Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 17:14

FelekJUVE pisze:
Robaku pisze:
Eric6666 pisze:Reklama Serie A meczu Sassuolo Napoli :flagajuve:

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=5642A5DA

Zapowiada się ciekawe spotkanie. Ludzie jakie on ma statystyki :shock:
Co to ma związanego z naszym mercato?

Independent, brytyjski ,wiec minus, ale może jednak wiarygodny?, podal, ze BVB przyjeło propozycję Juve co do Mikiego.
Czekamy na potwierdzenie przez inne źródła. Czyżby Raiola dopiął swego? Wczoraj Ormianin też puknął bramkę,
Zaś Sportmediaset informuję, że znowu złożymy ofertę za Draxa.
Się zastanawiam co jest nie tak z tym Berardim? Koleś ma staty kozackie a Juve go nie bierze z powrotem ani, żaden poważniejszy klub o niego nie pyta.
Temat był już tyle razy wałkowany... Chłopak za rok będzie nasz to pewne. Chcieliśmy go już w tym roku ale stwierdził że lepiej dla niego i jego kariery będzie gdy pogra jeszcze rok w Sassuolo. Ja osobiście widzę w nim talent na miarę Alexa!

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 17:16

Transfer Bruyna może wypchnąć Nasriego z klubu i ciekawe ile by za niego chcieli. Wydaje się, że transfer Belga i Pedro mogą nam pomóc przy dwóch transferach (Cuardado i Nasri), zaś Miki już wcześniej mówił, że chciałby zostać, ponieważ nowy trener go do tego przekonał. W odróżnieniu od poprzednich dwóch nazwisk on wydaje się kluczowy dla zespołu i ciężko będzie na koniec okienka go wyciągnąć (Borussia musiałaby mieć już kogoś zaklepanego na jego miejsce?).

Serio ktoś widziałby Cuardado na prawej obronie? Coś to typowy skrzydłowy, którego bałbym się ustawić w 3-5-2 na boku, ponieważ jego gra w defensywie jest jednym z czynników, które "podobno" wyrzuciły go z Chelsea.

Ps. Marotta zakończ nam to okienko po królewsku :ok:
Ps2. sorki Panowie post miał iść do tematu o Napoli :prochno: przełóżmy temat Berdardiego na styczeń, albo czerwiec :ok:

Dempsej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 17:18

FelekJUVE pisze: Się zastanawiam co jest nie tak z tym Berardim? Koleś ma staty kozackie a Juve go nie bierze z powrotem ani, żaden poważniejszy klub o niego nie pyta.
Sam poprosił o pozostanie w Sassuolo jeszcze sezon a inne kluby nie pytają bo do tego okienka połówka jego karty należała do naszego klubu, a teraz mamy prawo pierwokupu więc tak naprawdę ich szanse na pozyskanie Domenico są równe niemal zeru. Mam nadziej że za rok nie będzie już żadnego ale dla jego pozyskania. Szkoda że nie jest on już u nas teraz, mielibyśmy otwartą drogę do 4 3 3 a przy ewentualnym nie pozyskaniu żadnego konkretnego 3/4, kto wie czy nie miałby miejsca w podstawowym składzie jako skrzydłowy.

E: W przypadku transferu De Bruyna do City może były by też szanse na Dawida Silve, zarobki niższe niż Nasri :shock: Gdyby nie pasowała mu pozycja rezerwowego może jakaś nawet minimalna szansa na ten transfer mogła by się pojawić.

szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 17:39

Silva ma £160,000 tygodniówki, a Nasri £120,000 i obaj kontrakty do 2019r. IMO, jeśli któryś będzie do wyciągnięcia, to będzie tylko Nasri. Silva myślę, że spokojnie będzie grał z De Bruyne w wyjściowej 11. Takiego gościa na ławę się nie daje i Pelle ich sobie poustawia.

Co do Nasri'ego to grać potrafi, w głowie za dobrze nie ma, ale może to będzie ta okazja Marotty? Nie jestem przeciwny i będę zadowolony jak przyjdzie. Nie wiem ile City za niego by chciało.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 17:48

szymken pisze:Co do Nasri'ego to grać potrafi, w głowie za dobrze nie ma, ale może to będzie ta okazja Marotty? Nie jestem przeciwny i będę zadowolony jak przyjdzie. Nie wiem ile City za niego by chciało.
No właśnie. Ciągle się powtarza, że ten Nasri ma nie po kolei w głowie. A czy aby na pewno? Osobiście nic sobie nie przypominam kontrowersyjnego z jego udziałem, prócz tych zamieszań w kadrze Domenech'a. Nie ma się też co oszukiwać, że sam ówczesny trener, jak i cała reprezentacja byli... dziwni. Panowała tam bardzo nerwowa atmosfera. Nasri od dłuższego czasu jest zmiennikiem w City, ale nie pamiętam, żeby coś odwalał z tego powodu. On faktycznie jest lekko rypnięty, czy to tylko jakaś forumowa legenda?
A samego piłkarza bardzo chętnie bym u Nas zobaczył. Świetny piłkarz :ok: Podejrzewam, że byłby promocją a'la Tevez.
Także ten, Marotta! :czytaj:

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 17:51

pablo1503 pisze:
szymken pisze:Co do Nasri'ego to grać potrafi, w głowie za dobrze nie ma, ale może to będzie ta okazja Marotty? Nie jestem przeciwny i będę zadowolony jak przyjdzie. Nie wiem ile City za niego by chciało.
No właśnie. Ciągle się powtarza, że ten Nasri ma nie po kolei w głowie. A czy aby na pewno? Osobiście nic sobie nie przypominam kontrowersyjnego z jego udziałem, prócz tych zamieszań w kadrze Domenech'a. Nie ma się też co oszukiwać, że sam ówczesny trener, jak i cała reprezentacja byli... dziwni. Panowała tam bardzo nerwowa atmosfera. Nasri od dłuższego czasu jest zmiennikiem w City, ale nie pamiętam, żeby coś odwalał z tego powodu. On faktycznie jest lekko rypnięty, czy to tylko jakaś forumowa legenda?
A samego piłkarza bardzo chętnie bym u Nas zobaczył. Świetny piłkarz :ok: Podejrzewam, że byłby promocją a'la Tevez.
Także ten, Marotta! :czytaj:
A z Deschampsem ? Ja nie jestem za wynalazkami typu Nasri, Miki, czy Teixeira.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 18:47

O ile Texeira i Miki może są wynalazkami, szczególnie brazylijczyk to nie można powiedzieć tego o Nasrim, bardzo dobry piłkarz, już w OM był bardzo dobry, chętnie bym go u nas zobaczył, jeszcze ma parę lat do pogrania i bardzo duże doświadczenie, szybki, wybitny technicznie, strzał z daleka. Nadał by się. Możliwe, że brałby na barki naszą grę, szczególnie że w City miał za dużą konkurencję.Jestem ZA

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 18:48

Wypożyczylismy Cerriego do Cagliari z opcją pierwokupu, dziwnny ruch, chłopak wydaje się być do rzeczy, chyba że to jest związane z Donsahem.

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 18:54

Robaku pisze:Wypożyczylismy Cerriego do Cagliari z opcją pierwokupu, dziwnny ruch, chłopak wydaje się być do rzeczy, chyba że to jest związane z Donsahem.
Dlaczego dziwny? Chłopak ma 19 lat więc musi grać a u nas raczej nie miałby szans na choćby parę minut w sezonie. Dla mnie świetny ruch! Niech się ogrywa a za parę lat może będzie z niego grajek na klasę Juventusu.

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 18:55

Jestem w Niemczech w pracy. Mały mam dostęp do neta. Ale transfer Alexa Sandro :bravo: . To się nazywa grzybek po atomówce! I takie granie z Siqueirą. Ciekaw jestem dalszego rozwoju wypadków.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 18:58

Chodzi o możliwość permanentnego dealu, ja się spodziewałem tylko prostego wypożyczenia, a tutaj jeszcze Cagliari ma szansę na więcej

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 19:04

Na pewno mamy opcję kontrwykupu. Dzięki temu w razie czego Cagliari zarobi nieco za dawanie mu szans do gry. W innym przypadku na pewno będą woleli stawiać na swoich nawet jeśli graliby gorzej.

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 19:10

Skąd w ogóle to się wzięło, że Miki w Liverpoolu. Jak ktoś tu podał taką informację natychmiast napisałem do kolegi, (kibic The Reds) żeby się dowiedzieć czy wie coś więcej. Stwierdził, że nic na ten temat nie wie, dodając że Heniek ma kozackie staty i sprzedając jedynie taką ciekawostkę: Przed przejściem do BVB Ormianinem interesował się LFC, ale Ukraińcy zawołali sobie 40 mln po czym sprzedali go za 25. Pewnie to coś takiego jak z nami, to że kiedyś kogoś tam chcieliśmy to ciągle będą nas łączyć z danym zawodnikiem. Także tego, Pumi jeszcze nie może spać spokojnie. :smile:

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 19:11

Kibicuję Juve od 16 lat i ten sezon będzie wyjątkowy. Jeszcze nigdy nie mieliśmy w kadrze tylu młodych graczy, którzy są już praktycznie TOP-ami albo mają duże szanse stać się nimi w ciągu 1-2 sezonów. A.Sandro, Rugani, Sturaro, Pogba, Pereyra, Coman, Morata, Dybala i Zaza. 9 graczy młodszych ode mnie i urodzonych w latach 90-tych. W przyszłym dojdzie pewnie 10 Berardi.

Ostatnio obejrzałem parę filmików z Zazą i nabrałem po nich dobrych przeczuć co do chłopaka. Może nie strzela jeszcze dużo bramek, ale te, które strzela, są bardzo ładne i często w trudnych sytuacjach. Mamy niby 3-ki w składzie, ale każda trochę inna. Mandżukić walczy i gra głową. Morata to bardziej taki techniczny napastnik, który jest szybki i potrafi się przedrzeć z piłką przy nodze. A Zaza to taki napastnik trochę w stylu Zlatana, tylko skille ma dużo gorsze. Raczej nie drybluje i nie biega z piłą, ale jest ją w stanie wpakować do siatki, nawet gdy jest kryty 1 na 1 albo podanie jest niedokładne. Nie żebym był jego nowym fanboyem, ale przyjemniej ogląda się na ławce utalentowanego 24-letniego Włocha za te 8 czy 10 mln niż 35-letniego Francuza na wypożyczeniu.

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 19:21

Co do Nasriego to jako gracz jest na prawdę świetny, ale dla tych co nie wiedzą:
W reprezentacji psuł atmosferę i pokłócił się z Deschampsem o to że nie gra i na dodatek kopnął go w tyłek.
Wystarczy wpisać w google "Nasri afera" żeby znaleźć coś takiego Afera na Euro: "pierd** się, pierd** swoją matkę!" Gracz Manchesteru City najpierw zbluzgał dziennikarza, a potem chciał się z nim bić!

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Zablokowany