Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 11:28

Ja liczę na transfer Cuadrado......w Chelsea nie zachwycił, to prawda, ale tam Mou wystawiał go jako skrzydłowego, a Kolumbijczyk świetnie spisywał się dotychczas zwłaszcza jako wahadłowy w 3:5:2. Myślę, że z powodzeniem grałby także na prawej obronie. Tak więc Lichy mógłby być jego zastępcą, tak jak Evra będzie zastępstwem dla A. Sandro. Dlatego mówię nie dla Williama, bo jego przyjście uniemożliwi ewentualne ściągnięcie właśnie Cuadrado. Rok temu byśmy skakali ze szczęścia na myśl, że taki gracz jak Cuadrado może do nas trafić. Zapewniam was, że Juan nie zapomniał przez te 6 miesięcy spędzonych w Londynie jak się gra w piłkę. Na pozycję 3/4 potrzebujemy zatem gracza z europejskim paszportem, aby móc ściągnąć jeszcze Juana Cuadrado. Marotta zapewne myśli podobnie :whistle:

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 12:08

Yaro417 pisze:Rok temu byśmy skakali ze szczęścia na myśl, że taki gracz jak Cuadrado może do nas trafić. Zapewniam was, że Juan nie zapomniał przez te 6 miesięcy spędzonych w Londynie jak się gra w piłkę. Na pozycję 3/4 potrzebujemy zatem gracza z europejskim paszportem, aby móc ściągnąć jeszcze Juana Cuadrado. Marotta zapewne myśli podobnie :whistle:
Ja osobiście nigdy nie skakałem z zachwytu na ewentualny transfer Cuadrado do Juve, tak rok temu jak i teraz. Uważam, że to piłkarz mocno przereklamowany, a już cena jaką Chelsea zapłaciła za niego, tylko dlatego, że Kolumbia zaliczyła przyzwoity mundial, była dla mnie kuriozalna. Owszem, to ciekawy gracz i gdyby przyszedł na rozsądnych warunkach to byłoby miło, aczkolwiek bardziej ucieszyłoby mnie solidne uzupełnienie środka pola, zwłaszcza w kontekście gigantycznej dziury jaka teraz tam powstała (odejście Vidala, Pirlo, kontuzje Marchizio, Khediry). Lichtsteiner pociągnie na pewno jeszcze jeden sezon na przyzwoitym poziomie, zwłaszcza w defensywie, a to przy systemie gry jaki preferuje nasz trener jest satysfakcjonujące. Pomoc jest teraz ważniejsza.

Pozdrawiam!
Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 12:10

Di Marzio przebąkiwał coś o Alexie Teixieirze z Szachtara ale jak wiadomo w tym okienku on coś słabo poinformowany. Jednak gdyby to miało dojść do skutku byłbym w sumie zadowolony, nawet jeżeli ktoś przypomni o brazylijskiej klątwie czy czymś równie absurdalnym.

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 12:15

Wiem, że to tylko transfery info, ale http://transfery.info/79864,kolejna-gwi ... -w-serie-a

Co o nim powiecie? Statystyki ma niezłe, ale chyba poziom ligi ukraińskiej nie powala.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 12:25

Tak, najpierw o Teixeirze kilka dni temu zaczął mówić Pedulla a wczoraj wspomniał o nim i GDM. Pewne info jest takie, że faktycznie go obserwowaliśmy już kiedyś i ostatnio też się przyglądamy. Imo, ja z Teixeirą widzę jeden problem (oprócz ceny, bo Shakhtar tanio go nie odda). Niby to jest AM, ale jak już któryś rok oglądam tą ligę ukraińską na sportowym polsacie, tak on z roku na rok coraz bardziej gra jako support striker a nie 3/4-sta. Tzn, piłka go szuka i strzela dużo bramek, ale za to mało kreuje sytuacji kolegom. Takie tam moje spostrzeżenie.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 12:38

RICTOR pisze:Niby to jest AM, ale jak już któryś rok oglądam tą ligę ukraińską na sportowym polsacie, tak on z roku na rok coraz bardziej gra jako support striker a nie 3/4-sta. Tzn, piłka go szuka i strzela dużo bramek, ale za to mało kreuje sytuacji kolegom. Takie tam moje spostrzeżenie.
Dokładnie to samo miałem napisać. To nie jest gracz, który pociągnie naszą grę, zrobi coś z niczego, więc jestem na nie.

P.S Teixeira jest fanem Juve :)

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 12:47

Azrael pisze:Pomoc jest teraz ważniejsza.
Ale ja nigdzie nie napisałem, że mamy nie kupować nikogo na 3/4. Chodziło tylko o to, że Cuadrado wyklucza ewentualnie kolejnego gracza na pozycję trequartisty, który byłby non -eu, zaś potencjalnych graczy z paszportem europejskim jest na tę pozycję jest tyłu (Isco, Gotze, Draxler, Ozil, Nasri, David Silva, Vazquez), że nie musimy akurat kupować Williama, czy Teixeire. Zresztą Cuadrado przyszedłby tylko na wypożyczenie bez obowiązku wykupu, a z takiego rozwiązania żal by było nie skorzystać.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 12:52

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Krzychu89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 12:56

Ostatnio zrodziło się mnóstwo plotek na temat transferu Pogby.
Oczywiście głównie za sprawą angielskich odpowiedników Faktu.

Jak widać niektórzy kibice Juve są już nieco poirytowani - :ahsisi: click

Wracając do tematu trequartisty wydaje mi się że jeszcze powalczymy o tego Draxlera. Mkhitaryana bym raczej skreślił - to że Marotta coś tam rzucił w odpowiedzi na pytanie dziennikarza to zwyczajna zasłona. Chyba.
Natomiast nowy cel z ligi ukraińskiej - praktycznie nie widzialem go w akcji, ale jak ktoś już słusznie zauważył Shakhtar wcale nie oddaje swoich zawodników za grosze. Także też wydaje się mało prawdopodobne :stop:

badecki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 13:04

"Stara Dama wystroiła się za ponad 100 mln euro" :bravo:

ale czy gotowa na Bal?

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 13:17

badecki pisze:
"Stara Dama wystroiła się za ponad 100 mln euro" :bravo:

ale czy gotowa na Bal?
Gotowa, choć nadal nie jest faworytką do tytułu królowej balu ;)

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 13:23

Przecież na odejście Pogby nie masz szans najmniejszych, po pierwsze 10 dni do końca mercato i takich zawodników takie drużyny jak my nie sprzedajemy.
Dostał jeszcze "10" więc raczej nie ma o tym mowy.

Kupmy tego rozgrywającego, bierzmy Cuadrado i jedziemy :flagajuve:

badecki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 13:29

Virgil pisze:Przecież na odejście Pogby nie masz szans najmniejszych, po pierwsze 10 dni do końca mercato i takich zawodników takie drużyny jak my nie sprzedajemy.
Dostał jeszcze "10" więc raczej nie ma o tym mowy
racja! całe zamieszanie wynikło dziś z gazet, twierdzących że Romek jest zdesperowany i gotowy na transfer "niemożliwy", pieniądze tutaj nie grają roli

Wojtek1207

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 13:40

Virgil pisze:Przecież na odejście Pogby nie masz szans najmniejszych, po pierwsze 10 dni do końca mercato i takich zawodników takie drużyny jak my nie sprzedajemy.
Najlepsze jest to, że te plotki pojawiają się, ponieważ Juventus jest zainteresowany Cuadrado, który jest na wylocie i Chelsea podobno chce go włączyć w transakcję. Co ma się nijak do informacji, że CFC jest gotowa na wypożyczenie z OPCJĄ wykupu za 22 bańki. Niby po co mielibyśmy sprzedawać Pogbę teraz tylko po to, żeby mieć na własność Cuadrado już teraz, a nie (ewentualnie) za rok?

Krzychu89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 13:42

No raczej, wrzuciłem to w ramach ciekawostki :)

Bryan Cristante - zna ktoś? coś?

Zablokowany