Eljero Elia

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
tomekp9-16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 maja 2012, 20:27

Dziwna sytuacja z tym grajkiem i tyle. Przychodził prawie jak z łapanki, niby na życzenie Conte. Teraz jakoś nie tak znowu dawno Conte, czy ktoś ze sztabu, się wypowiadał, że chłopak zaczyna się aklimatyzować i ogarniać o co chodzi we włoskiej piłce. Szkoda trochę tych 9mln w niego zainwestowanych (choć w tej fazie mercato chyba byśmy ich i tak nie włożyli już w żadnego konkretnego grajka), ale sprzedać można, sytuacja taka jak z wypuszczeniem Henry'ego raczej nam nie grozi w jego wypadku :prochno:

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 20:28

Zarówno Elia, jak i Milos odejdą sobie gdzieś tam i zaczną młócić plebs aż miło, szkoda.

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 22:18

kdzr pisze:Zarówno Elia, jak i Milos odejdą sobie gdzieś tam i zaczną młócić plebs aż miło, szkoda.
Co do Eli to chlopak ma talent ale nie chce mu sie biegac za pilka, jesli pojdzie do innego klubu i tez tak bedzie to raczej ciezko bedzie z tym młóceniem. Krasica ustawi sie w 4-4-2 i spowrotem bedzie robil swoje rajdy pod bramke - o to akurat jestem spokojny :wink:

KLIK ==>www
baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 15:00

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... omosc.html

Nasz były grajek ostro o Conte mówi , coś mi się w to wierzyć nie chce a Wy jak uważacie ? :)

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:17

Zapewne nie kłamie. Nigdy nie przejawiał specjalnej zawiści, a np. ja nie wiem jak reagowałbym na sytuację, w jakiej znajdował się Eljero. Lipa.

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:26

Niech lepiej powie jak świetnie nauczył się włoskiego przez ten rok. Pamiętam że przed świętami nawet życzeń nie potrafił po włosku powiedzieć :prochno:

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 17:31

Jak trener miał z nim gadać, skoro nie raczył się włoskiego nauczyć. W "Ferrari dla każdego" nie ma żadnych szans, żeby to było prawdą. Co do oddania forsy też mi się jakoś wierzyć nie chce, bo: co Conte ma do klubowej kasy (i to jeszcze tak marnej, jak na taki klub). No i skąd murzynek miałby wiedzieć, że nasz trener od niego żąda kasy, skoro ze sobą nie rozmawiali? :prochno:

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 17:36

A oni czasem zamiast Ferrari nie dotali Jeepow? Za co mial dostac? W ktorym miejscu przyczynil się do zdobycia Scudetto ? :lol:

KLIK ==>www
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 17:36

Po pierszwe, to Elia powinien zapłacić za świetne miejsce na trybunach i możliwość obejrzenia każdego meczu Juventusu na stadionie. Nie wspominając o tym, że mógł sobie wziąć autografy od prawdziwych gwiazd piłki. Holender w Juventusie był co najwyżej kibicem. Conte z nim nie rozmawiał? Do tej pory myślałem, że zawodnik przekonuje do siebie trenera postawą na treningach i boisku, a nie towarzyskimi konwersacjami.

Po drugie, Elia zrzekł się premii dobrowolnie, więc niech teraz nie jęczy jak mu źle.

Po trzecie, na zamknięcie tego tematu. Niektórzy posądzali Conte o rasizm, bo nasz jedyny murzyn w poprzednim sezonie nie powąchał murawy. Jak widać Asamoah biały nie jest, a jednak gra, bo jest dobry. Lepszy od rozkapryszonej holenderskiej gwiazdki.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 21:39

madmo, pieprzysz jak potłuczony. A wynika to z tego, że byłeś do EE mocno uprzedzony.

EE rozkapryszoną gwiazdeczką? Ani razu nie puścił gnój na nasz klub za to, że ordynarnie spędzał większość czasu na trybunach i przeleciała mu szansa na Euro. Ordynarnie, bo był ostatni w kolejce nawet po szatniarce, czy chłopcu do podawania piłek. Ale był z drużyną cały czas, a było to widać po wpisach, fotkach na twitterze. Odszedł i fajnie się pożegnał. Chwała mu chociaż za to.
Teraz jest zawodnikiem innego klubu, gra do innej bramki, więc mówi co było, to normalne że ma żal do trenera, który z nim nie chciał rozmawiać, traktował jak powietrze. Nikt tu nie kazał Contemu dawać Holendrowi miejsca w składzie, czy nawet na ławce, ale normalna relacja trener-piłkarz nikomu by nie zaszkodziła.
Oddał premie i samochód, bo go zaszantażowano, nie ma podstaw żeby mu nie wierzyć. Jest takim samym mistrzem Włoch co Padoin, czy Manninger. Ciekawe czy oni nie dostali premii ?

hejty na EE są zupełnie bezpodstawne.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 23:10

pan Zambrotta pisze:Oddał premie i samochód, bo go zaszantażowano, nie ma podstaw żeby mu nie wierzyć. Jest takim samym mistrzem Włoch co Padoin, czy Manninger. Ciekawe czy oni nie dostali premii ?

Ponawiam pytanie, w ktorym momencie Elia przyczynil się do zdobycia tytulu mistrza włoch?

KLIK ==>www
Izi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 23:37

Bartek88 pisze:
pan Zambrotta pisze:Oddał premie i samochód, bo go zaszantażowano, nie ma podstaw żeby mu nie wierzyć. Jest takim samym mistrzem Włoch co Padoin, czy Manninger. Ciekawe czy oni nie dostali premii ?

Ponawiam pytanie, w ktorym momencie Elia przyczynil się do zdobycia tytulu mistrza włoch?
A choćby w tym , że nie miał w sobie na tyle dużo zawiści za sytuację w której się znalazł, żeby psuć atmosferę w drużynie, bądź oczerniać klub na łamach jakiejś gazety.
To po pierwsze, po drugie zawsze był dla Conte dostępny. Trenował i występował w meczach w których dostawał "szansę". W razie potrzeby był. To że nie został wykorzystany, bądź to że był ostatnim który wykorzystanym być mógł, w ogóle nie znaczy, że można go wyłączyć z drużyny.
Odebranie mu premii było trochę nie fair, ale gdybym był na ich miejscu i przyczynił się do takiego obrotu spraw, uznałbym że jestem cwany i właśnie oszczędziłem dla klubu sporą sumę.

I miałbym rację. W końcu EE był już myślami w innym klubie, a my po roku inwestycji mieliśmy pewność, że trochę stracimy.[/list]

Franciszek I wydaje się być uroczo pokorny.
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 07:41

Vimes uprzedzony a Pan Zet ciągle go broni wspominając nawet o szansach na wyjazd na Euro (ho ho ho) :think: Mi tam szczerze mówiąc wszystko jedno czy trener grał z nim w karty a dyrektor obdzielał premiami. Mało który piłkarz po tak fatalnej przygodzie z jakimś klubem uważa, że wszystko było super. Amauri też podobno był strasznie traktowany, wyobraźcie sobie że kazali mu trenować z chłopakami z primki a Conte ani razu nie powiedział mu, żeby się pakował bo może na niego patrzeć.

Był EE, nie ma EE, kiedyś będzie dzieciom opowiadał jak wygrał scudetto.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 09:23

Przypadek Elii jest w dużym stopniu podobny do Giovinco z jego pobytu w Juve w latach 2008-10, czyli: "Jestem świetny, ale dostaje za mało szans na grę". Tak, wiem, że Seba grał wtedy więcej niż Elia, ale w jego mniemaniu było to za mało. Potem Giovinco poszedł do Parmy i pokazał, że w ligowym średniaku potrafi, zaliczył 15 goli i 11 asyst. Teraz Elia trafił do 9 drużyny Bundesligi ubiegłego sezonu, gdzie pewnie będzie grał w podstawowym składzie, więc niech również udowodni, że potrafi i chociaż w połowie powtórzy dorobek Giovinco z Parmy.

Elia zirytował mnie tym swoim jęczeniem o Ferrari i pieniądzach, bo jego wkład w zdobycie mistrzostwa był żaden. Na Conte może sobie narzekać, ale to zdanie naszego trenera jest na wierzchu, bo zdobył scudetto. Poza tym, Vidal też przyjechał z Niemiec jak Elia, włoskiego chyba nie znał, a na brak pogawędek z Conte się nie uskarża. Lepiej przemówić grą i postawą na treningach niż elokwencją w rozmowach z trenerem.

Obrazek
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 11:22

Izi pisze: A choćby w tym , że nie miał w sobie na tyle dużo zawiści za sytuację w której się znalazł, żeby psuć atmosferę w drużynie, bądź oczerniać klub na łamach jakiejś gazety.
To po pierwsze, po drugie zawsze był dla Conte dostępny. Trenował i występował w meczach w których dostawał "szansę". W razie potrzeby był. To że nie został wykorzystany, bądź to że był ostatnim który wykorzystanym być mógł, w ogóle nie znaczy, że można go wyłączyć z drużyny.
Odebranie mu premii było trochę nie fair, ale gdybym był na ich miejscu i przyczynił się do takiego obrotu spraw, uznałbym że jestem cwany i właśnie oszczędziłem dla klubu sporą sumę.

I miałbym rację. W końcu EE był już myślami w innym klubie, a my po roku inwestycji mieliśmy pewność, że trochę stracimy.[/list]
Czyli tak samo tym tokiem myslenia powinni dac medale wszystkim naszym olimpijczykom, poniewaz podczas olimpiady nie srali na bieżnie ani nie podstawiali haków innym przez co reszta mogła biec... :roll:

Występował w meczach w których dostawał szanse, w których jako jedynemu zawodnikowi nie chciało się biegać po piłkę, tylko czekał jak sęp na podanie, ktore jak dostał to po chwili stracił, dwa język - po pół roku powinien juz jako tako mowic i umieć skomunikować się z zawodnikami i trenerem, a nawet jak ktoś tu napisał zyczeń nie potrafi zaśpiewać , z takim podejsciem nie jest wcale dziwne,że siedział na ławce - za które oczywiscie siedzenie mial płaconą pensję

KLIK ==>www
Zablokowany