Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Tacchinardi.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2012, 15:55

Zbyniu pisze:Na włoskich serwisach wyczytałem dzisiaj, że ponoć skierowaliśmy także swoje oczy na Diego Godina. Myślę, że jest to ciekawa opcja w razie niewypału z Caceresem. Godin to także Urus, jednak jego przewaga nad Martinem to hiszpańskie obywatelstwo co automatycznie sprawia, iż mamy miejsce na walkę o Guarina. Gdyby jednak to Godin do nas dołączył prawdopodobnie do końca sezonu gralibyśmy z Chielinim na lewej stronie. Z jednej strony to nie jest jego optymalna pozycja, z drugiej zaś uwarstwienie takie byłoby bardzo elastyczne, gdyż z ofensywna grą Lichsteinera na papierze byłoby to 4 3 3, patrząc na poszczególnych zawodników bardziej 3 4 3, zaś w obronie najczęściej 4 5 1, taka elastyczność taktyki jest bardzo ciekawa opcją.
Godin byłby naprawdę ciekawą opcją. Hiszpański paszport, 25 lat... :think: Ktoś wie o jego formie w tym sezonie? Na who scored? dosyć marne 6.24. Zobaczymy czy Marotta naprawdę się nim zainteresował.

Zbyniu pisze:Co do zawodników innych klubów, którymi rzekomo się interesujemy. Dzisiaj wyczytałem o 2 zawodnikach młodych i bardzo perspektywicznych. Pierwszy z nich to urodzony w 1992 roku pomocnik Fc Basel, którym oprócz nas zdążył zainteresować się Manchester United. Mowa o zawodniku, który nazywa się Granit Xhaka. Szczerze powiem, że nie wiem jak dokładnie gra ten chłopak. Ale jeżeli Basel rozegrało naprawdę świetne mecze w Lidze Mistrzów a zawodnik ten wybiegał ciągle w podstawowym składzie imponując Alexowi Fergusonowi swoją grą Przeciwko United to może być naprawdę ciekawy grajek. Drugi młody zawodnik, o którym dzisiaj wyczytałem to środkowy obrońca As Saint-Etienne Kurt Zouma. Zawodnik ten w obecnym sezonie Ligue 1 wystąpił dotychczas 11 razy z czego 6 w podstawowym składzie. Może to nie powala biorąc pod uwagę, iż we Francji rozegrano już 20 kolejek ale najważniejszą sprawą jest to, że zawodnik ten jest urodzony w 1994 roku, a więc dopiero w tym roku skończy 18 lat. Warto też dodać, że Etienne ma dość solidną obronę i w 20 meczach stracili 21 goli. Podkreślenia wymaga także fakt iż obrońca ten mimo, iż nie grywa w każdym meczu strzelił już 2 gole. Obaj ci zawodnicy wydaja się być bardzo interesujący i perspektywiczni ale wiadomo jak to u nas z młodymi bywa.
Miło, że wykazujemy (miejmy nadzieje, że to prawda) zainteresowanie młodymi. Szczególnie, że w Katarze nasi sobie radzą. Może uda się znaleźć zawodnika na miarę Soronsena...
Zbyniu pisze:Uff ale się spisałem liczę, że ktoś przeczyta całość hehe
Świetna robota, szczególnie z tymi perspektywicznymi zawodnikami :bravo:

JuveFilip_8_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2012, 16:17

http://transfery.info/50225,guarin-zagra-w-juventusie

!!!!!! Tak zdecydowane stwierdzenia nawet w prasie pojawiają się rzadko... Jeżeli to tylko prawda, jestem mega szczęśliwy, gracz z bardzo wysokiej półki, zaledwie 25 letni, na lata do środka pomocy. Chciałbym żeby to była prawda, Marotta będzie miał megaplusa :D !!!!!!!!!!

Obrazek
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2012, 16:20

JuveFilip_8_ pisze:http://transfery.info/50225,guarin-zagra-w-juventusie

!!!!!! Tak zdecydowane stwierdzenia nawet w prasie pojawiają się rzadko... Jeżeli to tylko prawda, jestem mega szczęśliwy, gracz z bardzo wysokiej półki, zaledwie 25 letni, na lata do środka pomocy. Chciałbym żeby to była prawda, Marotta będzie miał megaplusa :D !!!!!!!!!!
Jaram się!!!!!! :prochno:

Kolo wymiata i z nim w składzie mamy najlepszy środek pomocy we Włoszech.

To by była odpowiedź na to czemu Marotta odwlekał sprawę Caceresa.

Zbyniu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2012, 16:22

No bardzo ciekawe info :). Niby jestem fanem talentu Caceresa, a transfer Guarina blokuje szanse an pozyskanie Martina ale jednak w pomocy mamy jeszcze większe dziury i nie mamy żadnych alternatyw.

Tacchinardi.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2012, 16:24

Oby, oby tak było! Bez przesady - nasza pomoc stanie się wtedy naprawdę imponująca. Jakież to byłoby wspaniałe zagrania Marotty, szczególnie że na początku stycznia była obawa, że przyjdzie do nas Pizarro. Z brawami dla dyrektora poczekam do oficjalnego. Ten news od razu poprawił mi humor :dance:

Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2012, 16:26

Oby, oby, będzie super jeśli to prawda :-D

Obrazek
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2012, 16:28

Jeżeli to prawda to Sevilla musiała coś motać i Marotta stwierdził że nie ma na co czekać tylko trzeba działać. Tylko teraz poczekajmy na oficjalne info i nie mogę się doczekać kto do nas dojdzie na obronę. Bo w tym momencie mamy 5 obrońców

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2012, 16:29

!!!!!! Tak zdecydowane stwierdzenia nawet w prasie pojawiają się rzadko...
Wcale nie tak rzadko, chyba nie muszę przypominać, kto już u nas miał grać, a kogo do tej pory nie ma? Tak więc wstrzymajcie zawory chłopcy. Nie bardzo wiem skąd takie info, skoro nawet nie było przecieków o jakimkolwiek konkretnym spotkaniu z kimkolwiek, no chyba, że Marotta stał się 'kameleonem', co do tej pory nie bardzo mu wychodziło
Ouh_yeah pisze:
pumex pisze:w meczu z nami grał jak ligowy szarak.
W meczu z nami totalny piach zagrał Boateng, pewnie to szarak. Za to Pandev strzelił Nam bardzo ładne dwa gole, ja bym go wziął. :think:
Ale spokojnie, czemu się pieklisz? Nainggolan zagrał w meczu z nami średnio, chyba się zgodzisz? I tylko tyle napisałem. Nawet nic więcej nie sugerowałem.
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2012, 16:33 przez pumex, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2012, 16:29

Ciekawe co z obrońcą w takim układzie :whistle: Cóż, fajnie, chociaż nie wiem czy nie wolałbym Nainggolana.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2012, 16:33

Dyrektorzy innych klubów nie są głupi. Nikt nie weźmie Sorensena na wypożyczenie, nie da mu zagrać całego sezonu, żeby potem oddać wartościowego piłkarza pierwszej 11 za darmo.
Według mnie to uczciwy układ. Zapłacili za niego więc zapewne swoje szanse otrzyma. Ogra się, będzie miał okazję wykazać. Jeśli pokaże się z dobrej strony to za dwa czy trzy lata odkupimy tę połówkę za kilka mln więcej i dostaniemy piłkarza, o którym będzie już wiadomo na co go stać i jaka może być jego rola w drużynie.
Co do Godina - zdaje się, że niedawno Atletico go zakupiło i raczej tanio nie odda, jeśli w ogóle myśli o sprzedaży. W dodatku formą nie błyszczy więc wydanie na niego konkretnych pieniędzy to taki trochę strzał w ciemno (choć w Villarreal grał świetnie).
Fajny post Zbyniu, co do młodych talentów wydaje mi się, że jesteśmy w takim momencie, że powinniśmy całą uwagę i wszystkie finanse wykorzystać w celu wzmocnienia pierwszej drużyny i awansować do tej LM. Potem dopiero możemy myśleć o tego typu piłkarzach, zresztą mamy już trochę tej młodzieży, zobaczymy co z nich będzie.
pumex pisze:Ale spokojnie, czemu się pieklisz? Nainggolan zagrał w meczu z nami średnio, chyba się zgodzisz? I tylko tyle napisałem. Nawet nic więcej nie sugerowałem.
No bo to takie gadanie, że w meczu z Nami zagrał średnio. Zgadzam się ale w tym sezonie w meczach z Nami mało kto błyszczy. Zwłaszcza jeśli chodzi o środek pola.

News o Guarinie -Źródło: Calcio Fanpage. Wtf?
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2012, 16:38 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 2 razy.

Zbyniu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2012, 16:34

alina pisze:
Ciekawe co z obrońcą w takim układzie :whistle: Cóż, fajnie, chociaż nie wiem czy nie wolałbym Nainggolana.
Transfer jednego nie wyklucza transferu drugiego, aczkolwiek nie w tym okienku już ale może w czerwcu i taka 6 w pomocy gdy gramy 3 środkowymi byłaby miażdżąca: Pirlo, Marchisio, Vidal, Guarin, Nainggolan, Pazienza(chociaż ten najpewniej byłby wtedy sprzedany). A co z obroną może rzeczywiście ten Godin??

Tacchinardi.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2012, 16:35

alina pisze:
W sumie czy poza tym sezonem Nainggolan zwracał uwagę swoją grą? Tak też z ciekawości pytam, bo ja go zauważyłem dopiero gdy zaczął kilka razy wchodzić do 11 kolejki na goal.com

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2012, 16:37

Moglby ktos cos wiecej powiedziec o Guarinie? Na YT sa rozne filmy, ale to niezbyt dobre zrodlo informacji. Pamietam faceta z kilku spotkan w europejskich pucharach, ale w Porto to gre zawsze robili Hulk z Falcao, wiec tak dokladnie Frediego nie obserwowalem.

Na pewno ma mocne uderzenie z dystansu (co Nam sie bardzo moze przydac), a cos poza tym? Nie chce nic gadac, wiem, ze to Kolumbijczyk, ale od transferow Tiago i Andrade mam uraz do wszystkiego, co zwiazane z Portugalia. Wolalbym Palombo i Caceresa... ; (

Zbyniu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2012, 16:37

Ouh_yeah pisze: Fajny post Zbyniu, co do młodych talentów wydaje mi się, że jesteśmy w takim momencie, że powinniśmy całą uwagę i wszystkie finanse wykorzystać w celu wzmocnienia pierwszej drużyny i awansować do tej LM. Potem dopiero możemy myśleć o tego typu piłkarzach, zresztą mamy już trochę tej młodzieży, zobaczymy co z nich będzie.
No owszem lecz o ile młodzik z Basel o którym pisałem jest dość drogo wyceniany bo na transfermark piszą o 6 milionach, to obrońca Saint-Etienne jest tam wyceniony na 1,5 miliona co jak na młodego perspektywicznego gracza, który już grywa we francuskiej Ligue 1 nie jest wydatkiem na tyle wysokim by nie rozważyć sensu jego pozyskania :)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2012, 16:39

Ooo Jakku, właśnie...
Pochwal się co wyczytałeś ostatnio na włoskich forach. Jest coś ciekawego? Jakieś przecieki? Kilka razy sprawdziły się pogłoski, które wylukałeś

Obrazek
Zablokowany