Premier League

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2016, 20:22

Roberto Martinez wylatuje z Evertonu. Może Milan by się skusił? :think:
Takie tam podśmiechujki z wicemistrzostwa Arsenalu :prochno:

Finał FA Cup, czyli ciąg dalszy sagi o tym, jak frajerskim zespołem jest United "Luja". Na własne życzenie męczyli się z Palace, przez moment nawet przegrywając. Niezależnie od końcowego wyniku, nie wyobrażam sobie by Van Gaal nie poleciał. Chociaż: :smile:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 20:26

Stało się - The Special Five trenerem Diabłów: http://www.manutd.com/en/News-And-Featu ... nager.aspx Będą czystki, bo podobno ma dostać 200 mln funtów na wzmocnienia :prochno: Zobaczymy czy dla obu ekip z Manchesteru skończy się na hucznych zapowiedziach, czy faktycznie Pep i Mou przeprowadzą epickie kampanie transferowe.

Ze zniecierpliwieniem czekam na start PL. Zdecydowanie najładniejsza piaskownica do zabawy w Europie, posiadająca najnowsze zabawki :P

Guardiola, Mourinho, Klopp, Conte... no jaram się. Zapowiada się ostra jazda bez trzymanki, a pojedynki w mediach, sektorze dla trenerów i tunelu mogą przyćmić te toczone na boisku :D

Obrazek
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 20:58

Ciekaw jestem kogo odpali Mou i czy wśród nich będzie znów Mata. Swego czasu w Chelsea grał kosmicznie i miał niesamowite statystyki, a Portugalczyk i tak się go pozbył. Ciekawe czy historia się powtórzy.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 21:10

squinter pisze:Ciekaw jestem kogo odpali Mou i czy wśród nich będzie znów Mata. Swego czasu w Chelsea grał kosmicznie i miał niesamowite statystyki, a Portugalczyk i tak się go pozbył. Ciekawe czy historia się powtórzy.
Mam nadzieję i również mam nadzieję, że to właśnie Juventus będzie jego kolejnym klubem. Strasznie lubię gościa. Sezon miał dość przeciętny z przebłyskami świetnej gry, ale wierzę, że u Nas odżyłby. W UTD mają tyle kasy, że pewnie nie będą śpiewać zaporowej ceny. W dodatku są po słabym sezonie i nie grają w LM. Hiszpan również może nie być zainteresowany współpracą z Mou. 20 baniek i do Turynu! :koszulka:

Obrazek
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 21:12

Moim zdaniem Manchester United z Mourinho jest faworytem do wygrania ligi w tym sezonie.Najlepszy trener mający coś do udowodnienia.W przeciwieństwie do Pepa zna Premier League.Man Utd ma braki ale ma też niezłych graczy z których Mou wyciśnie więcej.Mają lepszą kadrę niż Liverpool czy Tottenham.Wielką zagadką będzie Chelsea Conte.Jak wyskoczą 3-5-2 to raczej to będzie klapa.Arsenalu nikt chyba nie bierze na poważnie w walce o tytuł.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 21:20

jackop pisze:Guardiola, Mourinho, Klopp, Conte... no jaram się.
Ranieri :C Mistrzostwo tylko jedno, a i miejsca w LM tylko 4. Ktoś będzie spadał z wysokiego konia. ;)
pablo1503 pisze:
squinter pisze:Ciekaw jestem kogo odpali Mou i czy wśród nich będzie znów Mata. Swego czasu w Chelsea grał kosmicznie i miał niesamowite statystyki, a Portugalczyk i tak się go pozbył. Ciekawe czy historia się powtórzy.
Mam nadzieję i również mam nadzieję, że to właśnie Juventus będzie jego kolejnym klubem. Strasznie lubię gościa.
Broń Cię Panie :pray: :head:
Sorek21 pisze:Man Utd ma braki ale ma też niezłych graczy z których Mou wyciśnie więcej.Mają lepszą kadrę niż Liverpool czy Tottenham.
Co? :shock: W United więcej szrotu niż porządnych piłkarzy, odbudowywać to można 2, 3 graczy, ale nie 10. :lol: Czerwone Diabły potrzebują rewolucji, ponieważ Ci piłkarze nie są w stanie realizować założeń defensywnych Van Gaala, a co dopiero Jose.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2016, 22:09 przez wagner, łącznie zmieniany 3 razy.

pimbek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 21:20

Bez transferów to raczej się nie obędzie, przynajmniej nie uwierzę póki nie zobaczę :prochno: . Pep prawdopodobnie będzie chciał pociągnąć ze sobą z Bayernu Thiago Alcantarę, tak jak to było za czasów w Barcelonie. Za to Mou chciałby sprowadzić na Old Trafford Williana z Chelsea. Plotki plotkami ale na zdrowy rozsądek biorąc coś w tym może być. O Conte chyba nie trzeba niczego pisać bo chciałby pewnie pół Juve :smile:.
Sezon zapowiada się iście fascynujący. Nic tylko zacytować klasyk Pana Twarowskiego.. Zasiadamy głęboko w fotelach, zapinamy pasy i startujemy!! :D
Ps Ciekawe kto w nadchodzącym nowym sezonie pobije popisy Van Gaala i tą jego piękną wykładkę, pokazującą sędziemu technicznemu jak się nurkuje :C

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 21:54

De Gea
Darmian Manolas Smalling Show
Schwainsteiger Blind
Mata Rooney Martial
Zlatan

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 21:59

Mata odejdzie, Mourinho nie przepada za nim

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 22:16

Tak piszecie o kadrach i składach a mnie tam bardziej interesuje jak warsztat trenerski Mourinho będzie wyglądał po tej niewątpliwej wtopie jaką zaliczył z Chelsea w tym sezonie.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 23:23

Uważam, choć mogę się mylić, że Jose podobnie jak i Conte potrzebuje mieć "swoich ludzi". Nie wchodzi się 2 razy do tej samej rzeki, szczególnie jeśli na łajbie nie ma Lamparda wykręcającego kosmiczne staty, ulubionego napastnika jakim był Drogba i muru, którym od kilku sezonów nie jest już Terry. No i się Portugalczyk przejechał.

Oczywiście to tylko jeden z czynników i nie mam na celu wybielać takiego fachowca, bo wykręcane wyniki to była tragedia.

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2016, 02:04

Generalnie to się zgadzam, że ważne jest mieć swoich ludzi. Ale z tego co słyszałem od komentatorów jak oglądałem mecze Chelsea to oni twierdzili, że Mou zbudował sobie drużynę z dokładnie takich zawodników jakich chciał. Chciał Fabregasa, chciał Diego Costę, chciał Matica itd. i ich posprowadzał stopniowo i wszystko było ok aż do tego sezonu, gdzie nie wiem co się wydarzyło bo Mou najpierw w ogóle zaczął narzekać na swoich ulubieńców (np pamiętam jak rok czy dwa temu twierdził, że Hazard to piłkarz na poziomie Messiego i Cristiano a w tym sezonie go już publicznie beształ w mediach); piłkarze, których Jose sam sprowadzał i którzy na początku współpracy funkcjonowali w drużynie jak trzeba zaczęli obrażeni jakby grać przeciwko trenerowi itd. Dlatego właśnie jestem ciekaw, ciekaw czy wróci ten Mou co zasłynął pychą w wywiadach i obwinianiem wszystkiego dookoła w mediach oprócz siebie i swoich piłkarzy, czy ten Mou, który przestał się dogadywać z zawodnikami z bliżej nieznanych powodów.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2016, 09:30

jak z bliżej nie znanych skoro zaczęło się od ściągnięcia Terryego w przerwie meczu z MC? ;)
https://www.google.pl/search?q=terry+su ... sAHf8r-ABA
a tu twitter:
http://www.caughtoffside.com/2015/08/16 ... half-time/

"dogadanie się" z Terrym to pierwsze co Conte powinien zrobić inaczej nie wróżę mu sukcesów w CFC

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2016, 10:33

Bliżej nieznanych bo nie interesuje mnie Chelsea na tyle żebym grzebał w internecie w poszukiwaniu informacji na ich temat :prochno: Meczyk obejrzeć ok, ale nic więcej :whistle: To teraz się doedukuję. Dzięki, Maly.

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2016, 10:34

To co się stało w Chelsea w tym sezonie, to standardowy cykl Mourinho. Po prostu taktyka "oblężonej twierdzy" i wojny ze wszystkimi na około doprowadza w pewnym momencie do tego, że drużynę rozsadza od środka, dlatego Mourinho nigdy i nigdzie nie zagrzewa miejsca dłużej niż 3 lata (zresztą na tyle podpisał kontrakt z United). Dodatkowo w tym roku doszedł słabo przepracowany okres przygotowawczy, który sprawił, że kluczowe postacie drużyny były bez formy na początku sezonu, co automatycznie zrodziło konflikt z wieloma piłkarzami, a sam Mou nie wytrzymał, kiedy powiedział, że czuje się oszukany przez swoich zawodników. To był jego koniec.
Nie zmienia to faktu, że większość najlepszych szkoleniowców świata będzie w przyszłym sezonie trenować w BPL i zapowiada się niesamowicie ciekawy sezon.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
ODPOWIEDZ