Polityka
- Bartek88
- Juventino
Zawsze smieszyla, smieszy i bedzie smieszyc ludzka glupota.Skibil pisze:Jeśli to Cię śmieszy, to masz naprawdę coś nie tak z głową...
A do samobojcow i kłamcow tym bardziej nie mam szacunku.
Jak bys nie ignorowal moich postow, przeczytal te kilka wyzej a nastepnie trosze ruszyl glowka i sam pomysla, to bys nie musial zadawac tego pytaniaCiekawe czy była to próba samobójcza?

A teraz wracajac do moich ulubionych sarkazmow:

- Pan Mietek
- Juventino
Samobójcy są różni i do jednego wora wrzucać ich nie należy. Jasne, w erze emo i innych takich pierdół mogą niektóre przypadki być zabawne ale jak Ciebie śmieszą ludzie, którzy przeżyli różne tragedie (nie odnoszę się do tego przypadku bo nie oceniam na razie tej sytuacji) to brak mi na to słów.Bartek88 pisze:Zawsze smieszyla, smieszy i bedzie smieszyc ludzka glupota.Skibil pisze:Jeśli to Cię śmieszy, to masz naprawdę coś nie tak z głową...
A do samobojcow i kłamcow tym bardziej nie mam szacunku.
Marna stronka dla chłopaczków co to im się wydaje, że są twardzielami oglądając takie filmiki (tak, mówię o treściach typu "hard" - mój współlokator czasem mi pokazuje co ciekawszeBartek88 pisze:A teraz wracajac do moich ulubionych sarkazmow:

- mateo369
- Juventino
Kwestia zdrowego rozsądku, bo idąc Twoim tokiem rozumowania ludzie, których śmieszą dowcipy o Żydach też mają coś nie tak z głową.Skibil pisze:Jeśli to Cię śmieszy, to masz naprawdę coś nie tak z głową...
Coś nie tak z głową to mają Ci, którzy próbują targnąć się na własne życie. Jasne że każdy z nich kieruje się innymi pobudkami ale każdy z tych powodów prowadzi do złego wyboru jakim jest odebranie sobie życia (może poza eutanazją - sprawa dyskusyjna ale nie o nią w tym wątku chodzi). Nie mam szacunku do takich osób, współczuję jedynie najbliższym tych ludzi(?).
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Bartek88
- Juventino
Ludzie zyja bez nog, rak, sparalizowani, zyja tracac cale rodziny, przezywajac tragedie - takim nalezy wspolczuc, samobojstwo to nic innego jak tchorzostwo, brak odwagi na przeciwstawienie sie swoim problemom,to brak szacunku do swojej matki, ktora cie urodzila, wszechswiata i samego siebie. Oni nawet nie przegrali wszystkiego, sami swiadomie poddali sie, zrezygnowali ze swojej jedynej szansy na zycie. Milion lat ewolucji, by sobie jakis baran skoczyl z mostu.Samobójcy są różni i do jednego wora wrzucać ich nie należy. Jasne, w erze emo i innych takich pierdół mogą niektóre przypadki być zabawne ale jak Ciebie śmieszą ludzie, którzy przeżyli różne tragedie (nie odnoszę się do tego przypadku bo nie oceniam na razie tej sytuacji) to brak mi na to słów.
A dwa: taki czarny humor sprawi, ze moze chodz jakis ulamek tych <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> pomysli: nie no, nie zabije sie bo beda sie ze mnie smiac a nie wspolczują! Takze zaprawde powiadam smiejmy sie z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>!
A co do zydow, to dobrze ze sa te zarty, przynajmniej łyse półgłówki z kijem będą wiedzieć, ze było cos takiego jak holokaust.
Aha Skibil mozesz mi jeszcze powiedziec jak interpretujesz obrazek z funduszami? :>
- Pan Mietek
- Juventino
Trochę schodzimy z tematu ale trudno się mówiBartek88 pisze:Ludzie zyja bez nog, rak, sparalizowani, zyja tracac cale rodziny, przezywajac tragedie - takim nalezy wspolczuc, samobojstwo to nic innego jak tchorzostwo, brak odwagi na przeciwstawienie sie swoim problemom,to brak szacunku do swojej matki, ktora cie urodzila, wszechswiata i samego siebie. Oni nawet nie przegrali wszystkiego, sami swiadomie poddali sie, zrezygnowali ze swojej jedynej szansy na zycie. Milion lat ewolucji, by sobie jakis baran skoczyl z mostu

Po pierwsze, jak napisałem, ludzie to popełniają pod wpływem emocji. Wielu na chłodno by postąpiło inaczej ale są takie stany w których człowiek nie wie co robi i nie mówię tu tylko o upojeniu

I dodam jeszcze, że ja tych ludzi nie oceniam bo to nie mój problem. Dopóki nikt z mojego otoczenia się nie zabije to mnie to nie obchodzi. Cholera, dziwnie to brzmi

Masz dobrą bekę widząc np. ludzi rozjeżdżanych przez kierowców-<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>?Bartek88 pisze:A dwa: taki czarny humor sprawi, ze moze chodz jakis ulamek tych <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> pomysli: nie no, nie zabije sie bo beda sie ze mnie smiac a nie wspolczują! Takze zaprawde powiadam smiejmy sie z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>!
A co do zydow, to dobrze ze sa te zarty, przynajmniej łyse półgłówki z kijem będą wiedzieć, ze było cos takiego jak holokaust
- Skibil
- Redaktor
To nie jest to samo... W żartach o żydach/policjantach/blondynkach/murzynach nie mówi się o osobistych tragediach prawdziwych, żyjących osób. Wyczuwasz różnicę?mateo369 pisze: Kwestia zdrowego rozsądku, bo idąc Twoim tokiem rozumowania ludzie, których śmieszą dowcipy o Żydach też mają coś nie tak z głową.
Ciekaw jestem czy byś mówił tak samo, gdyby taka tragedia stała się w Twojej rodzinie. Nie masz pojęcia co ten człowiek przeżył i jak psychicznie wyniszczony mógł być, że targnął się na swoje życie (nie bez powodu miał pozwolenie na broń).Bartek88 pisze:Ludzie zyja bez nog, rak, sparalizowani, zyja tracac cale rodziny, przezywajac tragedie - takim nalezy wspolczuc, samobojstwo to nic innego jak tchorzostwo, brak odwagi na przeciwstawienie sie swoim problemom,to brak szacunku do swojej matki, ktora cie urodzila, wszechswiata i samego siebie. Oni nawet nie przegrali wszystkiego, sami swiadomie poddali sie, zrezygnowali ze swojej jedynej szansy na zycie. Milion lat ewolucji, by sobie jakis baran skoczyl z mostu.
Mogę się zgodzić z tym, że zwraca uwagę ("pogratulować" twórcy tego "dzieła" :roll: ) i szkolenia zawsze się przydadzą (nie tylko w armii, ale całej mundurówce)Bartek88 pisze:Aha Skibil mozesz mi jeszcze powiedziec jak interpretujesz obrazek z funduszami? :>
- LordJuve
- Juventino
:rotfl:...naprawdę, nie potrzeba sadistica dzięki takim osobnikom jak ty.Bartek88 pisze: A co do zydow, to dobrze ze sa te zarty, przynajmniej łyse półgłówki z kijem będą wiedzieć, ze było cos takiego jak holokaust.
Z waszym tokiem rozumowania należałoby wprowadzić do szkół obowiązkowy przedmiot z demotywatorów, sadisticów, 4chanów itp. site'ów, oczywiście zamiast lekcji religii. :roll:
- Bartek88
- Juventino
No juz widac, ze Pani na polskim nie pytala za czesto z interpretacji wierszy 
Ten obrazek az krzyczy "czy wy myslicie, ze jestesmy az tak glupi, ze nabierzemy sie na nieudane samobojstwo wojskowego za pomoca broni, z ktora musi byc obyty skoro nosi mundur i pistolet? <bitch please>" a nie zwykle szyderstwo z jakies tragedii... Ja nie jestem potworem i nie smialbym sie w przeciwnym wypadku z tego
Fakt nie wiem, jak ludzie sa wyniszczeni psychiczne ale jest tez cos takiego jak psychiatria.
Jak sie ma grype to idzie sie do lekarza, jak boli kolano to sie idzie do lekarza a jak boli psychika UWAGA! idzie sie do lekarza! A jak sie jest idiotą to idze sie na dach i skacze. I wlasnie tacy zamiast uszanowac swoje zycie wybieraja droge tchórzostwa. I to jest przykre, chociazby z tego co wyzej napisalem o tych niepelnosprawnych. Ludzie w dzisiejszych czasach maja coraz mniej szacunku do zycia swojego i innych. Jesli bedziemy takim wspolczuc to raczej to sie nie zmieni.
Dawno temu sasiad mial dlugi, powiesil. Jego dziecko wracajac do domu zobaczylo wiszacego martwego ojca. Nie dosc,ze sprawil swojej rodzinie wielkie cierpienie to jeszcze musieli ONI, niewinni ponosic konsekwencje jego bledow bo jedyny spadek jaki dostali to jego dlugi. I co? mam takiemu nieodpowiedzialnemu czlowiekowi wspolczuc? Jedyne wspolczucie nalezy sie jego rodzinie...
//NIEE! Prosze nie! Tylko nie Lord Juve

Ten obrazek az krzyczy "czy wy myslicie, ze jestesmy az tak glupi, ze nabierzemy sie na nieudane samobojstwo wojskowego za pomoca broni, z ktora musi byc obyty skoro nosi mundur i pistolet? <bitch please>" a nie zwykle szyderstwo z jakies tragedii... Ja nie jestem potworem i nie smialbym sie w przeciwnym wypadku z tego
Fakt nie wiem, jak ludzie sa wyniszczeni psychiczne ale jest tez cos takiego jak psychiatria.
Jak sie ma grype to idzie sie do lekarza, jak boli kolano to sie idzie do lekarza a jak boli psychika UWAGA! idzie sie do lekarza! A jak sie jest idiotą to idze sie na dach i skacze. I wlasnie tacy zamiast uszanowac swoje zycie wybieraja droge tchórzostwa. I to jest przykre, chociazby z tego co wyzej napisalem o tych niepelnosprawnych. Ludzie w dzisiejszych czasach maja coraz mniej szacunku do zycia swojego i innych. Jesli bedziemy takim wspolczuc to raczej to sie nie zmieni.
Dawno temu sasiad mial dlugi, powiesil. Jego dziecko wracajac do domu zobaczylo wiszacego martwego ojca. Nie dosc,ze sprawil swojej rodzinie wielkie cierpienie to jeszcze musieli ONI, niewinni ponosic konsekwencje jego bledow bo jedyny spadek jaki dostali to jego dlugi. I co? mam takiemu nieodpowiedzialnemu czlowiekowi wspolczuc? Jedyne wspolczucie nalezy sie jego rodzinie...
//NIEE! Prosze nie! Tylko nie Lord Juve

- Skibil
- Redaktor
Oj dzieciaku... nie masz nawet pojęcia jak bardzo się mylisz. Ale już Twoje wcześniejsze posty ostrzegały przed dyskusją z Tobą, więc chyba zrobię tak jak większość tego forum i po prostu udam, że Twoich wypowiedzi po prostu nie ma.Bartek88 pisze:No juz widac, ze Pani na polskim nie pytala za czesto z interpretacji wierszy

- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
@Bartek88
Istnieje jednak pewna różnica między grypą a chorą psychiką
Bardziej by pasowało, gdybyś kazał osobie z urwaną nogą udać się (samodzielnie) do chirurga
Pomijam fakt, że nie każdy chory psychicznie jest świadom swojej choroby...
Istnieje jednak pewna różnica między grypą a chorą psychiką

Bardziej by pasowało, gdybyś kazał osobie z urwaną nogą udać się (samodzielnie) do chirurga

Pomijam fakt, że nie każdy chory psychicznie jest świadom swojej choroby...
- LordJuve
- Juventino
Właśnie! Każdy ma życie i jakie by ono nie było ma je jedno. W takim wypadku należy zakazać eutanazji, gdyż jest ona przejawem tchórzostwa, braku szacunku do własnego życia a co więcej ułatwia wrednej rodzinie/nieudolnemu państwu, które nie chcą zajmować się chorym człowiekiem.
Z pewnością, nie ma sensu dyskutować z kimś, kto wrzuca wszystkie choroby do jednego worka. Już samo to podstawowe założenie implikuje bezsens dalszej dyskusji.
Poza tym, tekst z interpretacją wierszy podręcznikowy.
Widać, że dobrze się tresujesz.
Z pewnością, nie ma sensu dyskutować z kimś, kto wrzuca wszystkie choroby do jednego worka. Już samo to podstawowe założenie implikuje bezsens dalszej dyskusji.
Poza tym, tekst z interpretacją wierszy podręcznikowy.

- Bartek88
- Juventino
@Wiking: chodzilo mi o depresje mowiac o psychicie. Uwierz mi, jak sie ją ma to ma sie tego swiadomosc.
Lordzie Juve za to Ciebie jak mowiles kiedys Pan Zambrotta tresowal to widze,ze gdzies popelnil blad :lol: a jak pewna filmowa madrosc mowi: "lew z małym przyrodzeniem głośno ryczeć musi" - pomysl nad tym do kolacji
Lordzie Juve za to Ciebie jak mowiles kiedys Pan Zambrotta tresowal to widze,ze gdzies popelnil blad :lol: a jak pewna filmowa madrosc mowi: "lew z małym przyrodzeniem głośno ryczeć musi" - pomysl nad tym do kolacji