Arturo Vidal

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2011, 19:32

deszczowy pisze:
A Zanetti to teraz gdzie?
Brescia Calcio, google działa.

Zobaczymy co Vidal pokaże w sobote.

FORZA JUVE!!!
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2011, 20:12

Zanetti był kolejnym świetnym transferem Moggiego, tylko w Juventusie który on budował, Cristiano byłby rezerwowym. Teraz nie ma co płakać, mamy maestro Pirlo. Jedyne co mnie martwi to brak odpowiedniego zmiennika, a i ciężko byłoby kogoś wyciągnąć. Wśród tych którzy grają podobnie do Andrei jest Ledesma z Lazio, które chyba nie będzie się chciało już osłabiać, Cigariniego z Napoli którego forma ostatnio nie powala i D'Agostino który za grosze poszedł do Sieny. No i Aquilani, ale on sam chyba chce już zostać w Liverpoolu.

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2011, 23:21

deszczowy pisze: Zanetti był gość. Potrafił takiego crossa rzucić, że faja miękła
Dla Zanettiego to się na czata JP specjalnie wchodziło... świetny gościu, niezłe czasy.

Ciekaw jestem jak w ten zespół wejdzie Vidal. Nie spodziewałem się tego transferu. Marotta zaskoczył in-plus. Cena również do przeżycia

:)

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2011, 12:04

zoff pisze:
Mietson pisze:Sam chciał [Zanetti] tam odejść.
Mylisz się.
Ja się zgodzę z Mietsonem:

http://www.juvepoland.com/news.php?id=13685

Ale, że Secco za niego 2 mln wziął...Świetny grajek, strasznie go lubiłem.

Tharp

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2011, 13:04

Arielinho13 pisze:
zoff pisze:
Mietson pisze:Sam chciał [Zanetti] tam odejść.
Mylisz się.

No jednak sie mylicie z mietsonem, radzilbym sprawdzic informacje z 5 razy nastepnym razem, jesli nie wiesz z pamieci. Zanetti pare dni (czy nawet tygodni?) po wywiadzie w linkowanym newsie, powiedzial jak naprawde bylo. Z dnia na dzien wyproszono go z Juve i sprzedano, tak samo jak swojego czasu Balzarettiego.

A na temat Arturo Vidala sie wypowiadac nie powinienem, nie bede sciemnial ze go kiedykolwiek widzialem wakcji, podoba mi sie za to to, ze pierwszy raz kupilismy goscia za mniej, niz jego 'wartosc' sugerowana przez transfermarkt.de (tak, wiem, ich wartosci mozna sobie o kant rzyci roztrzaskac, no ale zawsze cos). No i te komentarze na fcinter.pl, pare dni przed transferem. "klasowy grajek, musi przejsc do interu, moratti nie moze tego przegapic", "nie ma szans zeby dolaczyl do juve" itd itp.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2011, 13:30

Dokładnie. Tharpa w tej sprawie nie oszukacie. Największy Fanboy Zanettiego na północ od Oslo. Swego czasu miał go nawet w avatarze na JP.

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2011, 14:10

Tharp pisze:
Arielinho13 pisze:
zoff pisze: Mylisz się.

No jednak sie mylicie z mietsonem, radzilbym sprawdzic informacje z 5 razy nastepnym razem, jesli nie wiesz z pamieci. Zanetti pare dni (czy nawet tygodni?) po wywiadzie w linkowanym newsie, powiedzial jak naprawde bylo. Z dnia na dzien wyproszono go z Juve i sprzedano, tak samo jak swojego czasu Balzarettiego.
Poślij link, to z przyjemnoscią sie z tobą zgodzę. I nie wchodz w taki ton - pamiętałem, że był news z prosba o odejście i go znalazłem.

Bądź co bądź, źle, że go sprzedaliśmy. Idealnie pasował do taktyki Ferrary.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2011, 14:47

Arielinho13 pisze:Idealnie pasował do taktyki Ferrary.
Szkoda tylko, że akurat tego Ferrara nie wiedział i poprosił Secco o D'Agostino a później o Melo.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2011, 15:02

Ouh_yeah pisze:
Arielinho13 pisze:Idealnie pasował do taktyki Ferrary.
Szkoda tylko, że akurat tego Ferrara nie wiedział i poprosił Secco o D'Agostino a później o Melo.
To był ostatni pomocnik, który umiał jakąś fajniejsza piłę zagrać.

Ferrara powinien miec jaja i powiedzieć 'a na co mnie kolejny def. pom.!?' W takim stylu:

nowik92

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2011, 20:15

"Jeśli chodzi o Chilijczyka, to nie zostanie on powołany na jutrzejszy sparing, Arturo potrzebuje więcej czasu na zrozumienie wszystkich nowych mechanizmów, a najpierw musi się tego w pełni nauczyć, a następnie powrócić do optymalnej dyspozycji. Jego pozycja? Patrząc po grze jego reprezentacji narodowej, jest stworzony do gry w każdej roli, pomijając bramkę, ale pozyskaliśmy go jako środkowego pomocnika. Jeśli będzie to konieczne, ustawię go również na innych pozycjach." - słowa Conte.
Na wszystkich, znaczy na lewej stronie też?
Pewno Pirlo z Marshisio na środku będą grać, to on może na lewej śmigać, ale nie mam pojęcia czy jest w tym jakiś sens.
Jak ktoś ma jakąś konkretną odpowiedź to niech napisze...

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2011, 20:46

nowik92 pisze:Jak ktoś ma jakąś konkretną odpowiedź to niech napisze...
4-3-3 - pomoc z Marchisio-Pirlo-Vidalem.

Niestety będzie 4-4-2.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 03 września 2011, 11:35

Zastanawiam się czemu nikt jeszcze nie napisał o wczorajszym meczu Hiszpanii z Chile, bo w końcówce spotkania miała miejsce szarpanina, która wywiązała się po interwencji Vidala.

Akcja zaczyna się mniej więcej w połowie.

Piłkarze Barcelony jak Busquets czy Realu jak Ramos chyba na prawdę myślą, że jak w meczu między ich drużynami dochodzi tradycyjnie do takich spięć to można je urządzać wszędzie. Tym bardziej, że Chilijczycy nic złego w tej sytuacji nie zrobili. Głupota świata.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 03 września 2011, 11:39

pilkarzy z barcelony to dotknac nie mozna

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2011, 11:42

Nie oglądałem tego meczu, ale podobno Vidal zagrał nieźle. Ktoś oglądał?
Goal.com wystawił Vidalowi ocenę 5,5, czyli średnią.

Odnośnie szarpaniny: Mourinho zrobił Ramosowi pranie mózgu, więc nie dziw się, że reaguje tak a nie inaczej. Natomiast piłkarze Barcelony często się sapią, jak ktoś ich lekko trąci. Takie malowane lale.

Obrazek
Junakson

Madridista
Madridista

Nieprzeczytany post 03 września 2011, 11:46

Ale to Vidal pierwszy prowokował Andreasa, widocznie nie mógł się pogodzić z porażką swojego zespołu. Ogólnie Chile grało brutalnie i nic dziwnego, że doszło do przepychanek, bo Hiszpanie nie dają sobie w kaszę dmuchać. Cieszę się, że wyszła taka akcja, bo przynajmniej wiadomo, że reprezentacja Hiszpanii jest zjednoczona.

Zablokowany