Transmisja w TV/Internecie - TUTAJ WSZYSTKO

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
ODPOWIEDZ
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 09:38

Maggie Del Piero pisze:Potwierdzam powyższe
przeczytałam cały internet aż w końcu się zapytałam na FB. Potwierdzone info na "11" w necie będzie za free:)
Oby jakość była w porządku bo czytając powyższe dyskusje też boję się o kwadratowe głowy i prostokątne inne części ciała piłkarzy ... czas pokaże byle do niedzieli;)
Jakość jest ok, poprawili ostatnio streama. Pytanie tylko, czy jak się rzucimy wszysc, to ich serwery nie będą zbyt przeciążone i czy da radę komfortowo, bez żadnych zacięć, oglądać.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 09:39

Po co oglądać Eleven jak jest Sopcast z lepszą jakością :) bo chyba nie dla nędznego komentarza :)

Zero szacunku dla Pogby
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 09:44

Przyznam się szczerze, że czytam ten temat po cichu od jakiegoś czasu i codziennie śmiać mi się chce z tych januszy biznesu, którzy podpisali cyrograf z satelita na dwadzieścia lat, bez sprawdzenia do kiedy wygasają prawa telewizyjne ence. Już pomijając fakt jak można płacić za telewizję która jest rozrywką plebsu, w Polsce jest tyle naiwnych owieczek z których można łatwo doic kasę, strach trochę. W dzisiejszych czasach nawet na internet nie trzeba podpisywać umów długoterminowych, świadomi klienci sami mogą sobie znajdować lepsze oferty i migrować od jednego dostawcy do drugiego, jak widać dużo ludzi zostało jeszcze mentalne w latach 90. kiedy jak założyli pierwszy McDonald w Radomiu, to wszyscy jedli happy meale lapczywie w poszukiwaniu smaku zachodu :lol:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 09:53

Olek1987 pisze:Po co oglądać Eleven jak jest Sopcast z lepszą jakością :) bo chyba nie dla nędznego komentarza :)
Ja tam mam dość po rusku oglądania :) A jakość na stronie eleven jest obecnie niczego sobie.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 10:36

Panie Z. masz rację po części. Ale nikt na 20 lat nie podpisywał umowy. Poza tym przez cały rok cieszyłem się włoską w HD. Fakt faktem teraz kolejny rok muszę płacić za biedną ofertę. Kto się spodziewał, że nagle 3 najsilniejsze ligi odpadną z oferty. Kończyła im się umowa tego lata na transmisje tych lig, ale nikt nie spodziewał się, że zrezygnują z nich. Od zawsze canal plus kojarzył się z tym, że posiadał cały pakiet piłkarski z najważniejszymi ligami i to własnie dzięki nim miał tylu klientów. Zobaczymy jak rozwinie się sytuacja we wrześniu.

Obrazek
badecki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 10:51

Cabrini_idol pisze:Zobaczymy jak rozwinie się sytuacja we wrześniu.
Otóż to. Sytuacja jest faktycznie na dziś niepewna, ale logicznym jest, że ES nie zarobi na puszczaniu tego w Internecie. Tu trzeba faktycznie zaczekać na rozwój sprawy, bo taki musi nastąpić jak Eleven Sport chce zarabiać na transmisjach.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 17:31

Przecież tu ewidentnie jest coś nie halo. Pojawia się nagle jakieś Eleven, przebija ofertę takiego giganta jak NC+ żeby puszczać mecze w necie i to na dodatek za darmo tak? No ludzie :wink:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 17:34

jarmel, ale za plecami tego eleven stoi Beinsport pod szyldem Al Jazziry, jednej z największych a na pewno najbogatszej telewizji na świecie.

Obrazek
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 17:34

No dobra, ja wiem że hajsu pewnie trochę mają, ale jaki jest w tym cel żeby puszczać to w necie za darmo?

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 17:36

Chcą scentralizować udziały w Europie i przejąć nad nimi kontrolę. Zobacz co się dzieje w innych krajach. We Francji canal plus nie ma co już transmitować jak ten gigant wszedł na ich rynek. Gdzie 2 lata temu mieli również wszystkie ligi najważniejsze. Powoli AL Jazzira przejmuje udziały w Europie i to ona będzie rozdawać karty nie tylko na płaszczyźnie sportowej transmisji.

Obrazek
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 17:49

jarmel pisze:No dobra, ja wiem że hajsu pewnie trochę mają, ale jaki jest w tym cel żeby puszczać to w necie za darmo?
Nie patrz na to z perspektywy jednego roku - mają kartę przetargową w postaci największych lig i mogą teraz stawiać warunki na które ktoś w końcu pójdzie, bo to zbyt łakomy kąsek. Nawet jeśli ten sezon w całości poleci w necie za friko, koniec końców wyjdą na swoje.

A tak swoją drogą, to wcale nie jest powiedziane, że po jakimś czasie Eleven zacznie sprzedawać dostęp do mecżów przez internet - na podobnej zasadzie jak "league pass" w NBA czy NHL.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 17:56

Tu nie ma nic nie-halo, tylko typowe polskie dziadostwo: pojawił się bogaty inwestor, który wykładał górę pieniędzy, to od razu się do niego doczepiły wszystkie cwaniaczki, które wszystkich znają, wszystko załatwią, "będzie pan zadowolony" :prochno: Porozdzielali wszystkie etaty i dopiero na ostatni moment zaczęli się zajmować puszczeniem tej telewizji gdziekolwiek. Inaczej trudno wytłumaczyć to, co się dzieje.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 17:59

Skibil, ale czy w Polsce czy nawet w całej Europie zachodniej to przejdzie ? Bo koszty pewnie będą dosyć spore no i dostęp dla przeciętnego Kowalskiego , który nie potrafi nawet dobrze obsługiwać komputera będzie raczej udręką.

Wg mnie dogadają się pewnie z różnymi platformami ale tanio to nas nie wyjdzie, nas odbiorców.

Obrazek
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 19:14

Carbini - skoro taki Netflix może z powodzeniem radzić sobie w Europie i planować rozszerzenie swojej oferty w, między innymi, Polsce to nie widzę powodu, dlaczego taki format "onlineowych passów" nie miałby zadziałać. Co raz więcej urządzeń podłączonych do internetu, "smart" Tv itd ;) Wiem, że to raczej mrzonki, ale taki sposób dystrybucji osobiście bardzo mi się podoba i chciałbym żeby prędzej czy później pojawił się też w Europie.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 19:42

Eleven w Netii, wiec powoli ruszają z tematem. Do konca wrzesnai za darmo potem 15 zł za miecha, czyli bardzo do przezycia az zal ze nie mam netii.

ODPOWIEDZ