Mercato (zima 2011/12)
- Arbuzini
- Juventino
Póki co jeszcze nie zarobiliśmy grosza na sprzedażach więc po co liczyć pieniądze, których nie ma? Zawsze jest ich mniej niż byśmy zakładali. Przed mercato niektóre media mówiły, że w zimie do wydania będziemy mieli 12 mln E. To jest dla mnie logiczna kwota, bo pewnie Marotta woli zachować większość środków do lata, kiedy łatwiej wyrwać zawodnika z jego klubu i jest więcej okazji.
- Zbyniu
- Juventino
Tak tylko jeżeli awansujemy do LM to i kasa się znajdzie na lato, a póki co priorytetem jest tak wzmocnić skład w zimie by ten cel minimum czyli awans co najmniej do kwalifikacji LM uzyskać.Arbuzini pisze:Póki co jeszcze nie zarobiliśmy grosza na sprzedażach więc po co liczyć pieniądze, których nie ma? Zawsze jest ich mniej niż byśmy zakładali. Przed mercato niektóre media mówiły, że w zimie do wydania będziemy mieli 12 mln E. To jest dla mnie logiczna kwota, bo pewnie Marotta woli zachować większość środków do lata, kiedy łatwiej wyrwać zawodnika z jego klubu i jest więcej okazji.
- Virgil
- Juventino
Ja się godzę na to że kasy może jakiejś kosmicznej nie być , ale myślę że nie będzie tak źle.
Jeżeli kupimy Caceresa to będziemy mieli 3 palące potrzeby na lato :
- środek obrony
- środkowy pomocnik, który potrafi rozgrywać
- napastnik z najwyższej półki.
Ekonomicznie : Astori, Sahin/Guarin/Dzagoew, Rossi(cena napewno spadnie Villareal już nie będzie skakał jak ledwo się przed spadkiem uratują jeżeli w ogóle). Nie wiem jakie będą ceny ale na takie zakupy na pewno nas będzie stać. Oczywiście transfer Rossiego za jakąś wyższą kwotę (tak 15+mln) wiąże się ze sporym ryzykiem. Wtedy jeszcze ewentualny transfer Giovinco i skład były bardzo ciekawy.
Marzenie : Hummels, Sahin , Jovetic - ale na takie transfery trzeba mieć w kasie 70mln biorąc pod uwagę że za Caceresa będzie trzeba zapłacić. Raczej takiej kasy nie będzie, chyba że uda się zarobić z 20-30mln na sprzedażach lub zaproponować jakiś zawodników w zamian, ale wiadomo jak to z nami jest w przypadku sprzedaży.
Natomiast jeżeli kupimy teraz Guarina to zamiast środkowego pomocnika będziemy potrzebowali lewego obrońcę i jeszcze kogoś na rezerwę obrony aby mógł grać na kilku pozycjach - oczywiście najlepszym rozwiązaniem byłby Kolarov.
Jeżeli kupimy Caceresa to będziemy mieli 3 palące potrzeby na lato :
- środek obrony
- środkowy pomocnik, który potrafi rozgrywać
- napastnik z najwyższej półki.
Ekonomicznie : Astori, Sahin/Guarin/Dzagoew, Rossi(cena napewno spadnie Villareal już nie będzie skakał jak ledwo się przed spadkiem uratują jeżeli w ogóle). Nie wiem jakie będą ceny ale na takie zakupy na pewno nas będzie stać. Oczywiście transfer Rossiego za jakąś wyższą kwotę (tak 15+mln) wiąże się ze sporym ryzykiem. Wtedy jeszcze ewentualny transfer Giovinco i skład były bardzo ciekawy.
Marzenie : Hummels, Sahin , Jovetic - ale na takie transfery trzeba mieć w kasie 70mln biorąc pod uwagę że za Caceresa będzie trzeba zapłacić. Raczej takiej kasy nie będzie, chyba że uda się zarobić z 20-30mln na sprzedażach lub zaproponować jakiś zawodników w zamian, ale wiadomo jak to z nami jest w przypadku sprzedaży.
Natomiast jeżeli kupimy teraz Guarina to zamiast środkowego pomocnika będziemy potrzebowali lewego obrońcę i jeszcze kogoś na rezerwę obrony aby mógł grać na kilku pozycjach - oczywiście najlepszym rozwiązaniem byłby Kolarov.
- Mate.G
- Juventino
Zieglera akurat to ja bym przywrócił do Juve. Solidny rezerwowy, który może nawet się do podstawowego załapać.
- risto
- Juventino
jesli go Conte nie chcial to juz nie bedzie chcial. No i szkoda z tego powodu. Pamietam jak mowil ze ma nadzieje ze Del Piero czasem da mu z wolnego strzelicMate.G pisze:Zieglera akurat to ja bym przywrócił do Juve. Solidny rezerwowy, który może nawet się do podstawowego załapać.

- mateusz6
- Juventino
Melo-13 mlnristo pisze:pewnie odejdzie Krasic, Elia no i odciazony budzet placowy z Amauriego, Grosso, Vincenzo i Toniego no i Melo i Zieglera tez nie zobaczymy pewnie w Juve.
Ziegler-7 mln
Elia-8 mln
Krasic-12 mln
To sa realne kwoty za pilkarzy kompletnie teraz w Turynie niepotrzebnych. Za taka kase mozna miec Dzagoeva i Kolarova w lecie. Do tego ja na miejscu Beppe probowalbym zaklepac Astoriego na lato i sprzedac naszego Leosia. Poltora roku grania sredniawki w takim klubie jak Juve to za wiele.
- Castiel
- Juventino
Dzagoev ma kontrakt do końca grudnia tego roku i wątpię żeby Beppe chciał wydać na niego kasę jak za kilka miesięcy będzie go miał za free. Co do Astoriego to uważam, że jest w tej chwili lepszy i pewniejszy od Bonucciego więc tutaj nie ma co za wiele mówić. Jakby się to udało to byłoby świetnie.mateusz6 pisze:Za taka kase mozna miec Dzagoeva i Kolarova w lecie. Do tego ja na miejscu Beppe probowalbym zaklepac Astoriego na lato i sprzedac naszego Leosia.
- jaqb
- Juventino
a co do krasicia to wręcz nie zdziwię się, jeśli nie będzie żadnych chętnych na transfer definitywny, nie po roku regularnego grania piachu, ławkowania i przesiadywania na trybunach. stawiałbym raczej na wypożyczenie, i to pewnie w podobnym kierunku co melo, tj. do żadnej z topowych lig
- jakku1
- Juventino
Najbardziej wiarygodny kibic na VS mowi, ze:
a) Guarin - tak, ale dopiero latem. Wszystkie rozmowy dotyczace tego gracza sie odbywaja, Juve jest zainteresowane, sam Kolumbijczyk takze, ale bardziej Nam chodzi o czerwiec!
b) Celem glownym jesli chodzi o pilkarzy spoza UE jest Caceres! Caly czas trwaja rozmowy z agentem zawodnika i generalnie wszystko jest mozliwe.
No zobaczymy.
a) Guarin - tak, ale dopiero latem. Wszystkie rozmowy dotyczace tego gracza sie odbywaja, Juve jest zainteresowane, sam Kolumbijczyk takze, ale bardziej Nam chodzi o czerwiec!
b) Celem glownym jesli chodzi o pilkarzy spoza UE jest Caceres! Caly czas trwaja rozmowy z agentem zawodnika i generalnie wszystko jest mozliwe.
No zobaczymy.
- Zbyniu
- Juventino
Z tego co wyczytałem na tuttojuve z powodu przeciągających się rozmów z Sevillą w sprawie Caceresa już jutro ma odbyć się spotkanie w sprawie przeprowadzki Guarina oraz skontaktowaliśmy się z agentem Bocchettiego by rozpocząć negocjację z tym właśnie zawodnikiem.
Na calciomercato znowu piszą o tym, iż Roma gotowa jest oddać Pizarro za darmo. W sumie może nie jest to szczyt marzeń ale w wypadku gdyby rzeczywiście dołączył do nas Guarin i Pizarro(o ile to prawda,że za friko) mielibyśmy jakąś alternatywę dla całej trójki naszych pomocników i moglibyśmy dawać im odpocząć częściej co na pewno pomogłoby im utrzymać formę.
A tak jeszcze o ciekawszych transferach innych klubów:
Newcastle poztskało z Freiburga Senegalskiego napastnika Papissa Dembe Cisse. Oficjalna kwota nie została podana ale nieoficjalnie mówi się o 15 milionach euro. CO ciekawe w jednym z komentarzy wyczytałem notkę, która ktoś znalazł na Twitterze, która mówi o tym iż za 34,5 miliona funtów drużyna Srok zakupiła(nie w tym okienku ale tez w poprzednim): Ba, Cisse, Cabaye, Ben Arfę, Tiote, Krula, Santona i Taylora,a co najważniejsze zakup tych zawodników zamkną się w kwocie o 500 tysięcy funtów niższej niż to co otrzymali za samego Andyego Carrolla. Widać, że zarząd chce odbudować Newcastle z lat ich świetności. Grają bardzo fajną piłkę i mogą zaskoczyć jeszcze nie raz zaskoczyć, a znając życie Cisse pogra u nich 2 sezony pokaże się z dobrej strony i zaraz go szejkowie kupią za 2 razy tyle ile dało za niego Newcastle.
Ciekawa jest też sprawa wypożyczenia na rok przez Santos, urugwajskiego obrońcy Porto, Jorge Fucile. Nie wiem jak ten zawodnik się obecnie prezentuje ale jeżeli Porto go wypożycza i chciałoby się go pozbyć może warto poszukać w nim zmiennika dla Lichsteinera? Zawodnik ten ma 28 lat na swoim koncie 150 występów dla FC Porto oraz 26 dla reprezentacji Urugwaju. Co najważniejsze posiada także włoskie obywatelstwo więc jego sprowadzenie nie zajęłoby miejsca non EU. Wiem, ze teraz to można tylko gdybać skoro na rok wypożyczony jest do Santosu ale, aż dziw bierze, że Porto tak się rozsprzedaje.
Na calciomercato znowu piszą o tym, iż Roma gotowa jest oddać Pizarro za darmo. W sumie może nie jest to szczyt marzeń ale w wypadku gdyby rzeczywiście dołączył do nas Guarin i Pizarro(o ile to prawda,że za friko) mielibyśmy jakąś alternatywę dla całej trójki naszych pomocników i moglibyśmy dawać im odpocząć częściej co na pewno pomogłoby im utrzymać formę.
A tak jeszcze o ciekawszych transferach innych klubów:
Newcastle poztskało z Freiburga Senegalskiego napastnika Papissa Dembe Cisse. Oficjalna kwota nie została podana ale nieoficjalnie mówi się o 15 milionach euro. CO ciekawe w jednym z komentarzy wyczytałem notkę, która ktoś znalazł na Twitterze, która mówi o tym iż za 34,5 miliona funtów drużyna Srok zakupiła(nie w tym okienku ale tez w poprzednim): Ba, Cisse, Cabaye, Ben Arfę, Tiote, Krula, Santona i Taylora,a co najważniejsze zakup tych zawodników zamkną się w kwocie o 500 tysięcy funtów niższej niż to co otrzymali za samego Andyego Carrolla. Widać, że zarząd chce odbudować Newcastle z lat ich świetności. Grają bardzo fajną piłkę i mogą zaskoczyć jeszcze nie raz zaskoczyć, a znając życie Cisse pogra u nich 2 sezony pokaże się z dobrej strony i zaraz go szejkowie kupią za 2 razy tyle ile dało za niego Newcastle.
Ciekawa jest też sprawa wypożyczenia na rok przez Santos, urugwajskiego obrońcy Porto, Jorge Fucile. Nie wiem jak ten zawodnik się obecnie prezentuje ale jeżeli Porto go wypożycza i chciałoby się go pozbyć może warto poszukać w nim zmiennika dla Lichsteinera? Zawodnik ten ma 28 lat na swoim koncie 150 występów dla FC Porto oraz 26 dla reprezentacji Urugwaju. Co najważniejsze posiada także włoskie obywatelstwo więc jego sprowadzenie nie zajęłoby miejsca non EU. Wiem, ze teraz to można tylko gdybać skoro na rok wypożyczony jest do Santosu ale, aż dziw bierze, że Porto tak się rozsprzedaje.
- kosciu88
- Juventino
Guarin przydalby sie juz teraz, konkurencja w pomocy dobrze by zrobila naszej swietej trojcy.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Tacchinardi.
- Juventino
Dziwne skoro Guarin powiedział, że do jutra wszystko będzie wiadomo. Chyba, że już olaliśmy go na rzecz Caseresa. Ech szkoda, że Sevilla robi takie problemy, już Urugwajczyk byłby u nas i nie byłoby problemu z wyboremjakku1 pisze:Najbardziej wiarygodny kibic na VS mowi, ze:
- Szaq
- Juventino
To znaczy ,że nie kupimy zimą nikogo do środka pola?Byłoby bardzo niedobrze.Tacchinardi. pisze:Dziwne skoro Guarin powiedział, że do jutra wszystko będzie wiadomo. Chyba, że już olaliśmy go na rzecz Caseresa. Ech szkoda, że Sevilla robi takie problemy, już Urugwajczyk byłby u nas i nie byłoby problemu z wyborem Wink Co do celów na czerwiec pewnie i tak wszystko się zmieni, więc prawdziwe priorytety poznamy dopiero pod koniec sezonu. Teoretycznie skład się polepszy po okienku, to już sprawa Conte żeby ogarnąć zespół do formy z początku sezonu.