Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 13:09

ballack13 pisze:ktoś z JP może powiedzieć jak wyglądają statystyki strony na przestrzenni ostatnich 7 dni :D?
albo różnica między dniem gdzie pojawiły się pierwsze głosy o CR7 a dniem poprzedzającym :)?

taki mały off
Po informacji La Sexta przybyło około 20 stron w wątku transferowym i 2 w wątku o informacjach :)

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 13:18

Poprostu pisze:
Lypsky pisze:
Ciekawe po co ściągnęli Allegriego z wakacji? Chłop się wkurzy.
na fotce ze spotkania na wygląda na wkurzonego :D

Portugalskie media piszą, że Fiat podpisze kontrakt sponsorski z Ronaldo i tak planujemy płacić jego pensje.

fota
Na fotce widac jak Allegri dostaje jako pierwszy nowa Multiple i stad jest taki szczesliwy :prochno:
D-Rose pisze:
Lypsky pisze:Ja tylko pisze o tym, ze jego kontrakt z nike nie ma nią wspólnego z tymi zdjęciami, a raczek jego brakiem na nich.

Ciekawe po co ściągnęli Allegriego z wakacji? Chłop się wkurzy.
Wkurzy sie raczej tym, ze bedzie mial jednego jana na boisku mniej do gry w obronie na ciezkim terenie w Ferrarze. :prochno:
:rotfl:

zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 13:20

Na twiterze pisali, że to zdjęcie z zeszłego roku.

rolek86

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 13:28

Przecież to stara fota a ludzie jak pelikany :)

Proszę https://www.tuttojuve.com/primo-piano/l ... rma-379076

szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 13:35

#Juventus-#Ronaldo: ci siamo veramente, è iniziato il countdown.

Luca Momoli
‏
Że ponoć to się dzieje naprawdę i jakieś odliczenie czy coś...

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 13:53

To powyżej wrzucone z Portugalii pochodzi z Record. Faktycznie ich zdaniem będzie zapis, zgodnie z którym Fiat pokryje CAŁĄ pensję. Według nich zielone światło już dziś (zresztą każdy już tak podaje).

Brak Ronaldo na prezentacji strojów nie ma związku z umową z Nike. Co innego buty, a co innego trykot klubu, który mu płaci.

zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 14:01

Dobrze zrozumiałem? Marotta i Paratici w drodze do Madrytu?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 14:05

zakiii pisze:Dobrze zrozumiałem? Marotta i Paratici w drodze do Madrytu?
Dobrze zrozumiałeś.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 14:05

CavAllano pisze:Brak Ronaldo na prezentacji strojów nie ma związku z umową z Nike. Co innego buty, a co innego trykot klubu, który mu płaci.
No nie wiem, mrozzi. To nie jest czyjeś 'widzi mi się', a fakt. Nie masz wglądu w ich umowę, więc ciężko obalać takie tezy. Jasne, może to być jedna z przyczyn, ale niekoniecznie. Poszukałem i znalazłem.

'Uwadze nie może umykać też inny istotny fakt. Umowa Cristiano z Nike znacznie różni się od umów wszystkich innych piłkarzy na świecie. W 2016 roku Ronaldo podpisał dożywotni kontrakt z amerykańską firmą, podobny do tego, który zawarł niegdyś Michael Jordan. Taka umowa zawiera dziesiątki rygorystycznych klauzul i zakazów, które Portugalczyk zmuszony jest respektować i nie może w bezpośredni sposób zachęcać do kupowania produktów konkurencyjnej marki, nawet jeśli ta jest sponsorem klubu, którego jest piłkarzem'

Obrazek
Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 14:08

CavAllano pisze:To powyżej wrzucone z Portugalii pochodzi z Record. Faktycznie ich zdaniem będzie zapis, zgodnie z którym Fiat pokryje CAŁĄ pensję. Według nich zielone światło już dziś (zresztą każdy już tak podaje).

Brak Ronaldo na prezentacji strojów nie ma związku z umową z Nike. Co innego buty, a co innego trykot klubu, który mu płaci.
A co na to FPP ? ;)

Według mnie FIAT nie może płacić pensji Ronaldo, może zwiększyć sponsoring np. z obecnych 15 do 30 mln (JEEP) i to jest chyba max. do którego nikt się nie przyczepi, bo podobno jest tak, że nie można sobie dobrowolnie ustalić kwoty, wszystko musi być poparte sytuacja rynkowa itp.

----------------

W 2016 podpisał kontrakt z Nike zabraniający mu sponsorowania konkurencyjncyh marek, no, ale przeciez w 2017 normalnie reklamował koszulki Realu.

Zero szacunku dla Pogby
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 14:10

Olek1987 pisze:
CavAllano pisze:To powyżej wrzucone z Portugalii pochodzi z Record. Faktycznie ich zdaniem będzie zapis, zgodnie z którym Fiat pokryje CAŁĄ pensję. Według nich zielone światło już dziś (zresztą każdy już tak podaje).

A co na to FPP ? ;)

Według mnie FIAT nie może płacić pensji Ronaldo, może zwiększyć sponsoring np. z obecnych 15 do 30 mln (JEEP) i to jest chyba max. do którego nikt się nie przyczepi, bo podobno jest tak, że nie można sobie dobrowolnie ustalić kwoty, wszystko musi być poparte sytuacja rynkowa ttp.
Może mieć umowę z Juventusem na 5 baniek i z FIATem sponsorską za 25 ;) Coś jak z Neymarem

ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 14:12

pablo1503 pisze:
CavAllano pisze:Brak Ronaldo na prezentacji strojów nie ma związku z umową z Nike. Co innego buty, a co innego trykot klubu, który mu płaci.
No nie wiem, mrozzi. To nie jest czyjeś 'widzi mi się', a fakt. Nie masz wglądu w ich umowę, więc ciężko obalać takie tezy. Jasne, może to być jedna z przyczyn, ale niekoniecznie. Poszukałem i znalazłem.

'Uwadze nie może umykać też inny istotny fakt. Umowa Cristiano z Nike znacznie różni się od umów wszystkich innych piłkarzy na świecie. W 2016 roku Ronaldo podpisał dożywotni kontrakt z amerykańską firmą, podobny do tego, który zawarł niegdyś Michael Jordan. Taka umowa zawiera dziesiątki rygorystycznych klauzul i zakazów, które Portugalczyk zmuszony jest respektować i nie może w bezpośredni sposób zachęcać do kupowania produktów konkurencyjnej marki, nawet jeśli ta jest sponsorem klubu, którego jest piłkarzem'
prawdopodobnie masz racje
- w ubiegłym roku z tego co poszukałem tak krótko po necie takżę CR nie reklamował nowych strojów.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2018, 14:13 przez ballack13, łącznie zmieniany 2 razy.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 14:12

Z tym Adidasem tak strzelam, mogę nie mieć racji. Może faktycznie ma tam gruby zapis.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 14:13

CavAllano pisze:
zakiii pisze:Dobrze zrozumiałem? Marotta i Paratici w drodze do Madrytu?
Dobrze zrozumiałeś.
<popcorn>

Kto sprawdzi loty na flightradar?:prochno:

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Kcprlx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 14:15

A ja wam mowie - nie bedzie zadnej oficjalki dopóki Real nie kupi nikogo na jego miejsce

Zablokowany