Juventus kontaktował się z arbitrami?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
WladeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2006, 12:42

Waldini pisze: Jak juz mowilem, ze nie ma znaczenia czy pilkarze byli w to zamieszani czy tez nie. To w ogole nie podlega kwestii. Wazne jest tylko to, ze klub osiagnal dzieki temu niewatpliwe korzysci.
Wygadujesz bzdury Waldini. Jak nie ma różnicy między tym, ze piłkarze byli w to zamieszani czy nie? Jest ogromna, w takim wypadku mogliby być zdyskwalifikowani i klub na pewno by stracil dużo więcej. A poza tym nie można tak samo karać piłkarzy za ambicje działaczy i ustawianie meczów przez piłkarzy.

Dam Ci przykład. Wiem, że z kosmosu ale może zrozumiesz o co mi chodzi i mnie nie wysmiejesz:
Czy gdyby jakis wielki fan Interu, który był by wysoko postawionym człowiekiem w strukturach włoskiej piłki wpływał na to, aby sędziowie bardziej przychylni Interowi sędziowali mecze Interu to bys to traktował tak samo jak ewidentne sprzedanie meczu przez zawodników Interu i czy traktował bys to tak samo gdyby ci zawodnicy dodatkowo postawili grube miliony w zakładach bukmacherskich na to że przegrają? Tak samo sprawa się ma odnosnie Morattiego. Gdyby ten człowiek wywierał mniejsze lub większe wpływy to odrazu spuscił bys klub parę lig niżej.

Bo ja bym to traktował zupełnie inaczej. Wiem, że za obie postawy należy się ogromna kara, ale nie możemy bawić się w sędziów i ogłaszać wyroki już teraz. Nie wiemy jakie są dowody, większosć informacji jest z prasy. Nie wiemy czy Moggi ustawiał mecze, czy tylko skład sędziowski na mecze z Juve. A różnica jest ogromna. Mamy tylko domysły i wsztrzymajcie się z wyrokami. Jest to trudna sparwa do roztrzygnięcia, czy surowo karać cały klub czy podzielić winę między klubem a działaczami.

Moim zdaniem Juventus nie zostanie zdegradowany(chodź powinien). A jesli zostanie zdegradowany to czemu inne klubu takie jak Lazio czy Milan miały by nie być? Prawo jest równe, więc nie można kogos spuscić niżej za to że ustawił 18 meczy, a tego że ustawił tylko "6" zostawić z ujemnymi punktami.

Pożyjemy zobaczymy. Trzeba być dobrej mysli.

PS. Czyżby Inter zdobył w tym sezonie upragnione Scudetto? :]

MaxACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 14 maja 2006, 14:22

secondo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 maja 2006, 14:44

Czyli jak dzis zostaniemy mistrzami to moze sie okazac ze jednak ukonczymy sezon na ost. miejscu.....juz mi to ochote odebrało na radosc jesli dzis utrzymamy lidera :cry:

Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2006, 14:48

Tylko, ze cigle jest mowa o sezonie 04/05 a ja jestem pewny ze w obecnym sezonie takie sytuacje sie powtarzały z udziałem innych klubów. Poczekajmy na rozwoj sprawy jest niemal pewne ze podobna sytuacja miała miejsce w obecnym sezonie - tylko prokuratura jak na razie zamuje sie poprzednim, zapewne od poniedzialku skupią sie tez na sezonie juz zakończonym!

Wg skali tego zjawiska za sezon 04/05 to:

JUVE - pozbawienie tytułu za 04/05 i degradacja do Serie B i ujemne pkt, bez pucharów europejskich.

Fiorentinie, Lazio i Milanowi - degradacja do Serie B lub wersja łagoniejsza pozostanie w Serie A z odjetymi pkt na następny sezon i odjecie pkt za biezący sezon. Milan i Fiorentina - bez pucharów europejskich.

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
29

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2006, 14:52

3. Czy istnieje hipoteza łagodniejszej kary dla bianconerich?
Linia obrony, która mogłaby doprowadzić do wymierzenia łagodniejszej kary, jest związana z koncepcją "odpowiedzialności przedmiotowej", a nie bezpośredniej. Juventus nie byłby wówczas odpowiedzialny za oszustwa swoich działaczy (Moggi i Giraudo): poniósłby konsekwencje, ale kary byłyby lżejsze. Artykuł 6 przewiduje 4 możliwe sankcje, w tym zwykłe odjęcie punktów w bieżącym lub przyszłym sezonie (dwie pozostałe to nadal degradacja i odebranie tytułów).

Czyli jest możliwe, że jeśli już jakieś sankcje będą groziły Juve, to zostaniemy ukarani tak jak sugerowałem w poprzednich postach (albo nawet nie zabiorom nam tegorocznego Scudetto, tylko w przyszłym sezonie zaczniemy na minusie) Coś mi się wydaje, że właśnie takie rozwiązanie będzie wybrane.. strata Scudetto 04/05 oraz punkty w plecy w przyszłym sezonie... co będzie z góry oznaczało niemożliwość wygrania tytułu...

Inne decyzja, typu degradacja Juve, Lazio, Fiorentiny czy nawet Milanu może być bardzo szkodliwa dla Calcio...

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2006, 14:53

Coz mozliwosci jest wiele..najlepiej poczekac az zapadna decyzje (podjete przez wladze ligi bo na wyroki prokuratory to jeszce poczekamy i sprawa na pewno sie bedzie ciagnac).

Ponoc jutro na specjalnym posiedzeniu maja zapasc decyzje dotyczace sportowej przyszlosci zamieszanych klubow.

Sugerowalbym aby do tego czasu dac spokoj przepychankom,zlosliwosciom i domyslom.

Czeka nas najwazniejszy w ostatnich latach test wiary i wiernosci..przejdzmy przez niego z godnoscia.

Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2006, 15:04

Do kolegi z Milanu - MaxACM.

Czytam sobie wasza stronkę i inne stronki opisujące Serie A i jest jeden wniosek - juz chyba nie ma czystych ludzi - działaczy w Serie A!!! I jedynym ratunkiem jest oczyszczenie tego srodowiska przez nalożenie powaznych kar na kluby. Tylko terapia szokowa tam moze pomoc!!

To przykre dla nas jako kibiców calcio :(

Obrazek
MaxACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 14 maja 2006, 15:18

Tombalu mam nadzieję że tak sie stanie. Mówię tu o wszystkich....z Milanem włącznie. chociaz w tym przypadku wina Milanu jest najmniejsza i raczej poniesie najmniejsze konsekwencje to dostanie je zasłużenie. Nie interesuje mnie że kręcił coś szeregowy działacz. Wszyscy powinni być ukarani. Chwasty należy wytępić wszędzie.

EDIT:
Tombalu możesz używać sobie tego userbara do woli...(skopiuj sobie link)...albo zobacz tu http://www.userbars.org/search.htm
Ostatnio zmieniony 14 maja 2006, 15:53 przez MaxACM, łącznie zmieniany 1 raz.

Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2006, 15:26

MaxACM - zaskakująca postawa.

Dobrze wiesz ze jedynym ratunkiem dla całego calcio jest terapia szokowa a nie ładgodne i kompromisowe załatwienie sprawy.

Tylko ze ciagle jest mowa o sezonie 04/05 i zapewne w obecnym sezonie były podobne tylko, że jeszcze o nich nie wiemy!

PS. Skad masz taki fajny obrazek z Kaczka :) Ja tez taki chcę!!

Obrazek
Waldini

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 14 maja 2006, 16:26

Wlodek:
Wysoko postawiony kibic Interu, pozostawalby nadal tylko kibicem. No chyba ze pracowalby dla Interu i byl oplacany przez ten klub. A tu mamy do czynienia z dzialaczami, ktorzy sa bezposrednio zwiazani z Juventusem i sa oficjalnymi reprezantami tego klubu. W aferze totonero tez byl zamieszany prezes Milanu (nie pamietam jak sie nazywal) a klub i tak polecial. Moral: za przekrety waszej triady powinniscie zostac zdegradowani.

Moje serce jest czarno-niebieskie. Forza Inter!

Serie B?? We have never been there... :D
WladeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2006, 10:00

Waldini pisze:Wlodek
Jak już to WŁADEK :]
Waldini pisze:Moral: za przekrety waszej triady powinniscie zostac zdegradowani.
Wiem, że tak powinno być, ale prawo nie zawsze jest całkowicie sprawiedliwe. Ja wierzę, że Juve zostanie w Serie A i nie krytykuj mnie za to.

Michal87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2006, 10:37

Luciano Moggi powiedział:
"Nie mam już ochoty ani siły kontynuować. Ci ludzie zabili mojego ducha. Teraz skupię się tylko na bronieniu się przed atakami skierowanymi w moją stronę."

Te słowa mogą oznaczać że Lucek nie czuje sie winny. Ale on sam najlepiej wie co ma na sumieniu.
"Ci ludzie zabili mojego ducha" - to może sugerować że ta cała afera jest znacznie ubarwiona. Przecież pogłoski o rzekomej relegacji wypływają od ludzi nie związanych bezpośrednio ze śledztwami. Może Moggi zrezygnował bo wiedział że ma przeciwko sobie całe Włochy i nie miał już siły sie przed tym bronić.

Obrazek
Waldini

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 15 maja 2006, 10:41

WladeK pisze:
Waldini pisze:Wlodek
Jak już to WŁADEK :]
Waldini pisze:Moral: za przekrety waszej triady powinniscie zostac zdegradowani.
Wiem, że tak powinno być, ale prawo nie zawsze jest całkowicie sprawiedliwe. Ja wierzę, że Juve zostanie w Serie A i nie krytykuj mnie za to.
Sorry, z tym Wlodkiem to byla niezamierzona pomylka.
Pozdro

Moje serce jest czarno-niebieskie. Forza Inter!

Serie B?? We have never been there... :D
spyder

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 maja 2006, 19:27

Oglądam własnie Fakty w TVN i co slyszę?? Zrobiono materiał o aferze w lidze włoskiej, wspomniano o Luciano Moggim o domniemanych (przecież nie udowdnionych) przekrętach i możliwej degradacji Juve do 5 ligi. Wreszcie coś wspomnieli o bianconerich, tylko szkoda, że o tej aferze. Jednak czego się po nich spodziewać. A o Scudetto to nie łaska?? Jestem zażenowany.

PS. Czekam na Sport, może tam będzie o 29 Mistrzostwie Włoch. Wczoraj się nie doczekałem. Ale zobaczymy...

EDIT:

Tak myślałem, ani słówka nie wspomnieli...(no comment)

staller

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 16 maja 2006, 01:30

Jako fan Milanu chcialbym wyjasnic jedna rzecz, bo slysze tutaj glosy, ze wszyscy czepiaja sie Juve, a Milan tak samo jest zamieszany. Ktos, kto tak mowi chyba nie odroznia muchy od slonia. Poza tym calkiem swiezy cytat z gazety:
Prokuratorzy objęli dochodzeniem ludzi związanych z czterema klubami: Juventusem (na niego padają najcięższe podejrzenia), Lazio, Fiorentiną oraz Milanem (wątki prowadzące do tego klubu są marginalne).

ODPOWIEDZ