Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 23:26

Marotta ostatnio jest na takim luzie, jak był ten mecz Primavery to chętnie udzielał wywiadów jak ktoś mówił wcześniej tak jakby Marotta już wiedział kto przyjdzie. Pewnie znowu będzie chwile cicho i nagle z dnia na dzień

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 23:50

A ja jestem pewien, że przyjdzie Isco, albo będzie o jednego forumowicza mniej na tym świecie :prochno:

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 23:50

Przejrzałem dziś strony Realu, Wolsfburga i Schalke, szukając informacji o Isco, De Bruyne i Draxlerze. Spotkałem się z całą masą różnych teorii łączących tych 3 graczy. Pierwsza: De Buryne do Realu (mówi się tutaj o wielkich kwotach rzędu 60-90 mln), a w drugą stronę Isco (jako część rozliczenia). Druga: De Bruyne do City/Chelsea (gdyby Real przegrał rywalizację o niego), Draxler do Realu (jako alternatywa dla De Bruyne), a Isco do Schalke (w ramach rozliczenia/wymiany za Draxlera). Bardzo to wszystko skomplikowane. Wiele klubów ostrzy sobie zęby na tę trójkę zawodników. Łatwiej byłoby gdzieś tam na boczku dogadać Goetze, Eriksena, Mkhitaryana lub Calhanoglu. Tyle nazwisk, sam już nie wiem kto najlepszy :think:

Zmiana tematu: bukmacherzy typują podobnie jak ja, że nasz nowy snajper powalczy o koronę króla strzelców. Kursy przedstawiają się następująco:
Icardi 6,0
Mandżukić 8,0
Bacca 11,0
Dżeko 11,0
Higuain 13,0
Berardi 15,0
Dybala 15,0
Rossi 15,0
Jovetić 15,0
L.Adriano 17,0
Morata 20,0
Toni 20,0
Menez 20,0
...
Llorente 33,0
Zaza 33,0

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 00:05

Crunny pisze:Przejrzałem dziś strony Realu, Wolsfburga i Schalke, szukając informacji o Isco, De Bruyne i Draxlerze. Spotkałem się z całą masą różnych teorii łączących tych 3 graczy. Pierwsza: De Buryne do Realu (mówi się tutaj o wielkich kwotach rzędu 60-90 mln), a w drugą stronę Isco (jako część rozliczenia). Druga: De Bruyne do City/Chelsea (gdyby Real przegrał rywalizację o niego), Draxler do Realu (jako alternatywa dla De Bruyne), a Isco do Schalke (w ramach rozliczenia/wymiany za Draxlera). Bardzo to wszystko skomplikowane. Wiele klubów ostrzy sobie zęby na tę trójkę zawodników. Łatwiej byłoby gdzieś tam na boczku dogadać Goetze, Eriksena, Mkhitaryana lub Calhanoglu. Tyle nazwisk, sam już nie wiem kto najlepszy :think:
:shock:

Stary, daj sobie na wstrzymanie z czytaniem takich <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Szkoda czasu. :wink:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 00:09

Wspomniałeś o Calhanoglu, jakiś czas temu to był jakiś totalny s-f, przyjrzałem mu się jednak w meczu z Lazio i to może być kawał fajnego grajka.

A tu ciekawostka od whoscored - http://www.whoscored.com/Articles/sryly ... d-Midfield Dłuższego linku nie było...

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 00:38

Arbuzini pisze:W artykule zwrócono uwagę, że boczni obrońcy grają bardzo podobnie do wahadłowych w 352 i jakby się nad tym zastanowić jest to dobre wytłumaczenie do tego, że przechodzenie pomiędzy jedną a drugą formacją nie stanowi dla Juventusu Allegriego żadnego problemu. Także przyjście Cuadrado może nieźle namieszać w składzie.
Jasne, ale gdzieś te zmiany muszą się kompensować. Środek pomocy. Jakie statystyki mieli Marchisio/Vidal grając w 4-3-1-2 a w 3-5-2? Prawda jest taka, że środek pola gra w kompletnie inny sposób. Tym bardziej, że nie raz graliśmy 4-3-1-2 bez typowej "10" z Vidalem, który tak czy siak robił jako prawie klasyczny DM.

Cuadrado w 4-3-1-2 to tylko prawy obrońca. Zresztą w moim przekonaniu na prawej obronie może być jednym z najlepszych na świecie. w 4-3-3/4-2-3-1 grając na skrzydle jednym z bardzo wielu pretendujących.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 01:22

Zmiana taktyki odbywała się właśnie przez zejście jednego z pomocników. Przyznam, że do tej pory byłem uprzedzony do 4312, bo nie najlepiej wspominam czasy Diego w Juventusie. Tylko, że wtedy nasze boki obrony to była bieda z nędzą. Bardzo dobrze się stało, że kupiliśmy Sandro. Oby Rysiu po zabiegu grał lepiej niż w ubiegłym sezonie. Wciąż uważam, że stać go na to żeby być dla nas kluczowym piłkarzem.

Na jakiej pozycji to Cuadrado nie grał we Violi? Chyba tylko bramka, środek obrony i lewa obrona. Reszta obskoczona elegancko. Padoin pewnie niedługo odejdzie to ktoś musi go zastąpić ;)

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 01:35

Arbuzini pisze:Zmiana taktyki odbywała się właśnie przez zejście jednego z pomocników. Przyznam, że do tej pory byłem uprzedzony do 4312, bo nie najlepiej wspominam czasy Diego w Juventusie. Tylko, że wtedy nasze boki obrony to była bieda z nędzą.
Istotny był również wówczas atak. Graliśmy często na dwie wieże. Trezeguet, Iaqunita, Amauri. Dopiero później dochodzi 35-letni Del Piero. Bądźmy szczerzy, żaden z nich nie ma szybkości Moraty - z czego kontry - tym czym straszyliśmy w UCL są wyłączone z naszej palety zagrań. A umiejętność rozegrania od tyłu miał tylko w zasadzie Del Piero. Boki obrony faktycznie dramatyczne. Grygera, Zebina, De Ceglie, Grosso, Caceres, Salihamidzić.

BTW. Jak ten czas leci. Spojrzałem na football-lineups.com i dopiero teraz zreflektowałem się, że debiutowali podczas tego sezonu u nas Paolucci, Immobile, Marrone... Lata lecą.

ED.

http://www.calciomercatoweb.it/2015/08/ ... -quintero/

Czy te nazwisko pojawia się po raz pierwszy w kontekście '10'?

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 05:33

Szanse na to, ze pozyskamy Mhkitaryana sa moim zdaniem zdecydowanie coraz mniejsze. Wczoraj BVB wygrala po ciezkim boju na wyjezdzie z Odd, a zwycieskiego gola zdobyl wlasnie ten pilkarz. Radzi sobie na poczatku sezonu znakomicie i szczerze watpie, ze w obliczu tego faktu Niemcy w ogole go oddadza. Sam nie wiem, ile bysmy musieli zaoferowac, by ten do nas dolaczyl.

Zauwazcie tez, ze coraz blizej Milanu jest Soriano. Jest calkiem prawdopodobne, ze po cichu kogos dopinamy, bo nie wierze, ze przy braku mozliwosci na jakies wieksze nazwisko nie zainteresowalibysmy sie graczem Sampy. Marotta twierdzi, ze rozmowy z Schalke sa utrudnione, a Niemcy zapewniaja, ze ich w ogole nie ma. :think: Ktos klamie na pewno, a nasze zainteresowanie Draxlerem moze byc przeciez takze zaslona dymna. Sandro interesowalismy sie na poczatku okienka, po czym okolicznosci sprawily, ze musielisny go odpuscic. Nagle sie jednak okazalo, ze przy braku checi podpisania nowego kontraktu w Porto i zainteresowaniu bogatego City, dopielismy gracza w 2 dni. Okienko z Brazylijczykiem w skladzie jest juz swietne, ale wielu z nas bedzie rozliczac Beppe z zakupu 3/4, bo to jest zawodnik, ktorego od poczatku mercato chcemy najbardziej i ktorego najbardziej brakuje. Czas pokaze, czy dostaniemy wisienke na torcie, bo transferem Alexa Marotta udowodnil, ze jednak jest w stanie dopinac dobrych/swietnych graczy w koncowce mercato.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 06:03

Pamietajmy tez @UP ze Goetze jakies 2-3 tygodnie temu mial sie zastanawiac nad przyszloscia,a patrzac na jego minutki w Bayernie i ich rzekome zainteresowanie Willanem, moze zmusic go do odejscia w barterze do Juve.

Tak jak z niczego dostalismy Sandro czyli wg. Whoscored najlepszego lewego obronce minionej edycji LM, tak moze sie okazac ze juz dawno dograny jest ktos w kogo kompletnie nie wierzymy.

Nasi zrobili scieme z Siekiera. Jedyne czemu sie dziwie to otwartosci Marotty w postaci okreslenia ze kupimy treqa - jakos to nie w jego stylu, chociaz grom go wie.

Brytyjskie brukowce pieją na temat rajdu CHelsea po Pogbe (60-70 mil funtow)

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Filippo911

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 06:12

Astarot pisze:
Filippo911 pisze:
Crunny pisze:Już jesteśmy trzecim najbardziej rozrzutnym klubem w to okienko: http://www.transfermarkt.pl/statistik/einnahmenausgaben

Trochę mi żal tego Jovetica. Chyba coś przespaliśmy, bo trafił do Interu na świetnych warunkach, takich w stylu Marotty: wypożyczenie na 18 miesięcy za 5 mln + prawo pierwokupu za 15 mln. Jak się połamie, stracą niewiele. Jak się nie połamie, zyskali bardzo dobrą 10-tkę.(...)
wg tej statystyki, mamy saldo -45,6mln - ciekawie to wygląda biorąc pod uwagę ile zarobiliśmy na LM (kilkadziesiąt mln? coś koło tego, nie pamiętam dokładnie, ale więcej niż 50mln) więc najważniejsze, że jeszcze jesteśmy na + i możemy jeszcze sporo wydać nie robiąc debetu.
może ten Isco jednak ... ?

Jove żal, ale Marotta to szczwany lis, jeśli go odpuścił to ufam że wiedział/wie co robi.
Bez urazy ale to są wyliczenia PRL-owskiego ekonomisty n "państwowym" etacie po paru głębszych. Mimo, że zarobiliśmy 90 mln to z pewnością 50 mln było planem minimum które zarząd założył, że tak czy siak zarobimy i te pieniądze - pi razy drzwi 50 mln zostały włączone do dochodów za sezon 2014/2015 przy planowaniu budżetu na tenże sezon. Żeby policzyć ile naprawdę mamy do wydania, trzeba wziąć pod uwagę wiele zmiennych - kredyty i związane z tym odsetki, raty za graczy których dalej spłacamy, projekt continassa itp. itd. Branie pod uwagę zestawienia z transfermarktu to .......
Dobre, dobre... powiem wiecej, takie sobie.
Nie jest to analiza budżetu, a tylko wyliczenie, na podstawie zapewnienia "wpływy z LM idą w calci na Mercato"
Nie wchodzimy na pozostpozostale przychody jak bywalo wczesniej
Ps. pracuje w banku, a przed moim nazwiskiem jest wpis "spec" wiec daruj sobie te piekne porownania
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 2015, 07:03 przez Filippo911, łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 07:03

Adrian27th pisze:Pamietajmy tez @UP ze Goetze jakies 2-3 tygodnie temu mial sie zastanawiac nad przyszloscia,a patrzac na jego minutki w Bayernie i ich rzekome zainteresowanie Willanem, moze zmusic go do odejscia w barterze do Juve.

Tak jak z niczego dostalismy Sandro czyli wg. Whoscored najlepszego lewego obronce minionej edycji LM, tak moze sie okazac ze juz dawno dograny jest ktos w kogo kompletnie nie wierzymy.

Nasi zrobili scieme z Siekiera. Jedyne czemu sie dziwie to otwartosci Marotty w postaci okreslenia ze kupimy treqa - jakos to nie w jego stylu, chociaz grom go wie.

Brytyjskie brukowce pieją na temat rajdu CHelsea po Pogbe (60-70 mil funtow)
Doniesien o Pogbie nawet nie ma co przytaczac, bo szanse na jego odejscie w tym okienku, majac na uwadze chocby dopiero co przyznana dyche, wynosza 0.

Z ta sciema zwiazana z Siqueira wcale nie musi byc tak, jak twierdzisz. Pamietajmy, ze do tej pory Porto kategorycznie odrzucalo opcje sprzedazy Brazylijczyka i dopiero niedawno okazalo sie, ze nie jest go w stanie zatrzymac na dluzej. Byc moze liczylismy na zwrot akcji, ale Siqueira byl juz rzekomo dograny, gdy nagle na rynku pojawil sie Alex. To byla jedna z okazji, ktore tak bardzo lubi Marotta (nie mam tu na mysli aspektu finansowego, ale wzielismy jednego z absolutnie topowych graczy na tej pozycji, a doskonale wiemy, jak ciezko o dobrego gracza na lewa flanke obrony - o takowego zabiegalismy od dluzszego czasu z marnym skutkiem).

Skoro Marotta mowi otwarcie, ze chcemy prestizowego treqa, to wiedz, ze cos sie dzieje. Wczesniej zapewnial, ze tak naprawde szukamy pomocnika bez szczegolnej charakterystyki. Beppe musi sobie zdawac sprawe z faktu, ze zakup takowego gracza na poziomie to wydatek wiekszego rzedu, wiec budzet jeszcze z pewnoscia mamy. Jesli opchniemy stosunkowo szybko Llorente, mamy szanse na wiekszy ruch - mam przynajmniej taka nadzieje.

Opcji z Götze na razie w wiekszym wymiarze nie skomentuje, bo pisalo sie o nim stosunkowo dawno, a cale srodowisko Bayernu zapewnia jak jeden maz, ze gracz jest dla nich wazny. Jego przybycie w sumie by mnie jednak nie zdziwilo, bo dalszym ciagu nie widac przelomu w jego relacjach z Guardiola.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 08:34

Tutto dzisiaj podaje, że skierujemy się jednak po Williana do Chelsea, ponieważ Pedro i wiadomo, co do wcześniejszych info wygląda na to, ze i Bayern jest mocno zainteresowany.
Zaś LDGS podaje info o Illaramendim.
Jak dla mnie to już teraz jest jakieś grzebanie w błocie przez media, które wysyłają do Juve każdego zawodnika, który pasuje mniej więcej na pozycje i który stal się zbędny przez przyjscie jakiegoś innego zawodnika.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 08:44

Nikt nic nie wie tak naprawdę. Dopiero jakaś "łamiąca wiadomość", kiedy przyjdzie na to czas, ujawni co dokładnie chodziło Szalonookiemu po głowie.

Też uważam, że mówiąc otwrcie o 3/4 miał kogoś konkretnego na myśli.

Ciekawi mnie tylko co społeczność JP powiedziałaby o Beppe, gdyby po sprowadzeniu Sandro, zakupił tego przysłowiowego Saponarę :)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 08:58

Kamex22 pisze: Ciekawi mnie tylko co społeczność JP powiedziałaby o Beppe, gdyby po sprowadzeniu Sandro, zakupił tego przysłowiowego Saponarę :)
Hmmm... :think: Niesmaczne. :smile: Pytanie, kto jest w oczach zarządu opcją prestiżową, choć Saponarę chyba nikt za takiego nie uważa. :wink:

Zablokowany