Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Reg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2009, 22:50

Milan rozpoczął sezon od zwycięstwa na wyjeździe ze Sieną. Chociaż nie pozwalali zawodnikom z Toskani na groźne akcje to sami przez większość meczu nie zachwycali pod bramką rywali. W 19` Jankulovski co prawda wyszedł sam na sam, ale chyba był na spalonym, a strzał i tak obronił Curci. W 22`, po dośrodkowaniu Ronaldinho z rzutu wolnego, Pato lekko musnął piłkę głową, a ta wpadła do siatki. Sędzia jednak słusznie nie uznał gola, bo Braylijczyk był na sporym spalonym. Siedem minut później Ronaldinho posłał prostopadłe podanie i Pato pokonał bramkarza w sytuacji sam na sam. Milan nie cieszył się długo z prowadzenia. Wystarczyło 5 minut, żeby Ghezzal z 3 metrów skierował piłkę do bramki po odbitym przez Storariego strzale. Kilkadziesiąt sekund po przerwie Ronaldinho znów posłał świetne prostopadłe podanie, tym razem do Flaminiego. Ten wybiegł za linię obrony i zagrał piłkę wzdłuż bramki. Pato zamknął akcję i ponownie dał prowadzenie Milanowi. Przez resztę spotkania Milan kontrolował przebieg gry i nie dał sobie wyszarpać 3 pkt. Krytykowany Ronaldinho, mimo że rzeczywiście niezbyt dynamiczny pełnił dzisiaj ważną role. Posłał kilka bardzo dobrych podań, był blisko zdobycia bramki z przewrotki no i zaliczył asystę i kluczowe podanie przy drugim golu. Najlepszym zawodnikiem Milanu był według mnie Pato.
Warto wspomnieć, że Paolucci i Ekdal dostali po 35 minut, jednak żaden z nich nie pokazał nic specjalnego.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2009, 23:00

Mecz bez większej historii. Milan lepszy, ale nic wielkiego nie prezentował. Wiem że to początek sezonu, ale po cichu liczę że to prawie maksimum na co ich stać. Paolucci i Ekdal bez rewelacji, szczególnie ten pierwszy. Aha i niezłe mordobicie po meczu ;P.

Pałlo3

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2009, 23:14

liczę że to prawie maksimum na co ich stać
raczej forma idzie w górę, więc nie prorokowałbym ;) 2-1, to tylko Siena, ale mecz wygrany praktycznie na stojąco. W pierwszej połowie posiadanie piłki 63 %, poza Pato i czasem Jankulovskim nikt zbytnio się nie wybiegał ;) jak ktoś wczesniej wspomniał mecz bez historii i mały kroczek do miejsca w LM (bo na scudetto nikt normalny bez Kaki i Maldiniego nie liczy) przy remisie Violki. Można powiedziec, ze olewanie Milanu przez 'ekspertów' i pozostałe druzyny moze byc naszym asem w rękawie, bo presja związana z byciem faworytem nie zawsze pomaga :) jutro licze na kolejne niespodzianki (szczególnie Bari oraz że Napoli, Roma potraca punkty). Forza!

FORZA MILAN!
JuveCracow

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2009, 23:39

Paolo#3 pisze:olewanie Milanu przez 'ekspertów' i pozostałe druzyny moze byc naszym asem w rękawie, bo presja związana z byciem faworytem nie zawsze pomaga
Zgadzam się, dziś było to szczególnie widać po Ronaldinho, który grał zupełnie tak, jakby był przez ostatnie pół roku całkowicie trzeźwy i na każdym treningu pracował w najlepsze na chwałę swojego klubu :wink: Świetny mecz w jego wykonaniu, również Pato błysnął formą, ten gol przeciwko Juve ciągle mam w pamięci, moim zdaniem ładna sztuka.
Paolo#3 pisze:2-1, to tylko Siena, ale mecz wygrany praktycznie na stojąco. W pierwszej połowie posiadanie piłki 63 %, poza Pato i czasem Jankulovskim nikt zbytnio się nie wybiegał :wink: jak ktoś wczesniej wspomniał mecz bez historii
Nie zgadzam się z tym deprecjonowaniem postawy Sieny w dzisiejszym meczu, na moim świeżo założonym blogu opisałem dosyć dokładnie co podobało mi się w grze biało- czarnych w poszczególnych fragmentach spotkania. Zdominowaliście ich w drugiej linii, pobiliście doświadczeniem, to co mieli wam zrobić? Ugryźć latającym po skrzydłach bez głowy Maccarone czy może szczęśliwym strzelcem wyrównującej bramki Ghezzalem? Zaimponował mi u nich jeden obrońca, Daniele Ficagna. Bez świetnie rozprowadzającego piłki, idealnie dziś czującego grę playmakera w osobie Ronaldinho nie byłoby moim zdaniem tak łatwo o punkty w toskańskim klimacie. Ciekawe o co im poszło po końcowym gwizdku sędziego? Gratuluję udanego startu rozgrywek, oby również Juventus odniósł jutro zwycięstwo na dobry początek sezonu.
Pozdrawiam :P

Pontius21

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2009, 00:02

Paolo#3 pisze: mecz bez historii i mały kroczek do miejsca w LM (bo na scudetto nikt normalny bez Kaki i Maldiniego nie liczy) przy remisie Violki.
Paolo#3 pisze: jutro licze na kolejne niespodzianki (szczególnie Bari oraz że Napoli, Roma potraca punkty)
a nie liczysz na strate Udinese , Palermo ? a moze Sampy , Genoi albo Cagliari ? :shock:

weź nie rób wstydu na obcym forum , każdy normalny kibic wierzy w równa walkę z Interem i Juventusem a ty tu sam deprecjonujesz własny klub kiedy się jeszcze dobrze sezon nie zaczął . Jaki Maldini ?! szacunek dla legendy ale nie decydował o sile drużyny co najmniej od 2 lat ! Kaka ? Nie dajesz żadnej szansy Ronaldinho i Huntelaarowi żeby załatali dziurę po jego odejściu ?

żenująca wypowiedź wbrew sercu i wbrew rozsądkowi :angry:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2009, 00:08

Pontius21 pisze:żenująca wypowiedź wbrew sercu i wbrew rozsądkowi :angry:
Wbrew rozsądkowi? Kolego, poluzuj. Wiem, że Milan wygra w tym roku Ligę Mistrzów, ale nutka niepewności i trochę samokrytyki nikomu jeszcze nie zaszkodziła.

Oglądałem tylko skrót meczu. Podobała mi się gra Ronaldinho. Nie przepadam za tym zawodnikiem od czasów jego gry w Hiszpanii, ale to nie zmienia faktu, że dzisiaj dwa razy ładnie obsłużył kolegów z drużyny i to dzięki niemu mogli dzisiaj wygrać. Ciekawi mnie co pokaże w dalszej części sezonu. Oby nic.

Pałlo3

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2009, 00:52

weź nie rób wstydu na obcym forum , każdy normalny kibic wierzy w równa walkę z Interem i Juventusem
w bezposrednich meczach z głownymi rywalami wierze zawsze, ale patrząc na cały sezon trudno napawac optymizmem, żebysmy w tabeli nie ustepowali Juve i Interowi. Po prostu u nas jest wiele niewiadomych. Jeśli Dinho odnajdzie formę i motywację, Pato stabilnośc, Nesta zdrowie, Borriello przypomni sobie czasy Genoi, a Hunter okaże się strzałem w 10. to jestem spokojny co do poczynan naszego zespołu... Jeśli...
żenująca wypowiedź wbrew sercu i wbrew rozsądkowi
[*]

Ciekawe o co im poszło po końcowym gwizdku sędziego
prawdopodobnie o to, że któremuś piłkarzowi Sieny nie podobało się, ze Dinho i Pato grali na czas w ostatnich minutach meczu i coś tam zaczął pluc do Pato i Dinho. A że Pato ostatnio zrobił się pyskaty zaczeły się przepychanki ;)

FORZA MILAN!
FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2009, 11:43

Pytanie do Milanistów czy Ronaldinho grał naprawdę dobrze tak jak piszą na stronach Milanu?

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
Marcin_ACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2009, 12:32

FalsoVero pisze:Pytanie do Milanistów czy Ronaldinho grał naprawdę dobrze tak jak piszą na stronach Milanu?
Tak, w meczu ze Sieną to był ten stary dobry Ronaldinho z Barcy, a nawet lepszy, dojrzalszy powiedziałbym, bo mniej było sztuczek pod publiczke, ale za to były genialne podania, niesamowite przewidywanie tego, co za chwilę zdarzy sie na boisku, ustawiał się na boisku tak, że ciągle zmylał obrońców, miałem wrażenie, że nikt go nie kryje. Mało brakowało, a strzeliłby piękną bramkę z przewrotki. Ideanie wyglądała gra duetu Ronaldinho - Pato. Widać potrzebowali roku, żeby się umieć "czytać" wzajemnie, albo po prostu potrzebowali odejścia Kaki (Ronaldinho grał dokładnie jego pozycję na boisku), a może potrzebowali brazylijskiego trenera, który preferuje ofensywny styl gry. Ale to dopiero jeden mecz, wolałbym poczekać z entuzjazmem do następnego, zwłaszcza, że będą to derby 8)

tutaj Ronaldinho vs Siena:

Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2009, 12:39

Liczę na wygraną Milanu albo remis w derby Mediolanu, mam nadzieję że Ronnie utrzyma formę chociaż przez jeszcze jeden mecz :)

nad gopłem

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2009, 12:45

Paolo#3 pisze:
liczę że to prawie maksimum na co ich stać
raczej forma idzie w górę, więc nie prorokowałbym ;) 2-1, to tylko Siena, ale mecz wygrany praktycznie na stojąco. W pierwszej połowie posiadanie piłki 63 %, poza Pato i czasem Jankulovskim nikt zbytnio się nie wybiegał ;) jak ktoś wczesniej wspomniał mecz bez historii i mały kroczek do miejsca w LM (bo na scudetto nikt normalny bez Kaki i Maldiniego nie liczy) przy remisie Violki. Można powiedziec, ze olewanie Milanu przez 'ekspertów' i pozostałe druzyny moze byc naszym asem w rękawie, bo presja związana z byciem faworytem nie zawsze pomaga :) jutro licze na kolejne niespodzianki (szczególnie Bari oraz że Napoli, Roma potraca punkty). Forza!
Milan ma mocny skład i będzie równie groźny co zawsze co potwierdzi mecz z Interem. Nie ma Kaki? Jest Pirlo Gattuso Flamini Ronaldinho - słabo? Piszesz jakby Milan był na poziomie Fiorentiny czy Napoli...

Marcin_ACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 14:07

Dziś meczyk, z którego ciesza się także kibice Juve, bo albo Milan, albo Inter stracą punkty. Skład Milanu obstawiam taki:

.......................Storari
Zambrotta - Nesta - T Silva - Jankulovski
...........Gattuso - Pirlo - Flamini (Seedorf)
.....................Ronaldinho
.................Pato - Huntelaar (Borriello/Inzaghi)

ciekaw jestem składu Interu i czy zagra Sneijder

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 14:09

Marcin_ACM pisze:Dziś meczyk, z którego ciesza się także kibice Juve, bo albo Milan, albo Inter stracą punkty. Skład Milanu obstawiam taki:

.......................Storari

ciekaw jestem składu Interu i czy zagra Sneijder
Sneijdera nie ma w kadrze meczowej Interu.

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 14:47

Marcin_ACM pisze:.......................Storari
Jak na mój gust, to Milan takiego słabego składu nie ma, a można nawet powiedzieć, że przyszłość mają w ataku.

Mam nadzieje że w dzisiejszym meczu będzie remis, szkoda tylko że nie moge obejrzeć ani derbów Mediolanu, ani meczu Juventusu.

L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 14:49

Zawidowianin pisze: Sneijdera nie ma w kadrze meczowej Interu.
Papiery transferowe z Realu jeszcze nie doszly, jak Jose oglaszal powolanych. Mowil to Branca wczoraj na konferencji prasowej.

Wedlug dzisiejszych doniesien na 99% bedzie co najmniej na lawce rezerwowych.

Obrazek
ODPOWIEDZ