Mercato (zima 2011/12)
- @Maras@
- Juventino
Ciekawe... Może trzeba będzie czekać z tą decyzją z powodu przedłużającego się transferu Caceresa (bo jak wiadomo obaj nie mogą u nas zawitać w tym okienku). Pożyjemy, zobaczymy. Może pod koniec tygodnia zobaczymy w końcu jakieś konkrety.Zbyniu pisze:Na Calcio mercato właśnie przeczytałem, że Guarin powiedział, iż ten tydzień będzie decydujący i albo zostaje w Porto albo odchodzi do Juventusu. Jeżeli dobrze zrozumiałem to miał dokładniej powiedzieć, że jeśli odejdzie to tylko do Juve.
Tak samo do końca tygodnia może wyjaśni się już sprawa z Amaurim i podziękujemy pijawce.
Smutne info pojawiło się dzisiaj z Grosso który ponoć olał Lecce i Novarę

- kosciu88
- Juventino
Wraz z przyjsciem Guarina nie ma co trzymac Pazienzy. Jesli sie nim interesuje Udinese to mozna go sprzedac za pare milionow, lawka Guarin, Marrone, Appelt bedzie wystarczajaca.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Zbyniu
- Juventino
No niestety gdyby można było ściągnąć obydwu byłyby to na pewno duże wzmocnienia. Ale kto wie może uda się jednego teraz drugiego w czerwcu@Maras@ pisze:Ciekawe... Może trzeba będzie czekać z tą decyzją z powodu przedłużającego się transferu Caceresa (bo jak wiadomo obaj nie mogą u nas zawitać w tym okienku). Pożyjemy, zobaczymy. Może pod koniec tygodnia zobaczymy w końcu jakieś konkrety.
Tak samo do końca tygodnia może wyjaśni się już sprawa z Amaurim i podziękujemy pijawce.
Smutne info pojawiło się dzisiaj z Grosso który ponoć olał Lecce i Novarę

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Guarin w formie spokojnie mógłby powalczyć o pierwszy skład, zresztą większa konkurencja wpłynęłaby tylko na lepszą jakość gry w środku pola. Mielibyśmy komplet.
- jakku1
- Juventino
A to nie bylo czasem jeszcze wtedy kiedy Cagliari nie wykupilo go definitywnie i pojawily sie plotki, ze ma on zasilic szeregi Milanu?Tacchinardi. pisze:
http://www.acmilan24.com/news/id/11096/ ... milan.html
Cytat z lata poprzedniego roku, ale wypowiedź mówi wszystko.
Potem Milan oddal 50% jego karty za 4m i facet zostal w Cagliari. Wydaje mi sie, ze to do jakiej druzyny on pojdzie jest kwestia otwarta. Prawdopodobny jest Milan, ale tez nie jestesmy na jakiejs straconej pozycji.
- Zbyniu
- Juventino
Dlatego mówię, że ciężko wybrać między nim a Caceresem. Guarin mogący walczyć o skład z naszymi pomocnikami a jak wiadomo konkurencja wpływa motywująco, czy Caceres, który mówcie co chcecie ale z miejsca podnosi poziom naszej obrony. Jeżeli Marotta jak i cały nasz zarząd muszą teraz decydować się na jednego z tej dwójki i prawdą jest, że obaj chcą u nas grac to nie zazdroszczę, bo ja w takiej sytuacji miałbym nieprzespane noce przed podjęciem decyzji jak i po gdy to myślałbym nad tym czy była ona trafna.mrozzi pisze:Guarin w formie spokojnie mógłby powalczyć o pierwszy skład, zresztą większa konkurencja wpłynęłaby tylko na lepszą jakość gry w środku pola. Mielibyśmy komplet.
- liqu!d
- Juventino
Jeżeli rzeczywiście ściągamy Guarina to jaram się
Ten gość podniesie jakość zespołu. Skoro już nie możemy ściągnąć konkretnego napastnika to taki ruch jest jak najbardziej pozytywny
Przydadzą się dodatkowe płuca (Vidal i Marchisio jakby lekką zadyszkę złapali) z tak dobrą techniką, podaniem i strzałem. Ciężko oczekiwać utrzymania takiej formy i powtarzalności jaką mieli ci zawodnicy wcześniej.
Czekam na więcej konkretnego info

Przydadzą się dodatkowe płuca (Vidal i Marchisio jakby lekką zadyszkę złapali) z tak dobrą techniką, podaniem i strzałem. Ciężko oczekiwać utrzymania takiej formy i powtarzalności jaką mieli ci zawodnicy wcześniej.
Czekam na więcej konkretnego info

Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2012, 20:39 przez liqu!d, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tacchinardi.
- Juventino
Też mi się tak wydaje. Jednak zdanie ,,Nawet jeśli nie uda im się sprowadzić mnie teraz, moje marzenie o grze w tych barwach nie zginie. To nieważne czy wrócę do Mediolanu jutro czy za pięć lat." świadczy o tym, że raczej wie gdzie chciałby trafić. Chętnie widziałbym go w Juve, ale wydaje się, że najpierw musi odpaść Milanjakku1 pisze:A to nie bylo czasem jeszcze wtedy kiedy Cagliari nie wykupilo go definitywnie i pojawily sie plotki, ze ma on zasilic szeregi Milanu?
Potem Milan oddal 50% jego karty za 4m i facet zostal w Cagliari. Wydaje mi sie, ze to do jakiej druzyny on pojdzie jest kwestia otwarta. Prawdopodobny jest Milan, ale tez nie jestesmy na jakiejs straconej pozycji.

- Pałlo3
- Milanista
Galliani ma dobre relacje z Cellino i tak się zastanawiam - latem Cagliari wykupiło drugą połowę karty zawodnika. Nie zdziwię się jeśli Davide przedłuży umowę.Prawdopodobny jest Milan, ale tez nie jestesmy na jakiejs straconej pozycji.
Swoją drogą niezłe jaja by były: Cagliari płaci nam za zawodnika, a ten po roku przychodzi za darmo. :lol:
Ale całkiem sensowne - trudno o coś lepszego ( z ekonomicznego punktu widzenia), a w Milanie szykuje się zmiana warty w pomocy i obronie. O ile Merkel dziś wrócił z wypożyczenia ( Boateng, Aqua i Gattuso wypadli na kilka tygodni, a o Flaminim mało kto już pamięta + coraz bardziej gasnący Seedorf), a Montolivo pewnie przyjdzie latem, tak nie ma zbytnio alternatyw dla Nesty ( choc pewnie jeszcze w sezonie 2012/13 zagra) i Yepesa ( który pewnie odejdzie, na dodatek ciężko będzie mu dojść do formy po takiej przerwie). Sam Mexes ( który gra coraz lepiej) to trochę mało, a Bonera to Bonera - jak zdrowy to dobra zapchajdziura. Nic więcej.
A z Cagliari ten cały Nainggolan robi niezłe wrażenie.
FORZA MILAN!
- Zbyniu
- Juventino
A jeszcze tak swoją drogą. Kilka tygodni temu pojawił się też news o tym iż zainteresowani jesteśmy Dzagoevem z CSKA. To niby bardziej ofensywny pomocnik ale mogący grać także na bokach więc w naszym 4 3 3 mógłby grać skrzydłowego napastnika. Jest to według mnie bardzo ciekawy zawodnik, a jego kontrakt wygasa bodajże w grudniu tego roku. Jeżeli to prawda to jeśli nie teraz to w czerwcu byłby do wzięcia za dużo mniejsze pieniądze jak te, których jest wart. Chciałbym posłuchać waszych opinii na temat jego przydatności w Juve. 

- Marian.
- Juventino
Powiem szczerzę, że będę bardzo zadowolony jeżeli przyjdzie ktoś z dwójki Guarin/Caceres. Niech przyjdzie, który chce, każdy z nich będzie wzmocnieniem składu. Jednakże nie fapałbym już nad Guarinem, bo jutro możemy przeczytać jakieś dementi i będzie po ptokach :lol:.
Lavezzi w lato? Nie wierzę, ale Like it!
Lavezzi w lato? Nie wierzę, ale Like it!

- bramek
- Juventino
Guarin dosyć odważnie się wypowiedział na tuto. Solo Juve? 
Btw. ciekawa też jest sprawa Zieglera. Widać że nie idzie sprzątanie śmeci , to może po prostu wróci do nas. Obrona jest całkiem niezła tylko potrzebuje uzupełniania właśnie takim jednym bocznym obrońcą i do lata wystarczy.

Btw. ciekawa też jest sprawa Zieglera. Widać że nie idzie sprzątanie śmeci , to może po prostu wróci do nas. Obrona jest całkiem niezła tylko potrzebuje uzupełniania właśnie takim jednym bocznym obrońcą i do lata wystarczy.
- Donnie
- Juventino
Co to za plota? Coś przegapiłem?Marian. pisze:Lavezzi w lato? Nie wierzę, ale Like it!
Ale gdyby przyszedł, to byłbym niesamowicie usatysfakcjonowany. Jeden z moich ulubionych piłkarzy spoza Juventusu.
Tyle, że on do nas nie przyjdzie
Ale ty masz problemy synek. Przecież mu się kontrakt skończył.Bartek88 pisze:puszczenie hasana za friko to nieporozumienie, koles jak gral to gral dobrze
Bartek88 pisze:Melo? 15 mln za pomocnika, ktory byl kregoslupem obrony i pomocy przez caly sezon, gdzie srodek pola bez niego nie istnial to chyba troszke za malo? Zwlaszcza, ze kosztowal 10 mln wiecej. I tutaj dlaczego sie nie pyszczyl o kazdy milion?

Bartek88 pisze:Aaaa i bym zapomnial, dlaczego wtedy nie bylo prob sprzedania Amauriego ?

Osobiście preferuję pakiet Caceres+Nainggolan. Belg jest w formie, nie musiałby się aklimatyzować, w dodatku można by część należności zapłacić Ekdalem i powiedzmy połówką karty Marrone.
- Skibil
- Redaktor
Galliani to facet, którego zazdroszczę Milanowi jak cholera - jego robota robi na mnie ogromne wrażenie.Paolo#3 pisze: Swoją drogą niezłe jaja by były: Cagliari płaci nam za zawodnika, a ten po roku przychodzi za darmo. :lol: