NBA - Tutaj Wszystko
- Pan Mietek
- Juventino
Ja bym powiedział, że oni sporo ryzykują. Przedłużyli kontrakty z podstawową czwórką, dołożyli Joe Johnsona i teraz mają praktycznie związane ręce bo wszyscy mają bardzo wysokie kontrakty. Ciężko będzie zrobić trochę miejsca a na ławce praktycznie same ogóry, chociaż z tego co czytam to wiążą spore nadzieje z Bośniakiem Teletoviciem. No chyba, że faktycznie wymienią Lopeza na Howarda.Virgil pisze:Ja uważam, że głównym przeciwnikiem Heat w najbliższych 2-3 latach będzie Brooklyn Nets. Może jeszcze nie w tym sezonie, ale Williams i Johnson to najlepszy backcourt w NBA, frontcourt też nie zły a za rok prawdopodobnie dołączy do nich Dwight Howard. To jest drużyna zbudowana z głową
Tu się zgadzam. Nie rozumiem za bardzo ich decyzji - zrezygnowali z Lina, żeby za większe pieniądze zatrudnić Feltona, Kidda (który znowu ma problemy z gorzałą) i Prigoniego. A jest jeszcze niezły Shumpert także nie widzę sensu trzymania 4 PGVirgil pisze:Knicks to słabo zbudowany zespół, nie ma tam dobrego PG a poszczególne gwiazdy słabo ze sobą współpracują.
Virgil pisze:Boston nie ma centra
No nie, a KG?

Tak nawiasem, jak sądzicie, czy Boston dobrze wyjdzie na zastąpieniu Allena Terrym i Lee?
- SKAr7
- Juventino
Obaj to solidni rezerwowi, ale ciężko oczekiwać by zastąpili kogoś takiego jak Allen.Mietson pisze: Tak nawiasem, jak sądzicie, czy Boston dobrze wyjdzie na zastąpieniu Allena Terrym i Lee?
Inna sprawa- jak dużą rolę miał Allen w Celtics w tym sezonie, bo ja bym powiedział- nie aż tak dużą. Najlepszy strzelec w historii NBA znacznie częściej był obciążeniem dla drużyny, niż wsparciem. "You live and die on 3", a Boston częściej umierał.
Zresztą w trakcie pojawił się Avery Bradley. Chłopak naprawdę ogarnięty w defensywie, który coś tam z przodu też potrafi... pokusiłbym się o stwierdzenie, że z nim w składzie Boston mógłby wygrać w tej siedmiomeczowej bitwie z Miami.
Więc, reasumując, imo C.Lee i Terry to dobre poszerzenie ławki, dobra zamiana, ale tylko dlatego, że Allen nie był już tak wielki jak rok temu, czy wcześniej.
Co do stwierdzeń Virgila
No cóż, rozumiem, że można uznaważ Booza za zawodnika przereklamowanego, ale naprawdę ciężko mi się ciśnie na usta "Chicago nie za bardzo". Jasne, PO to trochę inna gra, ale mimo wszystko, zdaje mi się, że nie można ominąć w dyskusji o faworytach drużyny, która dwukrotnie z rzędu wygrała sezon na wschodzie! Który ma najmłodszego MVP w historii. Naprawdę, nie przypominam sobie w tym sezonie meczu, kiedy Różany był zdrowy, a Bulls nie wygrywali pewnie. Rose jeszcze nie jest gotowy, potrzebuje czasu, ale z roku na rok będzie bardziej głodny i dojrzały, by w końcu zdobyć pierścienie. Z roku na rok bardziej groźny. Może już teraz?
- Ziółi
- Juventino
Howard w LA :shock: Do Orlando Arron Afflalo, Al Harrington, Nikola Vucevic, Filadelfia zgarnia Bynuma i J-Richa, a Iggy w Denver.
Paka mocarna w LA, jeszcze chyba jakiś shooter wskazany. Orlando z kolei nieciekawie teraz wygląda, konkretnie skopali sprawę.
Paka mocarna w LA, jeszcze chyba jakiś shooter wskazany. Orlando z kolei nieciekawie teraz wygląda, konkretnie skopali sprawę.
- Pan Mietek
- Juventino
To chyba nie jest jeszcze potwierdzone.Ziółi pisze:Howard w LA :shock: Do Orlando Arron Afflalo, Al Harrington, Nikola Vucevic, Filadelfia zgarnia Bynuma i J-Richa, a Iggy w Denver.
Ale jak to dojdzie do skutku, to masakra! Orlando oczywiście wychodzą najgorzej ale nic dziwnego - to oni musieli naciskać na tą wymianę bo prawdopodobnie straciliby Supermana i nic za to nie dostali. A tak to mają przynajmniej 3 przyzwoitych grajków, prospecta Harklessa i 3 draft picki.
Lakers teraz z 4 gwiazdami są chyba co najmniej równorzędnym rywalem na Zachodzie dla OKC i Spurs. A ja jestem pod wrażeniem tego jak na tym wyszli Nuggets, stracili jedynie Afflalo i Harringtona a pozyskali nową gwiazdę drużyny, jaką jest Andre Iguodala

- SKAr7
- Juventino
To bardzo mało powiedziane. Gang bang najostrzejszy z ostrych.Ziółi pisze: konkretnie skopali sprawę.
Lakers co kilka lat odradzają się jak feniks z popiołów. Wydawało się, że poza bardziej doświadczonym Thunder nikt nie jest w stanie nawiązać walki z Miami przez najbliższe kilka lat, a tu nagle mamy trio Nash-Brylant-Howard, wzmocniony jeszcze Gasolem. Niemal All Star team.
Tylko za rok znów trzeba będzie kombinować z jedynką

- Virgil
- Juventino
Akurat ja nie rozumiem tego podniecania się Derrickiem Rose. Owszem to świetny koszykarz, ale MVP było zabiegiem czysto marketingowym, kolejny "wielki" w Chicago, bo PER miał poza pierwszą 10 w tym sezonie , w którym dostał MVP. Po prostu było to MVP na wyrost.
Gość miał w sezonie 41% z gry , 31% za trzy (a niewiadomo czemu bierze dużo trójek) , obrońcą wybitnym nie jest 8ast na 3TO też to nie powala. Nie rozumiem gdzie on jest taki genialny.
Bullsi mają świetną defensywę ale na play offy to za mało, już poprzedni rok to pokazał, gdzie Heat bez większych problemów ich pokonało. Teraz dochodzą Nets.
KG gra na na centrze bo musi (odkąd nie wiadomo czemu Ainge pozbył się Perkinsa) , jego nominalną pozycją jest PF przecież.
Czy ja wiem czy Howard aż tak wzmacnia Lakers, Bynum to świetny młody center w ofensywie lepszy od Howarda. A Gasol to Gasol all-starem to on był, jego "wyczyny" w play offach są żenujące w ostatnich dwóch sezonach.
Gość miał w sezonie 41% z gry , 31% za trzy (a niewiadomo czemu bierze dużo trójek) , obrońcą wybitnym nie jest 8ast na 3TO też to nie powala. Nie rozumiem gdzie on jest taki genialny.
Bullsi mają świetną defensywę ale na play offy to za mało, już poprzedni rok to pokazał, gdzie Heat bez większych problemów ich pokonało. Teraz dochodzą Nets.
KG gra na na centrze bo musi (odkąd nie wiadomo czemu Ainge pozbył się Perkinsa) , jego nominalną pozycją jest PF przecież.
Czy ja wiem czy Howard aż tak wzmacnia Lakers, Bynum to świetny młody center w ofensywie lepszy od Howarda. A Gasol to Gasol all-starem to on był, jego "wyczyny" w play offach są żenujące w ostatnich dwóch sezonach.
- Argonessar
- Juventino
Nie wiecie może czy ESPN America będzie transmitować mecze NBA lub pokazywać powtórki? Nie mogłem informacji na ten temat odszukać a nie miałem wcześniej tego programu.
- meda11
- Juventino
Nie ma na to szans. W naszym kraju jedynym kanałem na którym można oglądać NBA to Canal+ Sport (bodaj 3 spotkania w tygodniu + All Star Weekend + wszystkie spotkania NBA Finals). Na ESPN America jeśli się nie mylę to można obejrzeć sporadycznie mecze uniwersyteckiej ligi NCAA ale głowy nie dam.Argonessar pisze:Nie wiecie może czy ESPN America będzie transmitować mecze NBA lub pokazywać powtórki? Nie mogłem informacji na ten temat odszukać a nie miałem wcześniej tego programu.
Jeśli ktoś chce oglądać NBA to kupuje International League Pass za niecałe 500 zł (za rok) i na ekranie kompa czy TV (po podpięciu kompa ofkoz) oglądasz wszystkie spotkania sezonu z możliwością odtworzenia każdego spotkania do 48h po jego rozegraniu (+ tysiąc innych bajerów) w jakości HD jakiej nie zobaczysz w naszych platformach cyfrowych. Warunek to łącze co najmniej 6Mb.
- SKAr7
- Juventino
Z tego co mi wiadomo, główne prawa autorskie od wielu lat należą do stacji TNT. Natomiast ESPN od czasu do czasu wykupuje analogiczną licencję jak TVP na ligę polską i coś tam pokaże ważniejszego, ale nie wiem, czy konkretnie na ESPN America.Argonessar pisze:Nie wiecie może czy ESPN America będzie transmitować mecze NBA lub pokazywać powtórki? Nie mogłem informacji na ten temat odszukać a nie miałem wcześniej tego programu.
To niepotwierdzone info.
- meda11
- Juventino
Prawa posiada TNT + stacje regionalne i nie ma mowy o meczach NBA na ESPN America.SKAr7 pisze:Z tego co mi wiadomo, główne prawa autorskie od wielu lat należą do stacji TNT. Natomiast ESPN od czasu do czasu wykupuje analogiczną licencję jak TVP na ligę polską i coś tam pokaże ważniejszego, ale nie wiem, czy konkretnie na ESPN America.
To niepotwierdzone info.
- Argonessar
- Juventino
Ok, dzięki za info panowie.
- SKAr7
- Juventino
A jednak się kręcimeda11 pisze: Prawa posiada TNT + stacje regionalne i nie ma mowy o meczach NBA na ESPN America.
http://www.nba.com/schedules/national_t ... index.html
Kilka spotkań na ESPN leci. Nie wiem tylko jaka jest relacja ESPN - ESPN America, z tym ostatnim stwierdzeniem możesz mieć rację.
- Pan Mietek
- Juventino
Ja również. Odnoszę wrażenie, że Howard nie jest typem centra z którym Nashowi gra się najlepiej.it doesn't matter pisze:Nash chyba sie tego perscienia nie doczeka. Baaaardzo watpie w sukces Jeziorowców w tym sezonie.
Faworytami są oczywiście Heat chociaż dzisiaj w nocy dostali manto od Miśków

Gortat ostatnio 7 bloków przeciwko Bobcats

- D-Rose
- Juventino
Fju fju, ale sie dzis w nocy meczyk szykuje. Pierwsze w historii NBA derby Nowego Jorku. Nie dosyc ze derby to całkiem niezle dysponowani w tym sezonie Nets(9-3) i Knicks(8-4).
Obowiazkowa jak dla mnie "lektura" dzisiejszej nocy.
Obowiazkowa jak dla mnie "lektura" dzisiejszej nocy.