współczuje że jesteś tak ograniczonym człowiekiem.
Wulgarny tekst nie jest regułą.Istnieje ogromna liczba raperów nie używających zbytnio wulgaryzmów i wychodzi im to całkiem nieżle.

Co??? :angry: Śpiewanie to śpiewanie a mowa to mowa, mało jest pustych słów na świecie? Poco do tego jeszcze muzyke mieszać? Hip Hop to wybryk, który nie powinien powstać! Skoro w hip hopie chodzi TYLKO o mówienie to dlaczego raperzy i hip hopowcy uważają się za ARTYSTÓW - kimże onie są przy Pavarottim czy Stingu naprzykład! :stop:
A co do tych bitów? Nie rozumiem ich, ale wiele razy słyszałem hip hop i nigdy mnie nie pociągnoł, poprostu jest pusty, słowa z melodią nie łączą się w jedną całość!
JA wole coś bardziej wzniosłego, coś co ma w sobie głebszy sens niż tylko mówienie przy jakiś brzdękach!
rocko to ja tobie współczuje twojej płytkości i braku głębszego zrozumienia muzyki, bo hip hop nie ma w sobie głębszego sensu!

Juve storia di un grande amore...
Ostatnio zmieniony 12 września 2005, 22:37 przez LordJuve, łącznie zmieniany 2 razy.

Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2005, 22:33

Siema! Dawno tutaj nie pisalem. Chcialbym zakomunikowac wszystkim, badz rowniez przypomniec o pewnym istotnym fakcie. Otoz:

9 lat temu a dokladniej rzecz biorac 13 wrzesnia 1996 roku o 4:03 odszedl jeden z najwspanialszych ludzi tej muzyki. Czlowiek ktory byl stworzony do tej muzyki od urodzenia. Utalentowany mlody i wspanialy raper oraz aktor. Czlowiek ktory oddal dusze i serce temu co robil. Kochajacy syn i brat. Wspanialy przyjaciel Snoop Dogg'a i Dre. Czlowiek bardzo madry oraz czuly. Napisal wiele tekstow oraz wierszy, nagral wiele wspanialych teledyskow i wystapil w 7 wspanialych filmach. Pamiec o nim nigdy nie zagasnie, chociazby z powodu, ze mimo iz nie zyje w swoich piosenkach zawsze bedzie zywy. Jego plyty z piosenkami ktorych nikt nigdy nie slyszal wciaz sa wydawane dzieki uprzejmosci jego Matki i Eminema. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje rowniez jego Fundacja wspomagajace biedne dzieci. Jedyne co nam po nim zostalo to glos i teledyski. Jego muzyka wciaz jest wsrod jego fanow i nigdy jej nikt nie zapomni. Byl wzorem do nasladowania jesli chodzi o muzyke RAP. Byl genialnym raperem i znal sie na rzeczy. Jego teksty sa ponadczasowe a co najwazniejsze on wierzyl w to co spiewal...

O kim mowa? O najwiekszym czlowieku RAPu, o Leslane Crooksie znanmy jako Tupac Amaru Shakur.

[*][*][*][*] 9 SWIECZEK [*][*][*][*][*][/b]
REST IN PEACE MAN, WE ALWAYS LOVE U!
WESTSIDE 4 EVER!

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 września 2005, 15:15

Slim po prostu napisałes to za mnie bo sam mialem pisac nowy temat:) ja dziś tylko 2paca słucham! wielki człowiek, wielka postać muzyczna....
nigdy go nie zapomne...
jego piosenki i albumy było kapitalne... niestety 1996 roku w wieku 25 lat musiał odejść... gdyby nie ta śmierć napewno wszystko byłoby inaczej... wszystko było by lepiej mam ochote powiedzieć... słucham go prawie codziennie .... to jest geniusz....
Slim - wspaniale to napisales... podpisuje sie pod tym
Rest In Peace .... We Love You... We Miss You...

Kalabrak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 września 2005, 15:22

Po pierwsze: szacunek dla kolegow Lord_Juve oraz qba86

Po drugie: hip hop to nie jest muzyka, to jest perkusja z komputera i gadanina lysych czubkow, ktorzy tylko ptrafią gadac jakto zle jest w Polsce. Nie wytrzymalbym słuchania tego gdyby mnie zelazem podpalali :evil: . W hip hopie nie ma głębszego przesłania, najczęściej teksty dotyczą wlasnie sytuacjiw kraju i kobiet ktore są nazywane suczkami. Pomijajac to ze jest to obrazliwe, ale tez zalosne. Nienawidze tego, z calego serca i jestem niepocieszony jak muszę wszędzie widziec idiotow w za duzych spodniach ogolonych na lyso i w bluzach z kretynskimi napisami. Hip hop to dno dna.

Po trzecie: Jak widzę bande pseudo skejtow ktorze maja za duze spodnie i jezdza na deskach sluchajac hip hopu to normalnie mi sie nie dobrze robi
W Polsce pojawiła sie taka moda ze ten kto slucha hh musi jezdzic na desce, nie majac pojecia skad to sieto wzielo :x I jeszcze jak widzę na teledysku hip hopowym 7 gosci skaczacych przed ekranem i machajacych rekami to sie zaczynam smiac z tego bo wygladaja jakby uciekli z psychiatryka :wink:

Najbardziej rozbawilo mnie stwierdzenie jednego ze znanych hip hopowych wykonawcow, ktory stwierdzil ze sa true bo sami sobie pisza teksty w przeciwienstwie do zespolow metalowych lub rockowych :lol: :rotfl:

Najbardziej w hip hopie denerwuje mnie to iz jest denne przede wszystkim pod wzgledem muzycznym. W 10 minut mozna zrobic taki utwor i mowic ze jest sie artysta.

Na koniec powiem: Niech zyje dobry rock i METAL przede wszystkim. HIP HOP DO PIACHU!

lukask1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 września 2005, 15:34

stary chyba pomyliles hip-hop z hip-hopolo :think:
niestety w polsce sa zalosne zespoly typu 18 l albo inne tego typu guwna ze juz nie wspomne o doniu ..... no dlugo trzeba by bylo wymieniac.... :evil:

Slim ladnie to wszystko napisales 8) 9 at dosc szybko minelo a jeszcze niewiadomo kto go zabil i raczej sie nie dowiemy :?
[']

Obrazek
Kalabrak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 września 2005, 15:37

To wymien mi kilka zespolow hip hopowych to ci powiem czy znam i czy tez o nich mowilem

Zaświadcza się niniejszym, ze okaziciel ninejszego zaswiadczenia, Nikolaj Iwanowicz, spedzil wyzej wymieniona noc na balu szatana, gdzie zostal zaangazowany jako srodek lokomcji.
Behemoth
Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 września 2005, 15:41

Kalabrak pisze: Po drugie: hip hop to nie jest muzyka, to jest perkusja z komputera i gadanina lysych czubkow, ktorzy tylko ptrafią gadac jakto zle jest w Polsce. Nie wytrzymalbym słuchania tego gdyby mnie zelazem podpalali :evil:
nie wiem co ty za piosenek słuchasz? piosenki są o wszystkim, nawet i o polityce w przeciwiniestwie to metalu , w którym teksty sa o jakis szatanach i innych...
Kalabrak pisze: W hip hopie nie ma głębszego przesłania, najczęściej teksty dotyczą wlasnie sytuacjiw kraju i kobiet ktore są nazywane suczkami. Pomijajac to ze jest to obrazliwe, ale tez zalosne.
suczki... była jedna taka piosenka, której sam nie znosze, ale czego wszystko sprowadzasz do ogółu? jeśli kobieta jest prostytutką, to nie mozna mówić na nią dziwke?
Ty nie odczuwasz tam przesłania... to już Twoja sprawa...
Kalabrak pisze: Nienawidze tego, z calego serca i jestem niepocieszony jak muszę wszędzie widziec idiotow w za duzych spodniach ogolonych na lyso i w bluzach z kretynskimi napisami. Hip hop to dno dna.[/qoute]
ja tak chodze tyle ze nie jestem łysy i ten epitet z checią używam jak widze jakiś metali w glanach w lecie w długich rurkach ( obcisle spodnie) i w koszulkach nirivany... do tego jakis metal na rekach... dziurawe spodnie albo włosy jak britney
Kalabrak pisze: Po trzecie: Jak widzę bande pseudo skejtow ktorze maja za duze spodnie i jezdza na deskach sluchajac hip hopu to normalnie mi sie nie dobrze robi
W Polsce pojawiła sie taka moda ze ten kto slucha hh musi jezdzic na desce, nie majac pojecia skad to sieto wzielo :x I jeszcze jak widzę na teledysku hip hopowym 7 gosci skaczacych przed ekranem i machajacych rekami to sie zaczynam smiac z tego bo wygladaja jakby uciekli z psychiatryka :wink:

jak ktoś słucha i chce jeździć to czemu nie mogą ? zabronisz mu? każdy może sobie jeździć na desce... nie zależnie jaki styl preferuje...
to samo mozna powiedzieć o pajacach którzy na koncertach i klipach stana i machaja włosami.... powinni kiedys umyć podłoge, jedyny pożytek...
Kalabrak pisze: Najbardziej rozbawilo mnie stwierdzenie jednego ze znanych hip hopowych wykonawcow, ktory stwierdzil ze sa true bo sami sobie pisza teksty w przeciwienstwie do zespolow metalowych lub rockowych :lol: :rotfl:

w metalu nie ma tekstów bo tam drą japy na maxa i to jest cały konspekt piosenki metalowej... :prochno:
Kalabrak pisze: Najbardziej w hip hopie denerwuje mnie to iz jest denne przede wszystkim pod wzgledem muzycznym. W 10 minut mozna zrobic taki utwor i mowic ze jest sie artysta.
człowieku zastanów sie co Ty wypisujesz... zrób mi piosenke w 10 minut... prosze.... czekam... jak zrobisz cos pokroju in da club centa to sie odezwij...
żenada!!!!!!!! takie teksty to chyba leca na forum nirivany...
Kalabrak pisze: Na koniec powiem: Niech zyje dobry rock i METAL przede wszystkim. HIP HOP DO PIACHU!
ja na koniec w spokoju przemilcze Twój ostatni akapit bo jest tak żenujący i podsumowujący twój poziom, że nie widze dalszego sensu wchodzenia w dyskusje z takimi ludźmi...
pozdro

ODPOWIEDZ