Mercato (2012-2014)
- Łoles
- Juventino
Nad Armero bym chętnie pofapał jakby do nas trafił, Asamoah? To samo!
O ile nie śledzę wszystkich drużyn w serie a o tyle tym co sie dzieje w Udine sie interesuje, podobnie jak w fiorentinie i neapolu ze względu na graczy którzu tam są a mogli by (ba, byliby) wzmocnieniami Juve i powiem tyle że w Udine gra kilku kopaczy których wziąłbym do nas z otwartymi rękami.
O ile nie śledzę wszystkich drużyn w serie a o tyle tym co sie dzieje w Udine sie interesuje, podobnie jak w fiorentinie i neapolu ze względu na graczy którzu tam są a mogli by (ba, byliby) wzmocnieniami Juve i powiem tyle że w Udine gra kilku kopaczy których wziąłbym do nas z otwartymi rękami.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Arbuzini
- Juventino
Hmmm... Armero, Benatia, Isla, Asamoah. Przyjemny kwartet.Łoles pisze:Nad Armero bym chętnie pofapał jakby do nas trafił, Asamoah? To samo!
Powracają plotki o Kolarovie. Miło. Ciekawą opcją na lewą obronę mogą być jeszcze np. Fusch, czy Assou-Ekotto.
Takie dziwne czasy w futbolu, że łatwiej kupić lewego obrońcę niż środkowego napastnika

Przyszłość Cavaniego uzależniona jest od gry Napoli. Wydaje mi się, że jak awansują do LM to zostanie w Neapolu to klub nie popełni drugi raz tego samego błędu i postawi na solidne poszerzenie kadry.
- Bartek88
- Juventino
Tylko, ze Esti ostatnio siedzi na lawce,a motta "gral"ewerthon pisze:Wiem, że jest wypożyczony, ale obawiam się, że Marotta może go wykupić. Po historii z Mottą już mnie nic nie zdziwi.Ouh_yeah pisze::lol:ewerthon pisze:Estigaribbie też bym wywalił za zbity pysk.

Chociaz Esti nie jest zly, mozna wykupic i wypozyczyc, moze za kilka lat bedzie z niego pozytek
Ciekawi mnie bardzo jak sie rozwinie sprawa z Van Persilem, jesli faktycznie zlozylismy za niego 30 melonową oferte to ciekawe o ile podbije Arsenal. Tylko czy bedzie On chcial odejsc z Arsenalu?
A jesli nie On to zostaje Cavani lub w przypadku odejscia do Realu Cavaniego bedzie Huligan...
- ewerthon
- Juventino
Facet ma już 25 lat, pożytek to mogą z niego mieć najwyżej takie kluby jak Genoa, czy Cagliari, albo jakiś zespół z Turcji. Gość jest cienki jak barszcz i nawet na ławę się do nas nie nadaję.Bartek88 pisze:Tylko, ze Esti ostatnio siedzi na lawce,a motta "gral"ewerthon pisze:Wiem, że jest wypożyczony, ale obawiam się, że Marotta może go wykupić. Po historii z Mottą już mnie nic nie zdziwi.Ouh_yeah pisze:
:lol:![]()
Chociaz Esti nie jest zly, mozna wykupic i wypozyczyc, moze za kilka lat bedzie z niego pozytek
Kanonierzy zagrają w przyszłym sezonie w LM, co oznacza, że Van Persie raczej zostanie. Zresztą nie wiem po co miałby wybierać Juventus, skoro od dłuższego czasu jego sytuację monitoruję Barca, która szuka kogoś za Ville.Bartek88 pisze: Ciekawi mnie bardzo jak sie rozwinie sprawa z Van Persilem, jesli faktycznie zlozylismy za niego 30 melonową oferte to ciekawe o ile podbije Arsenal. Tylko czy bedzie On chcial odejsc z Arsenalu?
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2012, 16:55 przez ewerthon, łącznie zmieniany 2 razy.
- annihilator1988
- Juventino
Mało śmieszny żart. Nie dość, że nad "Starą Damą" wisi groźba Boriello, to jeszcze Estim mnie tu straszą. Chryste, łeb mnie zaczął ##### :evil: Thanks. Dżizusie usłysz mnie, nie pozwól wydać 13 mln euro w błoto :!:Bartek88 pisze:Tylko, ze Esti ostatnio siedzi na lawce,a motta "gral"Chociaz Esti nie jest zly, mozna wykupic i wypozyczyc, moze za kilka lat bedzie z niego pozytek
Jeżeli Conte powie Marotcie 'chcę grać 3-5-2' w przyszłym roku i do tego 'Esti nadaje się na ławę' to może się tak skończyć.ewerthon pisze:Wiem, że jest wypożyczony, ale obawiam się, że Marotta może go wykupić. Po historii z Mottą już mnie nic nie zdziwi.Ouh_yeah pisze::lol:ewerthon pisze:Estigaribbie też bym wywalił za zbity pysk.
Widział ktoś Top Ten zagranicznych niewypałów transferowych Serie A z "Piłki nożnej"? Jest Elia. Jak tak patrzylem na tę listę, to się nie dziwię, ze Marotta nie chce ryzykować z kupowaniem zawodników w Ameryce Południowej.
- Łoles
- Juventino
właśnie widziałem, z tego co pamiętam 2 jest z napoli a co drugi z tego artykułu określony był nastepcą "...*"alina pisze: Widział ktoś Top Ten zagranicznych niewypałów transferowych Serie A z "Piłki nożnej"? Jest Elia. Jak tak patrzylem na tę listę, to się nie dziwię, ze Marotta nie chce ryzykować z kupowaniem zawodników w Ameryce Południowej.
Czytając owy numer PN poirytowało mnie to że przy serie a nie napisali ani słowa o pogromie dokonanym na romie, ale w sumie czego się spodziewać po piśmie które fapie nad barcelonja i realem na 2-3 strony a o juve nie pisze nic, nawet po efektownych wygranych z klubami z czołówki serie a.
Licze że napisza coś więcej jak uda nam się zdobyć tytuł to napisza coś więcej o juve.
*tutaj wstaw dowolne głośne nazwisko piłkarza z ameryki południowej
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- pumex
- Juventino
Mam nadzieję, że wbrew temu, co się ostatnio pisze nikogo u nas w kierownictwie nie ciśnie gumka od majtek i tym samym nikt nie wpadnie na pomysł wywalania jakichkolwiek pieniędzy na Borriello. Sorry, ale akurat w tym nielicznym przypadku mało mnie obchodzi, jakie zdanie ma Conte.
Jak usilnie chcą pięknisia na następny sezon, niech negocjują przedłużenie wypożyczenia, ale wydawanie na niego jakiekolwiek sumy pieniędzy byłoby grzechem ciężkim.
Nainggolan bleeee
Asamoah :* :*
Jak usilnie chcą pięknisia na następny sezon, niech negocjują przedłużenie wypożyczenia, ale wydawanie na niego jakiekolwiek sumy pieniędzy byłoby grzechem ciężkim.
Nainggolan bleeee
Asamoah :* :*

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ale mi chodziło o to, że napisałeś "za zbity pysk"ewerthon pisze:Wiem, że jest wypożyczony

Esti się nie nadaje nawet na ławę. Niech Paratici poszuka jakiegoś lepszego back winga, najlepiej takiego, który potrafi coś więcej niż dużo biegać.
- matbar21
- Juventino
Ja najchętniej zobaczyłbym u nas M.Isle, ale niestety na tą pozycję mamy już dwa nazwiska.. Lichtsteiner i Ceceres. Ciekawe ile prawdy w tych wszystkich informacjach o jego rzekomym transferze do Interu.Arbuzini pisze:
Hmmm... Armero, Benatia, Isla, Asamoah. Przyjemny kwartet.
Kolarov.. Są duże szanse, chociaż szkoda by mi było Cegiełki, bo ostatnio pokazuje się z dobrej strony.Arbuzini pisze:Powracają plotki o Kolarovie. Miło. Ciekawą opcją na lewą obronę mogą być jeszcze np. Fusch, czy Assou-Ekotto.
Assou-Ekotto też dobra alternatywa, ale jego odejście z Suprs chyba nierealne.
Jovetic(9) popieram w 100%, odpowiedni kandydat na tą pozycję.Arbuzini pisze:Takie dziwne czasy w futbolu, że łatwiej kupić lewego obrońcę niż środkowego napastnika. Destro? Wygląda na to, że żeby pozyskać kogoś sensownego na szpicę i nie wydać przy tym całego budżetu na transfery oraz pensje to trzeba zaryzykować. Jednak moim zdaniem realnym i najlepszym celem na 9 jest Jovetic. Wiem, że to delikatnie wbrew sememu zawodnikowi, ale dla mnie ważniejsze jest dobro Juve niż Jove.
Cavani jest delikatnie mówiąc, nierealny. Juve nie przebije ofert np City, Chelsea.. Poza tym sam fakt posyłania swojego najlepszego piłkarza do rywala z ligi. Dla mnie abstrakcja totalna.Arbuzini pisze:Przyszłość Cavaniego uzależniona jest od gry Napoli. Wydaje mi się, że jak awansują do LM to zostanie w Neapolu to klub nie popełni drugi raz tego samego błędu i postawi na solidne poszerzenie kadry.
- @D@$
- Juventino
Ja go chciałem rok temu i w sumie w sierpniu niewiele brakowało... Wolałem go niż Elię i chyba miałem rację, pasowałby nawet (może zwłaszcza) do 3-5-2 o którym nikt latem nie myślał... Nie wiem tylko, czy nie jest dla niego za późno, to jednak 29 lat, rok-dwa mniej byłoby optymalniej :] Inna rzecz, że rok temu Viola chciała 12-15 mln, to jednak sporo, może teraz byłoby mniej.mateusz6 pisze:Może zamiast Armero zainwestować w Vargasa. Wydaje mi się, że mógłby naciskać na DC w wypadku grania 352 i Vucinicia gdy gramy 433. Ma 29 lat, czyli najlepszy wiek dla piłkarza, liznął gry w pucharach oraz ma kontrakt do 2013. Według mnie jakieś 6 mln by wystarczyło.
Ogólnie kopa ma, grywał na lewej pomocy i obronie więc do 3-5-2 (jak już pisałem) pasuje, podać też potrafi, najlepszy asystent Violi w tym sezonie (co może jakieś super trudne nie było, ale nieźle to wygląda).
Całego meczu nie widziałem, ale akurat trafiłem na fragment kiedy mocno na niego psioczyli goście z Canalu (za grę w defensywie), ale nie wiem ile w tym prawdy.iltalismano pisze:Armero kolejna asysta. Tym razem przeciwko Interowi.
Niech to będzie nasz nowy lewy obrónca!
No nie wiadomo czy sam chciałby wracać. Jakoś do walki o skład się nie palił we wrześniu, czemu miałoby się to zmienić? Teraz sobie przypominam słowa @zahora, że nawet w przypadku mistrzostwa, olanie Zieglera przez Conte to spory błąd. Skubany (chyba) "wykrakał" tytuł"wagner pisze:w sumie to ciekawe co zrobimy z Reto Ziegler'em ? mielibyśmy go tak oddać lekką ręką ? bez sprawdzenia go u nas :roll:

Jeszcze pamiętasz o jego istnieniu? Paradoks tego piłkarza polega na tym, że najlepszy sezon pod względem zdrowotnym w ostatnich latach miał...w Juve. Teraz to może nie dziwi, ale patrząc na wcześniejsze lata Juventusu...alina pisze:Jeżeli chodzi o funkcję "tani vice-Pirlo", to można by wypożyczyć Aquilaniego z prawem wykupu za 4 mln (dojmy ich, jak Atletico nas).
Ciekawe jakby się spisał na pozycji Pirlo, ale Milan go chyba wykupi jednak.
A zdjęcie Krasicia jest (z tego co pamiętam) przy stadionie Juve :]pan Zambrotta pisze:Torres na oficjalnej prezentacji koszulek Chelsea 2012/2013 przekreśla definitywnie plotki o odejściu Hiszpana.
Zwłaszcza kontrakt (pensja to chyba tyczy sie miesięcznych zarobkówrufi8 pisze:Dżizas, co za bzdury się ostatnio wypisuje, już, to widzę jak Marotta wydaje lekką ręką 30 baniek za RVP i do tego jeszcze 8 pensji.

Kolejna bzdura dnia dzisiejszego to domniemane komplikacje z Caceresem. Przecież tę opcję wykupu podawano chyba oficjalnie, nie?
W Niemczech mają zespoły rezerw (nie jestem w temacie)? A tak z ciekawości jak wygląda sytuacja w Anglii? Bo jak nie mają rezerw, to dopiero mają lipę z idiotycznym Pucharem Ligi na dokładkę...mateusz6 pisze:Niech panowie z FIGC popatrzą jakie są rezultaty gdy drużyna ma w niższej lidze rezerwy.
Na solo piszą że jednak Balocco zostaje jako sponsor (pytanie czy dalej na wyjazdówkach). Jak dla mnie pasi. Coś tam skapnie a jednak o firma jakoś tam związana z regionem, kij z BetClikiem.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Teraz najwięcej wskazuje na to, że naszym największym crackiem będzie Borriellopan Zambrotta niedawno napisał pisze:- naszymi crackami będą Asamoah i Palacio/Huntelaar. A powiew świeżości dostarczy nam Destro

Jednak Conte jak się uprze to się uprze.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Pamietaj że Conte doprowadził nas na szczyt Serie A.Ouh_yeah pisze:Teraz najwięcej wskazuje na to, że naszym największym crackiem będzie Borriellopan Zambrotta niedawno napisał pisze:- naszymi crackami będą Asamoah i Palacio/Huntelaar. A powiew świeżości dostarczy nam DestroSkoro już piszą o tym w gazetach, to znaczy że jego wykupienie jest praktycznie pewne.
Jednak Conte jak się uprze to się uprze.
Też średnio mi sie widzi Marco, ale może gdyby trenował z drużyną od poczatku to grał by naprawde niezle? Przecież on nie jest ogórkiem, potrafił strzelać bramki, nawet sporo (więcej niż Matri!). Byle by nie za 8 milionow.
Za 3-5 jeszcze bym się zgodził. Albo oddać im nie wiem... Grosso?xD
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.