Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 21:59

Dolce Vita pisze:Na solojuve piszą, że Conte prosi o dwóch napastników, a nowym nazwiskiem, które jest łączone z Juventusem jest Pazzini. W sumie gdyby przyszedł jako dodatek do innego, klasowego napastnika to jestem za. Z drugiej strony robić interesy z morattim to jak paktować z diabłem. Poza tym Pazzini to rocznik Matriego więc już wolę pozostanie naszego napastnika.
:stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop:
Może niech dorzucą do niego Zarate i Ranocchie :prochno:
Dżizas, skąd się biorą takie plotki :doh:

Obrazek
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 22:02

Matri plus 20 baniek za Cavaniego to bardzo dobry deal dla Juve. Strzelając gole w LM może jeszcze zwiększyć swoją wartość. Z taką pomocą sytuacji powinno być multum (choć to jeszcze zależy od rywali).

Kupno Padoina to nie jest żaden błąd. Kupiony był jako zapchajdziura w przypadku kontuzji. Kontuzji nie ma to on nie gra. Zawsze jakiś backup musi być. Pewnie w Milanie o wiele więcej by pograł niż w Juve.

Jestem niezmiernie ciekawy czy przyjdzie jakiś prawoskrzydłowy czy jednak pierwszym wyborem będzie 352 i 433 będzie grane z Pepe po prawej stronie.

Pazzini? To ja już wolę Wojtka Kowalczyką.
Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2012, 22:05 przez mateusz6, łącznie zmieniany 1 raz.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 22:04

Dolce Vita pisze:Na solojuve piszą, że Conte prosi o dwóch napastników, a nowym nazwiskiem, które jest łączone z Juventusem jest Pazzini. W sumie gdyby przyszedł jako dodatek do innego, klasowego napastnika to jestem za. Z drugiej strony robić interesy z morattim to jak paktować z diabłem. Poza tym Pazzini to rocznik Matriego więc już wolę pozostanie naszego napastnika.
Dodatki do klasowego napastnika już są: Fabio i Matri. Brakuje zmiennika dla Vucinicia. Co do Pazinniego, to pies go trącał. To taka nieco młodsza wersja Boriello, czy Amauriego. Jakku1 - walić interniste. Astori jest do wzięcia, nie wiem na jakich zasada, ale jest :P Jeżeli Cagilari nadal ma głos w sprawie tego zawodnika, to właśnie z działaczami tego klubu "Stara Dama" powinna porozmawiać. Obie firmy mają dobre układy, może byłby jakiś "rabat" :D ?
Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2012, 22:22 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 4 razy.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 22:05

Pazziniego zawsze uwazalem za przereklamowanego napastnika, ktoremu wyszedl jeden sezon w Sampie, ale nad Ranocchia bym sie zastanowil. Fakt jest faktem, ze chlopak gral slabo w tym sezonie i popelnial momentami dziecinne bledy, ale moim zdaniem, tkwi w nim duzy potencjal. Za rozsadna kwote to moglby byc dla Nas transfer a'la Davids-za-drobne albo Cannavaro-z-Interu, oczywiscie zachowujac wszelakie proporcje. Jednym zdaniem, okazja do wyhaczenia perspektywicznego i dobrego defensora, ktory znalazl sie w zlym srodowisku w zlym czasie.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 22:27

mateusz6 pisze: mamy najsilniej obsadzoną prawą stronę we Włoszech i jedną z najlepszych na świecie, a ty jeszcze chcesz wzmocnień na tej pozycji?
Taki zawodnik zawsze się przyda. Zagra równie dobrze na prawej obronie jak i w środku albo na boku ataku.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 22:27

jakku1 pisze:Pazziniego zawsze uwazalem za przereklamowanego napastnika, ktoremu wyszedl jeden sezon w Sampie, ale nad Ranocchia bym sie zastanowil. Fakt jest faktem, ze chlopak gral slabo w tym sezonie i popelnial momentami dziecinne bledy, ale moim zdaniem, tkwi w nim duzy potencjal. Za rozsadna kwote to moglby byc dla Nas transfer a'la Davids-za-drobne albo Cannavaro-z-Interu, oczywiscie zachowujac wszelakie proporcje. Jednym zdaniem, okazja do wyhaczenia perspektywicznego i dobrego defensora, ktory znalazl sie w zlym srodowisku w zlym czasie.
Być może i Ranocchia by odżył w Juve. Jednak wydaje mi się, że będzie on jednym z ostatnich, którzy zostaną sprzedani z Interu ze względu na wiek. IMO kapitalnym transferem mógłby być Sneijder i granie 4312. Wesley mógłby grać także w 433 i 352. Choć to głupie rozważania z mojej strony.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 22:33

Ja również zastanowiłbym się nad Ranocchią. Po tym co oglądamy w tym sezonie, a w szczególności w ostatnich spotkaniach (gra 3 z tyłu) to stoper jest nam potrzebny w trybie "na wczoraj". To by miało nawet sens. Ściągamy obrońce naciskającego na Leosia i Giorgio, a następca Barzagliego (czyt. Sorensen) ogrywa się do chwili zwolnienia dla niego miejsca w składzie. W takim przypadku nie liczyłbym na gracza na lewą flankę jak wymieniany tutaj Armero, bo Padoin w końcu po coś został wykupiony na polecenie Conte.
Do drugiej linii ściągnąć Asamoah z wiadomych przyczyn, a do napadu top playera (Cavaniego?) + młodego makaroniarza (Destro?). Na prawego skrzydłowego nie mamy co liczyć, bo takowi są nie do wyjęcia albo trzeba wydać +30 mln ojrosów, a w kadrze mamy Pepe i Giacchieriniego, którym trener ufa.

Obrazek
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 22:52

Nie wiem, na ile ploty łączące nas z Ranocchią są prawdziwe, ale rzeczywiście kolejny ŚO mógłby się przydać w postaci alternatywy. Bo tak naprawdę długości formy Barzagliego też nie możemy być pewni. Pamiętajmy jednak, że w Interze na papierze znacznie łatwiej będzie mu wbić do składu, a tam pewnie też po sezonie nowy coach będzie. Natomiast na teraz u nas czekałaby go ława. I on o tym też wie.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 22:59

Bartek88 pisze:Powiem tak, jesli nie jestesmy w stanie wyrwac gracza pokroju Van Persiego to Cavani jest naszą najlepszą opcją. A Cavanim ponoc interesuje sie Real, wiec Huigan bedzie do wyrwania alternatywnie.
Tak jak pisałem trochę wcześniej co możemy zaoferować Van Persiemu? Nic bo w lidze mistrzów to on gra regularnie nasz awans nie robi na nim wrażenia, kontrakt lepszy może zaoferować City czy tam Real już nie mówiąc o tym, że Marotta nie wyda kasy, która jest potrzebna do ściągnięcia RvP. Cavani natomiast jest całkiem realny i w naszym zasięgu.

mayek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 23:09

Marzy mi się w ataku Jovetic z Cavanim... myślę, że byłaby to para napastników na wiele pięknych lat...

Matri'ego żal, bo mówiąc szczerze kojarzy mi się z nowym Juve, ale cóż jakby trzeba było poświecić za napastnika , który strzela 20 goli i gdyby można było sprowadzić Jovetica, który strzela 13 bramek dla bardzo bardzo słabej w tym sezonie drużyny, to czemu nie.

Warto wspomnieć, że mogą być roszady w Genoi i np tanio możnaby wyciągnąć niejakiego Rodrigo Palacio, chociaż ma już 30 lat na karku, ale na rezerwę jak znalazł. (ale to hipoteza, która przy Joveticu i Cavanim nie miałaby czego szukać)

Odpadają : Alex(I hope not), Boriello , być może poświęcamy Matri'ego, Iaquincie chyba się kontrakt kończy :P

Zostaje: Vucinic, Quagiarella

Pytanie: co z Giovinco i moim ulubieńcem Immobile?

Immobile myślę, że dałby radę , ewentualnie wypożyczyć na pół roku do jakiegoś klubu Serie A, żeby sobie chłopak postrzelał trochę :)

A Gio? Czy on nie jest zbyt pewny siebie pod tymi gorszymi względami?

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 23:17

Tony Montana pisze: Tak jak pisałem trochę wcześniej co możemy zaoferować Van Persiemu? Nic bo w lidze mistrzów to on gra regularnie nasz awans nie robi na nim wrażenia, kontrakt lepszy może zaoferować City czy tam Real już nie mówiąc o tym, że Marotta nie wyda kasy, która jest potrzebna do ściągnięcia RvP. Cavani natomiast jest całkiem realny i w naszym zasięgu.
W obecnej chwili tak, ale sytuacja może się zmienić jak w kalejdoskopie. Przypominam że trzy kolejki temu kwestia scudetto była (prawie) oficjalnie pogrzebana, natomiast obecnie nastroje są skrajnie różne. Wyścig o miejsce w eliminacjach do LM wygląda dokładnie tak samo jak w zeszłym roku, to znaczy główni faworyci bronią się przed nim rękoma i nogami. Może dojść do takiej sytuacji że Napoli jednak się do tego trzeciego miejsca doczłapie. Z kolei w Anglii do miejsc 3-4 jest w tej chwili czterech poważnych pretendentów, nie jest powiedziane że Arsenal się koniecznie załapie. Nagle może się okazać że Napoli nikogo nie sprzedaje, wręcz się wzmacnia żeby w tym roku w Lidze Mistrzów pokazać się z jeszcze lepszej strony, a z kolei RVP koniecznie chce się z Arsenalu wynieść. A jak się uprze, to jego cena znowu taka wysoka nie będzie - wystarczy sobie przypomnieć ile Barcelona zapłaciła za Fabregasa rok temu.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 23:17

RvP pójdzie za 50-60 mln znając szejków, a raz, że :
nie jesteśmy w stanie i głupotą na naszym miejscu byłoby wydać tyle za napdziora
dwa, że nie jest wart takich pieniędzy!
Ok ok! świetny sezon. Zgodzę się, ale zapewni ktoś, że następny chociaż w połowie będzie taki dobry? wcześniej RvP był napastnikiem typu na 3 stuprocentówki strzeli jedną. Świetny technicznie itd. , ale u nas potrzeba napadziora co nabucha 20 bramek, a jestem pewny, że RvP drugi sezon pod rząd tego nie zrobi.

Cavani? extra propozycja, ale mało Realna xd do przeciwnika z Serie A nie puszczą swojej gwiazdy, z wielkiego trio jedyne co może się wydarzyć do Hamsik do Milanu, ale to też wątpliwe.

Osobiście powalczyłbym za jakiegoś napadziora z czołówek, który nie będzie się mieścił w 1 składzie. Mówię o Higuainie, Dzeko, Drogbie, Podolski ( ew. do 4-3-3 bardzo fajna propozycja)
Można też powalczyć o P.Cisse, albo Demba Ba, ale to póki co sezonowcy.

( Dla mnie wraca temat Ben Arfy! Chciałem go już baaardzo dawno ;x w Newcastle robi różnicę, fajnie byłoby go mieć w składzie, ale angielska liga mu za dobrze służy by chciał ją zmienić. )

Ostatnio cicho o rynku francuskim, a takie perełki jak Giroud, Hazard itd. można by wyciągnąć.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 23:21

Ranocchia? Bonucci jak zagrał słaby mecz w tym sezonie, to sobie puścił wyczyny młodego interisty i mu wracał dobry humor.
jakku1 pisze:Pazziniego zawsze uwazalem za przereklamowanego napastnika, ktoremu wyszedl jeden sezon w Sampie
Ja dla odmiany byłem fanem Pazziniego. No ale ostatnio gra słabiej.

Z resztą co to w ogóle za pomysły z tymi interistami?
Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2012, 23:25 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 23:23

Podolski w Arsenalu, chyba już zakontraktowany, myśle, że to może skończyć się na Klassie Huntelarze.
Bo o Cavaniego powalczymy to pewne, ale nie chcę byc złym prorokiem może to się skończyć podobnie jak rok temu z Aguero. Po prostu Ktoś nas przebije w walce o niego.
Czy Klass to złe wyjście to nie wiem, bo czasem obejrzę mecz Schalke i nie wygląda to źle, całkiem wygląda to obiecująca razem z Farfanem i kontraktując mogą stworzyć fajny wiatr z przodu, aczkolwiek wydaje mi się, że Holender nie jest takim typowym zawodnikiem, który stworzy sobie okazje, ale do spółki z Farfanem dają sobie radę w Bundeslidze.
Tak sobie myślę, że Klaas, Farfan, Gio i Destro mnie by zadowolili. Oczywiśćie świetnie byłoby tu zobaczyć Robina czy Gomeza np. z Bayernu, ale wydaje mi się to niemożliwe.
Dorzucić Alyego Cissokho i ja byłbym zadowolony, jednak trzeba liczyć się z tym, że jeszcze nie jesteśmy tuzami w Europie dopiero się wspinamy a będzie coraz trudniej.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 23:31

Tony Montana pisze:
Bartek88 pisze:Powiem tak, jesli nie jestesmy w stanie wyrwac gracza pokroju Van Persiego to Cavani jest naszą najlepszą opcją. A Cavanim ponoc interesuje sie Real, wiec Huigan bedzie do wyrwania alternatywnie.
Tak jak pisałem trochę wcześniej co możemy zaoferować Van Persiemu? Nic bo w lidze mistrzów to on gra regularnie nasz awans nie robi na nim wrażenia, kontrakt lepszy może zaoferować City czy tam Real już nie mówiąc o tym, że Marotta nie wyda kasy, która jest potrzebna do ściągnięcia RvP. Cavani natomiast jest całkiem realny i w naszym zasięgu.
A co my mielismy do zaoferowania Vidalowi? A jednak przyszedl. Teraz mamy znacznie duzo lepsza sytuacje, gdzie on tam w angli dostanie luksusowego Jeepa? :D
Mysle, ze bedzie kosztowal tyle co beda chcieli za Cavaniego i jak by faktycznie byl hajs to w pierwszych dniach Mercato poki szejki beda jeszcze smacznie spaly mozna go im sprzatnac. Albo kogos podobnego. Tylko, problem w tym, ze Marotta czeka do ostatniego dnia...

KLIK ==>www
Zablokowany