Kontuzje
- Makoto
- Qualità Juventina
Oj ludzie ludzie, już pomijam fakt cieszenia się z kontuzji swojego zawodnika, chyba sami rozumiecie własną naiwność. Dodatkowo zacieszacie z kontuzji kapitana i piłkarza, który jest jeszcze w stanie wnieść duuużo do Juve (co gorsza, zdajecie sobie z tego sprawę) i wniesie. Nie tędy droga, wydaje się tu poniektórym, że jak wyśmiejecie jego 'stare kości' to co niby..? Ferrara to przeczyta i stwierdzi, że chyba jednak rozwiąże kontrakt z Alexem? Kontuzji nabawił się nie od 'siedzenia na ławce', ale podczas wczorajszego treningu. Kontuzje przydarzają się wszystkim, także tym najlepszym (także tym najgorszym, interpretacja własna
). To nie jest tak, że trzeba zawsze ślepo gnać za jakimś tam punktem i nie widzieć reszty, ale łatwiej kopać leżącego, widzieć was w siódmym niebie z powodu info o kontuzji jest żenujące. Jeśli jedynym argumentem jaki tu sobie wysuwacie w poparciu idei wywalenia Del Piero jest jego kontuzja, to cóż, może skończcie po prostu interesować się futbolem.
C'è una stella in cielo che indica il cammino.. forza Juve vincere è il tuo destino!
- fallweiss
- Juventino
No niestety kiedyś Alexowi musiała się zdarzyć kontuzja i to teraz nastąpiło- mimo wszystko może to być szczęśliwy zbieg okoliczności- w sumie Alex będzie potrzebny najbardziej w decydującej 2 połowce sezonu w 07/08 do świąt właściwie grał kiepsko więc będzie lepiej !
Też to czytalem. Oby nic poważnego ;/ Generalnie to ręce opadają przez te kontuzje. WTF ???????
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Quattro
- Juventino
Generalnie to cos ma z kolanem od dawna, ale nie wiadomo co. Wiekszosc takich urazow przechodzi po zabiegach fizjologicznych.
Moze kawałeczek łekotki sie oderwał. Jednak mimo wszystko ,
Jeżeli więzadła i rzepka całe. To chrzastki leczą sie w ciagu miesiaca.
Raczej nie powinno byc problemu.
- belial
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Oderwany kawalek lakotki to wcale nie taka blacha sprawa kol. Quattro. Dla normalnego czlowieka to zaden problem, ale dla wyczynowego sportowca to wielkie ryzyko - poczawszy od mozliwosci zablokowania stawu przez odlamek w najbardziej optymistycznym przypadku, na skrecaniu stawu i poglebienu uszkodzen konczac.
Fizykoterapia umozliwia co prawda wzglednie bezpiecznie ulokowanie odlamka, ale jak wspominalem przy obciazeniach kolan jakim poddawani sa pilkarze jedyna sluszna decyzja do drobny zabieg chirurgiczny.
Fizykoterapia umozliwia co prawda wzglednie bezpiecznie ulokowanie odlamka, ale jak wspominalem przy obciazeniach kolan jakim poddawani sa pilkarze jedyna sluszna decyzja do drobny zabieg chirurgiczny.
Ostatnio zmieniony 09 października 2009, 16:49 przez belial, łącznie zmieniany 2 razy.
- Brutalo
- Juventino
Lecz jeśli poprzez fizykoterapię ten problem nie ustąpi, to Gigi podda się zabiegowi chirurgicznemu w przerwie świątecznej. Na dodatek po Vinovo chodzą słuchy że Marchisio również będzie musiał poddać się interwencji chirurgicznej.Quattro pisze:Generalnie to cos ma z kolanem od dawna, ale nie wiadomo co. Wiekszosc takich urazow przechodzi po zabiegach fizjologicznych.
Moze kawałeczek łekotki sie oderwał. Jednak mimo wszystko ,
Jeżeli więzadła i rzepka całe. To chrzastki leczą sie w ciagu miesiaca.
Raczej nie powinno byc problemu.
Generalnie zajefajnie

Ciekawe co teraz będzie

- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Dobrze, ze mamy Alexa "zelazne rece" na rezerwie. Ale pewnosci czy w razie potrzeby zaprezentuje poziom z pierwszej polowy zeszlego sezonu nie ma zadnej. Mimo wszystko Gigi to jednak Gigi.
Make friends for life or make hardcore enemies!
- deszczowy
- Juventino
Czy my mamy jakiś sztab medyczny, czy mi coś umknęło?
- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Pojawily sie jakis czas temu plotki, ze mamy, ale potem sprostowali je razem z informacja o naszym zainteresowaniu Messim.Czy my mamy jakiś sztab medyczny, czy mi coś umknęło?
Make friends for life or make hardcore enemies!
- Arbuzini
- Juventino
Czytałem, że zarząd nie obwinia sztabu medycznego za kontuzje, ale nie mają też zamiaru siedzieć z założonymi rękoma. W fazie wdrażania jest podobno plan X2, mający zapewnić czterech zawodników na jedną pozycję. Dodatkowo mówi się o połączeniu pierwszej drużyny z Primaverą.
- deszczowy
- Juventino
Fenrir, słyszysz? :CArbuzini pisze:Czytałem, że zarząd nie obwinia sztabu medycznego za kontuzje, ale nie mają też zamiaru siedzieć z założonymi rękoma. W fazie wdrażania jest podobno plan X2, mający zapewnić czterech zawodników na jedną pozycję. Dodatkowo mówi się o połączeniu pierwszej drużyny z Primaverą.
A tak na poważnie- to kto niby odpowiada, za to co się dzieje?? Ja wiem, że Del Piero nie jest młodzieniaszkiem, ale do nagłej niespodziewanej, jeśli facet po rehabilitacji i teoretycznie powrocie do stuprocentowej sprawności wypada na 40 dni, to coś tu jest, cholera, nie tak!
Teraz jeszcze Buffon może nam wypaść... i co? Jak Manninger, nie daj boże, zatnie się przy goleniu, to z naszym sztabem (?) dostanie zapalenia mięśnia trójdzielnego. I kto stanie w bramce?? Chimenti? Czy może jego teściowa?
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
W fazie wdrażania? Czyli chcą nas Arabom sprzedać abo zadłuzyć klub jak Real? Bo taki plan to jest po prostu wyłożenie 200 mln euro. Najlepiej gdyby sztab medyczny z Wysp ściągneli. Okazałoby sie, że można grać co trzy dni bez przemęczenia i uniknąć przy takiej intensywności i twardej grze plagi kontuzji.Arbuzini pisze: W fazie wdrażania jest podobno plan X2, mający zapewnić czterech zawodników na jedną pozycję. Dodatkowo mówi się o połączeniu pierwszej drużyny z Primaverą.
edit: ok, umknęło mi, że pisze 4 na jedną pozycję a nie dwóch także ironi nie wyłapałem .

Ostatnio zmieniony 09 października 2009, 21:09 przez Pluto, łącznie zmieniany 1 raz.
calma calma
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Taaa :lol: Im coś umkneło, jakieś dokumenty, że teraz Cannavaro nie może grać :lol:deszczowy pisze:Czy my mamy jakiś sztab medyczny, czy mi coś umknęło?
To są ludzie na poziomie, marzy mi się kałach w ręku i oni pod ścianą :twisted: :roll: