Prace domowe na forum... - zadania tu
- piotrhabrat
- Juventino
- stahoo
- Juventino
Witam. Mam problem, bo po 2 latach nic nie robienia z niemca przyszedł cczas na wielkie (na 12- 15 zdań
) wypracowanie. Z niemca nie umiem sie przedstawić, a co dopiero napsiac takie coś. GDyby ktoś był chętny...
Z góry zaznaczam, że jest to post typu: "nic nie umiem, czy ktos za mnie to zrobi?" Gdby był ktoś tak dobry i chciał mi poświęcic te 20 minut swojego życia, może uratowałby moj tyłek..
Jeżeli ktos umie niemiecki do dla niego nie duży wysiłek (sam czesto psize tego typu zadania kumplom tylko z ang...).
Jakby byl ktos chetny to temat brzmi: "Czy widziałbys chętnie w swojej klasie osoby niepełnosprawne?" 12-15 zdań... Jakby sie dało to w 3 zdaniach po polsku streszczenie o co w tym chodzi... teraz ide na dodatkowy angol, o 21 bede na gg (10983229).
Prosze!!! :płaczę:

Z góry zaznaczam, że jest to post typu: "nic nie umiem, czy ktos za mnie to zrobi?" Gdby był ktoś tak dobry i chciał mi poświęcic te 20 minut swojego życia, może uratowałby moj tyłek..

Jeżeli ktos umie niemiecki do dla niego nie duży wysiłek (sam czesto psize tego typu zadania kumplom tylko z ang...).
Jakby byl ktos chetny to temat brzmi: "Czy widziałbys chętnie w swojej klasie osoby niepełnosprawne?" 12-15 zdań... Jakby sie dało to w 3 zdaniach po polsku streszczenie o co w tym chodzi... teraz ide na dodatkowy angol, o 21 bede na gg (10983229).
Prosze!!! :płaczę:
- gawron
- Juventino
Mam prośbę. Mam zadane na jutro napisać na niemca 10 zdań o sportowcu jakimś, ulubionym najlepiej.
Jakby mógł mi ktoś walnąć 10 zdań po niemiecku o Del Piero. Kim jest, co osiągnął, no wiecie, takie najważniejsze rzeczy - notka biograficzna
Możecie napisać tu albo na gadu - numer 5080454.
Jeżeli nie wyrobicie się do końca dnia to już nie zaczynajcie ,bo mi potrzebna nie będzie. Chyba, że ktoś inny też potrzebuje..
Aha. Nie ściągnąłem z wikipedii niemieckiej, bo tamtego w ogóle nie rozumiem, za ciężkie słownictwo, a ja potrzebuje jakieś lekkie w miare, ale zdania złożone z "więc" mogą być
poziom podstawowy 2 klasa liceum 
*edit:
Już otrzymałem pomoc. Dzięki, Karowiew :!:

Jakby mógł mi ktoś walnąć 10 zdań po niemiecku o Del Piero. Kim jest, co osiągnął, no wiecie, takie najważniejsze rzeczy - notka biograficzna

Możecie napisać tu albo na gadu - numer 5080454.
Jeżeli nie wyrobicie się do końca dnia to już nie zaczynajcie ,bo mi potrzebna nie będzie. Chyba, że ktoś inny też potrzebuje..

Aha. Nie ściągnąłem z wikipedii niemieckiej, bo tamtego w ogóle nie rozumiem, za ciężkie słownictwo, a ja potrzebuje jakieś lekkie w miare, ale zdania złożone z "więc" mogą być

*edit:
Już otrzymałem pomoc. Dzięki, Karowiew :!:
Ostatnio zmieniony 07 stycznia 2009, 21:08 przez gawron, łącznie zmieniany 1 raz.
- stahoo
- Juventino
Na forum jest kiepska sytuacja z chetnymi do pomocy i umiejącymi angielski (patrz mój post nad Twoim 8) ). Ale proponuje Ci wejśc w wikipedie i wpisac Del piero. Po lewej stronie masz to samo w innych językach. Klikasz Niemiecki, kopiuj, wklej i jest 
edit. kurde nie doczytałem ostatniego zdania... sorry...

edit. kurde nie doczytałem ostatniego zdania... sorry...
- Il Storico
- Juventino
Siemka.Potrzebuję dziś Waszej pomocy.Zadanie z fizyki,ponieważ może być na jutrzejszym sprawdzianie
Oto one:
Do termosu zawierającego 0,3 kg gorącej wody o temperaturze 90 stopni Celsjusza wlewamy 0,2 kg zimnej wody o temperaturze 20 C.Ułóż bilans cieplny i oblicz temperaturę końcową mieszaniny.
Oraz:
Chcemy stopić kawałek ołowiu o masie 0,5 kg i o temp. początkowej 27 C.Oblicz energie potrzebną do:
a)ogrzania ołowiu do temp.topnienia
b)stopienia ołowiu
Ile razy pierwsza z nich jest większa od drugiej?
Dane:Ciepło właściwe ołowiu=130 J/kg*K Jego temp.topnienia 327 C
TU TYLKO PODPUNKT B,A sam zrobiłem
Właśnie nie wiem jak to zrobić,gdyż pożyczyłem i nie dostałem z powrotem zeszytu,nie byłem na kilku lekcjach(próby do przedstawienia)
Nie wiem jak to zrobić
:płaczę:
Proszę o kontakt na PW lub tu.Będę cholernie wdzięczny,jak ktoś mi pomoże.Pozdrawiam
P.S.KONIECZNIE PROSZĘ Z OBLICZENIAMI

Do termosu zawierającego 0,3 kg gorącej wody o temperaturze 90 stopni Celsjusza wlewamy 0,2 kg zimnej wody o temperaturze 20 C.Ułóż bilans cieplny i oblicz temperaturę końcową mieszaniny.
Oraz:
Chcemy stopić kawałek ołowiu o masie 0,5 kg i o temp. początkowej 27 C.Oblicz energie potrzebną do:
a)ogrzania ołowiu do temp.topnienia
b)stopienia ołowiu
Ile razy pierwsza z nich jest większa od drugiej?
Dane:Ciepło właściwe ołowiu=130 J/kg*K Jego temp.topnienia 327 C
TU TYLKO PODPUNKT B,A sam zrobiłem
Właśnie nie wiem jak to zrobić,gdyż pożyczyłem i nie dostałem z powrotem zeszytu,nie byłem na kilku lekcjach(próby do przedstawienia)
Nie wiem jak to zrobić

Proszę o kontakt na PW lub tu.Będę cholernie wdzięczny,jak ktoś mi pomoże.Pozdrawiam
P.S.KONIECZNIE PROSZĘ Z OBLICZENIAMI

- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
http://img378.imageshack.us/img378/2839 ... niabb3.jpg
Gdyby się znalazł ktoś, kto umiałby zrobić te zadania na czwartek, to zapraszam do negocjacji na temat wielkości flaszki
Gdyby się znalazł ktoś, kto umiałby zrobić te zadania na czwartek, to zapraszam do negocjacji na temat wielkości flaszki
- howik
- Juventino
barti67 pisze:Witam wszystkich i zarazem prosze
Musze znac odpowiedz na kilka pytan z Chemii
mam do zaliczenia sprawdzian od ktorego zalezy czy przejde...... (szkoda gadac) Nie jestem orłem w tej dziedzinie ( bla bla ) wogole jestem zielony w tym temacie ;(
Pytania są następujace na spr.
1. Napisz wzory propanol, propanotiol, kw. propionowy, kw. palmitaniowy, octan propylu.
2. Otrzymaj butanol sodu, maślan propylu, stearynian wapnia.
3. Napisz reakcje spalania butanolu.
Prosze Kogoś kto się na tym zna zeby odpowiedzaial na te pytania razem z reakcjami bede niezmiernie wdzieczny potrzebuje tego na poniedziałek a najpóźniej na wtorek
Więc jeszcze raz prosze o pomoc![]()
![]()
Pozdrawiam
Potrzebne ci to jeszcze? bo moge zrobic
CLK 320...........350Z
www.butybialystok.za.pl posiadam wiecej modeli
www.butybialystok.za.pl posiadam wiecej modeli
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Całkowita = [2^n] -1
Ułamek = 1- [2^(-n)]
^ = potęga
Zakładam, że chodzi tutaj o system binarny, bo w bcd, hex,'8', ieee754 czy u1 i u2 wyglądałoby to na pewno inaczej, ale nie mam teraz czasu się z tym bawić, use google.
Ułamek = 1- [2^(-n)]
^ = potęga
Zakładam, że chodzi tutaj o system binarny, bo w bcd, hex,'8', ieee754 czy u1 i u2 wyglądałoby to na pewno inaczej, ale nie mam teraz czasu się z tym bawić, use google.
- Sapo
- Juventino
Poniedziałek, więc trzeba wrzucić jakieś zadanko 
Z informatyki, powtórka z programowania
7. Napisz program, który będzie wyprowadzał z klawiatury liczby całkowite aż do wystąpienia liczby niedodatniej oraz obliczał i wyprowadzał ich średnią arytmetyczną.
Chyba chodzi o samą listę kroków
Najpóźniej na jutro wieczór jakby ktoś mógł
EDIT. Wielkie dzięki belial, Mati oraz Miś Coccolino który podał mi zadanie na gg!

Z informatyki, powtórka z programowania
7. Napisz program, który będzie wyprowadzał z klawiatury liczby całkowite aż do wystąpienia liczby niedodatniej oraz obliczał i wyprowadzał ich średnią arytmetyczną.
Chyba chodzi o samą listę kroków

Najpóźniej na jutro wieczór jakby ktoś mógł

EDIT. Wielkie dzięki belial, Mati oraz Miś Coccolino który podał mi zadanie na gg!

Ostatnio zmieniony 10 lutego 2009, 17:53 przez Sapo, łącznie zmieniany 2 razy.
- Mati
- Juventino
ja bym to zrobił pętlą while dając warunek większa od zera (wprowadzana liczba oczywiście przypisywana do jakiejś zmiennej)
Do tego zadeklarowałbym dwie zmienne: jedna licząca sumę wartości (suma), a druga ilość wprowadzanych liczb (ilość)
Pod pętlą while dałbym działanie liczące już średnią (suma/ilość). Program będzie wtedy wyskakiwał z pętli jeśli użytkownik poda liczbę mniejszą od zera.
A oczywiście w pętli po wprowadzeniu liczby trzeba do "sumy" dodać wartość ostatnio wprowadzonej liczby, a do "ilości" jedynkę, ale to chyba oczywiste.
Pewnie można to zrobić szybciej i lepiej, ale to pierwsze co mi przyszło do głowy. Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi, bo możliwe że wyraziłem się mało precyzyjnie
.
Do tego zadeklarowałbym dwie zmienne: jedna licząca sumę wartości (suma), a druga ilość wprowadzanych liczb (ilość)
Pod pętlą while dałbym działanie liczące już średnią (suma/ilość). Program będzie wtedy wyskakiwał z pętli jeśli użytkownik poda liczbę mniejszą od zera.
A oczywiście w pętli po wprowadzeniu liczby trzeba do "sumy" dodać wartość ostatnio wprowadzonej liczby, a do "ilości" jedynkę, ale to chyba oczywiste.
Pewnie można to zrobić szybciej i lepiej, ale to pierwsze co mi przyszło do głowy. Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi, bo możliwe że wyraziłem się mało precyzyjnie

- YoUri`
- Qualità Juventino
int a[rozmiar];
int n=0;
do{
cin>>a[n];
n++;
}while(a[n-1]>=0);
float srednia=0;
int hlp=0;
for(int i=0;i<n;i++){
hlp+=a;
};
srednia=hlp/n;
cout<<srednia;
Tak by to wyglądało w c++, oczywiście w wersji mega okrojonej bez analizy błędów itp. Fajnie jakby się przydało, ale nawet jeśli nie to po prostu nie mogłem się oprzeć
Pozdrawiam.
int n=0;
do{
cin>>a[n];
n++;
}while(a[n-1]>=0);
float srednia=0;
int hlp=0;
for(int i=0;i<n;i++){
hlp+=a;
};
srednia=hlp/n;
cout<<srednia;
Tak by to wyglądało w c++, oczywiście w wersji mega okrojonej bez analizy błędów itp. Fajnie jakby się przydało, ale nawet jeśli nie to po prostu nie mogłem się oprzeć

Pozdrawiam.
- Wojt
- Juventino
Wiem, że proste, ale z chemii jestem noga ;P
1. zapisać równania reakcji zobojętniania (jonowo, cząsteczkowo i jonowe skrócone) wodorotlenku wapnia z HCL, H2SO4, HNO3
2. w którą stronę należy przesunąć równowagę reakcji spalania CO do CO2 jeśli:
a)do środowiska reakcji dodano tlen
b)do środowiska reakcji dodano CO2
3. napisz równania dysocjacji wodorotlenku magnezu i ustal dla nich stała dysocjacji
1. zapisać równania reakcji zobojętniania (jonowo, cząsteczkowo i jonowe skrócone) wodorotlenku wapnia z HCL, H2SO4, HNO3
2. w którą stronę należy przesunąć równowagę reakcji spalania CO do CO2 jeśli:
a)do środowiska reakcji dodano tlen
b)do środowiska reakcji dodano CO2
3. napisz równania dysocjacji wodorotlenku magnezu i ustal dla nich stała dysocjacji
From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?