Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2014, 12:54

jakku1 pisze:
pumex pisze:Zobaczymy co wyjdzie z tzw Dnia Moraty. Ja lokuję siebie w nielicznym obozie zwolenników transferu Hiszpana.
Czy ja wiem, czy takim nielicznym. Ja tez jestem za tym, zeby sciagnac Hiszpana do Juve. Oczywiscie o ile warunki beda znosne. 14 milionow brzmi sensownie, jednak strasznie nie podoba mi sie ta kwota wykupu ustalona na 18m. To de facto wyglada jak wypozyczenie Moraty za 14m euro, bo jesli Real od nas go odkupi za rok, to na plusie nie bedziemy ani grosza, poniewaz roznica 4m akurat pokryje sie z roczną pensja Hiszpana.
A jeżeli Morata nie bedzie chcial przejsc do Realu, bo my damy mu szanse na rozwój, a jest wychowankiem Atletico?

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2014, 12:57

Jak Morata wypali i jego wartosc wzrosnie to Real moze go odkupic za 18 i sprzedac komus innemu za 30? Czy taki wariant jest mozliwy? Facet ma rok kontraktu, zadnej klauzulii!

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2014, 13:01

jakku1 pisze:14 milionow brzmi sensownie, jednak strasznie nie podoba mi sie ta kwota wykupu ustalona na 18m. To de facto wyglada jak wypozyczenie Moraty za 14m euro, bo jesli Real od nas go odkupi za rok, to na plusie nie bedziemy ani grosza, poniewaz roznica 4m akurat pokryje sie z roczną pensja Hiszpana.
Tylko jeśli miałoby to być prawdziwe wypożyczenie, to bylibyśmy kilka (5-8 mln?) w plecy, bo do pensji trzeba by było dołożyć coś królewskim za samo wypożyczenie a w opcji o której piszesz wychodzimy na zero, z tym że mamy 14 mln zamrożonych. Wszystko ma swoje plusy i minusy.

Do mnie bardziej trafia argument mrozziego o budowaniu składu. Poza tym - Hiszpan się sprawdzi - Real go wykupi, jeśli się nie sprawdzi zostaniemy ze źle wydanymi 14 mln. Coś mi się wydaje, że Królewscy uczą się na błędach Czerwonych Diabłów :wink:

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2014, 13:07

Adrian27th pisze:
jakku1 pisze:
pumex pisze:Zobaczymy co wyjdzie z tzw Dnia Moraty. Ja lokuję siebie w nielicznym obozie zwolenników transferu Hiszpana.
Czy ja wiem, czy takim nielicznym. Ja tez jestem za tym, zeby sciagnac Hiszpana do Juve. Oczywiscie o ile warunki beda znosne. 14 milionow brzmi sensownie, jednak strasznie nie podoba mi sie ta kwota wykupu ustalona na 18m. To de facto wyglada jak wypozyczenie Moraty za 14m euro, bo jesli Real od nas go odkupi za rok, to na plusie nie bedziemy ani grosza, poniewaz roznica 4m akurat pokryje sie z roczną pensja Hiszpana.
A jeżeli Morata nie bedzie chcial przejsc do Realu, bo my damy mu szanse na rozwój, a jest wychowankiem Atletico?
No wlasnie tutaj jest pare opcji, w zaleznosci od tego, jak zostana ustalone szczegoly tej umowy. Real moze go po prostu odkupic i sprzedac do innego klubu, w najskrajniejszym przypadku nawet do nas, za jakas wysoka kwote. Oczywiscie jest mozliwe, ze w sytuaccji gdyby Hiszpan strzelil z 25 bramek w sezonie i nie chcial jednak za wszelka cene ruszac sie z Turynu to Real odpusci i pojdzie pilkarzowi na reke. Ale nie sadze, ze za darmo. Pewnie trzeba bedzie im pod stolem odpalic jakies 5-10 baniek, zeby ich do takiego rozwiazania "przekonac".

Najbardziej prwadopodobny na szczescie jest jednak taki scenariusz, ze Morata bedzie gral znosnie i po trudnym poczatku zacznie robic wyrazne postepy, tak jak mialo to miejsce z Llorente. Nie sadze wowczas, zeby Madrytczycy zdecydowali sie na wykup swojego wychowanka, co bedzie dla nas jak najbardziej na reke. Aczkolwiek, rozne scenariusze sa tutaj mozliwe, tak jak wspominalem wyzej. Jesli Hiszpan strzeli z 15-20 bramek i okaze sie dobrym wzmocnieniem, solidnym konkurentem dla Llorente to nawet jesli Real nie aktywuje swojej klauzuli wykupu, trzeba bedzie ich i tak dodatkowo przekonac aby nie mieszali Moracie w glowie.

Z tego punktu widzenia jest to bardzo ryzykowny deal. I jesli Hiszpan sie naprawde sprawdzi to na pewno zaplacimy za niego wiecej, niz 14m. Gdyby klauzula odkupu byla ustalona na poziomie np. 30 baniek, nie sadze, zeby Real zdecydowal sie na jej aktywowanie, nawet po bardzo dobrym sezonie Moraty u nas.
mateo369 pisze: Tylko jeśli miałoby to być prawdziwe wypożyczenie, to bylibyśmy kilka (5-8 mln?) w plecy, bo do pensji trzeba by było dołożyć coś królewskim za samo wypożyczenie a w opcji o której piszesz wychodzimy na zero, z tym że mamy 14 mln zamrożonych. Wszystko ma swoje plusy i minusy.
Z plusami i minusami masz oczywiscie racje, ale 5-8m za wypozyczenie gracza to jest przesada. Ani za Osvaldo ani za Aquilaniego nie placilismy takich pieniedzy, a jedynie jakies grosze. No i bardzo czesto tez jest tak, ze kluby dziela sie pensja gracza wypozyczonego, jedna strona pokrywa polowe i druga polowe (albo jakos inaczej te procenty sa rozlozone).

Glupio jednak wyjdzie, jesli okaze sie po sezonie, ze przez okragly rok ogrywalismy Realowi pilkarza na najwyzszym poziomie rozgrywek i de facto prawie nic z tego nie mamy. A kwota 18m odkupu bardzo, bardzo ulatwia Madrytczykom takie rozwiazanie tej sprawy.
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2014, 13:12 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lipca 2014, 13:10

Machnes pisze:Jak Morata wypali i jego wartosc wzrosnie to Real moze go odkupic za 18 i sprzedac komus innemu za 30? Czy taki wariant jest mozliwy? Facet ma rok kontraktu, zadnej klauzulii!
Zapominacie, ze ten Morata - w przypadku wyłożenia przez RM tej klauzuli - jeszcze musi sie zgodzic na powrót do Realu. A widząc jak jest trakowany tam nie byłbym pewny czy Alevaro bedzie takim powrotem wielce zainteresowany.

Obrazek
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2014, 13:15

jakku1 pisze:Oczywiscie jest mozliwe, ze w sytuaccji gdyby Hiszpan strzelil z 25 bramek w sezonie i nie chcial jednak za wszelka cene ruszac sie z Turynu to Real odpusci i pojdzie pilkarzowi na reke. Ale nie sadze, ze za darmo. Pewnie trzeba bedzie im pod stolem odpalic jakies 5-10 baniek, zeby ich do takiego rozwiazania "przekonac".
Jakku, ale wg Ciebie jego powrót jest przymusowy? A jaki miałby wtedy dostać od nich kontrakt? Przecież piłkarz musi się jeszcze zgodzić, bo to ponowny transfer. Zresztą już jeden czarny młodzik, który później w Rosji wygrał życie, olał ich klauzulę wykupu.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2014, 13:36

Szikit pisze:
jakku1 pisze:Oczywiscie jest mozliwe, ze w sytuaccji gdyby Hiszpan strzelil z 25 bramek w sezonie i nie chcial jednak za wszelka cene ruszac sie z Turynu to Real odpusci i pojdzie pilkarzowi na reke. Ale nie sadze, ze za darmo. Pewnie trzeba bedzie im pod stolem odpalic jakies 5-10 baniek, zeby ich do takiego rozwiazania "przekonac".
Jakku, ale wg Ciebie jego powrót jest przymusowy? A jaki miałby wtedy dostać od nich kontrakt? Przecież piłkarz musi się jeszcze zgodzić, bo to ponowny transfer. Zresztą już jeden czarny młodzik, który później w Rosji wygrał życie, olał ich klauzulę wykupu.
Przymusowy absolutnie nie, ale sa miliony sposobow zabezpieczenia sie przed tym, aby wlasnie taki gracz jak Morata chcial jednak wrocic do Madrytu, albo zeby Real zarobil na tym odpowiednio. Wystarczy, ze wpisza jakas klauzule o karze finansowej w przypadku gdyby Morata odmawial powrotu do Madrytu mimo stosownych zapisow w umowie. I co wtedy? Morata nie chce wracac, Real chce go z powrotem, w umowie jest kara w wysokosci powiedzmy 8m euro. Kto placi kare? Juventus.

A to jest tylko i wylacznie jedna z opcji, ktorych jest od cholery.

Jesli Morata naprwade sie sprawdzi, to nawet jesli nie bedzie chcial wracac do Madrytu, Real go nie odpusci za marne 14m euro i na 100% taka sytuacje przewidzieli prawnicy klubu.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2014, 13:42

Bezsensu albo bez ceny odkupu albo skupić się na kimś innym.
Jak szukamy tylko zmiennika to lepkiej kogoś wypożyczyć a jak chcemy stawiać na Morate częściej to żadnej klauzuli tam być nie powinno, a jak już to min 2x tyle co Juve zapłaci.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2014, 13:45

Jakku, wydaje mi się, że taka kara za odrzucenie przez Moratę możliwości powrotu na Bernabeu zwyczajnie byłaby niezgodna z prawem. Pamiętajmy, że nie mówimy o wypożyczeniu, a o transferze definitywnym, po którym jego kontrakt z Realem przestaje obowiązywać a jego przeszłość w tym czy innym klubie przestaje mieć znaczenie.

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 lipca 2014, 14:07

jakku1 pisze:
Szikit pisze:
Przymusowy absolutnie nie, ale sa miliony sposobow zabezpieczenia sie przed tym, aby wlasnie taki gracz jak Morata chcial jednak wrocic do Madrytu, albo zeby Real zarobil na tym odpowiednio. Wystarczy, ze wpisza jakas klauzule o karze finansowej w przypadku gdyby Morata odmawial powrotu do Madrytu mimo stosownych zapisow w umowie. I co wtedy? Morata nie chce wracac, Real chce go z powrotem, w umowie jest kara w wysokosci powiedzmy 8m euro. Kto placi kare? Juventus.

A to jest tylko i wylacznie jedna z opcji, ktorych jest od cholery.

Jesli Morata naprwade sie sprawdzi, to nawet jesli nie bedzie chcial wracac do Madrytu, Real go nie odpusci za marne 14m euro i na 100% taka sytuacje przewidzieli prawnicy klubu.
No chyba trochę przesadzasz z tymi karami. Przcież nie może być takiej sytuacji, że Morata nie ma nic do gadania i Real zepawnie o tym wie. Nawet jak by istniała taka możliwośc, to chyba oczywistym jest, że Juve się na to nie zgodzi.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 lipca 2014, 15:05

a bierzecie pod uwagę fakt, że to wszystko może zostać zapisane w kontrakcie, i przy aktywacji klauzuli przez Real Morata BĘDZIE musiał wrócić na stare śmieci, bez żadnych kar itd. po prostu wpis taki?

Oczywiste, że tak nie powinno być bo chyba takimi pionkami to my nie jesteśmy? :D

Obrazek
Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2014, 15:11

Mówicie jakby Juventus nie miał swoich prawników i metod działań... To Stara Dama a nie Młoda Kurtyzana więc wie jak się zachowywać w takich sytuacjach żeby nie zostać z niczym.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2014, 15:18

Coman, Iturbe, Rabiot i Morata,Evra to byłoby całkiem sensowne mercato.

A Hellas nie chce może Marrone przypadkiem ? Powinien im się przydać.

Ja nadal się zastanawiam czemu tak usilnie szukamy środkowego obrońcy

Grając 3-5-2 jest : Barzargli, Ogbonna, Chellini,Bonucci, Caceres.
Grając 4-4-2 to samo, przecież to zdecydowanie wystarczająco...no chyba że sprzedamy Ogbonne, ale czy ma to sens ? Włoch nie miał świetnego sezonu, ale też nie dawał jakoś szczególnie plamy i sprzedawanie jego chyba nie ma większego sensu.

Jeżeli nasi przeprowadzą te transfery to będzie to dosyć fajnie wyglądać :

Buffon
Lichy(Caceres)--Chellini(Barzargli)--Bonnucci(Ogbonna)--Evra
Pogba(Marchisio)-Pirlo(Rabiot)-Vidal(Asamoah)
Tevez(Giovinco)--Llorente(Morata)-Iturbe(Coman)

a grając 3-5-2 to raczej będzie to ustawienie z tamtego z sezonu z Asą i Lichym jako wahadłowymi, przydałby się jednak jeszcze jakiś zawodnik do 3-5-2 który mógłby grać na obu wahadłach chociażby jako rezerwowy bo raczej Iturbe czy Coman się do tego nie nadają w żaden sposób.

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2014, 15:55

In:
Coman 0 mln
Sanchez 30 mln
Evra 4 mln
Morata 18 mln
Murru 0 mln

Out:
Vucinić 5 mln
Quagliarella 5 mln
Peluso 4,5 mln
Motta 2 mln
De Ceglie 3,5 mln
Isla 10 mln

= - 22 mln

I ja się pytam czy na prawdę nie mamy 22 mln przeznaczonych na transfery nie wliczając sprzedaży innych zawodników? Jeśli tak to dziwne.. Dla mnie to byloby okienko na 5. Skład:

4-3-3
Buffon (Storari) - Lichtsteiner (Caceres) - Bonucci (Barzagli) - Chiellini (Ogbonna) - Evra (Murru) - Vidal (Coman) - Pirlo (Marchisio) - Pogba (Asamoah) - Sanchez (Pepe) - Llorente (Morata) - Tevez (Giovinco).

Czy to nie wygląda fajnie? :)

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2014, 15:58

Naros twoje obliczenia sa z pupy wziete, przejrzyj głowna stronę i jest podane ile juz wydalismy i ile zarobilismy w te wakacje. to raz.
dwa. to wez trzy glebokie wdechy i znajdz nowego pracodawce dla polamanego DJa za 3,5 mln euro potem zadzwon do Beppe. Jestem pewny, ze odpali ci jeszcze premie.
Analogicznie co do Fabio.
A i Arsenal podobno zaproponowal bodajze 40 mln za Alexisa, wiec nie wiem czy nasza oferta w wysokosci 30 baniek skusilaby Hiszpanów

Zablokowany