Transmisja w TV/Internecie - TUTAJ WSZYSTKO
Jakość jest ok, poprawili ostatnio streama. Pytanie tylko, czy jak się rzucimy wszysc, to ich serwery nie będą zbyt przeciążone i czy da radę komfortowo, bez żadnych zacięć, oglądać.Maggie Del Piero pisze:Potwierdzam powyższe
przeczytałam cały internet aż w końcu się zapytałam na FB. Potwierdzone info na "11" w necie będzie za free:)
Oby jakość była w porządku bo czytając powyższe dyskusje też boję się o kwadratowe głowy i prostokątne inne części ciała piłkarzy ... czas pokaże byle do niedzieli;)
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- pan Zambrotta
- Juventino
Przyznam się szczerze, że czytam ten temat po cichu od jakiegoś czasu i codziennie śmiać mi się chce z tych januszy biznesu, którzy podpisali cyrograf z satelita na dwadzieścia lat, bez sprawdzenia do kiedy wygasają prawa telewizyjne ence. Już pomijając fakt jak można płacić za telewizję która jest rozrywką plebsu, w Polsce jest tyle naiwnych owieczek z których można łatwo doic kasę, strach trochę. W dzisiejszych czasach nawet na internet nie trzeba podpisywać umów długoterminowych, świadomi klienci sami mogą sobie znajdować lepsze oferty i migrować od jednego dostawcy do drugiego, jak widać dużo ludzi zostało jeszcze mentalne w latach 90. kiedy jak założyli pierwszy McDonald w Radomiu, to wszyscy jedli happy meale lapczywie w poszukiwaniu smaku zachodu :lol:
Ja tam mam dość po rusku oglądaniaOlek1987 pisze:Po co oglądać Eleven jak jest Sopcast z lepszą jakościąbo chyba nie dla nędznego komentarza

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Cabrini_idol
- Juventino
Panie Z. masz rację po części. Ale nikt na 20 lat nie podpisywał umowy. Poza tym przez cały rok cieszyłem się włoską w HD. Fakt faktem teraz kolejny rok muszę płacić za biedną ofertę. Kto się spodziewał, że nagle 3 najsilniejsze ligi odpadną z oferty. Kończyła im się umowa tego lata na transmisje tych lig, ale nikt nie spodziewał się, że zrezygnują z nich. Od zawsze canal plus kojarzył się z tym, że posiadał cały pakiet piłkarski z najważniejszymi ligami i to własnie dzięki nim miał tylu klientów. Zobaczymy jak rozwinie się sytuacja we wrześniu.

- badecki
- Juventino
Otóż to. Sytuacja jest faktycznie na dziś niepewna, ale logicznym jest, że ES nie zarobi na puszczaniu tego w Internecie. Tu trzeba faktycznie zaczekać na rozwój sprawy, bo taki musi nastąpić jak Eleven Sport chce zarabiać na transmisjach.Cabrini_idol pisze:Zobaczymy jak rozwinie się sytuacja we wrześniu.
- Cabrini_idol
- Juventino
jarmel, ale za plecami tego eleven stoi Beinsport pod szyldem Al Jazziry, jednej z największych a na pewno najbogatszej telewizji na świecie.

- Cabrini_idol
- Juventino
Chcą scentralizować udziały w Europie i przejąć nad nimi kontrolę. Zobacz co się dzieje w innych krajach. We Francji canal plus nie ma co już transmitować jak ten gigant wszedł na ich rynek. Gdzie 2 lata temu mieli również wszystkie ligi najważniejsze. Powoli AL Jazzira przejmuje udziały w Europie i to ona będzie rozdawać karty nie tylko na płaszczyźnie sportowej transmisji.

- Skibil
- Redaktor
Nie patrz na to z perspektywy jednego roku - mają kartę przetargową w postaci największych lig i mogą teraz stawiać warunki na które ktoś w końcu pójdzie, bo to zbyt łakomy kąsek. Nawet jeśli ten sezon w całości poleci w necie za friko, koniec końców wyjdą na swoje.jarmel pisze:No dobra, ja wiem że hajsu pewnie trochę mają, ale jaki jest w tym cel żeby puszczać to w necie za darmo?
A tak swoją drogą, to wcale nie jest powiedziane, że po jakimś czasie Eleven zacznie sprzedawać dostęp do mecżów przez internet - na podobnej zasadzie jak "league pass" w NBA czy NHL.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Tu nie ma nic nie-halo, tylko typowe polskie dziadostwo: pojawił się bogaty inwestor, który wykładał górę pieniędzy, to od razu się do niego doczepiły wszystkie cwaniaczki, które wszystkich znają, wszystko załatwią, "będzie pan zadowolony"
Porozdzielali wszystkie etaty i dopiero na ostatni moment zaczęli się zajmować puszczeniem tej telewizji gdziekolwiek. Inaczej trudno wytłumaczyć to, co się dzieje.

- Cabrini_idol
- Juventino
Skibil, ale czy w Polsce czy nawet w całej Europie zachodniej to przejdzie ? Bo koszty pewnie będą dosyć spore no i dostęp dla przeciętnego Kowalskiego , który nie potrafi nawet dobrze obsługiwać komputera będzie raczej udręką.
Wg mnie dogadają się pewnie z różnymi platformami ale tanio to nas nie wyjdzie, nas odbiorców.
Wg mnie dogadają się pewnie z różnymi platformami ale tanio to nas nie wyjdzie, nas odbiorców.

- Skibil
- Redaktor
Carbini - skoro taki Netflix może z powodzeniem radzić sobie w Europie i planować rozszerzenie swojej oferty w, między innymi, Polsce to nie widzę powodu, dlaczego taki format "onlineowych passów" nie miałby zadziałać. Co raz więcej urządzeń podłączonych do internetu, "smart" Tv itd
Wiem, że to raczej mrzonki, ale taki sposób dystrybucji osobiście bardzo mi się podoba i chciałbym żeby prędzej czy później pojawił się też w Europie.