Serie A (2): JUVENTUS 4-1 Parma [DPL na meczu!]
- francois
- Juventino
W końcu przezwyciężyliśmy kompleks Parmy :twisted:
Muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony
No i po raz kolejny muszę oddać honor Pirlo, w którego początkowo wątpiłem :oops: W dodatku o miejsce u jego boku będzie ciekawy bój Marchisio i Vidala
Giaccherini zagrał słabo, ale na szczęście Marotta zadbał o wystarczającą ilość zawodników na tą pozycję...
Muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony

No i po raz kolejny muszę oddać honor Pirlo, w którego początkowo wątpiłem :oops: W dodatku o miejsce u jego boku będzie ciekawy bój Marchisio i Vidala

Giaccherini zagrał słabo, ale na szczęście Marotta zadbał o wystarczającą ilość zawodników na tą pozycję...
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
parma nawet nie podskoczyla dzisiaj juve
giaccherini najgorszy na boisku ale tragedii nie gral, ale oczywiscie jak elia i estigarribia potrenuja z zespolem to wysla giascherriniego na trybuny
bardzo mi sie podobal styl gry juve, z duzym spokojem juventus wymienial pilke, swietnie zneutralizowana pomoc parmy, bardzo dobry mecz
giaccherini najgorszy na boisku ale tragedii nie gral, ale oczywiscie jak elia i estigarribia potrenuja z zespolem to wysla giascherriniego na trybuny
bardzo mi sie podobal styl gry juve, z duzym spokojem juventus wymienial pilke, swietnie zneutralizowana pomoc parmy, bardzo dobry mecz
- Monte Cristo
- Juventino
To wskaz mi bramkarza, ktory, twoim tokiem rozumowania "umie bronic karne". :lol: Dudek, Ricardo, Neuer? Oni tez wpuszczajaJacky pisze:Hmm, let me see... Moze to, ze puszcza karne?pan Zambrotta pisze:? jakieś argumenty?Jacky pisze:Buffon nie potrafi bronic karnych.
Ale to juz wszyscy wiedza nie od dzis.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Złudne wrażenie. Markizjo bardzo pomagał Pirlo w wielu akcjach, kilkakrotnie walczył o piłkę do samego końca. Dzisiaj środek działał bez zarzutu.Buzol pisze:Gdyby Claudio nie walnął bramki wybór między nim a Vidalem byłby łatwiejszy, ja skłaniam się ku chilijczykowi bo robi znacznie więcej na boisku.
Aczkolwiek Conte chyba będzie miał ból głowy z tym Vidalem bo Chilijczyk gra świetnie ale współpraca Pirlo z Marchisio również wygląda bardzo dobrze.
Nie trzeba daleko szukać. Jednym z najlepszych golkiperów od bronienia karnych jest Handanovic, który złapał 12 z 30 karnych w serie A.Monte Cristo pisze:To wskaz mi bramkarza, ktory, twoim tokiem rozumowania "umie bronic karne"
- Mate.G
- Juventino
Będą grać po połowie
Już się nie mogę doczekać następnego spotkania

Już się nie mogę doczekać następnego spotkania

- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
marchisio bardzo duzo dzisiaj pracowal, ogolnie cala pomoc swietnie zagrala, najlepszy dowodem na to jest fakt ze parma nie potrafila zadnej akcji stworzyc, nie mieli czasu nawet pilki przyjac
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Jak można wątpić w geniusz Pirlo?!francois pisze:
No i po raz kolejny muszę oddać honor Pirlo, w którego początkowo wątpiłem :oops:

Buffon nawet nigdy nie czuje strony, w którą piłkarz może oddać strzał. Nie ma żadnego systemu, po prostu zostawia wszystko szczęściu i to widać. W końcu lubi bukmacherkęMonte Cristo pisze:To wskaz mi bramkarza, ktory, twoim tokiem rozumowania "umie bronic karne". Laughing Dudek, Ricardo, Neuer? Oni tez wpuszczaja
- Mate.G
- Juventino
W meczu z Realem obronił i to się liczy 

- cukier
- Juventino
no i jest pieknie
brawo Pirlo:)_ oby tak dalej i szkoda ze nie gramy w pucharach;/
no i oczywiscie najgorszy dostal nagrode w postaci czerwonej kartki:) ehh

no i oczywiscie najgorszy dostal nagrode w postaci czerwonej kartki:) ehh
FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JUVE FOREVER!!!!
JUVE FOREVER!!!!
- Mate.G
- Juventino
Szkoda że Ziegler nie spasował naszemu trenerowi ....
- Puszka
- Juventino
Naprawde ładny mecz. Nareszcie gramy krotkimi podaniami, przez linię pomocy a nie zawiesiny Chelliniego/Barzagliego do napastnikow, bo tego to juz sie ogladac nie dało. No i pressing tez na plus.
To jakie piłki dzisiaj rozrzucal Pirlo to mistrzostwo
A nie chcialem go w Juve, bo myslalem ze jest wypalony :oops: oby grał tak jak najdluzej i kontuzje go omijaly, to bedziemy mieli z niego wieeleee pozytku.
Buffon praktycznie jedna interwencja i to on mogl podarowac bramkę Parmie, ale powiedzmy ze to tylko pierwszy i ostatni kiks naszego bramkarza.
Pierwszy prawdziwy sprawdzian to mecz z Milanem, a ze Siena mecz powinien byc podobny do dzisiejszego [oby!]
Za Ferrary jak juz podkreslano wczesniej poczatek tez byl znakomity a wiemy jak sie skonczylo, oby w tym przypadku tak nie bylo.
To jakie piłki dzisiaj rozrzucal Pirlo to mistrzostwo

Buffon praktycznie jedna interwencja i to on mogl podarowac bramkę Parmie, ale powiedzmy ze to tylko pierwszy i ostatni kiks naszego bramkarza.
Pierwszy prawdziwy sprawdzian to mecz z Milanem, a ze Siena mecz powinien byc podobny do dzisiejszego [oby!]
Za Ferrary jak juz podkreslano wczesniej poczatek tez byl znakomity a wiemy jak sie skonczylo, oby w tym przypadku tak nie bylo.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Buffi bezapelacyjnie byl jednym z najlepszych bramkarzy swiata, ale nawet w chwilach swoich szczytow nie byl jakims specjalista od karniaczkow. Nie wymienie Ci konkretow, bo nie ogladam wszystkich meczow innych druzyn. Ale uwazam, ze np. taki Casillas (tak wiem, bla bla bla) potrafi lepiej bronic karne niz Gigi. Zdarza sie tez tak, ze jakis noł-nejm np. w Premiership broni karne very well, natomiast ogolnie jest bramkarzem, powiedzmy, srednim.Monte Cristo pisze:To wskaz mi bramkarza, ktory, twoim tokiem rozumowania "umie bronic karne". :lol: Dudek, Ricardo, Neuer? Oni tez wpuszczajaJacky pisze:Hmm, let me see... Moze to, ze puszcza karne?pan Zambrotta pisze: ? jakieś argumenty?
Arielinho na pewno Wam znajdzie jakas fajna strone ze statami dotyczacymi obronionych przez bramkarzy rzutow karnych.
Aha, mecz byl spoko. Szkoda, ze mamy De Ceglie.
Ostatnio zmieniony 11 września 2011, 17:31 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 1 raz.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Tharp
Pirlo - klasa swiatowa, jego podania - palce lizac
Marchisio - dzisiaj ladnie pracowal, moze sie wydawac ze Conte go troche ogarnal, a ta brameczke co pyknal, to przesliczna!
Lichy - W KONCU mamy kogos z jajami na prawej obronie! :D
Vidal - Przez niego zapomnialem jak sie nazywal ten brazol, co u nas gral przez ostatnie 2 lata. Nie cierpie porownywania obecnych zawodnikow do bylych (glownie przez Balze "Nowego Zambrotte", ktory zostal sprzedany jak tylko dostal swoj "tytul"), ale... Arturo - nowy Davids?
pomarudzilbym troche ze nie zagral ani Esti, ani Eta Beta, ale jest 4:1, wiec sobie odpuszcze!
FORZA!
Pozdrawiam juvelucka & co. , zazdroszcze wam tego wyjazdu :P
Marchisio - dzisiaj ladnie pracowal, moze sie wydawac ze Conte go troche ogarnal, a ta brameczke co pyknal, to przesliczna!
Lichy - W KONCU mamy kogos z jajami na prawej obronie! :D
Vidal - Przez niego zapomnialem jak sie nazywal ten brazol, co u nas gral przez ostatnie 2 lata. Nie cierpie porownywania obecnych zawodnikow do bylych (glownie przez Balze "Nowego Zambrotte", ktory zostal sprzedany jak tylko dostal swoj "tytul"), ale... Arturo - nowy Davids?
pomarudzilbym troche ze nie zagral ani Esti, ani Eta Beta, ale jest 4:1, wiec sobie odpuszcze!
FORZA!
Pozdrawiam juvelucka & co. , zazdroszcze wam tego wyjazdu :P
- lose10
- Juventino
Świetny Juventus! Spokój, agresywny pressing i przede wszystkim pomysł na gre. W zeszłym sezonie takiego czegoś tutaj nie było
nie wolno popadać w hurraoptymizm ale oby tak dalej panowie
Buffon- Parma chyba nie oddała ani jednego strzału na bramke
Lichtensteiner- fantastyczny mecz. Biegal w te i z powrotem i tak w kółko.
Chiellini Barzagli- dzisiaj na prawde dobrze. Przypomnial sie ten Kielon sprzed paru sezonów :-D
De Ceglie- nie było tak źle jak niektórzy tutaj twierdza. Ciekawe co wymysli Conte. Vidal na lewej albo Sorensen? Licze że nie zostanie na lewą przesuniety Kielon.. bo oglądanie w akcji Bonucciego psuje widowisko :roll:
Pepe- Bramka i waleczność nadrobiła jego pewne niedoskonałości
Pirlo- Mometami za dużo miejsca zostawiła mu Parma.. Ten jego spokój, dokładność, coś niebywałego. Mistrz
Marchisio- Na prawde bardzo dobry mecz. Czyścił, nie bał się gry. Świetny duet
Giaccherini- Przeciętnie. Elia i Esti zrobią tu szał
Del piero- Ogólnie przeciętnie, choc pare razy pokazał garstke umiejętnosci
Matri- pechowiec i tyle.
Vidal- doskonale się wprowadza
Vucinic- praktycznie nic takiego nie pokazał, ale będzie z niego pożytek jestem pewny.
Krasic- jw;)
Conte- podobało mi się jego zaangażowanie w mecz. Myślalem ze tym wyjsciowym skladem moze byc ciezko, ale pokazał klase. Widział ktoś gest Antonio po meczy
?

Buffon- Parma chyba nie oddała ani jednego strzału na bramke

Lichtensteiner- fantastyczny mecz. Biegal w te i z powrotem i tak w kółko.
Chiellini Barzagli- dzisiaj na prawde dobrze. Przypomnial sie ten Kielon sprzed paru sezonów :-D
De Ceglie- nie było tak źle jak niektórzy tutaj twierdza. Ciekawe co wymysli Conte. Vidal na lewej albo Sorensen? Licze że nie zostanie na lewą przesuniety Kielon.. bo oglądanie w akcji Bonucciego psuje widowisko :roll:
Pepe- Bramka i waleczność nadrobiła jego pewne niedoskonałości

Pirlo- Mometami za dużo miejsca zostawiła mu Parma.. Ten jego spokój, dokładność, coś niebywałego. Mistrz
Marchisio- Na prawde bardzo dobry mecz. Czyścił, nie bał się gry. Świetny duet

Giaccherini- Przeciętnie. Elia i Esti zrobią tu szał
Del piero- Ogólnie przeciętnie, choc pare razy pokazał garstke umiejętnosci

Matri- pechowiec i tyle.
Vidal- doskonale się wprowadza

Vucinic- praktycznie nic takiego nie pokazał, ale będzie z niego pożytek jestem pewny.
Krasic- jw;)
Conte- podobało mi się jego zaangażowanie w mecz. Myślalem ze tym wyjsciowym skladem moze byc ciezko, ale pokazał klase. Widział ktoś gest Antonio po meczy

- hugo-z-doliny-pomaranczy
- Juventino
Jak Pirlo będzie tak grał jak dzisiaj... został sprowadzony za darmo...moim zdaniem najlepszy transfer. Del Piero pokazuje, że w wieku 36 lat można dobrze grać w piłkę. Miałby dwie asysty gdyby nie ten słupek Matriego. Vidal piękna bramka. Marchiso jeszcze piękniejsza. Jest powód do tego, aby optymistycznie patrzeć na ten sezon 

"Nie módlcie się o łatwiejsze, życie. Módlcie się o to, byście byli silniejszymi ludźmi" J.F. Kennedy
"Nie módlcie się o tropikalne warunki. Módlcie się, byście byli bardziej soczystymi pomarańczami."
W(ielka).S(oczysta). Orange
"Nie módlcie się o tropikalne warunki. Módlcie się, byście byli bardziej soczystymi pomarańczami."
W(ielka).S(oczysta). Orange