Coppa Italia (1/2): Milan 1-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 08 lutego 2012, 23:30

Dante93 pisze: Boriello to wielke nie porozumienie. Mam nadzieje, że Juve go nie wykupi :doh:. Jedyne co się rzuca w oczy to jego włosy na żelu :rotfl:.
:think:.
Jeśli będzie grał tak jak dotychczas to o żadnym wykupieniu nie może być mowy.
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2012, 23:30 przez Tony Montana, łącznie zmieniany 1 raz.

Deyvid

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Dosyć wyrównany mecz IMO, na dobrą sprawę Milan też mógł go wygrać :wink: Cieszy strasznie wygrana, szczęśliwa bo szczęśliwa ale cieszy niezmiernie, zwłaszcza na tak ciężkim terytorium. No i cieszy niezwykle udany powrót Martina do Juve, lepszego początku nie mógł sobie wymarzyć :-D
Milan robił dziś strasznie dużo błędów, w ostatnich 20 min zwłaszcza zdarzały się one jednemu ze środkowych obrońców(niestety nie jestem w stanie stwierdzić któremu).
Ibrahimovic oprócz rzutu wolnego zagrał równie słabo na tle Barzagliego, co mnie bardzo cieszy.
A jak już wspomniałem o tym wolnym, to muszę pochwalić tu Storariego, który na prawdę świetnie to wybronił. Esti i Boriello zagrali dziś totalną padakę, wręcz masakryczną. Marco tylko przekonał mnie do tego, że nie zasługuję nawet na ławkę, już więcej by chyba pokazał Amauri czy Iaquinta.
Słabo zagrał Del Piero. Starał się, próbował, ale odnotował bardzo wiele niepotrzebnych i głupich strat.
Podobała mi się gra Giaccheriniego, który kilkukrotnie pokazał klasę. W 2 połowię już nieco osiadł i troszkę zmarnował, ale i tak swoje zdecydowanie zrobił. Barzagli tak jak już wspominałem wcześniej, zagrał kolejny świetny mecz. Ogólnie do obrony nie mam większych zastrzeżeń, troszkę niepopisaliśmy się przy straconej bramce. Martwi mnie jednak dyspozycja napastników.. Chciałbym żeby w nast. ligowym meczu od 1 minuty zagrał zamiast Matrego np. Q

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Mi się wydaje że zagraliśmy ten mecz tak jak Antek chciał. Wiedział że jest sporo ławkowiczów i że Milan nie może sobie pozwolić na porażkę, ba nawet remis był by dużym nie dosytem dla nich. Wszak ten mecz ustawia psychologicznie ligę.

Trzeba się cieszyć z wyniki i z tego że potrafimy zagrać też dobry mecz taktycznie nie koniecznie od początku do końca gniotąc przeciwnika. Jeżeli dostaniemy się do LM , to tak może wyglądać spora część meczy. :)

Teraz czekamy na weekend :)

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2012, 23:31

meda11
Nie neguje tego, ale jednak twierdzenie, że bez niego Juventus nie istnieje to też gruba przesada :wink: Życie pokazuje, że wcale tak nie jest.

koki90
Nie załapałeś mojego toku myśleniowego :wink: Miałem coś zupełnie innego na myśli :P To, że właśnie nikt o zdrowych zmysłach nie mógł oczekiwać, że zdominujemy Milan jak jakiegoś ogórka, dlatego wszelkie lamenty, że Milan nam gola strzeli/stworzył pare sytuacji są zupełnie bezsensowne, bo nienaturalnym byłoby gdybyśmy wygrali "lajtowo" :smile:

Tony@
To nie mój cytat, ale podpisuje sie pod nim :smile:
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2012, 23:33 przez Dante93, łącznie zmieniany 1 raz.

nynek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lutego 2012, 23:33

Dante93 pisze:
vieira4 pisze:Vucinic sam się broni swoją grą bo bez niego Juventus jest 50 procent gorszy w ofensywie
Żartujemy, prawda?
Myśle, że Alex dalby nam nie mniej. I spójrzmy na ostatnie mecze gdy Alex gra- dziś zwycięstwo, z Roma zwycięstwo. Vucinić gra ciągle i czasem z ogórkami jest bezradny. Dziś też nic wielkiego nie pokazał.
Vucinic bezradny? Robi z piłką bardzo dużo, przez co czasem się plącze, ale nie nazwałbym tego bezradnością. Jeśli dzisiaj nic nie pokazał, to ja już nie wiem co jest wyznacznikiem.
Del Piero gra, to zespół wygrywa? Vucinic gra, to już nie do końca? Alex gra z rezerwowymi napastnikami, a Vucinic z Matrim, który marnuje 9/10 z jego otwierających podań. Może tu leży wina?
Cieszę się, że dzisiaj w napadzie biegał klocek, który nie przewracał się od każdego dotknięcia, nie modlił się do sędziego i nie robił miny nieporadnego dziecka, po 5-tej zmarnowanej setce z rzędu.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2012, 23:35

Alex dzisiaj znowu piach, ale dzieci JP zawsze znajdą usprawiedliwienie. Teraz gra słabo, bo za mało gra.

Caceres bez dwóch bramek byłby bardzo mizernie, na szczęście dla neigo dobił, co miał dobić i strzelił co nie miał prawa strzelić :D . Jesteśmy jedną nogą w finale CI, a madmo robi ostatnio za admina kotburgera.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Football Highlights

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2012, 23:36

Zapraszamy do obejrzenia skrótu meczu:

AC Milan - Juventus (skrót meczu)

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lutego 2012, 23:38

zahor pisze:
ewerthon pisze: Wszedłeś tutaj jak zwykle po meczu żeby włożyć nam od razu głowę do lodówki? Istnieje w twoim słowniku taki termin jak "spontaniczna radość"?
To znaczy że z radości po wygranym meczu, swoją drogą o niezbyt prestiżowe trofeum, mam tutaj pisać rzeczy niezgodne z prawdą, np. że występ Caceresa nie mógł być lepszy? To może z rozpędu pochwalmy jeszcze Estigarribię i Borriello, a zjedźmy ich dopiero jak "wywalczą" nam remis z Bologną? To jest właśnie to co mnie wkurza na tym forum - wymęczymy jednobramkowe zwycięstwo, 50% użytkowników zachwyconych, ozłociłoby tych ojców zwycięstwa. A jak rozgrywając podobne zawody pechowo przegramy albo zremisujemy ze słabszym zespołem, to nagle się okazuje że piłkarze którzy mieli w tym udział to godni następcy Amauriego, Grygery i Poulsena. Najśmieszniej oczywiście jest jak w niedużym odstępie czasu wywalczymy dobry, zły a potem znowu dobry wynik i zawodnik, który w niedzielę był najlepszy na swojej pozycji w Serie A w środę jest bezwartościowym drewnem, które w sobotę w magiczny sposób odzyskuje swoje umiejętności.
Pozwól nam się pocieszyć z wygranego meczu, nawet jeśli gra nie wyglądała rewelacyjnie, a chłopaki popełnili sporo błędów. Ty od razu postanowiłeś wejść i na gorąco tonować nastroje rozradowanych kibiców, ale jak widać dla ciebie coś takiego jak najzwyklejsza, nawet nieprzemyślana i spontaniczna radość kibica nie istnieje, bardzo szaro to wszystko wygląda i szczerze ci współczuje. A na wnioski przyjdzie czas, chociażby jutro, na razie jeszcze atmosfera nie opadła.
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2012, 23:40 przez ewerthon, łącznie zmieniany 1 raz.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2012, 23:39

nynek@
Już od jakiegoś czasu jesteś żałosny, i chyba juz sie nie poddasz reformie :wink:
Vucnić miewa dobre mecze, ale miewa i mocno przeciętne kropka. Dziś dla mnie Alex zagrał dobrze, i zasłużyl na miejsce w następnej kolejce ligowej.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2012, 23:39

Wytłumaczcie mi coś.
Na goal.com Caceres został wtopą meczu i jednocześnie został oecniony na 8. Zawodnikiem meczu został Mexes, który ma ocenę 5 :prochno: Kto tu jest głupi? ja czy redaktorzy goal.com?

Obrazek
vieira4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2012, 23:42

Dante93 pisze: Vucnić miewa dobre mecze, ale miewa i mocno przeciętne kropka. Dziś dla mnie Alex zagrał dobrze, i zasłużyl na miejsce w następnej kolejce ligowej.
Tak- zasłużył na miejsce, ale na ławce rezerwowych

:-D

A oceny ze strony TMW wyglądają tak:
http://www.tuttomercatoweb.com/juventus ... tmw=330000

Swoją drogą kibice z Polski różnia się też w ocenie Padoina z tymi z Włoch. Tifosi piszą na VS.com, że Padoin jest jednak świetnym zakupem i 5 milionów zostało zainwestowane bardzo dobrze..
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2012, 23:54 przez vieira4, łącznie zmieniany 2 razy.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2012, 23:43

Nie bronie mieć swojego zdania :smile: Życie zweryfikuje jak zwykle, kto miał racje. Nie będe mial nic przeciwko temu jak jednak zagra Vucinic i strzeli hattricka :smile:

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2012, 23:45

Przed meczem remis bramkowy brałbym w ciemno, a tu taka niespodzianka :). Świetny ''debiut'' Caceresa. Ogolnie dobry mecz w naszym wykonaniu. Mieliśmy troszkę szczęścia, że zlatan odbił piłkę ręką przy nieuznanym golu. Akurat Milan miał w tym okresie gry przewagę nad nami, ale co tam. Liczy się zwycięstwo i cieszy bardzo dobra zaliczka przed rewanżem.

Powiedzcie mi, byli kibice Milanu w 1 połowie na stadionie? Bo ja słyszałem tam tylko kibiców Juve :D

FORZA JUVE!

Obrazek
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2012, 23:49

pablo1503 pisze:Wytłumaczcie mi coś.
Na goal.com Caceres został wtopą meczu i jednocześnie został oecniony na 8. Zawodnikiem meczu został Mexes, który ma ocenę 5 :prochno: Kto tu jest głupi? ja czy redaktorzy goal.com?
Pomieszalo im sie, poprostu na odwrut podpieli top i flop of the match, Martin powinien byc top a Mexes flop :D

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
nynek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lutego 2012, 23:55

Dante93 pisze:nynek@
Już od jakiegoś czasu jesteś żałosny, i chyba juz sie nie poddasz reformie :wink:
Zważaj sobie. Póki co, to Ty ze swoim ołtarzykiem Matriego i anty-Vucinicem jesteś przekomiczny. Skończ w ogóle z tymi emotikonami, bo coraz gorzej idzie Ci ukrywanie tego, że 93 z nicku, to rok Twojego urodzenia.
Dziwne, że wszyscy oceniają Caceresa przez pryzmat 2 goli (druga cudowna). Zagrał dzisiaj słabo w obronie, nie ogarniał ustawienia, ale i tak same zachwyty...

Zablokowany