Serie A (16): JUVENTUS 2-1 Lazio
- pan Zambrotta
- Juventino
+50 do fejmu approvedewerthon pisze:http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=5375Łukasz pisze:Kapitalny mecz wczoraj zagrał. Zarate, czołowy napastnik Serie A, nie istniał. W odbiorze perfekcyjnie, w wyprowadzeniu - spokojnie. Mi zaimponował.darek pisze: I Sorensen co?
Poprawiłem Łukasza, +50 do fejmu![]()
Przestańcie się śmiać z Sissoko. Strasznie gościa polubiłem. Co prawda ma nogi dłuższe niż niejedna ładna dziewczyna, ale wczoraj kapitalnie zagrał do Krasicia.
Sorensen ładnie, ale granie na prawej obronie zdecydowanie różni się od graniu na środku. Sam nie wiem, co o nim myśleć. Pewnie po sezonie zostanie wykupiony i wypożyczony, problemem będzie to, czy do nas wróci, i czy na stałe. Taki drugi Ekdal.
Co do Serba, wszystko powiedziane. Na miano najlepszego transferu od calciopoli jednak się wstrzymam. Już nim był Sissoko, już nim był Amauri... Przydałby się drugi taki rajdowiec na skrzydle, nie umniejszając Pepe. W środku Melo profesor, Acqua się jeszcze rozegra. Pomoc i atak mamy naprawdę dobrą. Tak panowie, jedziemy po mistrza. Milan jest przed nami, ale Milan jest chimeryczny. Są szanse na scudetto, najbardziej boli początek i głupie straty punktów. To my przegraliśmy z Bari - najsłabszą obecnie drużyną

- deszczowy
- Juventino
W meczu z Milanem też miał asystę. I co?pan Zambrotta pisze: Przestańcie się śmiać z Sissoko. Strasznie gościa polubiłem.
Można by pomyśleć, Miśku, że jesteście powiązanie ze sobą. Od 1,5 sezonu obaj jesteście w coraz gorszej formie. On w grze, Ty w ripostach.pan Zambrotta pisze:Co prawda ma nogi dłuższe niż niejedna ładna dziewczyna, ale wczoraj kapitalnie zagrał do Krasicia.
Jeśli będzie prezentował taką formę, jak dotychczas, to wcale nie musi zostać wypożyczony.pan Zambrotta pisze:Sorensen ładnie, ale granie na prawej obronie zdecydowanie różni się od graniu na środku. Sam nie wiem, co o nim myśleć. Pewnie po sezonie zostanie wykupiony i wypożyczony, problemem będzie to, czy do nas wróci, i czy na stałe. Taki drugi Ekdal.
Jeden baobab - święte drzewo murzynów, nie do ruszenia, dwie spróchniałe sekwoje i jeden gość z piłą (przy nodze). To bardzo niemądra wypowiedź.pan Zambrotta pisze: Pomoc i atak mamy naprawdę dobrą.
Pomijając kiepski początek sezonu i remis z Sampą, Milan jest ostatnimi czasy nad wyraz regularny - regularnie zbiera po 3 punkty. Bardziej nawet regularnie, niż my.pan Zambrotta pisze: Tak panowie, jedziemy po mistrza. Milan jest przed nami, ale Milan jest chimeryczny.
A Milan - z Ceseną. Dała sobie wbić tylko o 5 bramek mniej, niż Bari. Nie demonizujmy.pan Zambrotta pisze: Są szanse na scudetto, najbardziej boli początek i głupie straty punktów. To my przegraliśmy z Bari - najsłabszą obecnie drużyną
PS. Quiz dla zainteresowanych: ile razy użyłem w poście słowa "regularnie"? Można się pomylić o 1,378924061 raza.
- pan Zambrotta
- Juventino
- Łukasz
- Juventino
Nie do końca. Ekdal grał ogony i wyglądał bezbarwnie, a Sorensen gra w pierwszym składzie i - delikatnie mówiąc - nie odstaje od reszty. Na przyszły sezon musimy uzupełnić kilka pozycji, między innymi potrzebujemy stopera na ławkę (być może nawet dwóch). Sorensen byłby kapitalną opcją za 150 tysięcy (śmiech na sali). Z tym spokojem w odbiorze i wyprowadzaniu i warunkach fizycznych wydaje się być kapitalnym stoperem, choć - gwoli przyzwoitości - chętnie zobaczę go w środku z Legro z Catnią. Wypożyczenie? Jestem na nie. Będzie potrzebny tu i teraz.pan Zambrotta pisze: Sorensen ładnie, ale granie na prawej obronie zdecydowanie różni się od graniu na środku. Sam nie wiem, co o nim myśleć. Pewnie po sezonie zostanie wykupiony i wypożyczony, problemem będzie to, czy do nas wróci, i czy na stałe. Taki drugi Ekdal.
Tu się nie ma z czym wstrzymywać - to najlepszy transfer nie tylko od calciopoli, ale od czasu pozyskania Nedveda. Lider, maszynka do wygrywania meczów. Uzupełniamy boki obrony, drugie skrzydło i atak (striker) i wracamy z impetem do Ligi Mistrzów.pan Zambrotta pisze:Co do Serba, wszystko powiedziane. Na miano najlepszego transferu od calciopoli jednak się wstrzymam.
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Jakby się nad tym dobrze zastanowić to Chiellini, ale to najlepsze co zrobione zostało w defensywie.Łukasz pisze:Tu się nie ma z czym wstrzymywać - to najlepszy transfer nie tylko od calciopoli, ale od czasu pozyskania Nedveda. Lider, maszynka do wygrywania meczów.pan Zambrotta pisze:Co do Serba, wszystko powiedziane. Na miano najlepszego transferu od calciopoli jednak się wstrzymam.
Był jeszcze Cristiano Zanetti, ale to już nie to samo...
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- Łukasz
- Juventino
Zastanowiłem się, przypomniałem sobie o Kielonie i Cannavaro (pierwsze podejście). Zmieniam kategorię na najlepsze wzmocnienie ofensywy od czasu Nedveda.Push3k pisze:Jakby się nad tym dobrze zastanowić to Chiellini, ale to najlepsze co zrobione zostało w defensywie.
- psychol_sympatyk
- Juventino
Mówiłem, że tak będzie. Stosunkowo gładkie zwycięstwo. Lazio nic nie grało, to jest początek końca przygody lazio w czołówce tabeli. Zaczynam coraz bardziej wierzyć i polegać na Juve, zeszły sezon bardzo nadszarpnął moją psychikę, ale teraz widzę, że wszystko zaczyna być takie jak powinno być.
Wyróżnić należy przede wszystkim Filipa. Zagrał fenomenalny mecz, nie dostał złotego bidonu, same pozytywy. Solidne przechwyty bez niepewności, bardzo ładne przerzutki do krasica (nie wszystkie udane, ale przynajmniej chłopak ryzykuje). Jak Aqua już się wypala, Melo bierze odpowiedzialność za rozgrywanie i w miarę mu to wychodzi. Bardzo cieszy mnie jego postawa, aż strach pomyśleć co będzie się działo pod koniec sezonu, bo jego forma ciągle zwyżkuje.
Przy kielinim i bonuczim to nawet takim łajzom jak grosso wiele błędów się upiecze. Co do sorensena to bym tak nie piał z zachwytu, niech zagra jeszcze z 5 dobrych spotkań to mu zaufam. Wiadomo, że w porównaniu z takimi badylami jak motta lub zdenas wychodzi bardzo dobrze, ale czegoś nadal brakuje (nie zrozumcie mnie źle, jest super, ale Juve to nie arsenal, my tu musimy coś ugrać, trzeba jakiegoś solidniachy co też wrzuci ladnie).
Iaquincie ewidentnie nic nie wychodzi, nie wiem czym to jest spowodowane. Wydaje mi się, że ma spore umiejętności (porównując z amaurim), może to jakiś downswing długi. Czasami trzeba szczęścia trochę, może to permanentny brak tego współczynnika? Kto wie?
Co do podania sissoko to się tak nie jarajcie tym. Melo podań tej klasy miał znacznie więcej. Akurat sissoko sfarcil. I tak wylatuje, bo jest żałosny. Krasic bardzo ladnie cięgnie grę, a takie dupczenie, że przesadza, że słabo cały mecz a potem ok, jest trochę nie na temat. Ważne, że jak nic nie wychodzi to on ciągnie, jest nowy, a mimo wszystko potrafi zaryzykować, nawet jak się nie uda, to i tak jestem pełen podziwu dla niego, oby więcej rajdów.
Czekam jeszcze na komentarz Pluto, mojego mentora.
Wyróżnić należy przede wszystkim Filipa. Zagrał fenomenalny mecz, nie dostał złotego bidonu, same pozytywy. Solidne przechwyty bez niepewności, bardzo ładne przerzutki do krasica (nie wszystkie udane, ale przynajmniej chłopak ryzykuje). Jak Aqua już się wypala, Melo bierze odpowiedzialność za rozgrywanie i w miarę mu to wychodzi. Bardzo cieszy mnie jego postawa, aż strach pomyśleć co będzie się działo pod koniec sezonu, bo jego forma ciągle zwyżkuje.
Przy kielinim i bonuczim to nawet takim łajzom jak grosso wiele błędów się upiecze. Co do sorensena to bym tak nie piał z zachwytu, niech zagra jeszcze z 5 dobrych spotkań to mu zaufam. Wiadomo, że w porównaniu z takimi badylami jak motta lub zdenas wychodzi bardzo dobrze, ale czegoś nadal brakuje (nie zrozumcie mnie źle, jest super, ale Juve to nie arsenal, my tu musimy coś ugrać, trzeba jakiegoś solidniachy co też wrzuci ladnie).
Iaquincie ewidentnie nic nie wychodzi, nie wiem czym to jest spowodowane. Wydaje mi się, że ma spore umiejętności (porównując z amaurim), może to jakiś downswing długi. Czasami trzeba szczęścia trochę, może to permanentny brak tego współczynnika? Kto wie?

Co do podania sissoko to się tak nie jarajcie tym. Melo podań tej klasy miał znacznie więcej. Akurat sissoko sfarcil. I tak wylatuje, bo jest żałosny. Krasic bardzo ladnie cięgnie grę, a takie dupczenie, że przesadza, że słabo cały mecz a potem ok, jest trochę nie na temat. Ważne, że jak nic nie wychodzi to on ciągnie, jest nowy, a mimo wszystko potrafi zaryzykować, nawet jak się nie uda, to i tak jestem pełen podziwu dla niego, oby więcej rajdów.
Czekam jeszcze na komentarz Pluto, mojego mentora.

- Castiel
- Juventino
Jak już mówicie o najlepszych transferach to moim zdaniem największym wzmocnieniem nie był piłkarz, a zarząd Andrea, Beppe i Luigi. Nie ulega to wątpliwości bo dzięki nim mamy takich zawodników jakich mamy i chwała im za to. Ciągle mam wrażenie, że będzie coraz lepiej, a w przyszłym mercato skład będzie już kompletny i walczył o najwyższe cele.
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Castiel - zgadzam się
Patrząc na rządy Blanka który kompletnie nie miał pojęcia co robi, to teraz to jest skok z piekła do raju. Wreszcie mamy ludzi, którzy się znają na rzeczy, ale nie ulega wątpliwości, że Juve w nadchodzącym okienku powinno sięgnąć po napastnika z najwyższej pólki.
Moi kandydaci:
*Tevez(odchodzi z MAnu City na pewno)
*Benzema(którego zwłaszcza teraz będzie trudno wyciągnąć bo chyba zdobywa zaufanie "de speszial łan")
*Pazzini
Patrząc na rządy Blanka który kompletnie nie miał pojęcia co robi, to teraz to jest skok z piekła do raju. Wreszcie mamy ludzi, którzy się znają na rzeczy, ale nie ulega wątpliwości, że Juve w nadchodzącym okienku powinno sięgnąć po napastnika z najwyższej pólki.
Moi kandydaci:
*Benzema(którego zwłaszcza teraz będzie trudno wyciągnąć bo chyba zdobywa zaufanie "de speszial łan")
*Pazzini
Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2010, 13:38 przez lenor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pan Mietek
- Juventino
To też ciekawa opinia. Agnelli sprawdza się świetnie a Delneri to był strzał w dziesiątkę. Nie jest to trener z najwyższej półki i może to nawet dobrze. Widać, że jest zarówno dobrym strategiem jak i umie pracować z zawodnikami (mam tu na myśli m.in. powrót do formy Melo). Marotta? Mieszane uczucia mam co do niego ale póki co jestem na tak.Jak już mówicie o najlepszych transferach to moim zdaniem największym wzmocnieniem nie był piłkarz, a zarząd Andrea, Beppe i Luigi. Nie ulega to wątpliwości bo dzięki nim mamy takich zawodników jakich mamy i chwała im za to. Ciągle mam wrażenie, że będzie coraz lepiej, a w przyszłym mercato skład będzie już kompletny i walczył o najwyższe cele.
A jeśli chodzi o piłkarza to, bezapelacyjnie, Kielon! Za bodajże 6 mln go kupiliśmy a teraz mamy stopera z czołówki światowej i świetnego kapitana.
Dlaczego nie?*Tevez(odchodzi z MAnu City na pewno)
1. Pensja
2. Fochy
3. Nie potrzebny nam cofnięty napastnik
4. Paszport
Chyba "De Speszial Fajf"*Benzema(którego zwłaszcza teraz będzie trudno wyciągnąć bo chyba zdobywa zaufanie "de speszial łan")

Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2010, 13:41 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- deszczowy
- Juventino
Tevez - zwariował. Chce do mamy, czy do żony. W każdym razie - do cyca.lenor pisze:Castiel - zgadzam się
Moi kandydaci:
*Pazzini
Benzema - nie do wyjęcia w tej chwili.
Pazzini - eeeeee tam.
W tej sytuacji, dobrym rozwiązaniem mogło być sprowadzenie Lassan.... Adebayora. Ale przy całym tym zamieszaniu z Tevezem wydaje się mało prawdopodobne, żebyśmy wyciągnęli Wodzunia. Dlatego.... pewnie przyjdzie się zadowolić Pazzinim

EDYTA:
Z innej beczki: Melo nie zagra z Chievo za kartkę z Lazio KLIK