Zostaniemy zdegradowani??!!
- Juve11
- Juventino
Teraz Już nie spadniemy..Amnestia jest nie mal pewna..nie wieże ze włosi są aż tak głupi by zdegradować mistrzów włoch i mistrzów swiata do serie c czy tam b..GRANDE ITALIA!! :rotfl:
Ostatnio zmieniony 10 lipca 2006, 23:49 przez Juve11, łącznie zmieniany 1 raz.
Jedyne Co Warte W Mym Życiu, Jest We Włoszech...
Juve...!!
"Juve, storia di un grande amore
bianco che abbraccia il nero
coro che si alza davvero per te"
Juve...!!
"Juve, storia di un grande amore
bianco che abbraccia il nero
coro che si alza davvero per te"
- swiergot
- Juventino
Nie, nie masz tak rozumieć. Zresztą, nie jest powiedziane, że wszystko co opublikowała prasa jest autentyczne, ale ponieważ nie jesteśmy w stanie tego stwierdzić, przyjmijmy że tak było.MaxACM pisze:I mam rozumieć ze dialogi Moggiego to jednak wymysł prasy.

- Waldini
- Interista
Zadnej amnestii nie bedzie bo byc nie moze. Ta chora i smieszna inicjatywa wyszla od ministra sprawiedliwosci, ktory nie ma tu nic do powiedzenia. Wypowiadal sie on jako osoba prywatna, co jeszcze bardziej dyskredytuje jego opinie. A oto co o pomysle ministra sprawiedliwosci powiedzial minister sportu, moze to nieco ochlodzi wasze gorace glowy:
"Mówienie o amnestii to idiotyzm. Wiwaty za sukcesy na mundialu nie zagłuszą procesu – mówi włoski minister sportu Giovanna Menandri.
W wywiadzie dla tygodnika „Nowoczesna kobieta” minister Menandri nie chciał wypowiadać się na temat procedur procesowych, ale podkreślał, że tym razem taryfy ulgowej nie będzie, nawet gdyby „Azzurri” wygrali mundial.
To odpowiedź na spekulacje, które pojawiły się ostatnio we włoskiej prasie. Dziennikarze przypomnieli rok 1982, kiedy gracze skazani za zakłady piłkarskie zostali objęci amnestią przed mistrzostwami.
A jak przebiega sam proces? Ku zaskoczeniu wszystkich, adwokaci Juventusu przystali w środę na mniejsze zło i zgodzili się na przesunięcie zespołu do Serie B."
"Mówienie o amnestii to idiotyzm. Wiwaty za sukcesy na mundialu nie zagłuszą procesu – mówi włoski minister sportu Giovanna Menandri.
W wywiadzie dla tygodnika „Nowoczesna kobieta” minister Menandri nie chciał wypowiadać się na temat procedur procesowych, ale podkreślał, że tym razem taryfy ulgowej nie będzie, nawet gdyby „Azzurri” wygrali mundial.
To odpowiedź na spekulacje, które pojawiły się ostatnio we włoskiej prasie. Dziennikarze przypomnieli rok 1982, kiedy gracze skazani za zakłady piłkarskie zostali objęci amnestią przed mistrzostwami.
A jak przebiega sam proces? Ku zaskoczeniu wszystkich, adwokaci Juventusu przystali w środę na mniejsze zło i zgodzili się na przesunięcie zespołu do Serie B."
Moje serce jest czarno-niebieskie. Forza Inter!
Serie B?? We have never been there...

- Marco7
- Milanista
W wypowiedzi, której część zacytowałaś chodziło mi o pokazanie jak różnie można interpretować wydarzenia będąc zaangażowanym po jednej ze stron, a nie o oskarżenie Juventusu o przekręcenie tego meczu. Chodziło mi o to, że będąc kibicami nie jesteśmy w stanie obiektywnie ocenić win naszych klubów i dlatego właśnie najlepiej zdać się na wyroki sądu sportowego. Celowo przyjąłem jak najmniej korzystną dla Juventusu interpretację tego wydarzenia by podkreślić ten fakt.Medi pisze: Widac, ze nie masz pojecia o sprawie.
Rozmowa o ktorej mowisz pomiędzy Moggim a Giraudo odbyła sie o 16.58 czyli na kilka minut przed zakończeniem meczu i dotyczyła awanturujących sie na boisku piłkarzy Udinese. Moggi wiec powiedział do Giraudo: "jeśli ma odrobinę oleju w głowie to wykartkuje Udinese" - używając Twojego tłumaczenia, czyli jeśli zaaplikuje regulamin to wykartkuje awanturujących sie zawodników.
Jak zapewne wiesz Milan jest również w tę sprawę zamieszany i również cierpi z powodu szybkiego tempa procesu. Mimo to uważam, że szybszy proces będzie akurat w tym wypadku o wiele sprawiedliwszy niż taki ciągnący się latami.swiergot pisze:Teraz już rozumiem. Nie ma gwarancji, że długi proces będzie sprawiedliwy, więc zostańmy przy tej fuszerce co jest teraz.
Ja nic nie twierdzę. Nie mam odpowiednich materiałów by ferować jakiekolwiek wyroki. Dlatego też nie odzywałem się w tej sprawie bardzo długo zarówno na forum Milanu jak i tutaj. Ale jak zacząłem czytać, że Juventus jest w zasadzie niewinny i padł jedynie ofiarą spisku Gallianiego i Berlusconiego, że właściwie ta afera to tylko i wyłącznie sprawka Milanu, że mu sprzyjają wszyscy dookoła, to nie wytrzymałem. Ja będę czekał na wyroki i je przyjmę jakiekolwiek by nie były. A amnestii nie chcę choćby z tego względu, że jako kibic chcę poznać prawdę.swiergot pisze:Możesz twierdzić czy twierdzisz tak?
Jesteś strasznie przekonany o własnej mądrości. Próbujesz mi wmówić ,że o wiele lepiej ode mnie znasz moje myśli i intencje. Nie sądzisz, że to jest bufonada?swiergot pisze:Tia, zdawało Ci się.
Ale to jest jedynie Twoje zdanie. Ponadto sam napisałeś "mało prawdopodobne", a jak wiesz nie można wydać wyroku skazującego przy jakichkolwiek wątpliwościach. Skoro Ty je masz, to zrozum, że sędziowie i prokuratorzy mogą je mieć jeszcze większe.swiergot pisze:moim zdaniem jest mało prawdopodobne, aby Galliani nie wiedział o sędziach.
Nie masz więc ani dowodów, ani sensownego motywu. Co więc poza wewnętrznym poczuciem rozczarowania i krzywdy spowodowanym zagrożeniem Juventusu degradacją skłania Cię do takiego pomysłu?swiergot pisze:Wcale nie przyznałem. Napisałem tylko, że nie znam przyczyn.
Na zakończenie chciałbym pogratulować wszystkim Juventinim zdobycia tytułu mistrza świata przez ich piłkarzy i w ogóle całe Włochy. Myślę, że chociaż przez tą chwilę możemy zawiesić broń i wspólnie cieszyć się ze wspólnego sukcesu naszych piłkarzy. Myślę, że namiętny uścisk :-D
- swiergot
- Juventino
I to jest właśnie powszechnie powtarzana bzdura. Adwokat Juventusu nie mówił o Serie B, lecz o tej samej lidze co inne oskarżone kluby.Waldini pisze:Ku zaskoczeniu wszystkich, adwokaci Juventusu przystali w środę na mniejsze zło i zgodzili się na przesunięcie zespołu do Serie B.

- Waldini
- Interista
Bzdura czy nie bzdura to nie ma teraz znaczenia. Amnestii nie bedzie choc tak bardzo wielu z was na nia liczy. Przyznam ze jest to dla mnie zupelnie niezrozumiale i irracjonalne. Ale coz tonacy brzytwy sie chwyta, niektorzy z was zrobiliby wszystko zeby nie poleciec, nawet jesli oznaczaloby to robienie kolejnych przekretow przez wasz klub.swiergot pisze:I to jest właśnie powszechnie powtarzana bzdura. Adwokat Juventusu nie mówił o Serie B, lecz o tej samej lidze co inne oskarżone kluby.Waldini pisze:Ku zaskoczeniu wszystkich, adwokaci Juventusu przystali w środę na mniejsze zło i zgodzili się na przesunięcie zespołu do Serie B.

- wloski
- Juventino
Czasami warto usłyszeć, słowa rozpaczy, które tak mocno satysfakcjonują. DziękiJezzo pisze:obawiam się, że po takim sukcesie amnestia to już praktycznie rzecz pewna :? żegnaj Cannavaro, żegnaj Zambrotta
- Waldini
- Interista
Zadnej Amnestii nie bedzie!!!! Ale robcie sobie nadzieje nadal. Czeka was bardzo bolesne rozczarowania.wloski pisze:Czasami warto usłyszeć, słowa rozpaczy, które tak mocno satysfakcjonują. DziękiJezzo pisze:obawiam się, że po takim sukcesie amnestia to już praktycznie rzecz pewna :? żegnaj Cannavaro, żegnaj Zambrotta.

- wloski
- Juventino
Ja się niczym nie rozczaruje, wiem jak wyglada sytuacja klubu. Chodziło mi słowa wypowiedziane z ust kibica Realu...Waldini pisze:Zadnej Amnestii nie bedzie!!!! Ale robcie sobie nadzieje nadal. Czeka was bardzo bolesne rozczarowania.wloski pisze:Czasami warto usłyszeć, słowa rozpaczy, które tak mocno satysfakcjonują. DziękiJezzo pisze:obawiam się, że po takim sukcesie amnestia to już praktycznie rzecz pewna :? żegnaj Cannavaro, żegnaj Zambrotta.
- Yari
- Juventino
Ludzie , za dużo nasłuchaliście się Szpakowskiego. Zakładając , że wyrok zapadnie dziś to jedyny plus jest taki , że sędziowie mogli zabalować i na wyrok bedą miały wpływ ich %.
A tak na serio , wygrana Italii nic nie zmieni w sprawie calciopoli. Ja jestem gotów przyjąć wyrok ( czyt. degradacje do serie B ). Nie łudze się na żadne złagodzenie kary a pewna część mnie chce jej mimo wszystko ( kiedyś pisałem dlaczego więc nie bedę się powtarzał ).
A tak na serio , wygrana Italii nic nie zmieni w sprawie calciopoli. Ja jestem gotów przyjąć wyrok ( czyt. degradacje do serie B ). Nie łudze się na żadne złagodzenie kary a pewna część mnie chce jej mimo wszystko ( kiedyś pisałem dlaczego więc nie bedę się powtarzał ).
Ostatnio zmieniony 10 lipca 2006, 09:01 przez Yari, łącznie zmieniany 1 raz.
- JuveR
- Juventino
Ciekawe czy mówiłbyś tak gdyby Inter też był zamieszany w Calciopoli (wątpię w to).Waldini pisze:Zadnej Amnestii nie bedzie!!!! Ale robcie sobie nadzieje nadal. Czeka was bardzo bolesne rozczarowania.wloski pisze:Czasami warto usłyszeć, słowa rozpaczy, które tak mocno satysfakcjonują. DziękiJezzo pisze:obawiam się, że po takim sukcesie amnestia to już praktycznie rzecz pewna :? żegnaj Cannavaro, żegnaj Zambrotta.
Szczerze mówiąc to też zabardzo nie wierzę w amnestię, bo co ma drużyna Italii do Calciopoli.
To chyba jedyny plusZakładając , że wyrok zapadnie dziś to jedyny plus jest taki , że sędziowie mogli zabalować i na wyrok bedą miały ich %.
- bartek9000
- Juventino
tiaaa juz widze jak na taka amnestie FIFA i UEFA reaguja wtedy to wszystkie wloskie kluby moga sie pozegnac z udzialem w lidze mistrzow, p. UEFA i INTERTOTO
PS jak zmienic range na Madridista
PS jak zmienic range na Madridista

- ballack13
- Juventino
hmm nawet jak spadna wszystkie 4 zespoly to i tak Inter pewnie nie zdobedzie mistrzostwa :>
to swoja droga
a drugie hmm ja tam wole czekac na oficjalne komunikaty bo jednak raz ktos powie ze zesotaje w klubie potem zaraz jakies plotki sa transferowe na jeog temat ...... jedno wielkie zamieszanie
to swoja droga
a drugie hmm ja tam wole czekac na oficjalne komunikaty bo jednak raz ktos powie ze zesotaje w klubie potem zaraz jakies plotki sa transferowe na jeog temat ...... jedno wielkie zamieszanie