Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 23:38

Huntelaar? Eh widze, że niektórych nadal nie nauczyła jego wtopa w Realu i Milanie. Jak na moje oko Schalke to zespół akurat na jego możliwości. Niby dobry, ale nie z topu. Holender za nic w świeci zbawcą turyńskiego ataku byc nie może.
Zreszta jakie to perspektywy. Zawodnik rok młodszy od Boriello, który na 90% obecnie rozgrywa najlepszy sezon życia (no chyba, że wliczymy jego niebywałe osiągnięcia w ogórkowej Eredivisie), nie przecze jakiś tam poziom sobą reprezentuje, niewykluczone, że byłby w stanie zagrać dobry sezon i w bialo-czarnych barwach ale... ciężko wierzyć, że po 30-stce dalej byłby w stanie nabijać tyle bramek ile w obecnym sezonie. Zresztą, gdy wydawało sie, że to jeden z najsmakomitszych kąsków na mercato, gdy zgarnął go Real, gdy miało mu wyjść...on dał plame całkowicie. Mnie jakoś to do niego zraziło. I to mocno.
Inna sprawa, że pewnie Schalke za grosze go by nie puściło.
Zresztą czym ja sie emocjonuje, mam nadzieje, że Marotta, tym razem, po napompowaniu Balonika pt. letnie zakupy, nie pozwoli nam sie obejść 'jakimśtam' Huntelaarem. Cavani/Higuain/Dzeko!

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 23:45

Dante czytaj posty, spokojnie, ze zrozumieniem.
Po pierwsze
Gonzalo powiedział - zostaje w Realu.
Za Cavaniego - Napoli sobie zrobi licytacje, boję się, że jej nie wygramy.
A Dzeko jest ok, ale czy City go puści?

Nie jestem jakiś fanem Klaasa, ale uważam, a może tak się nastawiam, żeby za mocno się nie rozczarować, że zawodnicy niestety pokroju Holendra są w naszym zasiegu i właśnie zawodników jak Dzeko czy Higuan nie będziemy w stanie ściągnąć.
Bo Juve to marka, ale dla tych młodszych zawodników w większości marka się nie liczy, liczy się kasa.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 23:48

alina pisze:Ranocchia? Bonucci jak zagrał słaby mecz w tym sezonie, to sobie puścił wyczyny młodego interisty i mu wracał dobry humor.
jakku1 pisze:Pazziniego zawsze uwazalem za przereklamowanego napastnika, ktoremu wyszedl jeden sezon w Sampie
Ja dla odmiany byłem fanem Pazziniego. No ale ostatnio gra słabiej.

Z resztą co to w ogóle za pomysły z tymi interistami?
Z internistami jest pomysł taki, że bardzo wielu zawodników idzie do niebieskiej części Mediolanu tylko po to, żeby być cieniem samego siebie- głównie dlatego, że nie wiedzą tam, jak wykorzystać ich potencjał. Dlatego można wyszukać kilku takich, którzy potrafią, nie grają tego co potrafią(przez co będą tani), a dodatkowo jeszcze nie zdążyli przesiąknąć dogłębnie słowem "porażka" :C
Jeśli Tony miałby pomysł na Pazziniego, to jestem za. W Sampie pokazywał poziom europejski i jakby to się odbudowało to byłby solidny transfer. Pod warunkiem, że byłby to pomysł lepszy niż na Marco Boriello, tzn. "taktyczne uzupełnienie składu".

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 23:53

Bartek88 pisze:
Tony Montana pisze:
Bartek88 pisze:Powiem tak, jesli nie jestesmy w stanie wyrwac gracza pokroju Van Persiego to Cavani jest naszą najlepszą opcją. A Cavanim ponoc interesuje sie Real, wiec Huigan bedzie do wyrwania alternatywnie.
Tak jak pisałem trochę wcześniej co możemy zaoferować Van Persiemu? Nic bo w lidze mistrzów to on gra regularnie nasz awans nie robi na nim wrażenia, kontrakt lepszy może zaoferować City czy tam Real już nie mówiąc o tym, że Marotta nie wyda kasy, która jest potrzebna do ściągnięcia RvP. Cavani natomiast jest całkiem realny i w naszym zasięgu.
A co my mielismy do zaoferowania Vidalowi?
Z Vidalem sytuacja była zupełnie inna nie był jakąś rozpoznawalną gwiazdą, ot dobry gracz średniej niemieckiej drużyny. Przechodząc do nas robił krok do przodu zarówno sportowy jak i finansowy, przechodził do klubu z historią i tradycjami z perspektywami na grą w lidze mistrzów - w Leverkusen, by tego nie otrzymał.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 23:59

Poprostu jak usłysze słowo na temat łączenie Huntelaara z Juventusem to czuje sie jak byk patrzący na czerwoną płachte :smile:

Po pierwsze, primo- Higuain chyba za bardzo nie będzie pytany o to czy zechce zostać w Realu jeżeli przyjdzie Cavani(bo oczymś takim gdzieś up była mowa). Wtedy jak najbardziej w naszym zasięgu.
Po drugie, primo- To kto ma wygrać licytacje za Cavaniego? Sprawa jest prosta, jak zgarnie go City(które bardziej jednak zakusy robi na RVP) to my spokojnie możemy brać Dzeko. Jeżeli zgarnie go Real, my możemy brać Igłe.
Po trzecie, primo ultimo- Co by sie nie działo będziemy mieli IDEALNĄ pozycje wyjściową, zeby sprowadzić kogoś z absolutnego topu, gwiazde rangi międzynaradowej. Dlatego darujmy sobie półśrodki ala Huntelaar.
Trzeba zbierać tyłek i walczyć o to co najlepsze na rynku.
Robaku pisze:Bo Juve to marka, ale dla tych młodszych zawodników w większości marka się nie liczy, liczy się kasa.
Juz nie pieprzmy o kasie. Wiadomo tyle co City dać nie damy pojedyńczemu zawodnikowi (polityka płac jest bardzo wyraźnie nakreślona- nikt nie bd zarabiał 2x tyle co inny podstawowy zawodnik) co wcale nie oznacza, że nas nie stać, żeby dać takiemu Cavaniemu czy Higuainowi jakiejś porządnej sumki rocznie. BO NAS STAĆ. Stać nas bylo w dobie kryzysu, żeby dawać bóg wie jakie kontrakty Amauripodobnym piłkarzom, to teraz, gdy (nie zapeszając) zostaniemy mistrzem, będziemy mieli LM i sporo większe dochody, uwolnimy sie od 'pijawek' spokojnie możemy podnieść poziom zawodników jakich sprowadzamy do Turynu. Dla mnie to jest spójne i logiczne. Chce sie wygrywać- trzeba wydawać. A kiedy jak nie teraz?(tj w lato).

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2012, 00:04

Dobra skupiasz się wokół 2 zespołów:
City, Real, i to jest podstawowy błąd bo:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html

Jest jeszzcze Chelsea, jest PSG które mają miliony monet i jeśli zawodnik nie jest ambitny to pójdzie do PSG bo dostanie mnóstwo kasy.
Już nie wspominam o ManU, Bayernie no i jest jeszczew Barca, które pozycję europejska maja dużo wyższą niż Juve.

Warto zauważyć, że o zawodników nie będziemy bili się tylko z City i Realem, ale mozemy mieć za przeciwników zupełnie inne zespoły.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2012, 00:11

deszczowy pisze:
Arbuzini pisze:Rossi teraz połamany, ale jak był zdrowy to generalnie fizycznie/siłowo wypadał bardzo dobrze.
Drugi raz, o ile dobrze pamiętam, w przeciągu... ilu?, ośmiu miesięcy? Mooocno ryzykowne byłoby jego kupno. Dwie tak poważne kontuzje, jak jego każą naprawdę mocno zastanowić się nad tym, czy on jeszcze wróci do tak wysokiej dyspozycji, jak drzewiej bywało. Naprawdę lepiej byłoby skupić się na Joveticiu.
Deszczu, ja absolutnie nie twierdzę, że powinniśmy rozważać Rossiego, jako kandydata do wzmocnienia kadry. Ba - on nas w ogóle nie powinien obchodzić. Może w ziemie... MOŻE. Twierdzę tylko, że wcale nie musimy skupiać się na napastnikach 180+ cm wzrostu. Grunt żeby chłop potrafił ustać na nogach, trochę przepchnąć obrońcę przeciwnika. Tutaj lekko chybotliwy Jovetic średnio pasuje, ale generalnie całkiem spory chłopak z niego i nastawienie mentalne może zdziałać cuda.
@D@$ pisze:
Arbuzini pisze:Cavani oczywiści bardzo dobrze pasuje do wizji Conte. Najciężej pracujący snajper w całej Serie A. Do tego jest gwarantem ~20 bramek zdobytych z gry.
Nie ma czegoś takiego jak "gwarancja 20 bramek w lidze".
Też tak myślałem, a potem odświeżyłem sobie statystyki naszego Trezegueta. Jak akurat było dane zagrać mu koło 35 spotkań w sezonie to ta liczba bramek wynosiła w okolicach 20. Nawet jak grał mniej to przeważnie oscylował w granicy 0,5 gola na mecz.
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2012, 00:22 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2012, 00:15

Robaku pisze:Dobra skupiasz się wokół 2 zespołów:
City, Real, i to jest podstawowy błąd bo:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html

Jest jeszzcze Chelsea, jest PSG które mają miliony monet i jeśli zawodnik nie jest ambitny to pójdzie do PSG bo dostanie mnóstwo kasy.
Już nie wspominam o ManU, Bayernie no i jest jeszczew Barca, które pozycję europejska maja dużo wyższą niż Juve.

Warto zauważyć, że o zawodników nie będziemy bili się tylko z City i Realem, ale mozemy mieć za przeciwników zupełnie inne zespoły.
No to lecimy jeszcze raz, po kolei.
Chelsea zapewne nawet w LM nie będzie w przyszłym sezonie, czemu więc mielibyśmy z góry zakładać, że Edinson wolałby Deszczowy(duża litera nieprzypadkowa :prochno: ) Londyn aniżeli Turyn? Jak dla mnie sam argument z LM obala twoją teze.
Co do PSG zgodze sie- jeżeli chlopak nie ma za grosz ambicji to pójdzie kopać do żabojadów, i może za 6 lat awansują do półfinału LM czy cuś. Ale szczerze w to wątpie, wygląda mi na to, że URus właśnie dlatego rezygnuje z Napoli, żeby przejść na wyższy poziom, PSG mu tego nie zagwarantuje(nie na tą chwile).
Cavani do Barcy? Wtf. ALbo coś przeoczyłem, albo lecimy po radosnej twórczości na maxa.
Bayern? I co posadzą Gomeza? No bo raczej na dwóch wysokich grać nie będą.
ManU? Tutaj sytuacja nie wiem do końca jak wygląda, dlatego sie nie odzywam.
No i dziwnym trafem zostaje mi tylko ManC i Real :smile: Bo tam zawsze wszystkich wyróżniających sie chcą.

Ale tak suma sumarum to licze, że Cavani ma troche oleju w głowie, i jeżeli rzeczywiście to on miałby decydować do jakiego zespołu dołaczy, to wybrał by Juventus. Jednak tutaj warunki do rozwoju miałby najlepsze. A i obecny sezon pozwala Nam, kibicom, do patrzenia na kolejne przez różowe okulary. Może i Urugwajczyk tak na nasz klub spojrzy? :smile:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2012, 00:28

No właśnie Dante nie, bo nie wiesz czy jemu (Cavaniemu) zalezy na kasie czy na sukcesach, a może chce zmienić klimat - może chce odejść z SerieA w ogóle.
To są zespoły przykładowe bo może nagle zgłosi się Liverpool - co może otworzyć droge do Suareza, z Bayernem też bym nie był tak negatywnie nastawiony wiadomo ze Gomez to pierwszy skład - jeśli oczywiście nikt naprawdę wielki, czyt. Real Barca ManU nie będzie chciała go ściągnąć, ale poza Gomezem to myśle, że dla Cavaniego miejsce by się znalazło.

Nie chce tutaj deprecjonować roli Juve w futbolu europejskim ale są więksi - na tę chwilę od nas i to oni pewnie będą rozdawali karty, ale jeśli Cavaniemu naprawdę zależy na Juve to tu przyjdzie, a ja chcę widzieć w Turynie tylko takich zawodników którzy chcą w tej drużynie grać bo to prestiż, a nie dlatego, że kasa.
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2012, 00:49 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2012, 00:35

A pamiętacie co powiedział Cavani jeszcze za czasów gry w Palermo? W wywiadzie z 2010 roku stwierdził, że: jest kibicem Juventusu i gdybym miał opuszczać Palermo na pewno pozostałby w Italii. Tak więc, jeżeli Giuseppe dobrze to rozegra, to kto wie, czy do "Starej Damy" nie zawita kolejny Urus. Gigant z Turynu jest najlepszą opcją dla Edisona, wierzę, że chłop podejmie właściwą decyzję.
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2012, 00:51 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2012, 00:44

Zrodlo moze nie jest najswiezsze i najbardziej wiarygodne, ale Cavani powiedzial jakis czas temu na lamach Tuttosportu, ze jak mial 13 lat to marzyl o grze dla Juve i podziwial Trezegueta. Coz, moze mowil wtedy prawde i rzeczywiscie ma dla naszych barw jakis sentyment, co pomoze mu wybrac najwlasciwszy klub na nastepny sezon :D

Suarez tam w liverpoolu tez juz wychodzi z siebie i wcale sie nie zdziwie, jak bedzie chcial po sezonie odejsc.

Jesli zas chodzi o Huntelaara, to nie jestem pewien, czy odpowiednio co poniektorzy oceniaja jego przygode z milanem. Czytalem jakis czas temu wypowiedz kibica rossonerich na zagranicznym forum i twierdzil, ze Holender nie dostawal wtedy odpowiedniej ilosci szans grania na swojej pozycji. Byl wystawiany ponoc czasami gdzies z boku ataku, a i tak udawalo mu sie zdobywac ladne i wazne gole. Nie jestem jakims goracym zwolennikiem jego transferu, ale za ten sezon (gole w Bundeslidze, LE i reprezentacji) - czapki z glow przed tym panem.

Obrazek
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2012, 01:11

Tony Montana pisze:
Bartek88 pisze:
Tony Montana pisze: Tak jak pisałem trochę wcześniej co możemy zaoferować Van Persiemu? Nic bo w lidze mistrzów to on gra regularnie nasz awans nie robi na nim wrażenia, kontrakt lepszy może zaoferować City czy tam Real już nie mówiąc o tym, że Marotta nie wyda kasy, która jest potrzebna do ściągnięcia RvP. Cavani natomiast jest całkiem realny i w naszym zasięgu.
A co my mielismy do zaoferowania Vidalowi?
Z Vidalem sytuacja była zupełnie inna nie był jakąś rozpoznawalną gwiazdą, ot dobry gracz średniej niemieckiej drużyny. Przechodząc do nas robił krok do przodu zarówno sportowy jak i finansowy, przechodził do klubu z historią i tradycjami z perspektywami na grą w lidze mistrzów - w Leverkusen, by tego nie otrzymał.
Przeciez mysmy sprzatneli VIdala Bayernowi grajacemu w LM, w ktorym graja znane gwiazdy i klub ma pieniadze ;)

Swoja droga ciekawi mnie czy bedzie w Czelsi jakas wyprzedaz w tym roku. Torresa bedzie pewnie za pol darmo mozna przed mundialem pochytać, wiec jako drugi napastnik przydalby sie.

KLIK ==>www
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2012, 02:20

Jakos nie widze szans, na cracka. Skonczymy z Palacio lub Destro, wspomnicie moje slowa. Ewentualnie dostaniemy Pazziniego, za Matriego, co jeszcze jest gorsze.

Van Persie -> ManCity
Tevez -> zostanie, lub pojdzie do Brazylii
Dżeko -> Bayern lub zostanie
Balotelli -> Milan
Cavani -> Arsenal lub Chelsea - na jego zastepstwo Mitra-Matri
Lavezzi -> zostanie, lub przejdzie (ale gdzie, to nie mam pomyslu, ale zapewne za niego pojdzie Jovetic, ktory to tez moze zostac nam ukradziony przez Inter - tak cos czuje)
Torres -> zostanie lub wyp. do Malagi (Van Nisterlooy odchodzi)
Drogba -> szejkowie z Arabii lub PSG
Giroud -> zostanie, lub przejdzie do kogos bogatszego, typu PSG, Lyon, Marsylia

czy o jakims sensownym zawodniku zapomnialem? :whistle:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2012, 04:02

Dobry Mudżyn pisze: czy o jakims sensownym zawodniku zapomnialem? :whistle:
Zapomniałeś. O sensownym uzasadnieniu swojego zdania. Bo jeśli masz prezentować po prostu swoje "widzimisie" to sobie daruj :stop: W tym temacie jest już dosyć syfu.
Nie ma żadnego logicznego wytłumaczenia, dlaczego uznajesz Juventus za stojący na gorszej pozycji w Mercato niż większość wymienionych klubów. Może tylko hejterstwo Marotty.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2012, 07:45

SKAr7 pisze:
Dobry Mudżyn pisze: czy o jakims sensownym zawodniku zapomnialem? :whistle:
Zapomniałeś. O sensownym uzasadnieniu swojego zdania. Bo jeśli masz prezentować po prostu swoje "widzimisie" to sobie daruj :stop: W tym temacie jest już dosyć syfu.
Nie ma żadnego logicznego wytłumaczenia, dlaczego uznajesz Juventus za stojący na gorszej pozycji w Mercato niż większość wymienionych klubów. Może tylko hejterstwo Marotty.
Nie hejcę Marotty, po prostu uważam, że kluby te mają lepsze argumenty finansowe - to przede wszystkim - i większą na chwilę obecną markę - Juventus to rowniez marka, ale od pare lat stojaca w miejscu.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Zablokowany