Quiz (Filmy)
- Lizard
- Juventino
"Skazani na Shawshank" 
EDIT
Film jest również jednym z moich ulubionych, scena w której wyjasnia się w jaki sposób towarzysz Morgana Freeman'a (nie znam nazwiska tego aktora) postanowił wydostać się na wolność po prostu ryje beret. Polecam.
Ale czas na zagadkę:
http://img519.imageshack.us/my.php?image=zagadka5rb.jpg
Jedna z symbolicznych scen tego filmu, który miałem po raz kolejny przyjemność obejrzeć
Niestety to nie to.
(bliźniaczo podobna, ale NIE ta sama - na tym polega jej symbolika, o której wcześniej wspomniałem
)
Nie wiedziałem, że mogą być takie trudności w jej odgadnięciu. Nie śledzę topica na bieżąco, więc być może dałem zbyt mało popularny (doceniony?) obraz wśród publiczności. Ale czasu jest jeszcze dużo, więc może komuś się uda 
Dla ułatwienia dodam, że teatrem działań w mojej zagadce są walki o las Hurtgen, co tez było celowym zabiegiem ze strony reżysera
Pytanie umieściłem bodajże o 22, więc dzisiaj o tej godzinie nastąpi podanie odpowiedzi (oczywiście jeśli wcześniej się ona nie pojawi).
A więc możesz zadać swoje pytanie, ale nie wiem czy mogę już odpowiedzieć na Twoją zagadkę, bo odpowiedź znam
Tytuł ma związek z pewnym zawodem artystycznym (muzyką) i ogólnie klimat jest dosyć "chory" w tym filmie. Mocne kino.
Tyle że bez mojego potwierdzenia nikt nie mógł odpisać na zagadkę Boncola, więc nie podam swojej odpowiedzi.
Powodzenia dla reszty

EDIT
Film jest również jednym z moich ulubionych, scena w której wyjasnia się w jaki sposób towarzysz Morgana Freeman'a (nie znam nazwiska tego aktora) postanowił wydostać się na wolność po prostu ryje beret. Polecam.
Ale czas na zagadkę:
http://img519.imageshack.us/my.php?image=zagadka5rb.jpg
Jedna z symbolicznych scen tego filmu, który miałem po raz kolejny przyjemność obejrzeć

Niestety nie.Boncol pisze:Szyfry Wojny
To samo co kolega powyżejPajzano pisze:
Może "W księżycową jasną noc"?
Pudło.Sprzęgło pisze:byliśmy żołnierzami
Tak, film był emitowany kilka razy w naszej tv, a scena występuje na początku i na końcuatur pisze:Ten Film leciał kiedys na 2 i to jest sam jego Poczatek ale tytułu to ni w zad nie pamietam! :twisted:

To nie to.Bobryt pisze:cienka czerwona linia? chyba był jakiś taki wojenny
Nie, nie, nie, nie, nie, nieatur pisze:- Szyfry wojny
- Peral Harbourn
- Kompanai braci
- Szeregowiec Rayan
- Cienka Czerwona Linia
- Wróg u Bram
Bez przesadywojti-s pisze:Może drużyna A:rotfl:
A swoja drogą trudna ta zagadka

Też nie.kamyk pisze:"Normandia"
Ten tytuł pojawił się już wcześniej u kogoś. To nie to.stefan590 pisze: Zdaje mi się, ze to jest "Band of Brothers", czyli Kompania Braci.
Dla ułatwienia dodam, że teatrem działań w mojej zagadce są walki o las Hurtgen, co tez było celowym zabiegiem ze strony reżysera

Pytanie umieściłem bodajże o 22, więc dzisiaj o tej godzinie nastąpi podanie odpowiedzi (oczywiście jeśli wcześniej się ona nie pojawi).
Tak, to ten film, tyle że znany jest również pod innym tytułem: "Gdy umilkną fanfary". W każdym bądź razie w oryginale brzmi to "When trumpets fade" czy jakoś tak, a więc zaliczamyBoncol pisze:Gdy umilkną działa

A więc możesz zadać swoje pytanie, ale nie wiem czy mogę już odpowiedzieć na Twoją zagadkę, bo odpowiedź znam
Tyle że bez mojego potwierdzenia nikt nie mógł odpisać na zagadkę Boncola, więc nie podam swojej odpowiedzi.
Powodzenia dla reszty

Ostatnio zmieniony 26 grudnia 2005, 20:23 przez Lizard, łącznie zmieniany 6 razy.
- atur
- Juventino
Bez sensu jest jakies strzelanie... Czy to to czy nie... Zobaczyliscie jakis film wojeny. Moze:
- Szyfry wojny
- Peral Harbourn
- Kompanai braci
- Szeregowiec Rayan
- Cienka Czerwona Linia
- Wróg u Bram
To nie sa jedyne Filmy o tematyce Wojenej
- Szyfry wojny
- Peral Harbourn
- Kompanai braci
- Szeregowiec Rayan
- Cienka Czerwona Linia
- Wróg u Bram
To nie sa jedyne Filmy o tematyce Wojenej

- kamyk
- Juventino
"Normandia"
pozdro
p.s zdazylem przeczytac wypowiedz atura zanim zostala usunieta wiec wy juz jej nie przeczytacie a szkoda . Bo zastanawiam sie skad sie biora takie zwyrole (uzyl bym innego slowa ale juz mam 2 kartki) jak on dopiero sie pojawil na forum a juz wszyscy wedlug niego to nabijacze , idioci itp. on jest wspanialym obronca moralnosci dzieki ktoremu wojti-s dostal juz kartke i powstaje pytanie kto bedzie nastepna ofiara tego kapusia (bylo by kolejne slowo ale jak juz wiecie mam 2 kartki)
no respect for you
wojt-s dostal kartke, bo na nia zasluzyl.
/Siewier
pozdro
p.s zdazylem przeczytac wypowiedz atura zanim zostala usunieta wiec wy juz jej nie przeczytacie a szkoda . Bo zastanawiam sie skad sie biora takie zwyrole (uzyl bym innego slowa ale juz mam 2 kartki) jak on dopiero sie pojawil na forum a juz wszyscy wedlug niego to nabijacze , idioci itp. on jest wspanialym obronca moralnosci dzieki ktoremu wojti-s dostal juz kartke i powstaje pytanie kto bedzie nastepna ofiara tego kapusia (bylo by kolejne slowo ale jak juz wiecie mam 2 kartki)
no respect for you
wojt-s dostal kartke, bo na nia zasluzyl.
/Siewier
- stefan590
- Juventino
Już pisałem wcześniej, ale jakiś "geniusz" usunął mój post. Zdaje mi się, ze to jest "Band of Brothers", czyli Kompania Braci.
EDIT. Nikt wcześniej nie podał takiej odpowiedzi, to ty pownieneś czytać uważnie:]
Gdybyś czytał dokładnie co piszą Twoi poprzednicy to wiedziałbyś ,ze podany przez Ciebie tytuł ktoś już wymienił i była to odpowiedź błędna. Dlatego własnie skasowałem Twojego posta.
p.s. Miło mi,że uważasz mnie za geniusza
/Siewier
EDIT. Nikt wcześniej nie podał takiej odpowiedzi, to ty pownieneś czytać uważnie:]
Gdybyś czytał dokładnie co piszą Twoi poprzednicy to wiedziałbyś ,ze podany przez Ciebie tytuł ktoś już wymienił i była to odpowiedź błędna. Dlatego własnie skasowałem Twojego posta.
p.s. Miło mi,że uważasz mnie za geniusza

/Siewier
Ostatnio zmieniony 27 grudnia 2005, 15:02 przez stefan590, łącznie zmieniany 1 raz.
- Boncol
- Juventino
Gdy umilkną działa

Teraz ty :!:
Jeżeli tak to nie czekam na potwierdzenie i zadaje :-Dpajzano pisze:To rzeczywiście to, sprawdziłem. Szukałem na imdb, ale nie wiedziałem, że to film telewizyjny.Boncol pisze:Gdy umilkną działa

Duże pudłoKOPEĆ pisze:mam pewność tylko w 20% ale spróbuję... pasuje mi tylko Keanu Reeves(jeżeli to on) i jego stan psychicznya więc...
Sweet November?

Dokładniepajzano pisze:"Pianistka". Mam pewność, sprawdziłem.
Ostatnio zmieniony 26 grudnia 2005, 21:36 przez Boncol, łącznie zmieniany 3 razy.